Şimdi Ara

Yurtdışından Laptop Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ryzen 4000 serileri malum ülkemize gelmekte çok geç kaldı. Amazon da bi laptop gördüm almayı düşünüyorum fakat gümrük nasıl olur garanti nasıl olur hiç bir fikrim yok daha önce yurtdışından Laptop veya donanım sipariş eden var mı? Tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Beğendiğim laptop:
    amazon.com
    ASUS Zenbook 14 Laptop - AMD Ryzen 5-8GB RAM - NVIDIA GEFORCE MX350-256GB SSD - Win 10, Light Gray
    https://www.amazon.com/ASUS-Zenbook-14-Laptop-MX350-256GB/dp/B08C81JT39

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• Up

• AYasinYldz A kullanıcısına yanıt
    Türkiye de olsa canıma minnet gelmiyorlar bi türlü. Klavye ha Türkçe ha İngilizce bişey farketmiyor

• AYasinYldz A kullanıcısına yanıt
    Böyle cahillere pek aldırmayınız. Amazon com .de .fr.es gibi yerlerden rahatlıkla sipariş verebilirsiniz, 1 hafta içerisinde ürün size ulaşır ve tüm gümrük işlemlerini amazon hallediyor çünkü satın alırken gümrük vergisinide alıyor sizden

• P0yrazz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, garanti hakkında bir bilginiz var mı acaba?

• emrecandnmz E kullanıcısına yanıt
    Bazı markalar uluslar arası garanti veriyor ama max 1 yıl , yani garanti olayı biraz sıkıntı

• Asus ların genelde Global garantisi oluyor.

Yukarıda arkadaşın dediği gibi amazon satın alırken sizden gümrük vergisini falan alıyor, sonrasında sizden alınan az tutarda vergi ödenirse para üstü geri ödeniyor diye biliyorum.

Bilgisayar için yine Asus mh yi arayıp bilgi alın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon ödemeyi alırken tüm vergileri hesaplayarak para alıyor, Türkiye Ups veya Aramex gibi firmalar kargonuzu size teslim eidyor. Türkiye gümrüğe ürün girince sizden bir form alıyorlar işlemleri yapmak için.
    Ben İngiltre amazondan PS4 almıştım 7 günde geldi.
  • emrecandnmz E kullanıcısına yanıt
    aldınız mı cihazı?

• YETISEN kullanıcısına yanıt
    Almadım halen

• Devlet kargosu ile gelirse (PTT gibi) 300-400 lira arası vergi ile kurtarırsınız. Yok eğer özel bir kargo (DHL, UPS vb.) ile gelirse masrafı 500-600 TL'yi bulacaktır.. Kargo ücretini gönderen kişi öder. O yüzden size bir sıkıntı olmaz..

https://parayadogru.com/yurt-disindan-laptop-almak// adresinde konun gerekli tüm prosedürleri yazılmış.

Not: arkadaşlar yurtdışından getirdiğimiz laptoplara türkçe windows problemi olabilir. Bunu araştırın.

yada türkçe windows kurmak başka problemlere sebep olurmu? buna bakmak gerekiyor. Ona göre alım yapın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.