Şimdi Ara

Doktor açığı ne zaman kapanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
5.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, malumunuz sayısalda ilk 20k yapan insanların çoğu tıp fakültesini aklından geçiriyor. Genelde Cerrahpaşa veya Hacettepe olmayınca hangi üni olursa olsun farketmez diye düşünenlerin oranı da ki ben de buna dahilim bir hayli yüksek. Doktor açığı ne zaman kapanır yani doktorlar ne zaman sınav ile atanmaya başlar ve doktorlar sınav ile atanmaya başlandığında okuduğun üniversitenin bu durumdaki etkisi ne olur (eğitim açısından vs)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Devletin ve istatistik kurumunun verdiği tarih 2023.
    Her sene 3-4 yeni tıp fakültesi açılıyor. Nüfusa oranlayınca en çok tıp öğrencisi olan ülkelerden biriyiz. ABD’nin 330 milyon nüfusu var senelik aldıkları tıp öğrencisi bizim aldığımız öğrenci sayısıyla çok yakın. Çılgınlar gibi tıp fakültesi açılıyor ve çılgınlar gibi içine öğrenci dolduruluyor. Sonu hayra alamet değil bu işin. Yakın gelecekte bilgisiz bir doktor sürüsü ortsya çıkacak ve işsizlik baş gösterecek
    OECD ülkelerine göre kişi başına düşen en düşük doktor sayısı bizde. 1000 kişiye 1 doktor.

Yeni açılan sağlık kuruluşları, hastaneler

Emekli olan/mesleği bırakan/vefat eden... doktorlar

Polikliniklerdeki uzman doktor eksiklikleri Özellike aşşırı miktarda doğuda.

Nüfusun sürekli artması. Nüfus artarken artma
    hızının azalması yani yaşlı nüfus oranının artması.

Sağlık hizmetlerine bağlı olarak ortalama ömrün uzamasi.

Yurt dışına giden doktorlar

gibi bir sürü sebep sonucunda EN AZ 20 YILI VAR ( Bu yıl 20 yıl bana ait bir öngörü değil bir doktor abiden öğrendim.) Şahsen en az 25-30 yıl var bence.
  • Doktorlukla alakası olmayanlar bile sırf iş garantisi ve maaş için tıp seçiyor umarım yakın zamanda kpss ile atanacakları dönem gelir az rekabet ortamı oluşsun da adam olsunlar. Her meslek kolunda az da olsa işsizlik yaratılması lazım .

• Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    Ben de iş garantisi ve maaş için seçeceğim 🤷🏻‍♂️

• Devletin ve istatistik kurumunun verdiği tarih 2023.
    Her sene 3-4 yeni tıp fakültesi açılıyor. Nüfusa oranlayınca en çok tıp öğrencisi olan ülkelerden biriyiz. ABD’nin 330 milyon nüfusu var senelik aldıkları tıp öğrencisi bizim aldığımız öğrenci sayısıyla çok yakın. Çılgınlar gibi tıp fakültesi açılıyor ve çılgınlar gibi içine öğrenci dolduruluyor. Sonu hayra alamet değil bu işin. Yakın gelecekte bilgisiz bir doktor sürüsü ortsya çıkacak ve işsizlik baş gösterecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 18 Temmuz 2020; 8:54:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pastacii kullanıcısına yanıt
    tüik değil ama
    https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-bakan-akdag-turkiyede-hekim-acigini-kapatmis-olacagiz-11-681-74094.html

