Şimdi Ara

.... (974. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.238
Cevap
273
Favori
4.435.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: lazzz61

Merhabalar Trabzon'da 100 metrekare evimizde merkezi sistem kömürlü kalorifer hattı kullanıyorduk. Fakat bu sene doğalaz hattı döşendiği için bir çok evde doğalgaz dönüşümü yapıldı ve de bayağı bir pazar haline geldi. Sonuc olarak hattı döşettik ve en önemlisi hangi kombiyi alacağımıza karar vermeye sıra geldi. Dediğim gibi firmaların ablukası altındayız resmen wiessman bosh demirdöküm hepsi bir teklif sunuyor ve de fiyatları internet fiyatlarınan 400-500 lira fazla.

Evimiz 100 metrekare en üst kat çatıda ve duvarda yalıtım yok sadece evin duvarları içerdenn satenalçı döşenmiş camlar pimapen 2 oda odalarda 2 metrelik pencere salonda 4.5 metre pencere var duvar yuksekliği 2.60 metre sizden kombi önerisi istiyorum. Piyasadan uyduklarımıza göre bosch almamızı tavsiye ediyorlar. Yardımcı olursanız çok memnun olurum

yazdığınız markalardan viessmann'ın vitopend modeli verimsiz ve sorunlu
    yoğuşmalı versiyonu olan vitodens,minimum ısıl güçte 8.2kw tüketiyor ve bu model oda sıcaklığında modülasyon yapamıyor

bosch'tan premix yoğuşmalı kombisi: bosch classic condens tercih edebilirsiniz.2000lira civarında verimli sorunsuz bir modeldir

demirdöküm'den ise nitromix'te tercih edebilirsiniz.1500lira civarında premix yoğuşmalı bir kombidir.bu başlıkta evinde kullanan çok sayıda insan var

alternatif olarak:

baymak falke condens öneririm. premix yoğuşmalı ve 7 yıl garantilidir.fiyatı da 1500-1600lira civarındadır

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

bu konudan sayfalarca okudum genelde yoğuşmalı öneriyorsunuz, ama benim petek boyu düşük sanırım, kombici petek boyutunu arttırmazsan yoğuşmalının pek yararı olmaz diyor. birde viessman'ın yoğuşmasızının, demirdökümün yoğuşmalısından daha verimli olacağını söylüyor. petek boyutunu arttırmamı da önermiyor bana. :/ sıkıntıya kaldım

viessmann'ın yoğuşmasız versiyonu olan vitopend bırakı yoğuşmalı bir kombiye göre daha verimli
    normal bir kombiye göre bile daha verimsizdir
    viessmann vitopend'ten uzak durmanızı öneririm. minimum ısıl güçte tüketimi fazla
    ayrıca bu kombide eşanjör delinmesi sorunu olan bir kombi,
    10yıl öncesinin bir kombidir

yoğuşmalı kombi için olması gereken petek boyundan %15-20 daha uzun tutmanız gerekir

çünkü yoğuşmalı kombiler düşük kazan sıcaklığı ister

viessmann vitopend alacağınıza demirdökümün premix yoğuşmalı kombisi nitromix alın

daha iyi..

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

arkadaşlar yeni eve taşınacağız proje bedeli istiyor mütahitin anlaştığı firma 200 tl. kmbiyi onlardan alırsam bu parayı vermeyecekmişim. 130m2 eve 7 metre fln petek döşemişler. ben bu parayı vermek zorundamıyım bu işin yasal prosedürü nedir. hiçbiyerde net bilgi bulamıyorum, normalde bakıyorum daire başına 7.5, 15, 30, 60 liraya proje çizen mühendisler var internette.
    birde adamlar yoğuşmalı kombi önermiyor bana. wolf marka kombi önerdiler(ilk kez gördüm bu markayı) çift eşanjorlü, montajı, pvc kabini dahil 2100 TL fiyat çektiler. yoğuşmalı wolf için 2850 fiyat çektiler. yoğuşmasız ECA kombi için 1800 fiyat çekmişler babamlara

sizlerden yardım istiyorum burda işi bilen baya ilgili var sanırım doğru bilgiye yönlendirir misiniz bir kaç gün içinde kombiyi almak zorundayım taşınacağız.

