Şimdi Ara

.... (972. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.238
Cevap
273
Favori
4.435.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: by_karışık0074

arkadaşlar ;kombi marka model vepetek önerisi istiyorum
    salon = 22.95 m2 iki duvarda pence ve balkon var
    ç.odası=6.35 m2 tek pencere ve balkonlu
    mis.odası= 17.50 m2 iki duvarda pencere ve balkon var
    yat.odası=13.12 m2 tek pencere
    mutak =9.50 m2 tek pencere
    antre= 8.30 m2
    banyo = 2.40
    dairanin boyu = 2.60 cm dir
    üçüncü kat ve son kattır,kiremit çatı ,çift tuğla arada strofor vardır;evin yönü doğu güneydir toplam 130 m2 dir burdaki yoğun kombi markaları;d.döküm,baymak,ferolli ,eca,bosh,tur.

kombi için bütçeniz ne kadar?
    hangi şehirdesiniz?

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • Yenilikler bitmiyor.

Yeni nesil radyatör çıkmış diğerlerinin 20.de 1 i kadar su olması yetiyormuş. Videodan gördüğüm kadarıyla su sadece alttan geçiş yapıyor radyatör içindeki madde ile ısınıyor (bir nevi yağlı radyatör gibi) , ayrıca geç soğuyormuş.

....

Ark Radyatör Video
    http://www.youtube.com/watch?v=ownQ5Ty0wsY
    http://www.polylock.com.tr/VideoOynat.aspx?videoID=11

Tanıtım Videohttp://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=287403

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 29 Mart 2012; 16:34:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

antre= 8.30 m2
    banyo = 2.40
    üçüncü kat ve son kattır,kiremit çatı ,çift tuğla arada strofor vardır;evin yönü doğu güneydir toplam 130 m2 dir burdaki yoğun kombi markaları;d.döküm,baymak,ferolli ,eca,bosh,tur.

hangi şehirdesiniz?

tekirdağ-çerkezköy 2000tl kadar sadece kombi için

• quote:

quote:

quote:

antre= 8.30 m2
    banyo = 2.40

hangi şehirdesiniz?

evin bulunduğu bölge cok rüzgar alıyor kışın soğuk çok oluyor. birde birsey daha soracağım sadece oturduğum odanın ustüne strofor koysam faydası olurmu

• quote:

quote:

quote:

quote:

antre= 8.30 m2
    banyo = 2.40

hangi şehirdesiniz?

evin bulunduğu bölge cok rüzgar alıyor kışın soğuk çok oluyor. birde birsey daha soracağım sadece oturduğum odanın ustüne strofor koysam faydası olurmu

tavana strafor olur

kombi olarak

premix yoğuşmalı:
    1) baymak falke condens
    ....
    ....
    ....

2) ariston clas premium
    3) eca confeo premix

öneririm

condens yoğuşmalı:
    1) baymak'ın 3 eşanjörlü condens yoğuşmalı kombilerinden birini tercih edebilirsiniz:
    baymak falke master,baymak luna3 avant,baymak lambert attivo,baymak brötje star bridge

2) ferroli domicondens
    ....
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 29 Mart 2012; 21:17:02 >

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• Sevgili disintegration; 2000 liraya Bosch CC' de önerebilirsin. İnsanların aklında bulunsun. Benim için değişen bişey yok ama olsun belki alternatif isteyebilirler...

Orijinalden alıntı: intererdem

Yenilikler bitmiyor.

Yeni nesil radyatör çıkmış diğerlerinin 20.de 1 i kadar su olması yetiyormuş. Videodan gördüğüm kadarıyla su sadece alttan geçiş yapıyor radyatör içindeki madde ile ısınıyor (bir nevi yağlı radyatör gibi) , ayrıca geç soğuyormuş.

....

Ark Radyatör Video
    http://www.youtube.com/watch?v=ownQ5Ty0wsY
    http://www.polylock.com.tr/VideoOynat.aspx?videoID=11

Tanıtım Videohttp://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=287403

Bu olay gerçek olursa ısınmada tam bir devrim olur bu firma desteklenmeli..

