Şimdi Ara

.... (486. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.238
Cevap
273
Favori
4.435.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

@sserin dostum yorma kendini sedbuk un ne anlama gelmediğini neyi hesapladığını bilmeyen insanlara bilgi vermek zorunda değilsin. Bırak insanlar küçük dünyalarında eniyisini kendi kullandıkları cihaz kendi satın aldıkları satış kanalını ve kendi tesisatını döşeyen ustanın en iyisi olduğunu bilmeye devam etsinler. Biz o cihazlardan daha iyi cihazları daha ucuz satış kanallarını vermeye devam edeceğiz.

Üstad, iyi ki geldin, yetişemez olmuştum.
    Siz ve birçok arkadaşımızın neyin ne olduğunu biliyor ama yeni katılanlar bizim hakkımızda yanlış kanıya sahip olabilirler. Oysa ki sadece ECA yı yada sadece x Siteyi önermiyoruz. Bizim böyle kaygımız yok.
    Halen bize genel öneri olarak 5 marka-model sayacak. Bunu bekliyoruz Taşkafa'dan. Tabi ECA dışında(!)

Boşver takma kimseyi ben ancak akşam yazıyorum ama akşamları foruma girilmiyor çok uğraşıyorum ama forumda çalışma var galiba. O nedenle yardımcı olamıyorum şimdide kendini yorma diye yazmak istedim soru soran arkadaşlara akşam sorun olmazsa yazacağım. Boşver bizi anlayan anlar anlamayan kendisi araştırır bizim markalarla işimiz yok bunu herkes anladı sanırım.

• merhaba arkadaşlar forumu uzun uzun okudum ve bir takım bilgiler edindim.Fakat sormak istediğim bir takım sorular var.Evim KOCAELİNDE olup çok sert geçen bir ayları yoktur.Yardımlarınınz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
    1)Ev 3 katlı 2 katta oturacağım güney batı doğu cephesi açık kuzey bitişik bina var
    2)Evde ısı yalıtımı yok yaklaşık 10 yıllık bina
    3)Ev takriben 140 metrekare bürüt doğalgaz boruları yeni döşenecek dışardan mı yapılmalı içerdenmi.
    4)Geçmiş konularda okuduğumda bir kaç arkadaşımızın doğalgaz boruları yapoarken etrafına izalasyon yapılması gerektiğini ve peteklerin arkasında da bir izalasyonun olması gerektiği söylenmekte.
    5)Ev 4 oda bir mutfak şeklinde ortalama metrakareleri bir birlerine yakın kaç metre petek kullanmalıyım.
    6)Piyasada satılan kombilerden benim evime uyan fiyat ve performans açısından hangisidir.
    7)Yoğuşmalı kombi uygun düşermi maliyet açısından bakıldığında kendi amörti edermi
    8)Plastik borumu yoksa bakır borumu döşetilmesi
    9)Petek markaları olarak hangisi tercih etmeliyim.
    10)başka dikkat etmem gereken kıssaslar nelerdir.

iyi günler dilerim hoşça kalın.

TEŞEKKÜRLER.

• quote:

Orijinalden alıntı: makineman

Merhaba. 2 yıldır kullandığım kombimi sıcak su konusundaki başarısızlığından dolayı değiştirmeyi düşünüyordum. Bu yıl 45C ile en soğuklarda bile rahatlıkla ısındığımı da görünce yoğuşmalı bir kombi almaya karar verdim. Müteahhit, ECA Effecta takmış. Isıtmasından sıkıntım yok ama sıcak su performansından memnun değilim. ECA Confeo Premiks düşünüyorken ECA'nın mevcut kombisinin durumu nedeniyle şimdi Ariston Genius Premium'a kaymak üzereyim. Fakat, tesisat mobil sistem olmasına rağmen boruların oksijen bariyerli olup olmadığını anlayamadım maalesef. Açıkta kalan kısımlarında hiçbir yazı yok. Tahminime göre bir yazı yoksa bariyer de yoktur. Acaba yoğuşmalı kombi taktırmak için mobil sistem borularını değiştirmek ne kadar tutar? Diğer bir yol olarak tesisata kimyasal ilavesi de düşünüyorum ama görünmeyen kaçaklardan dolayı her yıl veya iki yılda bir ilave etmek gerekeceğinden maliyeti ne olur, bir tahminim yok. Ayrıca takıldığım bir konu daha var. Klasik kombilerini yoğuşmalı ile değiştirenler yoğuşma gideri olayını nasıl hallediyorlar acaba.Mevcut kombinin yakınında gider yok maalesef. Yapabileceğim tek şey gideri balkona çıkarıp balkon giderine vermek.