Doktor sayısı

Doktor sayısına ilişkin soruya Akdağ, ''Türkiye, doktor sayısı itibarıyla Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa bölgesi ülkeleri içinde sondan ikincidir; sonuncuyduk, sondan ikinci duruma geldik. Bu Meclis kürsüsünde bundan on sene, on iki sene önce 'Türkiye'de doktor sayısı az, doktor sayısı fazlalaşmalı, artırılmalı' diye ifade ettiğimi hatırlıyorum; akademiden gelen bir değerli hocamız, doktor milletvekilimiz bu kürsüye çıkıp beni çok acımasızca eleştirmişti, 'Kendisi de bir akademisyen olan Sağlık Bakanı, nasıl olur da Türkiye'de doktor sayısı eksik' falan diye. Muhtemelen yanlış bir bilgiden kaynaklanıyordu. O günden beri biz Sağlık Bakanı olarak üniversiteler nezdinde, YÖK nezdinde tıp fakültesi öğrencilerinin sayılarının artırılmasını istiyoruz. Buna başlangıçta muvaffak olamadık, neticeten muvaffak olduk. 2003'te yaklaşık olarak yılda 4 bin 500 tıp fakültesi yeni öğrencisi alınıyordu üniversitelere, tıp fakültelerine, şu anda 11, 12 bin civarında öğrenci alınıyor. Öyle umut ediyoruz ki Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına doğru giderken Türkiye'de hekim eksikliğini, hekim açığını kapatmış olacağız'' diye konuştu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pastacii

Ben de iş garantisi ve maaş için seçeceğim 🤷🏻‍♂️
    Sen hariç demedim zaten

İnanılmaz derede fazla fakülte var ve emekli olunca maaş çok düştüğü için birçok hekim emekli olmaya yaklaşmıyor.

Tabi bir de iş yeri güvenliği var ki birçok işletme bünyesinde hekim çalıştırmak zorunda artık o yüzden uzun yıllar boyunca doktor işsiz kaldı haberleri görüleceğini sanmam Türkiye'de belki 15 yıl sonra doktorum açım tarzı haberleri görürüz

Yeni açılan sağlık kuruluşları, hastaneler

Emekli olan/mesleği bırakan/vefat eden... doktorlar

Polikliniklerdeki uzman doktor eksiklikleri Özellike aşşırı miktarda doğuda.

Nüfusun sürekli artması. Nüfus artarken artma
    hızının azalması yani yaşlı nüfus oranının artması.

Sağlık hizmetlerine bağlı olarak ortalama ömrün uzamasi.

Yurt dışına giden doktorlar

gibi bir sürü sebep sonucunda EN AZ 20 YILI VAR ( Bu yıl 20 yıl bana ait bir öngörü değil bir doktor abiden öğrendim.) Şahsen en az 25-30 yıl var bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin Hood. -- 18 Temmuz 2020; 9:45:25 >

• Bunların bu kadar çok üniversite ve bölüm açmalarının sebebi ne biri bana açıklayabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bafanu -- 18 Temmuz 2020; 10:2:0 >
  • Hocam belki pratistenlik bitebilir ama uzman açığı çok fazla.

• Uzmanlık asla ve asla bitmez amcam doktor ve o bile 1982 de sınava girerken çevresindekiler birkaç seneye doktorlar sınavla atanacak vs vs tamam pratisyen alımı sınavla olabilir ama buna bile çok uzağız bence 10 yıl var.Uzman doktor zaten 100 yıl daha ihtiyaç var...Tıp hiçbir zaman bitmeyecek gtü pc yazıp doktorları işsiz bırakacak insanlar burnu bi aksa hacettepe acilde bulur kendini xd o yüzden bence göz kapalı yazılabilecek tek bölüm hala tıp.Diş değil,işsiz diş hekimleri çok fazla ve dişte mezun olunca işin hazır değil tıp gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinerhekimadayi06 -- 18 Temmuz 2020; 10:1:53 >

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    amaeika yurtdışı öğrencileri ile yılda yaklaşık toplamda(çünkü usmle 1 kez olumuyor) 40-45 bin hekim

ve virüsten göreceğiniz gibi hekim sayısından battı bu yıl 100bin hekimden fazla kabul aldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Temmuz 2020; 11:47:55 >

ve büyük şehr hastanelşeri yapıyor oraya hekim bulmakta çok zorlanacağız

kpss de gelmez bir ara gündemdeydi aynı usmle deki gibi hekim olmak iin tıbbi sınav söz konusu olabilir ama 2030a kadar mümkün gözükmüyor
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.