Şimdi Ara

.... (1801. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (7 Mobil) - 3 Masaüstü7 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
273
Favori
4.390.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17991800180118021803
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    8 yıldır reklam,yapıyor demek ki.yüzde 50 tasarruf komple olur yazıyor bakır,ile yüzde elli kim,dedi ise.?yazılarını bence okuyunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: neo3516

8 yıldır reklam,yapıyor demek ki.yüzde 50 tasarruf komple olur yazıyor bakır,ile yüzde elli kim,dedi ise.?yazılarını bence okuyunuz?

60- 80 lira kış faturasını dedem yazıyordu zaten..mcfe 230 gelince ortam değişti çocukmu kandırıyosunuz ayrıca bakır boruya kötü demedim asla hakkında uçuk uçuk varsayımlar yapılıyordu burda hekes şahit buna yok pvc bir saatte ısıtıyor yok 300-450 fatura yok 50 derecden aşağı ısınmıyor yok atın nalı paso dd nitromix hepsi yalan tabi atıyorum benim hayal dünyam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Aralık 2014; 16:13:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcfe

Kerimcem senin tarzın gibi kullansam faturam 100 tl yi geçmez emin ol.
    21 derece odaları yapayım.Geceden de sabaha kadar, öğleden de akşama kadar kapalı tutayım 100 tl yi bile görmem emin ol.

katılıyorum bende 104 odedim zaten zaten kış ılık geçti genelde hadi senin bebeğin var sana birşey demem zatende normal... yani benim tesisat dediğiniz dandik plastik 450 faturayı ben rüyamda görmedim...hemfikiriz 7/24 açarsan full gelir tabi bakırı değil feriştahı olsa çok fayda etmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Aralık 2014; 16:56:51 >

• Arkadaşlar benim bir sorum olacak kombiyi tümüyle kapasam (V otomat açık) çok yakıt gelirmi ?

Öyle o işler onu kıs bunu kapa oda kapısı kitle ile olsa idi Ben Kırklarelinde hepinizden az yakardım

Orijinalden alıntı: canturkkara

Arkadaşlar benim bir sorum olacak kombiyi tümüyle kapasam (V otomat açık) çok yakıt gelirmi ?

Öyle o işler onu kıs bunu kapa oda kapısı kitle ile olsa idi Ben Kırklarelinde hepinizden az yakardım

günlük güneşlik havada 20 derecede kombi yaksam o ödediğim faturaya acırım + tezleriniz 7/24 yakınca fatura yüksek gelmiyordu çarşaf çarşaf yazıyordunuz teziniz bile maymundan geldik teorisi gibi yine çöküme maruz kaldı birde kendi yazdıklarınızla çökerttiniz ben birşey yapmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Aralık 2014; 16:55:27 >

• Hayal,dünyanın geniş,olduğunu anladık,zaten...müstakil ev ile,apartmanın ısı,kaybını,bile,anlayamayacak kadar,hayal,ggücü geniş,bir,insansın...Kime laf anlattığımızi anladık.size,,cevap,yazmaya gerek,yok.nasıl,olsa ,bu ülke de enflasyon da yok ,benzin de 2 lira zaten sigaradan kanserden,ölen de yok...bildiğiniz doğrularla yaşayın, burda yanlış,bildiklerinizi de birilerine satmaya,çalışmayın.hayatında kaç tane,bakır,tesisatı olan eve girdin gördün gelen,faturayı ...ısınma,konforunu..kendini,kandırıp,20 ya da 19 derece de yaşayanları ,kombi kapatıp ev sıcak,diyenleri biz çevremizde,bolca,görüyoruz.Yogusmali,Kombiyi,alırsın 35,e hava sicaksa, dur,kalk,yapmaz,akşam,hava soğuyana kadar da hiçbir şey yakmaz.zaten,bunun,için,yapıldı,premix kombiler...ac kapa,yapınca,1,metreküp çekiyor,kombi,zaten....istersen,hava 20,derece olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo3516 -- 26 Aralık 2014; 17:18:57 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Neyi çökerttik yahu mutlu çocuk
    Ya sen espiren demi anlamazsın neden her şeye balıklama atlarsın arkadaş

Ben evde 20 derecede oturup ŞU oda BU oda kapatarak az yaktım diyenlere (hani sen diyordunya ben sıcağı sevmem bize yetiyor diye 20-21 diye) kısmakla tabiki tasarruf olur bende V otomatı kapasam TASARRUF edermiyim diye bu tür konuşmalara karşılık bir ESPİRİ yapayım dedim.

