Şimdi Ara

doğuştan kalça çıkığı problemi hakkında bilgi verebilecek doktor var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 aylık bebğimde dün yapılan kontrollerde doğuştan kalça çıkığı tespit edildi şüpheleniliyodu ve dün yapılan ultrasonda bu göründe doktor 6 ay pavliv bandajı kullanması gerektiğini sölemiş fakat iyileşmiyebileceğini ve yaşını doldurduğunda ameliyata uzanabilecek bir sürece girilebileceğini sölemiş.
    Bu konu hakkında donanımhaberde bilgisi olan özellikle doktor arkadaşlar bildiklerini yazarlarsa onlara şimdiden teşekkürler. Bu arada ben de nette gerekli makaleleri falan aradım genelde sölenen şey 3 aya kadar tespt edilip bu bandaj kullanıldığında problemin sorunsuz çözüldüğü şeklindeydi ameliyat safhasına ulaşmamasını diliyorum ve fikirlerinizi bekliyorum bu rahatsızlıkla ilgili

• Bilgim yok anca dua edebilirim.. Rabbim acil şifâlar versin... Sizlere de sabır diliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-49A98ED45

Bilgim yok anca dua edebilirim.. Rabbim acil şifâlar versin... Sizlere de sabır diliyorum..
    teşekür ederim alah razı olsun ama ben hala bilgili bi kaç kişinin tavsiyelerini bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shane

teşekür ederim alah razı olsun ama ben hala bilgili bi kaç kişinin tavsiyelerini bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam öncelikle Allah şifasını versin..

Benim 14 aylık oğlum var..1 aylıkken gittiğimz özel bir doktor bacak boğumlarının asimetrik olduğunu, kalça çıkığı şüphesi olabileceğini söylemişti..Çok şükür yokmuş, o günler geldi aklıma birden..

Sana şunu söyleyebilirm, erken teşhis edilmesi sebebiyle çok şanslısınz..Bizim gittiğimz Doçent hoca 1 yaşına kadar tespit edilebilen kalça çıkıklarının ameliyatsız iyileşme şansı çok yüksekmiş ki sizinki daha bir aylık..

Bence hiç korkmayın, inşallah ameliyatsız düzelecektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: maxu

Hocam öncelikle Allah şifasını versin..

Benim 14 aylık oğlum var..1 aylıkken gittiğimz özel bir doktor bacak boğumlarının asimetrik olduğunu, kalça çıkığı şüphesi olabileceğini söylemişti..Çok şükür yokmuş, o günler geldi aklıma birden..

Sana şunu söyleyebilirm, erken teşhis edilmesi sebebiyle çok şanslısınz..Bizim gittiğimz Doçent hoca 1 yaşına kadar tespit edilebilen kalça çıkıklarının ameliyatsız iyileşme şansı çok yüksekmiş ki sizinki daha bir aylık..

Bence hiç korkmayın, inşallah ameliyatsız düzelecektir..

Alıntıları Göster
    allah şifalar versin benim ablam doğuştan kalça çıkığı varmış hemde iki bacaktan daha sonra babamlar ablam 5 6 yaşlarındayken ameliyat attirdiler bende fotograflardan bakıyorum eski haline daha sonrada alçıya almışlardı bacaklarını şimdi çok iyi allaha şükür umarım iyi doktorlar tarafından tedavi görür bebeğiniz şimdi de 6 yaşında sadece çok uznu yok yürürse bacakları biraz ağrıyor o kadar acil şifalar versin rabbim

• hocam izmirde isen çok kaliteli bir doktor var hem cocuk doktoru hemde cocuk norolojisi uzmanı..

izmirde isen verebilirim numarasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: koparbizi

hocam izmirde isen çok kaliteli bir doktor var hem cocuk doktoru hemde cocuk norolojisi uzmanı..

izmirde isen verebilirim numarasını
    Benim kuzenimin 2 kızında da doğuştan kalça çıkığı hastalığı vardı. İlk çocuğunda geç farkedildiği için ameliyatla düzelttiler. Diğer çocukta erken teşhis edildiği için operasyona gerek duymadan 1 seneye yakın bacakları alçıda tutuldu. Öyle düzeldi. Acil şifalar diliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Benim kuzenimin 2 kızında da doğuştan kalça çıkığı hastalığı vardı. İlk çocuğunda geç farkedildiği için ameliyatla düzelttiler. Diğer çocukta erken teşhis edildiği için operasyona gerek duymadan 1 seneye yakın bacakları alçıda tutuldu. Öyle düzeldi. Acil şifalar diliyorum.

