Şimdi Ara

Doğru güç kaynağı seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar bu konuyu bilgilendirme olarak açmış bulunuyorum başıma gelen bir konuyu sizlerle paylaşıp bundan sonraki alışverişlerinizde bu hususa dikkat etmenizi istiyorum.

    Öncelikle sistemim alttaki imzada bulunuyor, Xıgmatek 600w full modüler yapıda ki güç kaynağı hariç sistem kişisel zevkler ile 4 ay önce toplandı soğutmasında performasında en ufak bir sıkıntı yaşamadım velakin 3 gün önce güç kaynağından garip bir ses duydum kaynağına indiğimde fanın dönmediğini fark ettim üzerinde bulunan fan da öyle çok ahım şahım pwm kontrollü bir fan değil genel itibari ile standart yüklü yüksüz tam devirde dönen bir model çok sessiz sayılmaz fakat elimde olduğu için değiştirmek istemedim fan dönmediği vakit tık tık göbek kısmından ses çıkarıyor sonrasında belli bir süre sonra çıkarmadığı kadar döndüğünde ses çıkartıyordu fanını değiştirmek aklıma geldi ve PURE WINGS 2 14cm lik modeli sipariş ettim fakat güç kaynağı yine benzer tepkiyi verdi sanırım sorun farklı bir yerlerde sistemin açılışında kapanışında yük altında sorun yok ama kaynağı soğutmak için çalışır durumda stabil bir fanımız yok haliyle psu yu daha fazla kullanmak istemedim söktüm kutuladım gönderdim garantiye akabinde seasonic m12-620 evo+ full modüler ürünü sipariş ettim. Teknoloji şans işi evet fakat en başında önlem almak gerekiyor sistemin asıl kalbi güç kaynağı sisteminizde kullanmak için klavye mouse üreten firma güç kaynaklarına yönelmeyin lütfen bu işin ehli firmalar elin 5 parmağını geçmez sipariş elime ulaşsın gerekli görselleri konuya atacağım emektar psu ile de yolları ayıracağız fp oranı yüksek full modüler kullanışlı gibi dursa da hatta 12v hattı 46a gibi sağlam bir seviye de de olsa sanırım içerik olarak kullanılan bileşenler o kadar iyi değil japon katı kapasitörler ile donatılan tüm sertifikiaları üzerinde barındıran tüm tüv testlerinden geçmiş ürünlere yönelmekte fayda var ve güç kaynaklarının peak değerlerine aldırış etmeyin bizlere anlık değerler lazım değil daima o gücü sağlayabilen ürünler lazım gerçek modellere yönelelim dostlar söyleyeceklerim şimdilik bu kadar esenle kalın.







  • Kesinlikle doğru. Ayriyetten bütçe sorunu olmayan sistemlere bile ucu ucuna yetecek PSU tavsiye edenleri de anlayamıyorum .Bütçe sorunun yoksa al 1000w kaliteli bir psu, fanı da dönmesin, ısınmasın da. 2 senedir hx1000i kullanıyorum, daha fanında toz yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkbozkus

    Kesinlikle doğru. Ayriyetten bütçe sorunu olmayan sistemlere bile ucu ucuna yetecek PSU tavsiye edenleri de anlayamıyorum .Bütçe sorunun yoksa al 1000w kaliteli bir psu, fanı da dönmesin, ısınmasın da. 2 senedir hx1000i kullanıyorum, daha fanında toz yok.
    1000 waat nedir abi ?

    Bu adam uzay mekiği mi takack ?

    4x 2080ti mi takacak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

    1000 waat nedir abi ?

    Bu adam uzay mekiği mi takack ?

    4x 2080ti mi takacak ?

    Alıntıları Göster
    Bütçen kısıtlı değilse neden olmasın? Ben 2080ti, 9900k lı sistem kullanıyorum, daha psu dan fan sesi duymadım. PSU nun sessiz ve serin çalışmasını istiyorsan neden olmasın?
  • Benimde emektar thermaltake toughpower güç kaynağımı emekliye ayırma vaktim yaklaşıyor. Bazı oyunlarda pc komple kapanıyor aklıma ilk psu geldi bugün arkadaşın psu ile deneme yapacağız sorun psu ise aşşağıdaki modeli almayı düşünüyorum fikriniz nedir?
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-600w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j600gd-f12s.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmre129 -- 30 Kasım 2019; 13:34:39 >
  • 1000w alınır alınmaz bilemem. Daha önce 500w PSU kullanıyordum PSU ateş gibi oluyordu çok ısınıyordu şimdi 750w PSU kullanıyorum pcde ki en serin çalışan bileşen o. O yüzden biraz yüksek almakta fayda var.
  • 1000 watt alan arkadaş boşu boşuna para vermiş ,birde üstüne bilgisayarda yük yokken düşük verimle kullanıyor. 750 W standart kasalarda enerji tasarrufu için ideal bir rakam.
  • Şimdilik sistemde 500 watt hig power var sınırda sayılır Ryzen 3600 Msi rtx Ventus 2060 şimdilik mutlaka 700 watt düşünüyorum yine alsam higpower alırım 7 yilidr eski kasada olan güç kaynağını kullanıyorum şuan bile sorunsuz..
  • emmre129 kullanıcısına yanıt
    Aklımda olan bir modeldi fakat modüler lik önemli olduğu için eledim bu fiyata gold sertifka gücünün tamamını 12 hattından veren kaliteli bir ürün alınabilir
  • matrix-61 kullanıcısına yanıt
    High powerin gold sertifika fp ürünleri piyasa da şuan modüler lik önemli değilse değerendirilebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.