Şimdi Ara

doğubanktan lcd almak mantıklımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mantıklı olarak nerden en ucuz alabilirim?
    doğubanktan alan varmı?
    garantili en ucuza nerden alabilirm..?

• Furkan Elektronik var Doğubankta en alt katta bütün ürünler 2 yıl garantili falan diyorlar ama doğubanktan ürün almak ne kadar mantıklı orası tartışılır
  • 1999 senesinde tuplu tv almistim. bir sorun yok. daha once de cep telefonu almistim. memnunum
  • Eskiden Doğubank'ın cazibesi kaçak ve garantisiz ürün satmasıydı; piyasaya göre ciddi düşük fiyat teklif ediyorlardı. Ancak kontroller sıkılaştıktan sonra, neredeyse Kadıköy'deki mağazalardan daha yüksek fiyatlar teklif etmeye başladılar.

Ben bu durumu doğal buluyorum. Sonuçta "distribütör garantili" olması için, distribütör'ün ithal ettiği ürün olması gerekir. Böyle olunca maliyetler ve satıcının kar etmesi gereken rakam belli.

Uygun fiyat bulmak için bence önce Tv'nin seçilmesi gerekir. Sonra markasına, modeline göre piyasa araştırması yapılarak, satıcılarla konuşularak elbet diğerlerinden daha uygun fiyat veren bir yer bulunur.

Tabi "garanti" derken, satıcının ağzından garanti lafı çıksın da gerisi önemli değil diyorsanız işler değişir... Bu durumda belli firmaların adı gündeme geliyor ve üst konudaki 12) Firmalar Hakkında bölümünde görüşler mevcut.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• doğubank dan tv alınır ama her satıcıdan değil. ben tüm tv lerimi akmerkez dede işyerleri olan net elektronik ten alıyorum çokta memnunum. özellikle sony tv lerde çok iyi fiyatlar veriyorlar üstelik satıcı değil eurosıa garantili.
  • Bir sürü garanti, iskonto, ve kredi kartına uzun vadeler yapan bir çok büyük firma varken...Bence doğu banktan almak pek mantıklı gelmiyor.... Adamlar burunlarından kıl aldırmıyor.... kredi kartına komisyon almadan taksit bile yapmıyorlar..... 1 yıl önce yolum dümüştü... Ani bir kararla araştırmadan bir digit. fotograf makinesi almıştım... zar zor vade farkı vererek taksit yaptırmıştım... sonra araştırdiğimda iş işten geçmişti.... Şunu anladım.........Vatan, Gold gibi büyük firmaların fiyatlarıyla kıyaslamadan Doğubanktan mal alınmaz..........
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğubank eskiden güzeldi, Türkiyeye gelmeyen üst model sonyler panasonicler vs geliyordu, kenwood lar loeweler nokia tvler vs vardı hiçbir yerde satılmayan ve çokda iyi fiyata satılıyordu. Artık öyle değilmiş arkadaşım söyledi..
  • Ortaya çıkan büyük firmalar karşısında ellerinde bir silah vardı aslında. Ama gördüğüm çoğunluk itibariyle onunda farkında değiller. Bu silah "bire bir ilişki" veya "esnaflık" olarak tanımlayabileceğimiz şeydi.

BiR kaç ay önce lcd tv sormak için gitmiştim. Kimi önünde iskender kebabı, yerinden bile doğrulmadan "yok o model" diyor. Kimi buyrun bile demiyor vs.

Not: Bu gözlemim çoğunluk itibariyle de olsa belki "esnaf" olanları vardır. Yukarıdaki eleştirlerden Onları ayrı tutuyorum.
  • İyi akşamlar

Sizler DBank ı ne zamandan beri tanırsınız bilemiyorum ama ben 1975 den itibaren bilirim!!!
    1984 lere kadar eski ithalat rejimi ve kapalı kapılar v.s derken,yıldızı o zaman parlaktı,memlekette
    ithalat yoktu,her şey kaçak gelirdi v.s v.s ve burası o zaman "İşçi Permisi"(Naklihane) sistemine dayalı
    çalışırdı ve sistem hala devam etmektedir ama bud efa mallar Almanya dan değilde,A.H.Limanı Serbest
    bölgeden Naklihane eşyası giriyor,ayrıca normal ithal mallar+kaçak!! v.s yine devam tabiki
    Ama sistemin 1960 lar sonunda kurulması permiye dayalı sistem idi,kapıda ve Sirkeci Garı kapısında
    sağda-solda,tipisiz herifler dolanır.......abi permi alınır/permi mi satacaksın......permi alınır-permi alınır
    diye dolaşan bir dünya ayakçılar vardı....
    Sistem "hesapta" resmiyette böyle işliyordu ama bunun gerek ticari hukuk gereksede normal ticaret prosedürü
    yani hukuki dayanağıda yoktu,çünkü bu işlere bakan devletin en tepesinden bilmem nesine kadar evlerine
    "Avrupa" eşyalar bile buradan giderdi!!!!bilmem manzarayı çaktınızmı!!Özal rejimi ile biraz işlerin rengi değişti,
    hatta bayağı değişti,ama o zamana kadarda zaten orada kıç kadar dükkanlardan esnaf zaten köşeleri kaç defa
    dönmüşlerdi!!