Böyle kaçak vs yokken, bu ürünlere gereksiz para ödemeyin. Olursa da onun çaresi başka. Petek yada kombi ve bağlantılarına vs bakılır ona göre karar verilir. Borulardan kaçak olması son düşünülecek şeydir.
    Yoğuşmalı için boruları değiştirmeyin. Böyle de yoğuşmalı takılır. Problem yaratmaz. Evin net-brüt, odaların net m2 si ve odalara göre petek uzunlukları olsa daha mantıklı öneriler yapılabilir. Tabi bütçe de önemli.
    1: Samsung 46B650, Digiturk HD, Teledünya HD, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, LG Bluray 550, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S.
    2: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Atlanta HD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125 + Rear Sony SS-E 317V

• quote:

Orijinalden alıntı: berfom

merhaba arkadaşlar forumu uzun uzun okudum ve bir takım bilgiler edindim.Fakat sormak istediğim bir takım sorular var.Evim KOCAELİNDE olup çok sert geçen bir ayları yoktur.Yardımlarınınz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
    1)Ev 3 katlı 2 katta oturacağım güney batı doğu cephesi açık kuzey bitişik bina var
    2)Evde ısı yalıtımı yok yaklaşık 10 yıllık bina
    3)Ev takriben 140 metrekare bürüt doğalgaz boruları yeni döşenecek dışardan mı yapılmalı içerdenmi.
    4)Geçmiş konularda okuduğumda bir kaç arkadaşımızın doğalgaz boruları yapoarken etrafına izalasyon yapılması gerektiğini ve peteklerin arkasında da bir izalasyonun olması gerektiği söylenmekte.
    5)Ev 4 oda bir mutfak şeklinde ortalama metrakareleri bir birlerine yakın kaç metre petek kullanmalıyım.
    6)Piyasada satılan kombilerden benim evime uyan fiyat ve performans açısından hangisidir.
    7)Yoğuşmalı kombi uygun düşermi maliyet açısından bakıldığında kendi amörti edermi
    8)Plastik borumu yoksa bakır borumu döşetilmesi
    9)Petek markaları olarak hangisi tercih etmeliyim.
    10)başka dikkat etmem gereken kıssaslar nelerdir.

iyi günler dilerim hoşça kalın.

TEŞEKKÜRLER.

**Öncelikle kombiye ayrılacak bütçe önemlidir. Diğer tesisat maliyeti şehre göre değişebiliyor. Yoğuşmalı kombi çok pahalı olmaktan çıktı artık. Bu nedenle kendini amorti etmesi en fazla 1-2 yıl ancak. Örneğin yoğuşmasız Ferroli Domitech kombi 1.150 TL ise klasik yoğuşmalı Bosch Condense 2000W 1.350 TL. Hatta bazı yerlerde Vaillant-Viessmann yoğuşmasızlara 1.400-1.600 TL fiyat istiyorlar ki bence hiç değmez.
    **Odaların m2 leri bilinse petek önerilmesi daha kolaydır. Birbirinin aynı deme yerine, içten en ve boyunu ölçün ve çarpın. 4 oda deyince, salon dahil gibi anladım. Banyoya bir havlupan konsa, Kocaelinde 7-7,5 m toplam petek uzunluğu yeterli olur. Pencere önlerine gelecek şekilde bir hesap da düşünülebilir. Petek Demirdöküm Plus seçilebilir.
    **Boruların etrafı izolasyonlu olması avantajdır tabi. Yoğuşmalı için Dizayn,Fırat,Pak Plast, Pilsa gibi ciddi firmaların oksijen bariyerli olan borularını projede isteyin. Petekler döşenirken arkasına ısı levhaları da koymak avantaj sağlayabilir.
    **Odalarda yer döşemesi yoksa kalorifer tesisatı neden olabilir. Artık uygun fiyatlara yapılan yer döşemesinin altına borular döşenebilir. Masraf olur deniyorsa, açıktan geçirmenin kalabalık ve çirkin bir görüntü yaratacağını belirtelim.
    ** Kombiye uygun oda termostatı (örneğin Bosch Condense 2000W için Bosch TRZ 200 modülasyonlu oda termotatı) ve az kullanılan odaya 1, oda termostatının kullanıldığı odaya 1 adet olmak üzere 2 adet termostatik vana projeye eklenmelidir.
    Bosch Condense 2000 W 24 kW 1.350 TL (kombitoptancisi.com fiyatı)
    Bosch TRZ 200 oda termostatı 125 TL (bengikombi.com fiyatı)
    Termostatik vana 2 x 25= 50 TL (kombi.com fiyatı)
    düşünebilirsiniz. Gerekli petek miktarı, boru maliyeti, işçilik vb üzerine eklenmelidir. Fiyatlar maliyet hakkında fikir vermesi için yazılmıştır. Uygun olan yerden alınız.
    1: Samsung 46B650, Digiturk HD, Teledünya HD, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, LG Bluray 550, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S.
    2: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Atlanta HD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125 + Rear Sony SS-E 317V

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafaerguden

söylediklerinizde haklısınız. tekrardan araştırarak, buderus ve bosch un yetkili servisine bakan kişilerle görüştüm. kendileri buderus gb 022 kullanıyorlarmış çatı katında(çatı ve izolasyon yok dediler)aylık 200 tl faturasını gösterdi.alt kat komşusu bosch condence 2000 le daha az yaktığını belirtti.
    ben de sizin dediğiniz gibi para kolay kazanılmıyor, bosch almaya karar verdim. burdaki bayisine gittim ve daire içi tesisat, işçilik kombi, termostad herşey dahil 2900 tl fiyat aldım. sadece kombi fiyatını montaj ve termostadla(TRZ 200) beraber 1825 tl dediler. fiyat bana uygun geldi. ne dersiniz?

