Şimdi Ara

Doğalgaz yakma devri bitti. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
4
Favori
52.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlkokuldayken anne annemin evinde oyun oynarken sobanın üstüne düştüm ve elim yandı.

Aynı şekilde baba annemin evinde de sobaya çarptım.

Çocuklar genelde yaramaz ve çok hareketli olurlar.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Yalnız bazı sahil kesimleri aşırı derecede gecekondudan dönme, yani kısmen sonradan zengin olmaya dayalı. Zamanında dikmişler gecekonduları, sonra afla mafla tapu almışlar, bedavadan milyonluk yere konmuş oldular.

Onun dışında, İngiltere'de yapılan dünyanın en havalı 50 ilçesi listesine Türkiye'den sadece Kadıköy girebilmişti.

Türkiye'nin en eğitimli ilk 3 ilçesine de Kadıköy, Beşiktaş ve Çankaya girmişti.
    Yeni Şafak
    Türkiye'nin en eğitimli üç ilçesi belli oldu
    https://www.yenisafak.com/gundem/turkiyenin-en-egitimli-uc-ilcesi-belli-oldu-2842935

REIDIN tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin en yaşanabilir 10 ilçesi araştırmasında da A+ not ile ilk sıraya oturan üç ilçe sırasıyla Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy oldu.

Kadıköy ve Beşiktaş gayet iyi yani. Gerçi son yapılaşma ve dışarıdan insan alımları ile buralarında yapısı ister istemez bozuluyor ama yine de açık ara Türkiye'nin en yaşanılası, kaliteli bölgelerinden hala.

• Soba da masraf ,Apartman da ayrı baca olması lazım. Kömürü son kat'a kadar taşıyacan. Evin içi is olacak, duman olacak. Kül derdi var. En iyisi
    Kollu battaniye aldım. Kafama bere takıyorum. Çift pijama. Iki kazak. Çift çorap. Bir tek burnum üşüyor. Kombiyi açmıyorum. Sadece bozulmasın diye 10 dakika çalıştırıyorum. Birde banyo yaparken çalıştırıyorum.
    100 lira kadar geldi. Bu faturanın %90'ı mutfak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colsart -- 12 Ocak 2020; 10:59:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapitalistler kan ağlıyor 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qatsel -- 12 Ocak 2020; 11:22:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Sizin yazdığınız önce gecekondu koyup af ve benzeri şeylerle zenginleşen kesim var. Ancak bu plansız yapılaşmanın olduğu yerlerdir.

Üstteki mesajda da yazdığım gibi Bakırköy ilçesindeki Osmaniye, Ataköy, Yeşilköy, Florya ve Yeşilyurt tarafı hem planlı yapılaşma hemde eğitimli kesimin olduğu bölgedir. Etiler, Nişantaşı, Ortaköy ve Bebek gibi meşhur oLMaMıştır. Ataköy, Yeşilyurt, Florya ve Yeşilköy tarafına giderseniz bunu farkedersiniz.

Üstteki mesajımda yazdığım gibi Büyükdere caddesi ve E-5 planlı ve gecekondudan dönen ve plansız yapılaşmanın olduğu yerleri birbirinden ayırıyor. Genelde düşük gelir grubundakiler çalıştıkları yere yakın olması için yazdığım bu ana caddelerin diğer tarafında plansız yapılaşmaya sebep oluyor.

Ayrıca Kadıköy ve Beşiktaş ilçelerinde gecekondudan dönen plansız yapılaşma neredeyse yoktur, göremezsiniz. Kadıköy, Beşiktaş ve Çankaya plansız yapılaşma olmadığı için listeye girmiştir. Türk halkının çoğunluğu "Yaptım, oldu" zihniyetine sahip olduğu için gecekondulaşma ve plansız yapılaşma oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 12 Ocak 2020; 12:4:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hatsune Miku

Alt katımızdaki daire boş kimse oturmuyor. Biz yukarıda ısınamıyoruz
    tükan (imalathane ve ısıtma yapmıyorlar) üzeri dört cephesi cadde olan 100 metre yalıtımlı dairenin oda termostatı 21 dereceye ayarlı konbi heç kapatılmadı
    geçen ay 185₺ fatura geldi

