Bildirim
Doğalgaz yakma devri bitti. (13. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
600-700 lira çok değil doğalgaz faturasına gayet normal anormal olan ise düşük maas alınması aslında sizin sorununuz doğalgaz ile degil maaşınızla..
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Evde cocuk varsa bu söyledikleriniz için geçerli değil malesef..
İzmir olmasının etkisi olmuş yoksa yalitimsiz bir evde cok daha yüksek fatura gelir.quote:
Orijinalden alıntı: tazmannia
3+1 evde 2 oda kapalı 1+1 gibi kullanıyoruz 440tl doğal gaz geldi. Bina eski, yalıtım yok, kombi yoğuşmalı, güney cephe, yer izmir. Oda termostadı var 21.5 derecede 7-24 yanıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
185 lira geldi. Aileme 194 gelmiş. 2+1 yalıtımsız evler oda termostatı falan da yok. 500 tl fatura getirmeyi nasıl başarıyorsunuz bilmiyorum ama evde çocuk falan varsa sanıyorum üşemesin diye yakıyorsunuz. Allah herkesin yardımıcısı olsun 200 tl aylık ısınma gideri için çok fazla. ( not : 185 liralık fatura için tabiki minumum değerde yakarak soğukta oturuyorum. Gündüz işteyim zaten.
Bu ay peteklerden birini alttaki vanadan kapadım bakalım etki edecek mi faturaya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 12 Ocak 2020; 22:10:19 > -
Aynen. Odun kraldır. Soba 400C sıcaklığa cıkınca radyasyon iletimiyle ısıyı iletir ve o insanın içini ısıtır. Bu arada d.gaz için Alman inşaat mühendisi Hans-Joachim Zillmer "yeryüzünde ınırsız rezervde d.gaz var" diyor bu konuda 350 sayfalık kitap yazmış, belgeleriyle anlatıyor. Yani... sınırsız bulunan bedava birşey ile feci kazıklıyorlar!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Odun en kral ısıtıcılardan. Ve doğada sürekli doğal olarak üretiliyor. Sınırsız.
hans-joachim zillmer ve birkaç başka bilim insanının çalışmalarına göre doğal gaz da doğada sürekli olarak üretiliyor. Sınırsız.
Fakat odun kimse kullanamıyor. D.gaz da süper pahalı. Bu işte bir iş var.
Odun tonu 700
Kömür 800 TL olup ayda 1 ton gitse birde tüp yaksaniz 1000 TL gider pisliği çabası
Ev 110 metrekare ara kat 300 TL geldi ot var yalıtım içten var 22 derece
500 de gelse 700 de gelse hatta 1000 de gelse sobayla uğraşmam
Sobalı evde büyüdük
Aynı şekilde ilkokul 3'ten lise 3'e kadar hep soba ortamında vakit geçirdim.Az kömür çuvalı taşımadım.Bir ara 4. kata taşıyordum.Öğrenci halimle çekemedim, şimdi öğretmen olarak gideceğim yerde inşallah sobalı ev/okul çıkmaz diye dua ediyorum vallahi.Uğraşılacak iş değil.Teknolojinin gözünü seveyim, ne zehirlenme ihtimalin var ne cayır cayır yanma ihtimalin var.Ha hani vardır yine ama, sobayla elektrikli gibi değildir heralde.quote:
Orijinalden alıntı: Yrs123
Odun tonu 700
Kömür 800 TL olup ayda 1 ton gitse birde tüp yaksaniz 1000 TL gider pisliği çabası
Ev 110 metrekare ara kat 300 TL geldi ot var yalıtım içten var 22 derece
500 de gelse 700 de gelse hatta 1000 de gelse sobayla uğraşmam
Sobalı evde büyüdük -
-
Türkiye'de en çok kullanılan klasik kömürlü soba sistemi inanılmaz verimsiz ve çevre düşmanı bir alet.
Bir kere inanılmaz bir enerji ortaya çıkıyor fakat kör topal verimsiz bir sistem ile bir oda alev alıyorken diğer odalar donmaya devam ediyor. Sizinde belirttiğiniz üzere kötü kömürler ve sobaya atılmaması gereken farklı maddelerle, filtreleme sistemi olmadan kullanımı aslında sigaradan belki en az 10-100 kat daha zehirli gaz salınımına neden oluyor.