Yahu ben ne zaman şikayet ettim yakıttan bir göstersene bana bir yazı Allah rızası için
    Kırklareli gibi karasal iklimde 165 TL fatura geldi bana daha öncede yazdım 125 m2 ev 23,0 derece ortalama sıcaklık bu günki değil 3 sene önceki yazılarıma bak hep aynı yazmışımdır.

Varmı başka yazım veya 1 adet yakıt çok geldi-geliyor diye şikayetim

Amma sevindin değilmi bir yerden yakaladım diye oda FOS çıktı ..

Ama söz bundan sonra eğer espiri yaparsam şayet ESPİRİDİR diye söz not düşeceğim.

• mcfe M kullanıcısına yanıt
    Akraba ya gittim,bakır,yaptıran benim,tavsiyem,ile...üst katta da oğlu .güya yakıyor,kapatmış 2 odayi bir de banyo yu..Geçen,eşim,hemşire,olduğu,için,arıyor,çocukta bronşit başlangıcı ...tutuşmuş bakan validesine suç,atıyor...çocuğunu yatırdığı,odayı,görün,it,baglasan sabaha ölü,bulursun.90 lira,fatura gelmiş .şimdi,ovunssun izmir,ya hava sıcak,ya.böyle,zihniyet li,insanlara hiçbir,şey anlatilmaz.anlatsan da o kafasına girmez....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo3516 -- 26 Aralık 2014; 17:23:06 >
    TARİH 21 Mart 2013; 10:57:41

....
    Bu oda termostatının diğerlerine göre bana göre artısı hassasiyeti

Örn: General ht 300 modeli 23 dereceye ayarladığında odanın 24 dereceye kadar ısınmasını sağlıyor ve kendini kapatıyor , oda ısısı 22 dereceye düşene kadar açmıyor aradaki ısı farkı 2 derece yani biraz fazla buda konforu düşürüyor.
    Ama siemens rev24 öyle değil daha kısa aralıklarla ve daha hassa şekilde çalışabiliyor kullanma klavuzunda bunal ilgili açıklamalar mevcut.

Oda ısısı istenilen değere geldiğinde oda termostatı kombiyi kapatır, oda ısı değeri düştüğündede kombinin devreye girmesini sağlar bu aralıkta kombi gaz tüketimi yapmaz sadece bazı kombilerde pompa sesi duyulabilir.

Buradaki oda termostati ve gösterdiği değer bizim komşu durmuş abinin değil BENİM OK

Ne yazdı isek odur.Kaç senedir paylaşım yapıyorum ben burada o termostada bu forumda ilk alıp kullanan kişiyim ben.

Güzel bir ata sözü vardır ''Bir şey biliyorsan konuş alim sansınlar Bir şey bilmiyorsan sus adam sansınlar''

Lafım kimseye değil ha ''Laf masaya atılırmış Nasibi Alan Alırmış''

• Hocam sen neden taktin bu olaya.analamdim.ya seninde ticari bir kaygin var yada baska sorunlarin var.anlamadim.nedir yani.memleketmi kurtariyoruz burda.bilgi almak isteyen alir.is yapamak isteyen yapatirir yaptirmaz.itibar eden eder, ermeyen etmez.kisitli bir bilgi aliyorduk.oda yok artik neredeyse.sizde birakin herkes biraksin artik tartismayi.siz laf sokuyorsunuz bir baskasi bir baskasi uzayip duruyor.nasil bir kafa yasiyorsunuz anlan veremedim.ne bakirmis vallahi pes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engindmn -- 26 Aralık 2014; 17:34:07 >

Orijinalden alıntı: hasanemmii

Başlığa bakıyorum DOĞALGAZ KOMBİ ÖNERİSİ.
    İçeriğe bakıyorum, bilgi, bilgi, tecrübe, geyik, geyik, geyik, geyik, bilgi, bilgi, geyik, geyik, geyik, geyik, ..............devam edip gidiyor.
    Milletin işi gücü var. Burada derdine çare arıyor. Sayfalar dolusu yazıyı içeriğinde bilgi var mı diye okutmak zorun da mısınız?
    Birileri sırf eğlenmeye gelmiş. Zerre kadar faydası yok kimseye.
    Bir çok kişi de onlara uyup cevap yetiştirmek zorunda hissediyor.
    Cevap verdiğiniz sürece eğlendiriyorsunuz. Bırakın arkadaşlar ya. Ciddi yazıların dışındakilere cevap yazmayın artık. Bakın forumda kimler vardı, her türlü bilgilerini paylaşıyorlardı. Sayıları kaça düştü.