ev net 130m2 mi? yoksa brüt mü?
    yani ısıtılacak net alan?
    eğer net 130m2 ise 7 mt petek çok az gelir

eca'nın yoğuşmasız kombisi fortius veya confeo plus'tır.. normal bir kombiye 1800lira gibi bir para bağlamayın
    bu paralara premix yoğuşmalı kombi alırsınız.emin olun

wolf markasını bırakın bilinen sorunsuz marka ve modellere yönelin

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama

genelde fiyat-performans yoğuşmalı kombi öneririz

para durumuna göre yoğuşmalı kombi önerileri:
    3000liradan başlar 2500lira 2000lira 1700lira 1500lira en son 1300lira bandına kadar iner tercihler

• quote:

bu konudan sayfalarca okudum genelde yoğuşmalı öneriyorsunuz, ama benim petek boyu düşük sanırım, kombici petek boyutunu arttırmazsan yoğuşmalının pek yararı olmaz diyor. birde viessman'ın yoğuşmasızının, demirdökümün yoğuşmalısından daha verimli olacağını söylüyor. petek boyutunu arttırmamı da önermiyor bana. :/ sıkıntıya kaldım

yalan söylemiş demiyim ama yanlı söylemiş diyeyim, bıak demirdökümün yoğuşmalısının viessmanın viito-100 ünden verimsiz olmasını, AFRİKA MALI bir yoğuşmalı bile VİTOPEND 100 den daha veimli yakacaktır, gazı, arkadaşa selam söyle biraz teknik öğrensin.

saygılar...
    İZMİR -konu dışı sorularınızı özelden sorunuz

HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN ARAYINIZ 0232 3390400
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

quote:

Orijinalden alıntı: canturkkara

quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

Bu olay gerçek olursa ısınmada tam bir devrim olur bu firma desteklenmeli..

Video da deneme olarak Ankarada aynı şartlarda 120 m2 olan 2 daire bir ay ısıtılmış

Ark radyatör olan daire 24 derecede bir ayda 105 TL
    Normal radyatör olan daire 17 derecede bir ayda 156 TL harcamış.

Çok ucuza tam konforlu ısınacaksınız neredeyse bedavaya..

Fiyatı ne olur onu merak ediyorum.

Fiyatının öğrenmek için dün aradım bu gün dönüş yaptılar sağolsunlar
    1X60 fiyatı 324+KDV =382 TL gibi birşeye denk geliyor.İyi para

Alüminyum bir malzeme olduğunu ve içerisinde 175 ml su bulundurduğunu bazı bayilerde satışınada başlandığını bildirdiler.Denemek için bir odaya alsakmı ne yapsak acep?Çok para beeee

Alüminyum normalde zaten diğerinin 2 katı ve renklileri biraz daha pahalı. 1 mt.lik beyaz alm.rad. 267 TL
    http://www.hepsiburada.com/Liste/efes-nilufer-8040-aluminyum-radyator/productDetails.aspx?productId=hrefesn8040&categoryId=8001331&SKU=HREFESN8040-57104

Aslında bu işi Bircan beye havale etmek lazım alıp kendisi tüm radyatörleri biliyordur alıp bir denemesini yapar herhalde.

bu alüminyum meselesi ilginç bir konu tabi benim gibi BAKIR cılar için uygun değil, çünkü bakır boru alüminyum radyatörle kullanılamıyor maalesef, AL2O3 yani alüminyum oksitler bakır boruları delebiliyor, ancak F/P için şu denebilir.

1 mt alü. rad. yaklaşık 50 cm panel radyatöre eş değerse, sizin bu marka 625 tl ya demirdöküm PLUS 140-150 TL ya geliyor yani 4-5 misli para

bi eve 1000 tl lik dd.plus giderse 4500 tl lik bu radyatörden gidecektir.

yani 3500 tl fazla para ..sistem ömrü 10 yıl ise 350 tl senesine fazla ödersin, sana senede 500 tl kazandırırsa, enflasyon ile kafa kafaya gelir, ama biz %50 demiştik, bu yağmurlu havadaydı, akşam üzereydi, kafamız kıyakken demiştik, deniz kenarına yakın daireye söylemiştik, manisa civarına aitti, bizim mühendis yanlış tuşa basmış, yanlış anlamışınız gibi nedenlerle %50 tasarruf yapmassa o zaman , AMAN AMAN AMAN derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 31 Mart 2012; 11:57:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