Doğal Gaz - Kombi - Petek sistemlerindeki kombinasyondaki gibi sobada tüm odaları ısıtabilecek şekilde kullanılabilmelidir. Ayrıyetten günümüz şehir hayatında da köy hayatında da küller problemdir. O yanmış kömür ve odunların atıklarının muhafazası ve depolanması da önemli fakat çoğu insan nereye buluyorsa oraya sallıyor.
Gece konduların çok olduğu mahallelerde kışın akşam ve sabah saatlerinde sobanın nasıl çağ dışı bir alet olduğu anlaşılabilir. Hayır şu kömüre aslında nikotinde katsınlarda bari bu mahallelerde insanlar ayrıyetten sigaraya para vermesin. Tüm mahalle zaten bu zehiri soluyor
-
Değirmen gibi öğütücen, şu ateş kazanında ateşleri seyredicen. Bunun iç içe geçmeli olması gerek, ateşler küçükken evin içine geri besleme yapmaması için sobasının kısalması, ateş yükselince uzaması lazım. Düzgün ayarlansa aslında çok şahane çalışır, microsoftun bile 1000°C'de çalışan tezekten su ve elektrik ayrıştıran fırın yatırımı var. Bu ısı da verir üstüne, iç katları arasında genleştirildiği için oda sıcaklığında bol sıcak hava da üretir. Önemli olan ana ateş kazanındaki ısıyı iyi harlayıp, muhafaza etmesi. Çok harlanırsa iyi yanmıyor, gaz ocağına dönüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rus halkı farklı ülkelere göç etse Rusya gazını siyasi sebeplerle çok farklı ülkelere satamasada ucuz fiyata bize satmak zorunda kalsa.
Şaka bir yana Türk akımı ile ucuzlayacağını sanmıyorum. Rusya, Avrupa'ya gaz ihracatını ve satma imkanını bu proje ile elde ederek bize özel indirim yapmama imkanını elde edecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 13 Ocak 2020; 23:58:18 > -
Riskleri var
Karbonmonoksit alarm cihazınız aktif olsun
Soba zehirlenmesi hayatınızı karartabilir
Birinde zehirleniyordum az daha annem ışık açık diye gelmiş birbakmış oda duman içinde ölmekten kurtuldum altta kömür var üste
Sobaya odunu atıyorum atıyorum yanmıyordu en son çekyata uzandım uyuya kalmışım. Uyandım oda zehir dolmuş yoğun uykum var kalkasım yok hiç bu zehirlenme belirtisi imiş zaten. Pencereleri açtık çıktım odadan az daha mefta oluyorduk
Bendeki kömürlü MERKEZİ sistem
Kömür lü kalorifer.
Kömürü sobada yakacağına klima çalıştır daha güvenli -
Kaloriferli evde nefes alınmıyor odadaki havayı bir garip yapıyor.Bunun psikolojiyi etkilediği kanaatindeyim.Odanın camlarını açtığım zaman yaşadığımı hissediyorum hava sirkülasyonu olduğunda.Sobalı ev gibisi yok doğal ısı anasını satıyım. -
Sen petegi 80 dereceye cikar bak isiniyomisin isinmiyomusun... 80 derece petekte don atlet gezersin. Forumda varmi 80 derece yakan sor bi bakalım :)).
Eski devlet kurumu lojmanlarindaki gibi yakarsan kaloriferi kışın cam acik oturursun evde. Herşeyin bir hesabi kitabi var. Standart sobadan alacagin isi 5-6 kw maks. Adam akilli bir kombi sistemi en az 20-25kw.. Millet fatura gelmesin diye 35 derecede yakiyorum diye mizmizlaniyor burda. Sen diyosun 80 derece... 80 derece petegi kat kaloriferli kombide göremessin, emniyetli değil bir kere. Ancak Kömür işletmeleri lojmanlarındaki döküm kaloriferlerde falan görürsün. KW-m2 değerine göre petek bağlanır kombilere.
