Şimdi Ara

Dolandırılmaktan ÇEKİNİYORUM??!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
12.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben aracımı sattığımda alan kişi evime kadar bıraktı. Hatta bankaya gidelim hazır gelmişken dedim bankada hallettik işi. Bence siz parayı yatıracağınız banka görevlisine, birazdan aracımı satacağım ve bankanıza paramı yatıracağım, lütfen parayı sayarmısınız, teyit edermisiniz ricasında bulunursanız makinada 2 dakika sürer o işlem. Zaten aracı alacak olan kişiler; Yok ne bankası, gerek yok biz sayarız derse, iyi günler o zaman sizlere diyerek oradan uzaklaş

Galericinin 30 kere arayacağını sanmıyorum. Eğerki değerinin altında vermediyseniz eğer. Değerinden altına veriyorsanız başkasına satma telaşından arıyor olabilirler. Bunun dışında bende bu ara 2 el araç alacağım. Bugün satıcıyı rahat 5-6 kere aramışımdır. Hem bazı bilgileri öğrenmek hemde nasıl yapacağımız konusunda. Çünkü farklı şehirlerdeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 14 Mayıs 2010; 20:55:43 >

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Azza_

Ben aracımı sattığımda alan kişi evime kadar bıraktı. Hatta bankaya gidelim hazır gelmişken dedim bankada hallettik işi. Bence siz parayı yatıracağınız banka görevlisine, birazdan aracımı satacağım ve bankanıza paramı yatıracağım, lütfen parayı sayarmısınız, teyit edermisiniz ricasında bulunursanız makinada 2 dakika sürer o işlem. Zaten aracı alacak olan kişiler; Yok ne bankası, gerek yok biz sayarız derse, iyi günler o zaman sizlere diyerek oradan uzaklaş

en mantıklısı bu.

Kendisi araba alırken, bankaya gitmişler araba sahibi ile paralar gerçek mi sahte mi diye ve tam mı diye bankaya kontrol ettirmişler. Daha sonra notere gidip arkadaş üzerine almış, parayı birde kendisi saymış alan kişi, işlemleri tamamlamışlar.

bana araba alırken araba sahibi, önce parayı havale yap derse sakın havale yapma, hak idda edemezsin yada çok uraşırsın onun üzerine yatırdıktan sonra ona ait olur para falan dedi.
  • arkadaşlar öncelikle değerli yorum ve bilgileriniz için tşk ederim, ileriki alım-satımlarda çok işime yarayacak.....

bu arada bugün işler sağ salim bitti...aracı geçengün görmeye geldiklerinde aracı alacak olan çocuk fırlamasyon bir arkadaşıyla gelmişti; galericiler devamlı araca bakmak için geldiklerinden onlarıda galerici sandım...direk motoru çalıştırdılar, eklem yerlerine baktılar vs....
    bugün çocuk ve annesi geldi, bizim sokaktaki servise gidip expertiz yaptırdık....para konusunda ise olay şöyle gelişti; onlarında bankası benim kullandığım banka imiş; kadın telefonla eşiyle konuştu; eşi parayı bankadan çekip noterde verirsin diyince; aslında esas orta yolun öyle olması gerektiğinide düşündüm aslında; çünü onlarda bize güvenmek zorunda değil...bu arada bu şekilde düşünmemin sebebi arabaya aile olarak gelmeleriydi....ilk arabaya baktıkları gibi uyanık galerici tiplerle gelselerdi kabul etmezdim bu şekli....herneyse zaten bankada o anda nakit yokmuş 17:00 de gelicekmiş; havale yaptırdık, maille bankocu kıza ok talimatı geldi ve notere gittik

• Hayırlı olsun , kimse üzülmeden işi bitirmişsin.

Ayrıca son söylediğini tam olarak anlayamadım.

havale yaptırdık, maille bankocu kıza ok talimatı geldi ve notere gittik

Noterde iken mi baktın maillerine, aydınlatırsan sevinirim. Laptop'la gezmek gerekir yada evdekilerin mailleri kontrol etmesi gerekir.
  • kendi mailim değil; bankadaki çalışan kız işlemi yaptıktan sonra, bir yerden mail bakledi, 5 dk sonrada ok dedi işlem gerçekleştirilecek!
    2001 megane coupe, 14 bin tl (düşük km, hatasız)

quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun araba hangi marka, model ve kaça satıldı?

Ayrıca son söylediğini tam olarak anlayamadım.

havale yaptırdık, maille bankocu kıza ok talimatı geldi ve notere gittik

Noterde iken mi baktın maillerine, aydınlatırsan sevinirim. Laptop'la gezmek gerekir yada evdekilerin mailleri kontrol etmesi gerekir.

• Arabayı pahalı bile satmışsın,ederi 10-11Hele bir de sarıysa çok iyi satmışsın

quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

Arabayı pahalı bile satmışsın,ederi 10-11Hele bir de sarıysa çok iyi satmışsın
    Ama Şöyle de bir çözüm buldum ben, banka yakınındaki bir noterde işlemi yapmadan önce banka da parayı saydırıp kontrol ettiriyorum (yüm bankalar sorunsuz yapıyor) daha sonra yanımda getirdiğim bir zarfa parayı koydurup elemana veriyorum (orada bir daha para sayma zahmetimiz olmasın diyorum ama gerçekte para değişikliği olmasın diye tabi ;) satışta imzayı atmadan zarfı alıyorum imzayı atıyorum.

Önce BANKAYA gidip, durumu anlatıp parayı saydıracaz. Sayım işleminden sonra DESTELERİN yan tarafına bütün paralara denk gelecek şekilde bir ÇİZİK atacaz.( paraları değiştirme ihtimaline karşı ) sonra karşı tarafa paketleyip verecez. sonra doğru noterin yolunu tutacaz.

Yinede dolandırılırsak kaderimizmiş diyecez. sindirmeye çalışacaz
  • ben arabayı sattığımda, şöyle bir yol izledik.

amca, imzayı at, parayı burda vereceğim dedi, ben de önce para dedim, nakit vermeye kalktı, bankaya yatıralım dedim.

Noterdeki görevli, siz imzayı atın, evrak bende dursun dedi, onca şahit de var, tamam dedik, imzayı attık, sonra da bankaya gidip parayı hesaba yatırdık, notere geri dönüp işlem tamam dedik, o da evrakları teslim etti.

Noter, bu kolaylığı sağlamazsa, kural, önce para sonra imzadır. sakın bu kuralın dışına çıkmayın. en ideali ise, paranın banka aracılığıyla ödenmesidir ki sahte para ihtimali ortadan kalksın.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.