Şimdi Ara

Dolandırıcı olabilirmi arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba annemi 02123558992 numarasindan arayip benim ismimi verip piyango vs kazandiniz demisler annemle tartıştık aramaya calisiyorum aranmiyor neyin nesi bu numara annemin tel no sunu bir yerede girmedim woops da tc kimligim var ordan bulabilirler mi ismimi filan acil yardim buyuk ihtimal dolandırıcı bu serefsizler de annemi niye aradılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dolandırıcılık tabiki numarayı biryerlerden buluyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: yeumyang01

Dolandırıcılık tabiki numarayı biryerlerden buluyorlar

Vay şerefsizler annemle kavga ediyorduk yav

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmandrill

quote:

Piyango oynadınız diyemi kavga ediyordunuz

• quote:

quote:

quote:

Aynen 100 lira param vardi bi kenarda onu harcamistim yakin zamanda orayami harcadin vs dedi annem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmandrill -- 19 Ocak 2016; 14:25:43 >

• Aman hocam dikkat edin böyle kişilere

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen 100 lira param vardi bi kenarda onu harcamistim yakin zamanda orayami harcadin vs dedi annem

Biliyorsunuz iddia piyango haramdır anneniz bu yüzden kızmış olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Biliyorsunuz iddia piyango haramdır anneniz bu yüzden kızmış olabilir

Evet hocam biliyorum da tam nokta atışı yapti adamlar her onune gelen numara almasa bunlar olmaz birçok insan kaldırılıyor yazık insaf yav

• Elmandrill E kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Konuyu açan ve bilgisi olmayan arkadaşlara açıklayayım siz herhangi bir yere abone veya aramış dahi olsanız sistemlerine kayıt ediliyor bir veya birden çok numaraların bulunduğu belgelere data deniliyor ve bu datalar para ile veya çalınarak veya hırsızlık yoluyla kötü niyetli kişilerin eline geçebiliyor bu niyetle devamlı o datalardaki kişilere ya sms atılıyor farklı numaralardan veya aranıyor insanları kandırmak amaçlı son yöntem ise çağrı atmak siz arayınca hatta bekleyen 10 sıranız 9 diye bir santral çıkmakta ve 10 saat dahi bekleseniz müşteri hizmetlerine ulaşamayacağınız gibi dakikalarınız çöp olacaktır he işte dolandırıcıların işinede bu geliyor siz küfür veya niye arıyorsun kardeşim diye beklemeye devam ediyorsun ve sendeki dakikalar azalırken onlarda dakika bazlı ücret kazanmaktadır.Saniye bazlı ücret yane 1000 kişi 5 dakika hatta kalsa bekletse santral 5000 dakika eder buda 1 dakika başı 20 kuruştan toplam 10 bin tl para yapar tabi daha fazla kişilere ulaşıyorlar bazıları 30 bazıları 1 saat inadına bekleyebilmekte bende bekledim sonra uyandım dolandırıcılara zaten kazıklana kazıklana anlıyorsun bunların dümenlerini arkadaşlar dikkatli olun tanımadığınız numaralara bakmayınız özellikle 0212 başlayan numaralara genellikle bu dolandırıcı şirketler ya 0850 hatları kullanır yada 0212 veya 0216 hatları genellikle istanbulda bulunmaktadır call center'ları uyanık olalım.

Daha önce paylaşmıştım Okuyun anlarsınız.

• dikkat edin hocam.
  • Beni de arada check up muhabbetine arıyorlar, hiç birine itimat etmeyin hocam.
  • Cevaplar icin teşekkürler arkadaslar bunlara bi çözüm getirilmeli artik yav

• quote:

Arkadaşlar merhaba annemi 02123558992 numarasindan arayip benim ismimi verip piyango vs kazandiniz demisler annemle tartıştık aramaya calisiyorum aranmiyor neyin nesi bu numara annemin tel no sunu bir yerede girmedim woops da tc kimligim var ordan bulabilirler mi ismimi filan acil yardim buyuk ihtimal dolandırıcı bu serefsizler de annemi niye aradılar

Hocam annenden özür dilemelisiniz, Onun bir sucu yok bu tür aramalar ve adamların elde ettigi bilgiler oluyor.
    Adresine kadar buluyor biliyorlar 3. parti uygulamalar veri izin talepleri ile alınan bilgiler satılıyor. Bazen izin vermesenizde elde ediyorlar. Maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChaRisMaTiq1i

quote:

Arkadaşlar merhaba annemi 02123558992 numarasindan arayip benim ismimi verip piyango vs kazandiniz demisler annemle tartıştık aramaya calisiyorum aranmiyor neyin nesi bu numara annemin tel no sunu bir yerede girmedim woops da tc kimligim var ordan bulabilirler mi ismimi filan acil yardim buyuk ihtimal dolandırıcı bu serefsizler de annemi niye aradılar

Hocam annenden özür dilemelisiniz, Onun bir sucu yok bu tür aramalar ve adamların elde ettigi bilgiler oluyor.
    Adresine kadar buluyor biliyorlar 3. parti uygulamalar veri izin talepleri ile alınan bilgiler satılıyor. Bazen izin vermesenizde elde ediyorlar. Maalesef.

Cok şükür durumu anlattim aramiz düzeldi

• Gidin polise ihbar edin dolandırıcıları .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asabi Adam

Gidin polise ihbar edin dolandırıcıları .

Polise direk bu numarayi versek bi ise yararmi gerci adamlar hergun numara degistiriyor ya

• quote:

quote:

Polise direk bu numarayi versek bi ise yararmi gerci adamlar hergun numara degistiriyor ya

Sen genede üzerine düşeni yapıp git polise ver numarayı bulur polis merak etme .
  • quote:

quote:

quote:

Sen genede üzerine düşeni yapıp git polise ver numarayı bulur polis merak etme .

Tamam

• quote:

Yazdığın numaranın prefix'ine bakarsak (0212-355) İstanbul'da Mecidiyeköy-Esentepe-Gayrettepe civarına ait bir numara. Telekom'un prefix'lerinde 1000 adet numara oluyor. Her prefixte mesela sizi arayan numaradak prefix'i baz alırsak 0212-355 1234 telekom santraline ve müdürlüğüne bağlı.

Ayrıca Telekom santrallerinde *26# kodunu girerseniz rahatsız edilmeme özelliğini aktif etmiş olursunuz. Bu özellik sayesinde sizi arayan numarayı arayamazsınız, düşüremezsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 23 Ocak 2016; 10:05:31 >

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Bence kesin voip kullanıyorlar. Ellerinde kalan türk telekom numaralarını taşımışlardır. Bu herifler kalkıp da türk telekoma sabit ücret vermez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.