Soba hem konveksiyon (taşıma) hem ışıma (radyasyon) yolu ile ısıtır. Sobanın karşısına geçersen (kumtel ufo soba gibi) radyasyonundan da fayda edersin. Bu sayede içini ısıtır. Ama sobanın olduğu odayı terk edersen olay biter. Soba-şömine-kuzine-ateş yakmak bu yüzden keyiflidir. Ateşi gören yüzeyin radyasyonla pancar gibi olur. Güneş vurmuş gibi ısınır. Bu sayede hissedilen sicaklik artar ancak soba sönüncede biter bu olay.
Günümüzde büyük şehirlerde binalar kat kaloriferleri yuzunden isinmiyor. Alttaki yakmaz ustteki yakmaz bina isinmaz rutubetini atmaz. Yer isinmaz duvarlar isinmaz. Herkes birbirne bok atar, sonra herkes soğukta oturur. Bir kişi yakar oda vay efendim niye 1000 lira geliyor der. Halbuki merkezi sistem yalıtımlı binalar çok daha ekonomik ısınır, insanlarda ısındığını anlar...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Soba yanmak icin surekli oksijene ihtiyac duyar. Yani sobanin emdigi hava kadar eve biryerden hava girmesi gerek. Mutlaka bir yerlerin acik olmasi gerek aksi taktirde sobada yanan gazlar odaya karışır. Soba zehirlenmesi yasarsiniz. Bu sebeple sobanin emdigi hava kadar biryerlerden mutlaka temiz hava girmeli. Bu hava dışarıdan gelen temiz hava ise bu sayede siz ferah hissedersiniz. Sonucta hava sirkulasyonu şart.
Ancak hijyenik kaloriferli bir evin havasi her daim sobali evden daha temiz olacaktir. Sonucta odanin ortasinda surekli yanan oksijen tuketen tüten is çıkaran bir cisim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Ocak 2020; 18:35:38 >
Gavurlar şömineye bile kat kaloriferi bağlıyor verimliliği arttirmak için, daha az ağaç kesmek, daha az çevreye zarar vermek, daha az kömür yakmak, daha az enerji ithal etmek için. Biz daha konuya giriş yapamadık. Soba diye kova kullanmaktan öteye geçemedik.
Bizdeki gibi bir kovanin içinde cayir cayir yanan tüten kokan odunu kömürü övmenin ne anlamı var? Imkan varsa çözüm yaratın.
Her yaktiginiz odun bir ağacın gövdesi, her yanan kömür birinin hastalığı, bunu unutmayın. Gidin sobanızın verimliliğini arttırmanın bir yolunu bulun arkadaş. Mecbur kalınır yakılır ayrı mesele ama soba doğal isi vs diyerek olmaz bu iş. Yil 2020... Dağda taşta yakarsında şehrin göbeğinde milleti kanser etmenin anlamı yok.
Çevreye zarardan önce ben kendim tiksiniyorum soba dumanından, dışarıda nefes alınmıyor resmen. Doğalgaz çok ucuz olsa tabiki tercih ederdik.(çok ucuz diyorum bak bizim hükümetimizin ucuz anlayışından değil)
Doğalgaz bağlattık ilk 2 sene ''iyi soba kadar iliklerimize kadar ısınmasak da ayda 100 liraya soba derdinden kurtuluyoruz'' diyorduk. Sonra zamlardan dolayı sobaya dönünce o kadar da meşakatli bir iş olmadığını anladık.(bu kedi ulaşamadığı ciğere mundar demek gibi değil hakkikaten sistemi düzgün ayarlarsan bir sıkıntısı yokmuş)
Paletlerden sökülmüş tahtaları odun niyetine kullanıyoruz. Çoğu yaz sıcağı altında kaldığından kupkuru tahta ve 10-15 cm3 büyüklüğünde kütükler.
Emekliler derneğinin sattığı İthal Rus kömürü kullanıyoruz. Yarım tonu 3 senede bitiremedik.
Soba; bildiğimiz soba.
Tahtanın, kömürün yapısından dolayı mıdır bilmem çok zor kül birikiyor 3-4 günde bir kovadaki külleri dökmemiz gerekiyor.
Günde 3/4 defa 5/10 tahta/kütük atıp, günde 1/2 defa 2 kürek kömür atıyoruz. İçerisi 25 dereceden aşağı düşmüyor.(havalandırdığımız zamanlar hariç)
Yalıtım yok, ara kat, oda 20m2, şehir manisa.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X