Geyik yapmak isteyenler geyik sitelerine gitsin. Eğlensin. Şimdi bana sataşacaklar. Ben cevap yazmayacağım. Burayı kirletmeyeceğim. Bu yazdığımı bile istemeden yazıyorum.
    Yeter artık.

Herkese bilgi paylaşımlı ciddi forumlar dilerim.

Yoneticiler uyuyor maalesef.

• Engindmn kardeşim, biz sayfalardır kimle muhattap oluyoruz sanıyorsun? :)

• selmlar mcfe arkadaşım bizim bir yere gittiğimiz yok fake ile de işimiz olmaz kerim cem kardeşimide tanımam. Bu donanım habere facebook ile bağlanıyorum her seferinde uzun uzun mesaj yazıyoruf fakat hata veriyor canımı sıktığı için yazmıyorum tekrardan. Bir de esnafım ben vaktim olmuyor. Buyur bir ara gel küçükparkta işyerim var benim.

Kerim cem kardeşe çok fazla yükleniyorsunuz adamın bir şey dediği yok. Benim anladığım bakır borunun abartıldığı kadar faydası yok ama kesinlikle kötü ve faydası olmaz diyemem ama mucize de beklemeyin diyor. Biray mühendislik reklam yapıyor nitromix ve bakır borunun ve kendisinin. Bunda sonuna kadar haklıdırç. Haklı olduğu içinde süresiz banlanmış hayalet mayelet te olsa geziyor aramızda bırakın gezsin.

Ben bu forum da okuduklarımla doğalgaz döşettirdim ve bu forumda okuduklarımla arabama lpg taktırdım. İkisinde de reklamını yapan kişilere denk geldim lpg de şafak otagaz vardı oda atiker der dururdu gittim atiker aldım memnun kalmadım. Şafak otagazın bir farkı vardı gerçekten yardımcı olurdu. Ücretsiz malzeme bile gönderdiğini bilirim. Doğalgaz işinde de biray beyin telkinlerini okuyaraktan nitromix aldım. Memnunmuyum 10 üzerinden 10 değil. Alacaklar için söyliğim sesli çalışır, oda termostatı modülasyonu yok çok büyük bbir eksidir bence vaillant la hiç alakası yok içini açtım baktım vailanntın v harfi bie yazmıyor. Kötü bir kombimi hayır sorunsuz ama şimdiki aklım olsa almazdım.

Bakır boru yaptırsaydım keşkelerim vardı oda kalmadı. Neen derseniz bakır boru döşettiren biray beye bir akrabam var faturasını gözümle gördüm kullanışınıda biliyorum. Adamın evi tek cephe full güneş görürür 115 mkare. ısı camlı ara kat 40 derece de yakmayla termostatik vanalı evde 160 tl geliyorsa benim 115 m kare 3 cephe tek cephesi güneş gören yalıtımsız ısı camsız altında üğstünde oturan olmayan evimde ful yakmayla hemde deneme yanılmayla yakmayla 15 günde 95 tl geldiyse yeter bana.

keremcem arkadaşıma katılıyorum. benim evim 21 derecede ben ısınıyorum diyor ve gündüzleri ve geceleri kapatıyorum diyor. Eğer vücut alışırsa 19 bile yeterli ben klimada 23 derecedeyken üşürdüm şimdi doğalgazda da 23 çok sıcak gelmiyordu ama devamlı açık tutunca kombiyi 23-22-21 yeterli gelmeye başladı.

Benim evde oda termostatı ve termostatik vana yok onun takarsam faydası olacağına inanıyorum.

