Şimdi Ara

1.5 dci’den 1.2 puretech motora geçmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Clio 4 1.5dci 90’lık manuel araç kullanıcısıyım. Yakıttan ve sunduğu performanstan açıkçası çok memnunum ancak aracımı değiştirmek istiyorum.
    Corsa 1.2 130hp olan modele geçmeyi düşünüyorum.

Yakıt-performans anlamında clio’nun motorundan sonra beni çok üzer mi? Daha önce corsayı kullanma fırsatım olmadığı için kullanan arkadaslardan görüs alabilir miyim?

Simdiden cok teşekkürler.

• Daha fazla performans daha fazla yakıt tercih sizin
  • ata359 kullanıcısına yanıt
    100lük Corsa var bende. Performansından fazlası ile memnunum.
    Karma tüketim 37 km/s ortalama ile 6.7 litre,
    115 km/s sabit hızla uzun yol 5.2 litre,
    130-140 km/s ile uzun yol 6 litre,
    Ağır şehir için tüketim 10 litre.
  • Aracınız ciddi anlamda az yakan bir araç. Ş.içi 5 litre altını rahat görüyor. 1.2 puretech ise özellikle B sınıfı bir araçta performans olarak çok daha iyidir ama özellikle ş.içi 2 kata yakın tüketeceksiniz mevcut araca göre. ş.içi fazla km yapıyorsanız üzebilir (8-9 litreler olası) ama ş.dışında 5-6 litre bandını pek geçmiyor.

• Hocalarım valla teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için, 2 kata kadar olması gercekten üzücü yalan olmasın. Baktığım zaman şehiriçi tarafta düşündüğümüzde malesef yakıt ekonomisi anlamında clio’ya yaklaşıcak bir araba çok bulamıyor gibiyim. Corsaya alternatif öneriniz varsa da alabilirim.
    Corsa'dan önce de 2 sene 1.3 dizel linea kullandım, onun değerlerini de bırakıyorum aşağıya. Linea'nın genel ortalama 5.5, Corsa'nın 6.7. atla deve değil benim gözümde.

1.5 dci’den 1.2 puretech motora geçmeli mi?
  • efyavas kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bu değerlere göre kıyaslayınca göze alınabilir bir fark görünüyor. Benim de şu an ortalamam çoğunluğu şehirdışı 130-140 m/s hız olmak üzere 5.6.

Peki Corsa kullanıcılarının boya atma, sağa çekme gibi sorunları şu an sıfır araçlarda ne durumda? Çözüldü mü bu durumlar ya da servis çözüm üretebildi mi? Bu konuda bilgi sahibi olan var mıdır aramızda?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Forumda Corsa konusu mevcut. Söylediğiniz konularda ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım, yaşayanı da görmedim. Multimedya ekranın kararması ile ilgili ufak şikayetleri olanlar mevcut sadece.
  • Corsa F kullanıcısı olarak cevap vereyim. Yukarıdaki arkadaş yakıt anlamında verileri göndermiş, evet veriler doğru.

Sağa çekme 2023 lerde yok diye biliyorum. Benim aracımda da vardı, servis yazılımla çözmüştü fabrikayla görüşüp. Facebook gruplarında bazı servisler bu sağa çekmeyi çözememişti. Servise göre değişir, öyle bir durumda servise baskı yapmak lazım.

Evet boyası ince su bazlı ve boya atmaya çok meyilli. Siyah tavanlılarda dikkat etmek lazım, tavana ppf şart. Kuş pisliği vs. boyayı attırabiliyor. Normal rengin üzerine ince bir siyah boya atmışlar o yüzden böyle sorun olabiliyor.

Performans B segmente göre güzel, kullanışı zevkli bir viraj tepkileri güzel bir araç. Bendeki elegance model 16 inch jant var yine de araç sert geliyor. 17 inclerle daha sert olacaktır araç.

200 km 120 km/h sabitleyici açık şekilde 4.9 litreleri gördüm. Performanslı kullanımda 150 üzeri 6.5 ve üzeri yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 23 Mayıs 2023; 1:2:27 >

• Corsa için birşey diyemem ama bu tarz 1.0-1.2 turbo araçların 9-10 yakacağı, clio dizel gibi araçların 4.5-5 yakacağı bir kullanım koşulu yok. Dizel arabayı hibrit araç ile karıştırıyorlar.

Hatta şöyle bir örnek vereyim 1.0tsi golf ve 1.4 dizel Toyota’yı yokuş yukarı virajlı bir yolda arkadaş ile yakıt tüketimi olarak denedik. Hani bayağı bir şekilde küçük turbo benzinlinin 2 kat yakacağı söylenen koşullardan biri. Dizel 9, benzinli 8 yaktı. Yokuşun başından sonuna kadar.

Ayrıca 130 beygirlik corsanın uzun yol yakıtı tahminimce 150 km gibi hızlarda gidiyorsanız, 90 beygirlik dizel clio ile benzer yakacağını düşünüyorum. Çünkü arada çok fazla beygir gücü farkı var.
  • Performans olarak üzmez. Istanbul ici aynı rotada dci ortalama 5.5 yakarken 1.2 puretech 9-9.5 arası yakıyor. Trafikte cok kalıyorsanız yakıt olarak kesinlikle üzer.

Corolla dizel nasıl 9 yakmış o da aklıma yatmadı açıkçası.
  • 208 1.2 130 HP Kullanicisi olarak Yakit Olarak sizi üzmez diyorum. Ben yakıtından cok memnunum aracin. 1.3 Mj Astradan geçiş yaptim. Motorun devirlenmesi çok iyi eat şanziman ile de baya kararlidir. Yalniz Şöyle bir yanilgi var. ECO da kullanirsaniz şehir içi daha fazla yakiyor. ECO Modu sadece dur kalk trafigi için istanbul içi 7-8 litre arasi birşey yakar.

130 HP Olan motor corsa da sadece ultimate modelinde var yalniz . Ben elegance corsa F Alacaktim bi baktim 100 HP vazgeçtim sonra.

• Konu sahibi arkadaşa @ata359 ithafen yazıyorum ;

dizelde multijetten turbo benzinlilere geçen arkadaşların yorumlarını baz almayın derim, çünkü multijet motorlar dizeller arasında tüketimi en yüksek olanlardan biridir, özellikle sizinki gibi dci olan ve tüketimi en az olan dizeller ile arasında ciddi tüketim farkları oluşabiliyor,

yani dci den multijete geçince bile tüketim farkını hissedersiniz, kaldı ki dci dizelden turbo benzinli bir motora geçerseniz etkisini ciddi manada hissedeceğinizi düşünüyorum.

Son zamanlarda piyasaya yön vermeye çalışan firmalar tarafından yeni turbo benzinli araçların eski dizeller kadar az tüketip en az onlar kadar performanslı olduğu gibi bir algı oluşturmaya çalıştırdıklarını düşünüyorum,

bunun sebebinin firmaların artık dizel motorlardaki euro emisyon normlarını karşılayamayıp, karşılayabilecek olsa bile maliyetli bir arge çalışması gerektiği için karlılık oranını en yüksekte tutup kolay olanı yapmayı yani turbo benzinli motor üretip turbo dizel kadar az yakar algısı ile satış yapmaya çalışmalarıdır diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.