Video da deneme olarak Ankarada aynı şartlarda 120 m2 olan 2 daire bir ay ısıtılmış

Ark radyatör olan daire 24 derecede bir ayda 105 TL
    Normal radyatör olan daire 17 derecede bir ayda 156 TL harcamış.

Çok ucuza tam konforlu ısınacaksınız neredeyse bedavaya..

Fiyatı ne olur onu merak ediyorum.

• Bir de bu var. Benim çok hoşuma gitti ancak ne kadar ısıtır maliyeti nedir bilmiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=XOWV0PcCpWo

baca sensöründen dolayı kombinin kendini kapatmasından bahsettiler ikiside aynı sorunun bir kaç kez tekrarladığını servisin gelip düzelttiğini söyledi.

Orijinalden alıntı: canciger

hep olumlu söylemek olmaz baymak kullanan iki dostumda aynı arızadan ve arızanın tekrarladığından bahsetti.

baca sensöründen dolayı kombinin kendini kapatmasından bahsettiler ikiside aynı sorunun bir kaç kez tekrarladığını servisin gelip düzelttiğini söyledi.

bu konu ile az önce servisle görüştüm servis sıkıntı edicek bi konu değil dedi kombi takıldıktan sonra ilerleyen aylarda ve yıllarda bakım yapılmamasından dolayı baca sensörünün tozlanması ile ilgili bir durumdur öyle bir sorun olsa bile garanti kapsamında sıkıntı giderilmektedir diye konuştu.

Orijinalden alıntı: umut070

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Arkadaşlar en üst katta mutfağa kombi konulacak (gerçi hangi kombi olacağı şimdilik belli değil).herkes kombi bacasini yatay olarak balkondan çıkaracak.benim aklıma çatıdan dikey olarak çıkarmak geldi..en üst katta olduğum icin kombi uzerinden çatı boşluğuna boru çapında delik actirabilirsem oradan da çatıdan dışarı çıkarılabilir.ileride sorun olurmu?üstadlarin fikirlerini bekliyorum...

Bacalar dikeyde bağlanabilir bunun için belirlenmiş metreyi geçmediğiniz sürece sorun olmaz. Servisi bu yonde bilgilendirmeniz yeterli olacaktır bacadaki yogusma için gerekli önlem alınması gerekir zaten servis bunu bilir ve gereğini yapar.

Hocam teşekkür ediyorum.dün akşam büyük ihtimalle anlasacagimiz firma ile görüştüm,dikey bacanin bana yaklaşık 800 tl ek masraf getireceğini söyledi..neden dediğimde dikey bacanin farklı olduğunu belirtiyor..googleden baktığımda ise fark göremedim,birkaç yerde 75_100 gibi fark gördüm...bu arada kombi seçimi büyük ihtimalle baymak star bridge olacak...800 tl lik ne masrafı olacak ki anlamadım doğrusu...

Bu arada dikey baca aksesuarı olduğunu ve fiyatının 400 tl olduğunu internetten öğrenmiş bulunmaktayim...ama saçma geldi bana bu rakam...yatık olunca kombi ile beraber,dik olunca paralı baca!!!!!!

siz kombinin 70 cm yukarıya çıkamsına para ödemezsiniz, muhtemelen 3-4 mt boru istemişinizdir, ondan fiyat artar, aynı miktar yatık da alsanız aynı parayı ödersiniz, tek fark en tepeye konulan yağmur girmesin diye özel imal edilmiş, şapkalardır (200 tl civarı)..

250.sayfada bununla ilgili örnek resim koymuştum..

Üst katlar için müstakil baca içinden çatıya çıkarılan orjinal hermetik baca
    ....

