Şimdi Ara

DOĞRU BİR ŞEY YAPIYORUZ ! ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • -------------------------------------------
    Evet arkadaşlar burada torba yasa diye üst üste zam bombardımanı tasarısına tepki göstererek bunları tartışarak sesimizi duyurabildiğimizi düşünmeye başladım. MTV zamının düşürülmesi beklenen bir şeydi açıkçası, gelir vergisi zamı da iptal edildi, sosyal medyada orada burada sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.
    -------------------------------------------
    sizce de bu tepkiler işe yarıyor mudur? çünkü bir ara özellikle seçim zamanı insanlara doğruları anlatmaya çalışırken ben niye uğraşıyorum ki boş boş konuşuyoruz hissine kapılmıştım. şimdi hükümet zam taslağını çıkardıktan sonra gidip gazeteciden vs öğrenmiyordur halkın tepkisini, sosyal medyadan anketlerden vb öğreniyordur diye düşünüyorum.

görüşleriniz ??

esnaflık yapıp vergi kaçıranları
    evini kiraya verip vergi kaçıranları
    her türlü ticaretinde vergiyi kaçıranları

v.b.

bunlara tepki gösterseniz ya. valla kimse k.bakmasın biz başımıza ne geliyorsa hak ediyoruz. hangimiz hangi ortamda çevrede böyle bir duruma tepki gösterdik? gerçi şurda işi gücü olanlar da vergiler yüksek diye ağlar ama vermesi gereken verginin 10 da 1 ini vermez. sorayım. kaçınız bir esnaf akrabasıyla vergi kaçırma mevzusunda tartıştı? kaçınız esnaf bir akrabasının yanında bütün esnaflar vergi kaçırıyor diyebildi?

hadi bu biraz uçuk yahu kaçınız her alışverişiniz için fiş kestiriyorsunuz. istisnasız. misal basit birşey ama ciddi bir olay bu fiş olayı.

burda devlet suçlu. gerekli kontrolleri yapamıyor. ama millet te suçlu. biz zaten vergi hırsızlığına hem göz yumuyıoruz hem de vergi hırsızlığı yapıyoruz.

• Burayı kimse takmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: lazer__

Burayı kimse takmaz

ben de öyle düşünüyordum da,, şöyle bir şey düşünüyorum bir yandan, bazı şeylerde geri adım atılması neden gerçekleşiyor, sosyal medyanın hiç mi etkisi yok acaba ya da var mı.. çıkıp bakan tek tek millete sormuyor ki nasıl yapsak acaba diye ya da şöyle olabilir haber ajanslarının donanımhaber ekşisözlük gibi mecraları takip ettiği aşikar, bu şekilde sesimiz duyuluyordur belki nispeten

Orijinalden alıntı: amacsızpanda

biraz da çevrenizde

esnaflık yapıp vergi kaçıranları
    evini kiraya verip vergi kaçıranları
    her türlü ticaretinde vergiyi kaçıranları

v.b.

bunlara tepki gösterseniz ya. valla kimse k.bakmasın biz başımıza ne geliyorsa hak ediyoruz. hangimiz hangi ortamda çevrede böyle bir duruma tepki gösterdik? gerçi şurda işi gücü olanlar da vergiler yüksek diye ağlar ama vermesi gereken verginin 10 da 1 ini vermez. sorayım. kaçınız bir esnaf akrabasıyla vergi kaçırma mevzusunda tartıştı? kaçınız esnaf bir akrabasının yanında bütün esnaflar vergi kaçırıyor diyebildi?

hadi bu biraz uçuk yahu kaçınız her alışverişiniz için fiş kestiriyorsunuz. istisnasız. misal basit birşey ama ciddi bir olay bu fiş olayı.

burda devlet suçlu. gerekli kontrolleri yapamıyor. ama millet te suçlu. biz zaten vergi hırsızlığına hem göz yumuyıoruz hem de vergi hırsızlığı yapıyoruz.

hocam o konuda da tepkimi ortaya koymuşumdur her zaman.

vergi kaçırma mevzusu kontrollerin eksikliğinden kaynaklanıyor. şuan kirada oturuyorum ev sahibim kirayı elden istemeye başladı, 2-3 ay ödedim. tam da bu ay kirayı banka hesabına yatırmayı düşünüyordum. siz bu örneği verince ironik oldu biraz benim için

inşaat mühendisiyim 3 yıl taşeron firmalarda çalıştım, beni inşaat mühendisi olarak değil de beden işçisi statüsünde sigortalayıp asgari ücretten sigorta verip maaşımdan çok daha düşük sigorta bedelleri ödeyip hem vergiden kaçıp hem de beni işten çıkarırken tazminat ödemekten kaçabiliyorlardı. devlet bunun farkında değil mi ?? elbette farkında.. ancak her zaman işçiyi değil patronu koruyan bir düzen olduğundan malesef kimse bunları önemsemiyor. tutup dava açayım desen astarı yüzünü geçiyor. yakın zamanda mtv gelir vergisi vb. zamlar gündeme gelince bunlardan bahsettim. sosyal mecra dışında da her zaman bu konuları çevremle paylaşmaya özen gösteriyorum. siyasetçi değilim milyonlara ulaşamasam da kendi çapımda doğruları savunduğumu söyleyebilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.