Eğer doğalgaz faturam az gelsin diyorsan 23-24 derecelrden fedakarlık edip 21-22 hatta 20 derecelerde ısınmaya alışacaksın yoksa daha çok haybiye fatura ödersin. Ha bu çocuk bebek varsa o başka yak gitsin.

benim tek merak ettiğim konu biz izmir gibi yerde 160-223-190 hatta ve hatta 300-400 öderken hele hele bu havada istanbul.ankara.konya.erzurumda insanlar ne yakıyor.Benm için 200 tl den sonrası fazla veremem açıkcası acıtır beni. Termostatik ve oda termostatı takviyesi yapıcam

• kericem kardeşe şu noktada katılmıyorum. kombiyi ful yakarsan azyakar teorisi çürü dü demiş. sen günde 5 saat yakmışın 104 gelmiş ben ful yakmışım 190 gelmiş. seninin yakışına göre nenim 500 gelmesi lazım. elbette ful yakarken 60 gelmicek. o zaten ütopya.100 tl altı gelenlerin hiçbiri yakmıyor kombiyi. ful yakıpta 150-170 gelenler ev korunaklı ve güneş grüyordur. 200-250 arası ev korunaksız ve az güneş alıyordur. 300-350 gelenler ev her türlü kuzey ve güneşle alakası yoktur. kombi ve tesisattan ç.ok evin konumu ve izalasyon çok önemli

Orijinalden alıntı: Teknoline2002

kericem kardeşe şu noktada katılmıyorum. kombiyi ful yakarsan azyakar teorisi çürü dü demiş. sen günde 5 saat yakmışın 104 gelmiş ben ful yakmışım 190 gelmiş. seninin yakışına göre nenim 500 gelmesi lazım. elbette ful yakarken 60 gelmicek. o zaten ütopya.100 tl altı gelenlerin hiçbiri yakmıyor kombiyi. ful yakıpta 150-170 gelenler ev korunaklı ve güneş grüyordur. 200-250 arası ev korunaksız ve az güneş alıyordur. 300-350 gelenler ev her türlü kuzey ve güneşle alakası yoktur. kombi ve tesisattan ç.ok evin konumu ve izalasyon çok önemli

sen bensin ve beni korumalısın şaka şaka o anlamda demedim hani aralıklı yakanlara fazla geliyor fatura diyolardı ya şimdi kendi yazdıklarıyla çeliştiler onu anlatmak istedim bebeğin hastan vardır yada sıcağı çok seviyosundur yakarsın tabi kim karışır..bizim kombi 16-17-18 gibi açılıyor 23-24 gibi kapanıyor + 5 kişi düzenli duş alıyor aralık 104 tl...zaten baştan beri soyluyorum fatura işi %80 kişisel kullanım meselesi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Aralık 2014; 19:36:14 >

• Yeni tasindigimiz evde gazi actirdik ancak kombi calismiyordu. Vaillant servisi pompa 3 yollu vana ve fan degisimi toplam 1100 tl civari fiyat cikardi ve bize kombi almamizin daha mantikli olacagini soyledi. 95M2 cocuksuz fazla soguk olmayan bir ev. En soguk aylarda dahi 150 tl asmayan fatura oderiz. f/p kombi tavsiyesi verebilir misiniz ?

• Aralıklı yakarsan çok gelmez fatura sadece konforu yaşayamazsın. Ful yakanla aranda doğru orantı olmaz. Mesela kombiyi ilk çalıştırdığın zaman çok yakar 10-12 m kübe çıkar sonradn duvarları ısttı mı normala döner.Ben ful yakarken şuna dikkat ediyorum evin ısısını 21 altına düşürmemeye çalışıyom bende termostat yok mecbur kombiden ayarlıyorum 40-45 derece olarak 18 düşürdünmü evi 40-45 derecelerle ha değince çıkaramazsın 22 li derecelere. diyorlarya 20 dakikada evi ısıtıyorum hatta 1 dak iyen bile var. sen o korunaksız eviş 40-45 hatta 50 dereceyle 10 geçtim yarım saatte 18 den 22-23 e çıkar helal olsun diycem ben.

Orijinalden alıntı: hasanemmii

Alarko Trendy -d kombi modülasyonlu mudur? Kılavuzunu incelediğim kadarıyla modülasyondan bahsetmiyor.

Alarko Trendy -d hermetik bir kombi olup geri dönüş hattındaki sensörleri sayesinde kendi modülasyonunu yapmakta olan ısıl verimiv %93 olan bir kombi olarak biliniyor
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.