arkadaşlar yeni eve taşınacağız proje bedeli istiyor mütahitin anlaştığı firma 200 tl. kmbiyi onlardan alırsam bu parayı vermeyecekmişim. 130m2 eve 7 metre fln petek döşemişler. ben bu parayı vermek zorundamıyım bu işin yasal prosedürü nedir. hiçbiyerde net bilgi bulamıyorum, normalde bakıyorum daire başına 7.5, 15, 30, 60 liraya proje çizen mühendisler var internette.
    birde adamlar yoğuşmalı kombi önermiyor bana. wolf marka kombi önerdiler(ilk kez gördüm bu markayı) çift eşanjorlü, montajı, pvc kabini dahil 2100 TL fiyat çektiler. yoğuşmalı wolf için 2850 fiyat çektiler. yoğuşmasız ECA kombi için 1800 fiyat çekmişler babamlara

sizlerden yardım istiyorum burda işi bilen baya ilgili var sanırım doğru bilgiye yönlendirir misiniz bir kaç gün içinde kombiyi almak zorundayım taşınacağız.

eca'nın yoğuşmasız kombisi fortius veya confeo plus'tır.. normal bir kombiye 1800lira gibi bir para bağlamayın

3000liradan başlar 2500lira 2000lira 1700lira 1500lira en son 1300lira bandına kadar iner tercihler

@disintegration @biray hocam bana ne öneririsiniz petekleri değişmem zor şu saatten sonra gerçi petekler 0 hiç kullanılmamış sonucta ama adam sökersek metresi 75 den alırız, yenilerini takarken metresi 100 liradan takarız gibi bir şey söyledi. bir de yoğuşmalı için balkonun o kısmında su gideri yok, yeni bir boru döşenmesi gerekiyor balkondan geçen bu da çirkin gösterecek.

yoğuşmasız olarak hangi marka önerirrsiniz eca, ferroli olabilir. birda adamda demirdöküm nitron varmış ama wolf'a göre çok yakar diyor demirdöküm nitron. baymak vs satmıyor adam.

birde başka yerden alırsam 200 lira proje parası verecem adamlara :/ bunu da bir türlü anlamış değilim adamlar ne isterse vermek zorundamıyız diyelimki 1 milyar istedi onu mu vereceğiz bu konuda hiç bilgim yok. aynı şey elektrik aboneliğinde de başımıza geldi...

ev 133 m2 brüt olarak ama net olarak 110 m2 sanırım. Petek boyunu tam ölçemedim ama bugün ölçerim 7.20 m sanırım petek boyu toplamı.

birde adamın fiyatları fazla mı onu araştıracağım. yoğuşmalı yoğuşmasız seçeneklerde nasıl bi fiyat çıkar bana.

bu arada ev samsunda güneye bakıyor. ara katta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 31 Mart 2012; 13:58:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

@disintegration @biray hocam bana ne öneririsiniz petekleri değişmem zor şu saatten sonra gerçi petekler 0 hiç kullanılmamış sonucta ama adam sökersek metresi 75 den alırız, yenilerini takarken metresi 100 liradan takarız gibi bir şey söyledi. bir de yoğuşmalı için balkonun o kısmında su gideri yok, yeni bir boru döşenmesi gerekiyor balkondan geçen bu da çirkin gösterecek.

yoğuşmasız olarak hangi marka önerirrsiniz eca, ferroli olabilir. birda adamda demirdöküm nitron varmış ama wolf'a göre çok yakar diyor demirdöküm nitron. baymak vs satmıyor adam.

birde başka yerden alırsam 200 lira proje parası verecem adamlara :/ bunu da bir türlü anlamış değilim adamlar ne isterse vermek zorundamıyız diyelimki 1 milyar istedi onu mu vereceğiz bu konuda hiç bilgim yok. aynı şey elektrik aboneliğinde de başımıza geldi...

ev 133 m2 brüt olarak ama net olarak 110 m2 sanırım. Petek boyunu tam ölçemedim ama bugün ölçerim 7.20 m sanırım petek boyu toplamı.

birde adamın fiyatları fazla mı onu araştıracağım. yoğuşmalı yoğuşmasız seçeneklerde nasıl bi fiyat çıkar bana.

bu arada ev samsunda güneye bakıyor. ara katta.

orta yalıtımlı 100m2 net bir eve ortalama 7 metre petek gider
    ortalama diyorum çünkü artı veya eksi olabilir
    evdeki ısı kayıpları+evin yalıtım durumu+evin bulunduğu şehrin iklim durumu+evin fiziki durumu

devreye girer

yapmanız gereken şu evdeki odaların m2 lerini ve o odada kaç cm petek var yazın
    ortalama birşeyler yazabiliriz
    örneğin: 13m2 oturma odası 100cm petek var gibi yazmanız gerekir

demirdöküm nitron piyasada yıllardır satılan sorunsuz verimli bir kombidir.bu kombide fan modülasyonu vardır
    ayrıca kombinin üstünde haftalık program saati vardır

eca'dan eca confeo plus

ferroli'den benim favori kombim: ferroli domitech gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz

her 2 kombi 1200lira civarındadır

ama bana soracak olursanız fiyat-performans yoğuşmalı kombi tercih edin..