Bence de uygun sayılır. Bir de Bosch Classic Condense için fiyatı sorun bakalım. Normalde 300 TL fark istemeleri gerekir ama 200 TL olursa bence tercih edilir.

bosch classic condence için toplam 3400 tl fiyat verdi.500 tl fark var tabi bunlar üzerinde hiç pazarlık falan yapılmadan verilen rakamlar belki biraz daha birşeyler yaparlar. ama toplam yılda 20-30 tl kar etmek için de değmez herhalde.aradaki fiyat farkını 9-10 yılda ancak karşılar o zamana kadar da kombiyi değiştirmek gerekir zaten.

• sayın;sserin

1)Odaların metre karesi:oturma odası 24 metre kare yatak odası 15 metre kare çocuk odası 15 metre kare salon 22 metre kare 15 metre kare mutfak 7 metrekare hol koridor 7 metre kare banyo 3 metre karede wc.
    2)Kombiye ayıracağımız maliyet 1000 tl ile 1500 tl arasında teknik olarak uygun olursa bu rakamlarında altı olabilir sizin görüşünüze katılıyorum bu teknoloji çok hızlı ilerlediği için gelecek yıllarda alternatifleri değerlendirme şansım olması gerektiğini düşünüyorum.
    3)Tesisat borulaları duvarlar kırılarak yapılacak,yani sıva üstünden geçilme olmayacak ve tahminim 20 ile 30 dirsek kullanılacak.Kırılarak yapıldığı için bir takım ustalar borulara ısı yalıtımın gerek olmadığı görüşünde.
    4)3 katlı binamız var son katı çatı katı ve merdiven boşluğuda lambiri bu yüzden ikitane gaz alarmı koylulması gerekiyormuş.bir katta tesisat mevcut ikinci katın tesisatı ve 3 daire ye ocaklara ve kombi yerlerinde çekilecek karadar borullar döşenecek.Boru olarak ya borusan yada yücel boru kullanıyorlar.Toplam maliyet 3000 tl.
    5)Bu doğal gaz sensörlerinin alarmlarında da kalite fark ediyormu bunu neye göre anlayacağız.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekaraca1989

quote:

quote:

niye kimse benim sorularıma cevap yazmadı

Yukarda sizi sorduğum soruları tek tek cevaplamanız gerekiyor. O bunu dedi şu şunu dediyle ilgilenmiyoruz bilgilerinizi verin önerimizi yapalım sonra siz değerlendirin karar verin. Sayfanın başındaki sorulara cevap yazınız.

sincan törekent
    1katta altta ve üstte daire var bina 5 katlı
    güney doğu cephe
    duvarlarda alçıpan var
    dıs hava sensoru gereklımı
    bir de oda termostatı hangi marka önerirsiniz.termostat her odaya alınmalı mı yanı alındıgı odayımı etkıler
    termostatıkvanayı alacagız her odaya da onda hangı markayı onerırsınız
    MARKA MODEL farketmez kendı evımız en ıyısı olsun sorunsuz calıssın az yaksın
    her odayı ayrı ayrı metrekare olarak bılmıyorum
    petekler kombi termostatık vana oda termostatı dıs hava sensoru dahıl toplam butcemız 2700 2900 arası

**Cepheniz iyi, kışın güneş alır. Bence dış ısı sensörü zorunlu değildir. Olsa da zararlı değil.
    **Oda termostatı kombi marka-modeline uygun alınmalıdır. Kombi seçiminden sonra belirlenir.
    **Termostatik vana ECA iyidir ve fiyatı 25 TL uygundur. Salona ve oda termostatının konduğu odaya konulmasında yarar var. Fazladan kullanmadığını odanız varsa oraya da takılabilir. Diğer peteklere şart değil.
    **Eviniz kaç m2, kaç oda-salon belli değil. Petekler Demirdöküm Plus olmalı.
    ** Petekler ve montajı, 3 oda salon olduğunu tahmin ettiğim evinize yaklaşık 800 TL tutabilir. Oda termostatı kombiye göre 100-200 civarı. Termostatik vana 2x25=50 TL. Bu miktarlardan sonra size 4 alternatif sunabilirim. Bu firmalardan evinize gelerek teklif vermesini isteyin.

1- Bosch Classic Condense 22 kW 1.650 TL peşin+ 50 TL kargoya evde ödeme. premix
    2- ECA Confeo Premix 24 kW........1.650 TL"""""""""""""""""aynı"""""""""""""""""""""premix
    3- Ferroli Domicondense 25 kW.....1.430 TL """"""""""""""""aynı"""""""""""""""""""""condense
    4- Bosch Condense 2000W 25kW...1.350 TL"""""""""""""""""aynı"""""""""""""""""""""condense

arçelik önerirmisiniz peki hangi modeli niye

• quote:

Orijinalden alıntı: makineman

Merhaba. 2 yıldır kullandığım kombimi sıcak su konusundaki başarısızlığından dolayı değiştirmeyi düşünüyordum. Bu yıl 45C ile en soğuklarda bile rahatlıkla ısındığımı da görünce yoğuşmalı bir kombi almaya karar verdim. Müteahhit, ECA Effecta takmış. Isıtmasından sıkıntım yok ama sıcak su performansından memnun değilim. ECA Confeo Premiks düşünüyorken ECA'nın mevcut kombisinin durumu nedeniyle şimdi Ariston Genius Premium'a kaymak üzereyim. Fakat, tesisat mobil sistem olmasına rağmen boruların oksijen bariyerli olup olmadığını anlayamadım maalesef. Açıkta kalan kısımlarında hiçbir yazı yok. Tahminime göre bir yazı yoksa bariyer de yoktur. Acaba yoğuşmalı kombi taktırmak için mobil sistem borularını değiştirmek ne kadar tutar? Diğer bir yol olarak tesisata kimyasal ilavesi de düşünüyorum ama görünmeyen kaçaklardan dolayı her yıl veya iki yılda bir ilave etmek gerekeceğinden maliyeti ne olur, bir tahminim yok. Ayrıca takıldığım bir konu daha var. Klasik kombilerini yoğuşmalı ile değiştirenler yoğuşma gideri olayını nasıl hallediyorlar acaba.Mevcut kombinin yakınında gider yok maalesef. Yapabileceğim tek şey gideri balkona çıkarıp balkon giderine vermek.

Hergün yeni teknolojiler yeni düzenlemeler oluyor, bence gittiği yere kadar cihazı kullanın boşuna gereksiz masraf etmeyin. Kaçak için yapacağınız kimyasal uygulaması, aynı zamanda oksijen emiliminide yok edecektir. Yoğuşmalı cihaz kullanabilirsiniz, zaten her ortamda kullanılabilir defalarca yazdım zaten, ideal olanı oksijen bariyerli boru ile birlikte kullanılması. Bu kimyasalların fiyatı yüksek değil ama uygulama ile birlikte pahalı olacağını tahmin ediyorum. Ev kendinizin ise ve tesisatıda beğenmiyorsanız değiştirebilirsiniz tabi. İstanbulda sorduğum bir kaç yerde fiyatları 600 800 tl aralığında söylüyorlar borular kırıp dökme vs herşey dahil fiyatı. Gittiği yere kadar kullanın, olmadı yenileme şansınız herzaman var şimdilik gereksiz bir masraf olur diye düşünüyorum tabi karar sizin.

• arkadaşlar vaillant için vrt 40 oda termostadı nasıldır.modülasyon yaparmı?

• quote:

sayın;sserin

1)Odaların metre karesi:oturma odası 24 metre kare yatak odası 15 metre kare çocuk odası 15 metre kare salon 22 metre kare 15 metre kare mutfak 7 metrekare hol koridor 7 metre kare banyo 3 metre karede wc.
    2)Kombiye ayıracağımız maliyet 1000 tl ile 1500 tl arasında teknik olarak uygun olursa bu rakamlarında altı olabilir sizin görüşünüze katılıyorum bu teknoloji çok hızlı ilerlediği için gelecek yıllarda alternatifleri değerlendirme şansım olması gerektiğini düşünüyorum.
    3)Tesisat borulaları duvarlar kırılarak yapılacak,yani sıva üstünden geçilme olmayacak ve tahminim 20 ile 30 dirsek kullanılacak.Kırılarak yapıldığı için bir takım ustalar borulara ısı yalıtımın gerek olmadığı görüşünde.
    4)3 katlı binamız var son katı çatı katı ve merdiven boşluğuda lambiri bu yüzden ikitane gaz alarmı koylulması gerekiyormuş.bir katta tesisat mevcut ikinci katın tesisatı ve 3 daire ye ocaklara ve kombi yerlerinde çekilecek karadar borullar döşenecek.Boru olarak ya borusan yada yücel boru kullanıyorlar.Toplam maliyet 3000 tl.
    5)Bu doğal gaz sensörlerinin alarmlarında da kalite fark ediyormu bunu neye göre anlayacağız.

Odalara konulacak petek konusunda en ayrıntılı hesabı teknik elemanlar yapacaktır. Odanın cephesi(kuzey-güney veya güneş alır-almaz vs), yüksekliği, hacmi vs. Bu detaylarda hesap yapmak mümkün değil. Ancak genel kabul görmüş ilkeler doğrultusunda ve pencere önü uzunluğu baz alınarak;
    oturma odasına 2 m,
    yatak odasına 1,2 m,
    çocuk odasına 1,2 m,
    misafir odasına 1,6 m,(az kullanıldığı için yeterlidir)
    mutfağa 0,8-1m,(evi en sıcak yeri olacağı için yeterlidir)
    Banyoya 50x70 havlupan,
    kapıdan fazla soğuk gelme durumu varsa koridora 11 pkkp 1 m. petek (girişi daraltmamak için)
    Genelde 22 pkkp petek kullanılır ama giriş için eni az olan petek tercih edilmelidir. Girişe biraz tembellik edip, tesisat çekmemek için petek koymak istemezler. Evin durumunu siz bildiğiniz için, kapıdan gelen soğuğu kesmek adına gerekirse koydurun.
    Peteğin 6 m. yerine 7,5 m. konulması sanıldığı gibi yakıt sarfiyatını arttırmaz. Aksine yoğuşmalı kombide tasarruf sağlayacaktır. Örneğin 5 m. petekle işi bitirdiler. Soğuk havalarda evinizin tüm bölümlerini ısıtabilmek için daha yüksek ısıda ve daha uzun süreli yakmanız gerekebilir. Sınırlı olan ve yeterli olmayan peteklerin, konulmayan diğer bölgeleri ısıtabilmesi için bu zorunludur. Bu nedenle sarfiyat artacaktır. Oysa ki yoğuşmalı kombilerde uzun petek sistemi, 50 derece azami kombi sıcaklığında en fazla tasarrufu sağlayacaktır. Modülasyonlu oda termostatı alınması halinde, sıcak zamanlarda kombiyi tamamen kapatır. İstenilen oda sıcaklığına yaklaştığında kombiyi 50 dereceye ayarlasanız da örneğin 40 derecede yakar. Kocaeli'de en az %10 tasarruf sağlar.
    Petek uzunluğu, yerden pencere yüksekliğinin az yada yeterli olmasına, pencere önü uzunluğunun peteğe küçük yada büyük gelmesine göre teknik elemanlarca azaltılabilir-arttırılabilir. Örneğin genelde 22 PKKP 600 lük petekler kullanılır. Pencereniz aşağı kadarsa ve en fazla 40 cm yükseklikte petek koyulabilirse, 22 PKKP 400 lük petek kullanırlar. Ancak bu durumda petek uzunluğunu arttırmak gerekebilir.
    Bu tahmini verilerden sonra sistem için bazı temel esasları vermeye çalışayım.