Alıntıları Göster
    izmir de değilim istanbuldayım.
    alçı yerine sanki ameliyat bebek için daha iii değil mi benim netten incelememe göre genelde 6 aydan önceki vakalarda pavlik bantı %90 ın üzerinde işe yaramış o beni biraz rahatlattı ama acaba bu forumda bi tanıdığı bu banttan kullanan var mı ? yada bi doktor arkadaş falan katılımınız için tşkler her msg de daha çok rahatlıyorum

• yorum yapacak fikri bilgisi tecrübesi olan arkadaş yok mu?
  • quote:

yorum yapacak fikri bilgisi tecrübesi olan arkadaş yok mu?
    bak kardeş tarsusta ömer sayar diye bir doktor var istersen bir araştır ben çok iyi biliyomki tüm dünyadan hasta geliyor araştırırsan referanslarının çok iyi olduğunu görürsün teln 118 den alabilirsin ömer sayar hastanesi diye ALLAHcc acil şifalar versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: FHM

bak kardeş tarsusta ömer sayar diye bir doktor var istersen bir araştır ben çok iyi biliyomki tüm dünyadan hasta geliyor araştırırsan referanslarının çok iyi olduğunu görürsün teln 118 den alabilirsin ömer sayar hastanesi diye ALLAHcc acil şifalar versin

Alıntıları Göster
    Dünden (27.04.2006) tarihinden itibaren PAVLİK bandını kulanmaya başladık görüntüsü insanı burkuyo umarım neticesi güzel olur bebeğim pek şikayetçi gözükmüyodu ama 6 ay kulanılması gerekiyomuş doktor daha önce böle sölemişti 6 ay bu band için uzun süre gerçekten

• quote:

Dünden (27.04.2006) tarihinden itibaren PAVLİK bandını kulanmaya başladık görüntüsü insanı burkuyo umarım neticesi güzel olur bebeğim pek şikayetçi gözükmüyodu ama 6 ay kulanılması gerekiyomuş doktor daha önce böle sölemişti 6 ay bu band için uzun süre gerçekten

Alıntıları Göster
    Bandaj kullanımı ile doğuştan kalça çıkıklığı büyük oranda düzelir. eğer bir kız çocuğu ise bu ihtimal daha yüksektir. büyük ihtimalle ameliyat gerekmez.
    geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: t_tunccan

Bandaj kullanımı ile doğuştan kalça çıkıklığı büyük oranda düzelir. eğer bir kız çocuğu ise bu ihtimal daha yüksektir. büyük ihtimalle ameliyat gerekmez.
    geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    tedavisi var ve kısa zamanda farketmişsiniz,tedaviye de başlamış zaten.. Allah şifa versin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tırtılcık

tedavisi var ve kısa zamanda farketmişsiniz,tedaviye de başlamış zaten.. Allah şifa versin...

Alıntıları Göster
    TÜM KATILIMCILARDAN ALAH RAZI OLSUN TŞKLER..
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: shane

baba yüreği zor tabi ama inşallah herşey yoluna girer biran önce iyileşir allah acil şifalar versin allah analı babalı büyütsün

• quote:

Orijinalden alıntı: Cliff Burton

quote:

Orjinalden alıntı: shane

baba yüreği zor tabi ama inşallah herşey yoluna girer biran önce iyileşir allah acil şifalar versin allah analı babalı büyütsün

Alıntıları Göster
    iyi gunler ben 22 yasındayım benimde dogustan cift taraflı kalca cıkıgım vardı ozamanlar teknoloji bu kadar iyi degildi genede cok sukur erken farkedildiayrıca 7 aylık ve 1.5 kilo dogmusum yani cokz or teshis olayı.benim bacakalrıma atel uygulaması yapılmıs alcıyı istememiş ailem ve doktorum hala yasıyormus ismini ogrenip iletirim ama baya yaslıdır buyuk ihtimal ama oz amnalrda bile tedaviler yuzde 70 cevap verirken cok sukur hic sikayetim yok istersen adını ogrenebilirim adamın