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 29 Mart 2012; 19:44:31 >
    İZMİR -konu dışı sorularınızı özelden sorunuz

HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN ARAYINIZ 0232 3390400

• arkadaşlar ev aldım daire yeni yani ilk ben oturacağım petekler falan takılmış petekler termokraft diye bi marka kullanmamı önerirmisiniz yoksa yol yakınken değiştireyimmi

Orijinalden alıntı: t@rik

Sevgili disintegration; 2000 liraya Bosch CC' de önerebilirsin. İnsanların aklında bulunsun. Benim için değişen bişey yok ama olsun belki alternatif isteyebilirler...

neden olmasın
    seni mi kıracağım...

nasılsa buderus gb42 ikiz kombisi ve bosch CC 500lira daha ucuz...

• quote:

antre= 8.30 m2
    banyo = 2.40

arkadaslar birde petek metresi önerirseniz bu eve kac metre petek uygun olur

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Arkadaşlar en üst katta mutfağa kombi konulacak (gerçi hangi kombi olacağı şimdilik belli değil).herkes kombi bacasini yatay olarak balkondan çıkaracak.benim aklıma çatıdan dikey olarak çıkarmak geldi..en üst katta olduğum icin kombi uzerinden çatı boşluğuna boru çapında delik actirabilirsem oradan da çatıdan dışarı çıkarılabilir.ileride sorun olurmu?üstadlarin fikirlerini bekliyorum...

Bacalar dikeyde bağlanabilir bunun için belirlenmiş metreyi geçmediğiniz sürece sorun olmaz. Servisi bu yonde bilgilendirmeniz yeterli olacaktır bacadaki yogusma için gerekli önlem alınması gerekir zaten servis bunu bilir ve gereğini yapar.

Hocam teşekkür ediyorum.dün akşam büyük ihtimalle anlasacagimiz firma ile görüştüm,dikey bacanin bana yaklaşık 800 tl ek masraf getireceğini söyledi..neden dediğimde dikey bacanin farklı olduğunu belirtiyor..googleden baktığımda ise fark göremedim,birkaç yerde 75_100 gibi fark gördüm...bu arada kombi seçimi büyük ihtimalle baymak star bridge olacak...800 tl lik ne masrafı olacak ki anlamadım doğrusu...

Bu arada dikey baca aksesuarı olduğunu ve fiyatının 400 tl olduğunu internetten öğrenmiş bulunmaktayim...ama saçma geldi bana bu rakam...yatık olunca kombi ile beraber,dik olunca paralı baca!!!!!!

siz kombinin 70 cm yukarıya çıkamsına para ödemezsiniz, muhtemelen 3-4 mt boru istemişinizdir, ondan fiyat artar, aynı miktar yatık da alsanız aynı parayı ödersiniz, tek fark en tepeye konulan yağmur girmesin diye özel imal edilmiş, şapkalardır (200 tl civarı)..

250.sayfada bununla ilgili örnek resim koymuştum..

Üst katlar için müstakil baca içinden çatıya çıkarılan orjinal hermetik baca
    ....

saygılar...

şapka diye geçiştirdim ama pahalı bir şapkaymış arkadaşım ...yağmuru başka şekilde önlemiş olsak normal olarak 1.5 m fazla baca ile çatıya çıkarım...olukçulardanda en fazla 20 tl ile oraya uygun şapka yaptırabilirim sanırım...tabi farklı bir özellik taşımıyorsa bu şapkalar...balkonda ise güneşlik olduğu için sıkıntı yaşıyorum..yağmur veya güneş olduğu zaman indiriyorum ve bacanın çıkışına çok yakın oluyor,bu da sıkıntı yaratır sanırım...teşekkürler...

• herkeze iyi forumlar. benim bir sorum var! Acaba kombi petek sistemine saf su (distle su) (akülerde kullanılan) konsa bu sistemin ömrünü uzatmak bakım maliyetlerini düşürmek adına uygun olurmu??