• saolun hocam az sonra eve ölçü almaya gidiyorum. buraya yazarım resimleri de koyarım. aynı petek boylarına yoğuşmalı tercih ediyorsanız onu da alırız. sonucta para için konusan adamlara değil burda yardım amacıyla konusan insanlara güvenmek daha mantıklı

hocam birde montaj ve kabin fiyatları ne kadar. çünkü firma, hepsi içinde fiyat verdi hiç bir şeye ekstra para vermiyeceksin dediler.(kabin pimapenmiş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 31 Mart 2012; 14:44:00 >
    Kombiyi kendim aldım, vanalarıda kendim temin ettim(ne gerek var bu kadar vanaya boşuna masraf dendi)
    Kombi bağlantısı için 150+teferruat için 100 TL daha istendi=250 TL verdim helal hoş olsun
    Son manzara bu oldu ne dersiniz iyi dinlemişmiyim, dersime iyi çalışmışmıyım sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canciger -- 31 Mart 2012; 17:40:37 >

Orijinalden alıntı: canciger

filtreli vana tamamda ikinci vana ne işe yarıyor sadece filtreli vana yetmezmiydi sanırım ikinci vanalar fazla ?

Filtreli vana değil onlar,vanalar ve filtreler ayrı
    Ben tesisatımı daha önce katı yakıtlı kazanla kullanıyordum zamanla petek içi ve tesisatta biraz pislik oluşmuş bunu çok iyi gözlemleme şansım oldu.Bu açıdan petekleri tek tek çıkarıp temizleyemezdim, pislik olabileceğini zaten tahmin ediyordum o açıdan işi garantiye alıp kolay temizleme yapabileceğim bir sistem oluşturmak istedim.
    3/4 olan filtrenin üstündeki vana kombideki suyun akmasını, filtrenin altındakide tesisattaki suyun basınç vb sebeple akmasını engellemek amaçlı düşünüldü,
    söyle söyleyeyim, kombi mutfakta, filtrenin altındaki ve üstündeki vanayı kapatıp fltre kapağını söküyorum 1 damla bile doğru dürüst su yere damlamadan temizliği kolaylıkla yapıyorum.Ocak ayından beridir 3-4 kere temizledim, Pislikten ziyade birde demir talaşı gibi maddeler vardı filtre altında bekleyen bunlarıda ufak bir mıknatıs yardımı ile topladım toplamaya da devam ediyorum, vazife yapmayan bir filtre olmuş olsa idi eğer, var ise kombinin girişindeki filtreye toplanacaktı, büyük ihtimal tıkayacaktı, ya kombi girişinde birde filtre yoksa o zamanda daha farklı bi şekilde zarar verirdi her halde kombiye.
    İyiki bu şekilde düşünüpte yapmışım, tesisatın böyle olmasınında baş mimarı Bircan beydir sağolsun.Çok büyük kolaylık

• Arkadaşlar demidokum nitromix icin oda modulasyonu yapmıyor diye biliyorum..yalnız bugün komşulara nitromix kombi,general gt 250 oda termostati ile yapılabildiği söylenmiş...ben tereddutte kaldım ve sizlere danışmak istedim...yorumlarinizi bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut070 -- 31 Mart 2012; 19:07:34 >

Ankara'da, çok detaylı görme şansımın olmadığı bir ev için kombi seçmem gerekiyor. Kombi mutfakta olacak ve proje-tesisata uygun olarak istenen yoğuşmasız 24000lik.
    Forumda her bir ürünü araştırma fırsatım olmadı.

Seçenekler;
    Demirdöküm Nitron
    Baymak Falke HC
    ECA Confeo Plus

Bu kombilerden hangisini tercih etmem gerektiği konusunda yardımcı olacak yada farklı bir öneride bulunacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: umut070

Arkadaşlar demidokum nitromix icin oda modulasyonu yapmıyor diye biliyorum..yalnız bugün komşulara nitromix kombi,general gt 250 oda termostati ile yapılabildiği söylenmiş...ben tereddutte kaldım ve sizlere danışmak istedim...yorumlarinizi bekliyorum...

