Şimdi Ara

DOĞAN 1.6 motora 1.3 motor kapağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
20.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu drag yarışlarında kullanılan doğan ve şahinlerin 1.6 motorlarına 1.3 motor kapağı takıyolar. böylece ivmesi artıyor arabanın. bu hakkında bilgisi olan var mı?

*Bu arada ben doğan sahibi değilim sadece ilgimi çekti böyle birşeyin olması...

• sıkıştırmayı artırıyor sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaBeRgE

sıkıştırmayı artırıyor sanırım
    1.3 kapağı değil, 1.4 şahin üst kapağı takıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

Alıntıları Göster
    Arkadaşım doğan 1.6 ların motor kapakları düzdür fark ettiysen ve motor kapagının altında kalan alanın hacmi (atıyorum)50Bar.

ancak 1.4 şahınlerın kapagı duz degılde bıraz daha ıcerı yanı alt tarafa dogrudur .. buda kapagın altında kalan hacmı (35) gibi birşey yapıyor.

Örnek verdım sadece .. bu sekılde en ıyı anlarsın...

mesela normel kapakta 50Kilo hava gelirken
    1.4 kapağında 35 Kilo hava gelıyo.. bu sekılde anlarsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: samettan

Arkadaşım doğan 1.6 ların motor kapakları düzdür fark ettiysen ve motor kapagının altında kalan alanın hacmi (atıyorum)50Bar.

ancak 1.4 şahınlerın kapagı duz degılde bıraz daha ıcerı yanı alt tarafa dogrudur .. buda kapagın altında kalan hacmı (35) gibi birşey yapıyor.

Örnek verdım sadece .. bu sekılde en ıyı anlarsın...

mesela normel kapakta 50Kilo hava gelirken
    1.4 kapağında 35 Kilo hava gelıyo.. bu sekılde anlarsın..

Alıntıları Göster
    resmi ilk gördüğümde dedim arabanın fiyatında lsd kapı takmışlaradamlar fena yapmamışlar ps de

• quote:

Orijinalden alıntı: stealth213

resmi ilk gördüğümde dedim arabanın fiyatında lsd kapı takmışlaradamlar fena yapmamışlar ps de

Alıntıları Göster
    aynalari begendim

• quote:

Orijinalden alıntı: mert107

aynalari begendim

Alıntıları Göster
    Foto da PhotoShop=)) Doganın Coupesi de mi vardı dicektim birden=)))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egea 1.4 motor arızası
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaNeR.61

Foto da PhotoShop=)) Doganın Coupesi de mi vardı dicektim birden=)))

Alıntıları Göster
    coupe olsa ne yazar altı üstü kuş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enqin_Dh

coupe olsa ne yazar altı üstü kuş :)

Alıntıları Göster
    85 model 1.6 şahinim var aldıgımda arac silindir kapak contası yaktı yaptırdım gene yaktı gene yaptırdım gene yaktı.sorunu bulamıyorlar silindir kapagının 1.3 oldugunu bu sebebden conta yaktıgını söylüyorlar.böyle bi sorun oluşturması mümkünmü.Arastırdım bunu cok yapan var 1.6 motora 1.3 silindir kapagı takma işini herkes yapıyor herkes ben gibi contamı yakıyor.Bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanozen_87

85 model 1.6 şahinim var aldıgımda arac silindir kapak contası yaktı yaptırdım gene yaktı gene yaptırdım gene yaktı.sorunu bulamıyorlar silindir kapagının 1.3 oldugunu bu sebebden conta yaktıgını söylüyorlar.böyle bi sorun oluşturması mümkünmü.Arastırdım bunu cok yapan var 1.6 motora 1.3 silindir kapagı takma işini herkes yapıyor herkes ben gibi contamı yakıyor.Bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum

Alıntıları Göster
    :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Shark`y

Alıntıları Göster
    hararet yaptığı için mi yakıyor acaba?

eğer öyleyse benim bildigim tofaş sahipleri fan ı düğmeye bağlayıp devamlı açık tutarak kullanıyorlar. müşür açtığında yeterli gelmiyo herhalde.

• quote:

sanırım deyil tam kendisi.amma harareti önleyecek ne gibi tedbir alınıyor.atmosferik motorların "kritik"sıkıştırma sınırı nasıl hesabediliyor.
    bir deli kuyuya taş atar kırk akıllı çıkarmaya uğraşır.
    o işlerle zaten normal kullanıcılar uğraşmaz-uğraşamaz.o işi hobi olarak yapanlar var.onları tenzih ediyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

quote:

sanırım deyil tam kendisi.amma harareti önleyecek ne gibi tedbir alınıyor.atmosferik motorların "kritik"sıkıştırma sınırı nasıl hesabediliyor.
    bir deli kuyuya taş atar kırk akıllı çıkarmaya uğraşır.
    o işlerle zaten normal kullanıcılar uğraşmaz-uğraşamaz.o işi hobi olarak yapanlar var.onları tenzih ediyorum....

