Bildirim
Ayarlı Güç Kaynağı

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Devreyi aldığınız Sitede Yazmasi lazım :))
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İnsanlara Fazla Değer Vermeyin... -
-
-
-
Devreyi delikli plaket üzerine kurdum. Tek 2sc5200 ile. 12v akü ile besledim. 90watt oto farını ışığını yükseltip azaltıyor. (soğutucu amd stock fan) ilerleyen zamanlarda bir tane daha 2sc5200 ekleyecem.
4x3 cm anca tuttu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ OPEL VECTRA ELEGANCE -
quote:
Orijinalden alıntı: el yapımı
Bu çıkışa direnç konulmasının sebebi nedir ?
Birden fazla transistor kullanılacaksa fazla amper çekebilmek için koyulur demişti birisi . çok ta ne ise yaradığını araştırmadan tek transistor kullandım ben çizerken 317 ile transistor yan yana cizmisim farketmedim ama kısa devre değiller.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: yolcu27
quote:
Birden fazla transistor kullanılacaksa fazla amper çekebilmek için koyulur demişti birisi . çok ta ne ise yaradığını araştırmadan tek transistor kullandım ben çizerken 317 ile transistor yan yana cizmisim farketmedim ama kısa devre değiller.
Peki bu dirençler akımı yada voltu kısmıyor mu ?_____________________________ OPEL VECTRA ELEGANCE
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: yolcu27
quote:
Peki bu dirençler akımı yada voltu kısmıyor mu ?
Omaji dusuk watti büyük olduğundan voltaj da kısma yapmıyor sanırım. Akım için Birsek diyemeyeceğim akım sınırlaması için kullanılan şemalar var. Bu konuda çok fazla şema var kafası karışıyor insanın benim gibi amatör olunca açıkçası
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Devredeki taş direnç eğer tek transistor kullanılacaksa gerek yoktur. Ancak birden fazla kullanılacaksa dirençleri koymakta fayda vardır. Bu dirençler transistorlerin ani kısa devre anında maksimum akımda zarar görmemesi ve paralel güç transistorlerin dengeli akımda çalışmalarını sağlamak içindir. Her bir direnç üzerine maksimum akımda düşen gerilm değeri çok düşük olduğu için bir akım kaybınız olmaz... Devreyi güvenle kullanabilirsiniz... _____________________________ Hopuyi Koçi - Kadişi Bere
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X