Yalan atmışlar hemde kuyruklusundan ben de başta ht 250 aldım hoşuma gitmedi geri verdim siemens rev 23 aldım.İyikide almışım kalibrasyon ayarı haftalık programlama,ısı duyarlılığını değiştirebilme vs var oğlu var işte.155 tl.
    Nitromixte geri dönüş suyu sıcaklığına göre alev modülasyonu var yakıt açısından da şikayet edeni bende dahil olmak üzere henüz duymadık çok şükür.

Orijinalden alıntı: berran

Merhaba;

Ankara'da, çok detaylı görme şansımın olmadığı bir ev için kombi seçmem gerekiyor. Kombi mutfakta olacak ve proje-tesisata uygun olarak istenen yoğuşmasız 24000lik.
    Forumda her bir ürünü araştırma fırsatım olmadı.

Seçenekler;
    Demirdöküm Nitron
    Baymak Falke HC
    ECA Confeo Plus

Bu kombilerden hangisini tercih etmem gerektiği konusunda yardımcı olacak yada farklı bir öneride bulunacaklara şimdiden teşekkür ederim.

200-300lira daha ekleyin

fiyat-performans premix yoğuşmalı kombi terciih edin

örnek:1500 liraya

baymak falke condens
    ariston clas premium
    demirdöküm nitromix..... gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: umut070

Arkadaşlar demidokum nitromix icin oda modulasyonu yapmıyor diye biliyorum..yalnız bugün komşulara nitromix kombi,general gt 250 oda termostati ile yapılabildiği söylenmiş...ben tereddutte kaldım ve sizlere danışmak istedim...yorumlarinizi bekliyorum...

nitromix

oda sıcaklığına göre modülasyon yapmıyor

• arkadaşlar birde şu var en az bu teknik konular kadar gerçek % 18 DOĞALGAZ ZAMMI

Orijinalden alıntı: canturkkara

Bircan Bey dersimi iyi çalışmışmıyım bi bakın bakalım
    Kombiyi kendim aldım, vanalarıda kendim temin ettim(ne gerek var bu kadar vanaya boşuna masraf dendi)
    Kombi bağlantısı için 150+teferruat için 100 TL daha istendi=250 TL verdim helal hoş olsun
    Son manzara bu oldu ne dersiniz iyi dinlemişmiyim, dersime iyi çalışmışmıyım sizce

süperden az kötü olmuş, soğuk su filitresinin üstüne kırmızı kafalı vana olmamış mesela...

filitreli vanalardan bahsetmiş bazı arkadaşlar, ya burada yazmaktan, klavyemin tuşları çukurlaştı, metal filitre ve vanalar, plastikten daha faydalı, plastik geçişleri dar ve çabuk tıkanıyor, yakıtı etkiliyor ve kombinin ömrünü azaltıyor, sırf alt filitreleri plastikten metale çevirip 300 tl lık aylık yakıtı 200-220 lere düşürdüğüm yer var benim EVKA 3 -izmir de...

• quote:

Orijinalden alıntı: canciger

filtreli vana tamamda filtreli vananın üstünde bulunan ikinci vana ne işe yarıyor sadece filtreli vana yetmezmiydi sanırım ikinci vanalar fazla ?

2. vana suyu boşaltmadan filitreyi temizlemesi sol taraftaki vanalar ise, tesisat suyunu boşaltmadan kombiyi indirip tamire götürebilmesi içindir.

sıcak suya attığı fazladan vana ise tahminen güneş enerjisi borularını yazın kullanırken kapatacak olduğu vanadır. şu an cihazların sol tarafına da vana atmak zorunlu demirdöküm de ama idareci millet olduğumuz için sağdaki tek vana idare eder diyebiliriz.

aslında dik filitre bişeye yaramıyor, pislik alt dirseğe çöküyor, kombiler 1990 larda ilk çıktığında sağ tarafta gördüğünüz filitreleri yere paralel koyma zorunluluğu vardısonra teknik gelişdi (!) dik konmaya başladı...

• Apartmanda kömürün erken birmesi ile doğal gaza geçme kararı aldık aşağıda kombinin fotosunu paylaşmak istedişm, kombinin montajı genlde kendim yaptım sadece plastik boruların montajında usta kaynakla boruları kaynattı elektrik kablosunu kanal monte edip onun içine alabilirim ve canturkkara arkadaşımız gibi kombi altına "s" şeklinde bağlantı parçaları bulsaydım daha da iyi olurdu.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.