1- Kombi: Yoğuşmasız isterseniz; SEDBUK reel % 80 verimlilikteki (yoğuşmasız kombilerin REEL VERİMLİLİĞİ % 70-82 arasında değişir) en verimlilerinden (tasarruflu) Ferroli Domitech 24 kW seçilebilir. Fiyatı 1.130 TL + 50 TL kargo ve evde tüm bedeli ödeme ücreti=1.180 TL kombitoptancisi.com da.
    Yoğuşmalı olanlardan bütçenize uyan 2 klasik yoğumalı(condense) model var.
    Bosch Condense 2000W 24kW 1.350 TL + 50 TL= 1.400 TL aynı Sitede Reel verimliliği % 88
    Ferroli Domicondense 24 kW....1.430 TL + 50 TL= 1.480 TL aynı Sitede. SEDBUK reel verimliliği % 88
    Yoğuşmalılarda yılda yaklaşık % 10 tasarruf sağlarsınız. Yıllık 1.000 TL lik yakıtta 100 TL gibi düşünün. Ferroli'nin bir avantajı da 5 yıl garantili olmasıdır. Yalnız bu garanti işini sınırsız algılamayın. Bazı firmalar kart yanmasına kullanıcı hatası deyip yüksek fiyatlı kart ücretini kullanıcıdan alıyorlar. Ferroli Servisinizden sorun uygulamalarını. Hangi arızalar kullanıcı hatası kapsamında?
    Fiyatlar pazarlıkta fikir vermesi içindir.
    Bosch kombi için modülasyonlu TRZ 200 oda termostatını(125 TL bengikombi.com da), Ferroli de Ferroli modülasyonlu Oval Oda Termostatını(110 TL kombi.com da) almanızı tasarruf için öneririm.
    Bir adedi az kullanacağınız salona diğeri oda termostatını koyacağınız odaya olmak üzere, 2 adet de ECA termostatik vana 25x2 = 50 TL (kombi.com da)
    tasarruf sağlayacaktır.

2- Peteklerin Demirdöküm Plus olarak seçilmesi uygun olacaktır. Sizin eve yaklaşık 800 TL petek, 100 TL havlupan gibi düşünebilirsiniz.

3- Kalorifer borularının, duvarlardan geçeceği için kılıflı olması (kılıf içinden geçirilmesi) zorunludur. Hangi firma olursa olsun oksijen bariyerli boruları tercih edin. Oksijen bariyerli borular, oksijen geçirimini azaltarak, polietilen borunun (PEX) sıcak su ile etkileşime girmesini azaltır. Böylece tortu ve metal aksamla pas oluşumunu en aza indirir. Her PEX yazan boru oksijen bariyerli değildir. Oksijen bariyeri , boru dış yüzeyinin özel bir malzeme ile imalat esnasında kaplanması ile sağlanır. Dizayn, Pak Plast vb firmaların bu özellikte oksijen bariyerli boruları var. Borusan PEX-b boru üretiyor. Oksijen bariyerli olup olmadığını sorun.

4- Gaz alarmı 25 TL ye de var, 100 TL ye de. Olur olmaz alarm veriyorsa kalitesizdir zaten. Yalnız burda önemli olan gaz alarmı yerine (bana göre) karbomonoksit alarmıdır. Ölümlerin tamamına yakını bu nedene dayanır. Sizde hermetik yoğuşmalı sistem kullanılanılacağından bu risk en az düzeydedir. Hermetik sistemde (yoğuşmasız yada yoğuşmalı) kombi, kapalı yanma haznesine havayı bacasından alır. Yine atık gazı bu bacadan verir. Bulunulan yerin havasından yararlanmaz.
    Benim için TSE ve İgdaş onayı yeterlidir. Aşağıdaki linkte 27 TL ye bir örnek var. Uygun olan yerden istediğiniz marka-modeli alın.
    Gaz Alarmı fiyat linki

ÖNEMLİ NOT: BU KADAR EMEĞE BİR ŞARTIM VAR. KULLANICI GÖRÜŞLERİNİZİ VE MONTAJ AŞAMALARINI BURDA ARKADAŞLARA ANLATMALISINIZ. Halkımız gördüğüne inanır. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: scob

arkadaşlar vaillant için vrt 40 oda termostadı nasıldır.modülasyon yaparmı?