Alıntıları Göster
    arkadasım aracın radyatoru buyuk radyator sogutması yeterli fanı sorarsanız 85 şahinlerde elektrikli fan zaten yok motorun calısmasıyla dönen pervane var.oda zaten calışıyor termostat desen onuda yeni aldım. dediğim gibi ustalar silindir kapagının 1.3 olmasına baglıyorlar.eger ondan 1.6 ya 1.3 takan herkesinmi contası yanıyor.Baska bişey vardır mutlaka.Bu olayı yasamıs birileri varsa yardım etsin bana.evden petrole gittim altı üstü 2 km bile yok havada soguktu gaza bile yüklenmedim hararet saati yükseldiğinde hemen durdum ama cok gecti.ayrıca hararey 110 u bile hiç gecmedi.

Birde radyator kapagını actıgımda su fıskırdı koluma falan ama su hiçde sıcak değildi ılıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanozen_87 -- 25 Aralık 2010; 13:56:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferad

karşıdaki kebapçıyı sanırım biliyorum alt taraftada eksozcu vardı
  • quote:

arkadasım aracın radyatoru buyuk radyator sogutması yeterli fanı sorarsanız 85 şahinlerde elektrikli fan zaten yok motorun calısmasıyla dönen pervane var.oda zaten calışıyor termostat desen onuda yeni aldım. dediğim gibi ustalar silindir kapagının 1.3 olmasına baglıyorlar.eger ondan 1.6 ya 1.3 takan herkesinmi contası yanıyor.Baska bişey vardır mutlaka.Bu olayı yasamıs birileri varsa yardım etsin bana.evden petrole gittim altı üstü 2 km bile yok havada soguktu gaza bile yüklenmedim hararet saati yükseldiğinde hemen durdum ama cok gecti.ayrıca hararey 110 u bile hiç gecmedi.

Birde radyator kapagını actıgımda su fıskırdı koluma falan ama su hiçde sıcak değildi ılıktı.

araç eski.yapılan uygulama biraz sınırları zorlayan cinsten.
    conta yakma olayında motor kadar o aracı kullananında hatası ortak.kullanma stilinizi sorguladınızmı.kapakta blokta hasar varmı.contayı değiştikten sonra ikinci hatta üçüncü kapak sıkma ameliyesi yaptırdınızmı.sizin sorununuzu sanalda çözmek zor görünüyör.ancak tavsiye türü fikirler olur,kanaatindeyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

quote:

araç eski.yapılan uygulama biraz sınırları zorlayan cinsten.
    conta yakma olayında motor kadar o aracı kullananında hatası ortak.kullanma stilinizi sorguladınızmı.kapakta blokta hasar varmı.contayı değiştikten sonra ikinci hatta üçüncü kapak sıkma ameliyesi yaptırdınızmı.sizin sorununuzu sanalda çözmek zor görünüyör.ancak tavsiye türü fikirler olur,kanaatindeyim...

Alıntıları Göster
    tabiki sanalda olcak bişey değil belki duyan bilen basına gelen olmustur diye soruyorum çünkü sorunu bulamadılar.1.3 kapak olmasına baglıyorlar.baska ustaya soruyorum kapakla alakası yok herkes uyguluyor bunu diyor.

• quote:

tabiki sanalda olcak bişey değil belki duyan bilen basına gelen olmustur diye soruyorum çünkü sorunu bulamadılar.1.3 kapak olmasına baglıyorlar.baska ustaya soruyorum kapakla alakası yok herkes uyguluyor bunu diyor.

Alıntıları Göster
    kardeş aynısını bende yaptırdım taktırırken headers taktırmamı söylediler taktırmayınca motor daha seri patlama yaptığı için normal egzos sisteminin yetmeyeğini söylediler bende taktırdım gayet iyi durumda şuan 2.0 ford focusla kafa kafaya gidebiliyorum gaza basmayınca gayet az yakoıyo hiç bir sıkıntım oldukça memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: batinalp_53

kardeş aynısını bende yaptırdım taktırırken headers taktırmamı söylediler taktırmayınca motor daha seri patlama yaptığı için normal egzos sisteminin yetmeyeğini söylediler bende taktırdım gayet iyi durumda şuan 2.0 ford focusla kafa kafaya gidebiliyorum gaza basmayınca gayet az yakoıyo hiç bir sıkıntım oldukça memnunum

Alıntıları Göster
    Amatör photoshop renkleri ayarlıyamamış

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

üst kapağı dediğiniz silindir kapağı yani dimi slx motorlularamı takıyorlar bunu uno 1.4 te olurmu yada tipo 1.4
  • quote:

Orijinalden alıntı: batinalp_53

kardeş hangi modelinkini hangine taktırdın mesela slx e 1.4 şahin kapağımı taktırdın bi açıklama yaparsan sevinirim bende yapıcam aynısını slx e peki mpi eksantiriğide kullanıyolarmış bi bilgin varmı konu hakkında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.