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Bizde yalıtımda yok ve catı katındayız 520 TL geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatsune Miku -- 12 Ocak 2020; 12:24:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    İşte Kadıköy'de bir fikirtepe vardı devletin arazisine gecekondular ile konanlar ve sonradan tapu sahibi olanlar. Onlarda zaten şimdi ödüllendirildi, hepsi dönüşüm ile milyonluk 3-5 daire sahibi oldular. Bizim ülkemizde ne yazık ki kanunlara göre takılıp, onca parayı kat mülkiyetli dairelere verilenler cezalandırılmıştır hep bugüne kadar.
  • bu ay 500den az beklemiyorum ben faturayı, hadi hayırlısı

Edit : 750 geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Passenger47 -- 15 Ocak 2020; 22:39:23 >
  • 85w tdp'ye sahip işlemcinin üzerindeki kule tipi soğutmayı söküp,stok fan taktım bilgisiyarın kapağı açık kullanıyorum,teşekkürler Yol Yaban LidErlerİMiZzZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: aknctn

Valla açıkçası zahmetli ve tüm evi ısıtamıyor diye biliyordum ama kullananların yazdıkları da yalan olacak değil. Görünen o ki baya bir fiyat farkı var. Ben İstanbul'da yaşıyorum ve bazen bacası tüten evler görüyorum demek uygun geliyor. Eğer 2020 yılında ekonomi eksi yönde devam ederse sonraki kış doğalgaz çok daha fazla pahalılaşır. Dolayısıyla bu gidişle millet sobaya dönerse şaşırmam.
    Sobayı yakmak ve odun, kömür getirmek zahmetli tabi. Ama 1 ton kömür 1200 TL civarı almıştık. 1 yılda yarım ton zor kullanıyoruz ki kömür söndükten sonra çıkarıp, yıkayıp tekrar yakıyoruz.

Yakıt masrafı çok ucuz doğalgaz ile karşılaştırdığında. Benim apartmanda aylık 400 TL gelenler var. 700-800 gördüğüm oldu.
  • 1+1 de çorba yaparak ısınıyorum. Hele fırında patates vs yapsam o gün mahalledeki kedi köpeği ısınsın diye eve çağırıyorum.

• ben mecbur yakıyorum bir hasta olsan serumdu ilaçtı katkı payıydı arkanda da eczanede çıkıyor sonra rahat bir kişi 150 200 tl ye mal oluyor en temizi hastalanmadan yakmak ilaç parasını ısınmaya vermek
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Yıllık 600₺'ye tamam o zaman bu iş. Bir aylık doğalgaz faturasının biraz üzerinde. İyiymiş gerçekten.

• 1 adet klima ve 3 zamanlı elektrik tarifesi = bu ay gelen elektrik faturası 205tl.105 tl normal şartlarda kullandığımı farzetsem ısınma için klima maliyeti 100tl.

Varsa imkanınız klima alın, 3 zamanlı elektrik tarifesinde 22:00-06:00 arası herşey dahil 1 kwh 45 kuruş.

06:00-17:00 arası 70 kuruş
    17:00-22:00 arası 1tl

17:00 ile 22:00 saatleri arasında elektrik kullanımını minimuma indirmek gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 2ekmek1sut

1 adet klima ve 3 zamanlı elektrik tarifesi = bu ay gelen elektrik faturası 205tl.105 tl normal şartlarda kullandığımı farzetsem ısınma için klima maliyeti 100tl.

Varsa imkanınız klima alın, 3 zamanlı elektrik tarifesinde 22:00-06:00 arası herşey dahil 1 kwh 45 kuruş.

06:00-17:00 arası 70 kuruş
    17:00-22:00 arası 1tl

17:00 ile 22:00 saatleri arasında elektrik kullanımını minimuma indirmek gerekiyor
    üç zamanlıya geçmek istedim,ancak 2 ay sonra geçebilecekmişim,kepazeliğe bak.
  • Evlendiğin zaman ne yapan kadın çocuk vs ne olacak

• Termal mest al kardeş 30 TL ayaklar 10 numara sıcak tutuyor

• Soba pisliktir rezilliktir , kimse bana soba demesin.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.