Mekanik on-off termostattır. Modülasyon yapmaz. İstenilen oda sıcaklığı derecesinde kombiyi kapatır. 1-2 derece altında yeniden çalıştırır. Ev ısısını istediğiniz düzeyin altında ısıttığında ayarı yükseltirsiniz.
    En doğrusu 444 2 888 numaralı telefondan kombinize uyan modeli ve fiyatını öğrenin. Aşağıdaki linkle karşılaştırın.
    Vaillant oda termostatları

Bana göre yoğuşmasız kombinize modülasyonlu oda termostatı kullanmanıza gerek yok. En akılcı davranış (garantisi bitmişse) Siemens RDH10 dijital, programlı oda termostatı(80 TL) kullanmanızdır. Yada AYNI İŞİ GÖREN (modülasyonsuz) Vaillant'a özel Vaillant Calormatic 230 dijital, programlı oda termostatını yukardaki linkten 170 TL ye alacaksınız.
    SİEMENS RDH10 ODA TERM LİNKİ

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yukarda sizi sorduğum soruları tek tek cevaplamanız gerekiyor. O bunu dedi şu şunu dediyle ilgilenmiyoruz bilgilerinizi verin önerimizi yapalım sonra siz değerlendirin karar verin. Sayfanın başındaki sorulara cevap yazınız.

sincan törekent
    güney doğu cephe
    duvarlarda alçıpan var
    bir de oda termostatı hangi marka önerirsiniz.termostat her odaya alınmalı mı yanı alındıgı odayımı etkıler
    petekler kombi termostatık vana oda termostatı dıs hava sensoru dahıl toplam butcemız 2700 2900 arası

**Cepheniz iyi, kışın güneş alır. Bence dış ısı sensörü zorunlu değildir. Olsa da zararlı değil.
    **Oda termostatı kombi marka-modeline uygun alınmalıdır. Kombi seçiminden sonra belirlenir.
    **Termostatik vana ECA iyidir ve fiyatı 25 TL uygundur. Salona ve oda termostatının konduğu odaya konulmasında yarar var. Fazladan kullanmadığını odanız varsa oraya da takılabilir. Diğer peteklere şart değil.
    ** Petekler ve montajı, 3 oda salon olduğunu tahmin ettiğim evinize yaklaşık 800 TL tutabilir. Oda termostatı kombiye göre 100-200 civarı. Termostatik vana 2x25=50 TL. Bu miktarlardan sonra size 4 alternatif sunabilirim. Bu firmalardan evinize gelerek teklif vermesini isteyin.

1- Bosch Classic Condense 22 kW 1.650 TL peşin+ 50 TL kargoya evde ödeme. premix
    2- ECA Confeo Premix 24 kW........1.650 TL"""""""""""""""""aynı"""""""""""""""""""""premix
    3- Ferroli Domicondense 25 kW.....1.430 TL """"""""""""""""aynı"""""""""""""""""""""condense
    4- Bosch Condense 2000W 25kW...1.350 TL"""""""""""""""""aynı"""""""""""""""""""""condense

bosch exclusive kombi nasıl
    kombi oda termostatı 6 termostatık vana 8mt petek montaj 3000 lıra dedıler
    clasık kondence ıcın ıse 3550 lıra dedıler bırde arcelık var tabı hangısını onerırsınız

• ekaraca1989 kardeşim bu arçelik nedir anlamadım valla :)) bosch exclusive adı üstünde exclusive dir :) şaka bir yana konvansiyonel bosch düşünüyorsanız sizde classic plus modelini alın cift eşanjördür 3 yollu vanadır uğraşmazsınız. Hem fiyatıda daha uygun montaj ve oda termostatıyla exclusive fiyatına gelir.

quote:

sayın;sserin

Odalara konulacak petek konusunda en ayrıntılı hesabı teknik elemanlar yapacaktır. Odanın cephesi(kuzey-güney veya güneş alır-almaz vs), yüksekliği, hacmi vs. Bu detaylarda hesap yapmak mümkün değil. Ancak genel kabul görmüş ilkeler doğrultusunda ve pencere önü uzunluğu baz alınarak;
    oturma odasına 2 m,
    yatak odasına 1,2 m,
    çocuk odasına 1,2 m,
    Banyoya 50x70 havlupan,
    kapıdan fazla soğuk gelme durumu varsa koridora 11 pkkp 1 m. petek (girişi daraltmamak için)
    Genelde 22 pkkp petek kullanılır ama giriş için eni az olan petek tercih edilmelidir. Girişe biraz tembellik edip, tesisat çekmemek için petek koymak istemezler. Evin durumunu siz bildiğiniz için, kapıdan gelen soğuğu kesmek adına gerekirse koydurun.
    Peteğin 6 m. yerine 7,5 m. konulması sanıldığı gibi yakıt sarfiyatını arttırmaz. Aksine yoğuşmalı kombide tasarruf sağlayacaktır. Örneğin 5 m. petekle işi bitirdiler. Soğuk havalarda evinizin tüm bölümlerini ısıtabilmek için daha yüksek ısıda ve daha uzun süreli yakmanız gerekebilir. Sınırlı olan ve yeterli olmayan peteklerin, konulmayan diğer bölgeleri ısıtabilmesi için bu zorunludur. Bu nedenle sarfiyat artacaktır. Oysa ki yoğuşmalı kombilerde uzun petek sistemi, 50 derece azami kombi sıcaklığında en fazla tasarrufu sağlayacaktır. Modülasyonlu oda termostatı alınması halinde, sıcak zamanlarda kombiyi tamamen kapatır. İstenilen oda sıcaklığına yaklaştığında kombiyi 50 dereceye ayarlasanız da örneğin 40 derecede yakar. Kocaeli'de en az %10 tasarruf sağlar.
    Petek uzunluğu, yerden pencere yüksekliğinin az yada yeterli olmasına, pencere önü uzunluğunun peteğe küçük yada büyük gelmesine göre teknik elemanlarca azaltılabilir-arttırılabilir. Örneğin genelde 22 PKKP 600 lük petekler kullanılır. Pencereniz aşağı kadarsa ve en fazla 40 cm yükseklikte petek koyulabilirse, 22 PKKP 400 lük petek kullanırlar. Ancak bu durumda petek uzunluğunu arttırmak gerekebilir.

1- Kombi: Yoğuşmasız isterseniz; SEDBUK reel % 80 verimlilikteki (yoğuşmasız kombilerin REEL VERİMLİLİĞİ % 70-82 arasında değişir) en verimlilerinden (tasarruflu) Ferroli Domitech 24 kW seçilebilir. Fiyatı 1.130 TL + 50 TL kargo ve evde tüm bedeli ödeme ücreti=1.180 TL kombitoptancisi.com da.
    Bosch Condense 2000W 24kW 1.350 TL + 50 TL= 1.400 TL aynı Sitede Reel verimliliği % 88
    Ferroli Domicondense 24 kW....1.430 TL + 50 TL= 1.480 TL aynı Sitede. SEDBUK reel verimliliği % 88
    Yoğuşmalılarda yılda yaklaşık % 10 tasarruf sağlarsınız. Yıllık 1.000 TL lik yakıtta 100 TL gibi düşünün. Ferroli'nin bir avantajı da 5 yıl garantili olmasıdır. Yalnız bu garanti işini sınırsız algılamayın. Bazı firmalar kart yanmasına kullanıcı hatası deyip yüksek fiyatlı kart ücretini kullanıcıdan alıyorlar. Ferroli Servisinizden sorun uygulamalarını. Hangi arızalar kullanıcı hatası kapsamında?
    Bosch kombi için modülasyonlu TRZ 200 oda termostatını(125 TL bengikombi.com da), Ferroli de Ferroli modülasyonlu Oval Oda Termostatını(110 TL kombi.com da) almanızı tasarruf için öneririm.
    Bir adedi az kullanacağınız salona diğeri oda termostatını koyacağınız odaya olmak üzere, 2 adet de ECA termostatik vana 25x2 = 50 TL (kombi.com da)
    tasarruf sağlayacaktır.

2- Peteklerin Demirdöküm Plus olarak seçilmesi uygun olacaktır. Sizin eve yaklaşık 800 TL petek, 100 TL havlupan gibi düşünebilirsiniz.

3- Kalorifer borularının, duvarlardan geçeceği için kılıflı olması (kılıf içinden geçirilmesi) zorunludur. Hangi firma olursa olsun oksijen bariyerli boruları tercih edin. Oksijen bariyerli borular, oksijen geçirimini azaltarak, polietilen borunun (PEX) sıcak su ile etkileşime girmesini azaltır. Böylece tortu ve metal aksamla pas oluşumunu en aza indirir. Her PEX yazan boru oksijen bariyerli değildir. Oksijen bariyeri , boru dış yüzeyinin özel bir malzeme ile imalat esnasında kaplanması ile sağlanır. Dizayn, Pak Plast vb firmaların bu özellikte oksijen bariyerli boruları var. Borusan PEX-b boru üretiyor. Oksijen bariyerli olup olmadığını sorun.

4- Gaz alarmı 25 TL ye de var, 100 TL ye de. Olur olmaz alarm veriyorsa kalitesizdir zaten. Yalnız burda önemli olan gaz alarmı yerine (bana göre) karbomonoksit alarmıdır. Ölümlerin tamamına yakını bu nedene dayanır. Sizde hermetik yoğuşmalı sistem kullanılanılacağından bu risk en az düzeydedir. Hermetik sistemde (yoğuşmasız yada yoğuşmalı) kombi, kapalı yanma haznesine havayı bacasından alır. Yine atık gazı bu bacadan verir. Bulunulan yerin havasından yararlanmaz.
    Benim için TSE ve İgdaş onayı yeterlidir. Aşağıdaki linkte 27 TL ye bir örnek var. Uygun olan yerden istediğiniz marka-modeli alın.
    Gaz Alarmı fiyat linki

ÖNEMLİ NOT: BU KADAR EMEĞE BİR ŞARTIM VAR. KULLANICI GÖRÜŞLERİNİZİ VE MONTAJ AŞAMALARINI BURDA ARKADAŞLARA ANLATMALISINIZ. Halkımız gördüğüne inanır. Kolay gelsin.