katı yakıttan doğalgaza transfer olucam uzun zamandır forumu takip ediyorum... petek sistemini yenileyemem ama kombi olarak eca confeo premix 30 kw, yine eca dış hava duyargası, eca programlı modülasyonlu oda termostadı alıcam. tesisat eski ama az kullanılmış baymakın çamur ayrıştırıcısınıda taktırmak istiyorum ama uyum (montaj) sorunu olurmu bilemiyorum?? bazı sitelerde manyetik filtreler var önerirmisiniz bunları???
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmango34

herkeze iyi forumlar. benim bir sorum var! Acaba kombi petek sistemine saf su (distle su) (akülerde kullanılan) konsa bu sistemin ömrünü uzatmak bakım maliyetlerini düşürmek adına uygun olurmu??

katı yakıttan doğalgaza transfer olucam uzun zamandır forumu takip ediyorum... petek sistemini yenileyemem ama kombi olarak eca confeo premix 30 kw, yine eca dış hava duyargası, eca programlı modülasyonlu oda termostadı alıcam. tesisat eski ama az kullanılmış baymakın çamur ayrıştırıcısınıda taktırmak istiyorum ama uyum (montaj) sorunu olurmu bilemiyorum?? bazı sitelerde manyetik filtreler var önerirmisiniz bunları???

CEVAP ALINTIDIR.
    quote:

Arkadaşlar hala tasarruf için sıvılar v.b. ile ilgili tartışabiliyoruz.

Bakın cihazın içine ,hangi cihaz olursa olsun, anti-freeze'i koyduğunuzda şunlar olacktır.Evet sistemde paslanma görmeyeceksiniz ama zamanla önce cihazın eşanjörü arıza verebilecek, daha sonra ısınma soğumadan ötürü radyatörlerin alt kısmında tortu birikecek ve çok verimsiz bir sisteme sahip olacaksınız.İşin açığı profosyonel markaların servislerine danıştığınızda çok aşırı soğuk memleketlerde ve özel durumlar olmadıkça "tasarruf sıvısı" yada "anti-freeze" kullanmayın der.

Tasarruf yapmak istiyorsanız öncelikle ucuza işi yaptırmaktan ziyade uzun vadede faturalarınızı düşürecek bir sistem yaptırınız.İlk yatırım maliyeti ucuz olur ama faturalarınızla yaptırdığınız sistemin ucuz mu yoksa pahalı mı anlarsınız.Yoğuşmalı cihaz alın ister 80 mkare ister ... m2 düzgün ısınıp az yakın.Kombiyi sonuna kadar kısıp battaniye ile oturmaktansa, yakın yoğuşmalı cihazı evde pijamanızla gezininm ama yüksek faturalar ödemeyin.Böyle verim yükseltici v.b.'ye de dikkat edin.Sonra tasarruf ediyorum derken cihazınızdan olmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 30 Mart 2012; 9:43:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mirwed

arkadaşlar ev aldım daire yeni yani ilk ben oturacağım petekler falan takılmış petekler termokraft diye bi marka kullanmamı önerirmisiniz yoksa yol yakınken değiştireyimmi

Piyasada DD plus peteklerdeki su kanalı diğerlerinden 3/4 oranında fazla olduğu için en iyisi olarak bilinir, Ancak diğer petek markaları çok kötü anlamına gelmez tabiki işinizi görür... Burada önemli olan nokta petekler yeterlimi değilmi bazı müteahitler komik metrajlar koyuyorlar bu nedenle ısınmada yetersiz kalıyor ve fazla yakıt yakıyor.

Oda m2 leri ve petek ölçülerini yazarsanız aşağı-yukarı bir şeyler söylenebilir.
  • http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=ClMMPLrOzfY&NR=1

bu termal kamera videosunda ;
    su sıcaklık kaybı sadece 1 derece alınan ısı 15000 k cal kullanılan su miktarı 175 mL
    "yeni bir bilimsel gerçeklik ona karşı çıkanları ikna ederek ve onların ışığı görmelerini sağlayarak değil, ona karşı çıkanlar en sonunda öldükleri ve ona aşina yeni bir nesil büyüdüğü için galip gelir. " Max Planck
  • quote:

quote:

antre= 8.30 m2
    banyo = 2.40

arkadaslar birde petek metresi önerirseniz bu eve kac metre petek uygun olur

??????????????????????????

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.