Bugün benim gördüğüm o günlerden bir tek Hasan abi kalmıştır!oğlu Hüseyin de AkMerkez dedir,aynı işte.
    Diğer esnaf 1990 dan sonra olanlardan,zaten Han ın bütün esnaf proflide değişmiştir,gerçi o zamanda
    insanın yüzüne bakmaz,hatta hiç bakmazlardı,heriflerin yanına temenna ile giderdik,ancak zaman içinde
    iyi müşteri isen veya sıkı sık gidip bir şeyler v.s alırsan sana bakarlardı,bugün de hemen hemen aynı,ama
    o günün esnafı yine tavir ve hal olarak bugünkülerden daha iyi idi diyebiliriz,yani 33 sene gidip geldim.

Şimdilerde gerek DBank gereksede Gençten Han dan mal alacaklar(Önder dahil) 30 yere fiyat sorsunlar!!
    Kadıköy de daha ucuza mal alabilirler mesela!!
    Kısaca esprisi hala var ama uyanık olacaksın!!oradan amal alacaksan
    çünkü onlar Cin dir,zaten sorarsan dünyada cihazdan en iyide bunlar anlarlar!!güzel bağlarla müşteriyi o bilgiç tavırlarıyla!!

Bazı arkadaşlar soruyor alınırmı diye??
    -İstanbul da yaşıyorsan ve riski peşinen bilipte kabul etmişssen cazip fiyatta(aradaki farka değen)var ise
    al malı getir eve!!!
    --ama Servis mervis v.s ilerde bir şey olursa unut gitsin!!
    --ancak bazıları Garantili bazı malları satabiliyor,bundan sorun olmaz,ama diğer olayda ya farka değer deyip alıp
    işi şansa bırakacaksın,yada almayacaksın,bu kadar basit

-İstanbul dışı içinse zaten söyleyecek şey bululamıyorum,bütün kriterler senin "şansına" bağlıdır!!riske yinede girerim
    arkadaş diyorsan,o zaman sende al ve getir malı evine!!
    ----------------------

Benim şahsi fikrim ise ki ben eskiden evdeki her bir şeyi oradan almıştım!ama bugün ben ne İstanbul da nede
    şuanda yaşadığım Antalyada olsamda "kesinlikle" almam!!

--İst.Blş bile beni çok ciddi düşündürüyor!
    Tercih sizin,dolayısıyla Bayi/Resmi sıfatı olmayan yerlerden alacağınız İthal ürünler için aslında biraz olayı derinliğine düşünseniz
    bu yukarıda bahsi geçen soruları yada başlaıkları açmazsınız!

Saygılar

---------
    Albanez

• dogubankta bır kac dukkan hala ıyı bır alternatıftır. ancak elektronıkte dogubank tekelı sona ermıstır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuneSUN -- 5 Mart 2008; 0:49:19 >
  • Hala gezmesinden keyif duyduğum Doğubank, eski popülaritesini yitirmiştir malesef.

Bir çok üründe dışarıya göre pahalı olduğunu ispatlamışımdır.

Günümüzde büyük teknoloji marketlerin promosyanlarını takip etmekte fayda var.
    üstelik peşin fiyatına taksit seçeneğiniz de var.
  • dogubankın en alt katında hala esnaf olan ınsanlar var ben crea 32" aldım götürdüm iade ettim paramı aldım artı garantisi vs herseysi vardı ve piyasadan oldukca da ucuza almıştım bu yüzden araştırıp aldıgınızda dogubanktanda alabilirsiniz artık kacak mal yok pek belki tek tük ama genel olarak tvlerde garantili satılıyor.
  • bence alma alacağın ürünün fiyatını bilmiyorum bildiğim kadarıyla lcdler pekde ucuz değil.zaten artık eskisi gibi bi fiyat farkıda yok.
  • peşin paran varsa doğubank olabilir aksi halde hiç bulaşma...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.