• quote:

Orijinalden alıntı: zzzzz

iyi gunler ben 22 yasındayım benimde dogustan cift taraflı kalca cıkıgım vardı ozamanlar teknoloji bu kadar iyi degildi genede cok sukur erken farkedildiayrıca 7 aylık ve 1.5 kilo dogmusum yani cokz or teshis olayı.benim bacakalrıma atel uygulaması yapılmıs alcıyı istememiş ailem ve doktorum hala yasıyormus ismini ogrenip iletirim ama baya yaslıdır buyuk ihtimal ama oz amnalrda bile tedaviler yuzde 70 cevap verirken cok sukur hic sikayetim yok istersen adını ogrenebilirim adamın

Alıntıları Göster
    dostum sanada geçmiş olsun alah uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin İstanbulda yaşadığım için doktor bulmak problem değil şimdilikde doktorumuzdan memnunuz atel uygulaması nasıl bişey bilemiyorum hem 22 sene öncesinden bugüne mutlaka yeni aşamalar kaydedilmiştir kalça çıkığı tedavisinde umarım şu an bu müspet farklardan da faydalanıyoruzdur tşk ederim ilgi ve alakana
    quote:

Orjinalden alıntı: zzzzz

• quote:

dostum sanada geçmiş olsun alah uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin İstanbulda yaşadığım için doktor bulmak problem değil şimdilikde doktorumuzdan memnunuz atel uygulaması nasıl bişey bilemiyorum hem 22 sene öncesinden bugüne mutlaka yeni aşamalar kaydedilmiştir kalça çıkığı tedavisinde umarım şu an bu müspet farklardan da faydalanıyoruzdur tşk ederim ilgi ve alakana
    quote:

Orjinalden alıntı: zzzzz

Alıntıları Göster
    sizede gecmiş olsun Allah acil sifalar versin benim ailemde cok problem yasamıs ama ilerde umarım sizde benim gibi sukrederek hatırlarsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: zzzzz

sizede gecmiş olsun Allah acil sifalar versin benim ailemde cok problem yasamıs ama ilerde umarım sizde benim gibi sukrederek hatırlarsınız

Alıntıları Göster
    ARKADŞALAR BAŞKA DENEYİMLİ BİLGİLİ ARKADAŞ YOK MU BU KONU HAKKINDA
  • quote:

ARKADŞALAR BAŞKA DENEYİMLİ BİLGİLİ ARKADAŞ YOK MU BU KONU HAKKINDA

Alıntıları Göster
    Öncelikle geçmiş olsun. Doğuştan kalça çıkığı (DKÇ) daha çok kızlarda olmak üzere her iki cinste de görülen bir durumdur. Bu iş ile ilgilenen uzmanlıklar Ortopedi ve Çocuk Hastalıkları 'dır lakin asıl uğraş alanına giren ise Ortopedi (bulabilirseniz Çocuk Ortopedisi)dir. DKÇ tedavisinde erken tanının değeri çok önemlidir. Genellikle tanı palpasyonla (elle Muayane), direk laça grafisi ve USG ile konur çocuğunuz tanısını aldığına göre bu aşamayı geçelim, çok şanslısınız ki çocuğunuz erken tanı almış (1 aylıkken) durumda ve böyle hallerde tedavi olarak kalça eklemini uygun pozisyona getirerek sabitlemek en uygun tedavi yöntemlerinden biri zaten sizin çocuğunuzada anladığım kadarı ile bu uygulanmış, tedavi yöntemi Anne Baba açısından olsun bebek açısından olsun biraz zahmetli ve zaman alıcı fakat sonuçlar yüz güldürücü olmakta bebeğinizin durumunun ameliyata gerek kalmadan düzeleceğini umuyorum. Emin olmak istiyorsanız yaşadığınız yerde iyi bir Ortopediste gidip bebeğinizi tekrar gösterebilirsiniz. SAYGILAR

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.