Sayın sserin

elbetteki dedğiniz çok doğru ve söylediklerinizi kade kademe yazarım.Hatta fotoğraflarınıda koyabilirim.Sonuçta arkadaşlarımızda bilgilensin.

Bu hafta sonu firmaya vereceğiz.2 adet gaz alarm mı ve staroid vana için 200 tl söylediler.İş akışını foruma aktarırım.
    Gerçekten şu an kendi evim hakkında bilgiye sahibim.Ve firmalarla konuştuğumda hem pazarlıkta hemde teknik açıdan soracağım sorularda bilgilendim.
    Teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sincan törekent
    güney doğu cephe
    duvarlarda alçıpan var

bosch a cok yakıyor dıyorlar kullanan varmı nasıl yakıt durumu
    birde sizce yogusmalıya o kadar para verıp almak mantıklımı

arçelıgın ıkı yogusmalı modelı var 1400 lıra cıvarı arcelık kullanan varmı nasıl onerılen bır malmı

• quote:

quote:

sayın;sserin

oturma odasına 2 m,
    yatak odasına 1,2 m,
    çocuk odasına 1,2 m,
    Banyoya 50x70 havlupan,

tasarruf sağlayacaktır.

Gaz Alarmı fiyat linki

• bosch condens ve bosch classic condens ekonomik,sağlam ve tasarruflu kombiler.

bosch piyasada kombi alanında kendine yer edindi. piyasada sıkça görüyorum

özellikle buderus u satın aldıktan sonra ar-ge konusunda tereddüt etmemek lazım

hele ki internette 1350lira gibi bir fiyata bosch condens satılıyorsa

böyle fırsatları değerlendirmek lazım

bu başlıkta önerilen kombiler

tamamen kullanıcının faydası için yapılıyor

ben şahsen maddi durumum kötü değilse veya kiracı değilsem

200-300lira daha fazla verip yoğuşmalı kombi alırım

tabi fiyat-performans kombilerden

2500 3000 4000liralık kombilerden değil tabii

kombi önerirken de seçenek sunarım.

şu piyasa koşullarında (1300lira 1800lira)

bosch condense 2000w
    bosch classic condense
    ferroli domicondens
    ariston clas premium
    ariston genus premium
    eca confeo premix
    buderus basic plus gb 012
    demirdöküm nitromix
    immergas victrix

herzaman öneririm

ayrıca premix ve condens yoğuşma farkına çok takmamak gerekir.

aralarında çok ta fark yok. reel de %2-3 gibi rakamlar önemsizdir kanımca

kombi dünyasında italyan ve alman kombi firmaları herzaman iyidir bence.alman ve italyan teknolojisi ve dizaynına güvenirim

bu kişisel düşüncem

ama bu firmaların her ürünü iyidir demiyorum

italyan: ferroli,immergas,ariston

alman:vaillant,buderus,bosch,viessman

yerlilerden de : ECA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 10 Mart 2011; 19:13:55 >

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

arçelıgın ıkı yogusmalı modelı var 1400 lıra cıvarı arcelık kullanan varmı nasıl onerılen bır malmı

Kim diyor? Neye dayanarak diyor? Bunu bilemiyorum. Hangi kombisi çok yakarmış? Bu belli değil. Bence kulaktan dolma, satıcı sözlerini değil, ciddi kullanıcıları dinleyin. Burada kullanan arkadaşlar var. Onlardan sorarsınız. Üstelik yoğuşmalı kombilerin fazla yakması söz konusu değil.
    Arçalik 1.400 TL civarı diyorsunuz. Ben size 1.350 TL bosch classic dondense (yoğuşmalı) , 1.430 TL ye Ferroli Domicondense(yoğuşmalı) önerdim zaten. Tercih sizin.

• quote:

quote:

Kim diyor? Neye dayanarak diyor? Bunu bilemiyorum. Hangi kombisi çok yakarmış? Bu belli değil. Bence kulaktan dolma, satıcı sözlerini değil, ciddi kullanıcıları dinleyin. Burada kullanan arkadaşlar var. Onlardan sorarsınız. Üstelik yoğuşmalı kombilerin fazla yakması söz konusu değil.
    Arçalik 1.400 TL civarı diyorsunuz. Ben size 1.350 TL bosch classic dondense (yoğuşmalı) , 1.430 TL ye Ferroli Domicondense(yoğuşmalı) önerdim zaten. Tercih sizin.

BEYLER BEN KOMBİDE BAYMAK DERİM aMa kendim DD kullanıyorum...

• quote:

quote:

1350 tl sıtedekı fıyatı kac yere sorduysam 1600 1700 arası rakam soyluyor.sıteden bırsey almadım.hemde taksıtle alacagım alamam.arçelıgın benım ıcın tek avantajı fıyatı heryerde aynı.yarın taktıracagım soz baska basınızı agrıtmayacagım.sızce arçelık dgk y 20db y24db hangısını onerırsınız arçelıgın sıtesınde ozellıklerını tam yazmamıslar bu ıksının farkları ne birde 40 dercenın altında calıstırmayın dıyor bu ne demek sizce arçelikde sorunsuz calısırmı onerebılecegınız bır markamı

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.