Şimdi Ara

Hermetik baca yağmur sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
38.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evimde daha önce bacalı kombi vardı ve yeni hermetik kombi aldım..kombinin mevcut yeri gereği hermetik boru apartman arasına cıkıyor bu nedenlede bunu yukseltmemi istediler..kombiyi satan firma dikey baca taktı..Fakat dikey bacanın gazın cıktıgı kısımda yağmur suyunun bacanın içine değilde yanlarından dökülmesi için hiç pay bırakılmamış..bu nedenşe yogun yapmurlarda bacanın ust noktasından illaki yağmur suyu içeri giriyor ve kombiye ordan da tezgaha dokuluyor..korkum makina aksamına zarar vermesi..bu nedenle bacanın son noktasındakı siyah bölüme bir taç gibi birşey arıyorum ama hiçbir sekilde internette bulamadım..Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olmaını rica ederim.
    Çok tşkler..
    sayg,

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hermetik Baca Yağmur Sorunu ve Çözümleri

Hermetik bacalar, kombi ve sobaların güvenli ve verimli çalışması için hayati önem taşır. Ancak, yağmurlu havalarda hermetik bacadan yağmur suyu girmesi yaygın bir sorundur.

Kombi Bacasından Yağmur Suyu Girmemesi İçin Ne Yapmalı?

Kombi bacasından yağmur suyu girmesini önlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Baca Sundurması Takın: Baca sundurması, bacanın dış tarafına monte edilen ve yağmur suyunun baca içine girmesini önleyen bir aksesuardır.
    • Bacayı Uzun Tutun: Baca, binanın çatısından en az 50 cm yukarıda olmalıdır. Bu, yağmur suyunun baca içine akmasını önlemeye yardımcı olur.
    • Baca Bağlantılarını Kontrol Edin: Baca parçaları arasındaki tüm bağlantılar sıkı ve hava geçirmez olmalıdır. Sızıntılar, yağmur suyunun içeri girmesine neden olabilir.
    • Baca Kapağı Kullanın: Kullanılmadığında bacayı bir kapakla kapatın. Bu, yağmur suyunun ve diğer yabancı maddelerin baca içine girmesini önleyecektir.

Soba Bacasından Su Akması Sorunu

Soba bacalarında da yağmur suyu girmesi problemi yaşanabilir. Bu sorunu çözmek için şu önlemler alınabilir:

• Yağmur Damlası Takın: Baca başlığına bir yağmur damlası takmak, yağmur suyunun baca içine girmesini engeller.
    • Baca Çekişini İyileştirin: İyi baca çekişi, yağmur suyunun baca içine girmesini önlemeye yardımcı olur. Bacanın tıkalı olmadığından ve hava akışının serbest olduğundan emin olun.
    • Bacayı Temiz Tutun: Baca düzenli olarak temizlenerek biriken kurum ve diğer yabancı maddeler uzaklaştırılmalıdır. Bu, baca çekişini iyileştirir ve yağmur suyunun içeri girmesini önlemeye yardımcı olur.

Kombiye Yağmur Suyu Girerse Ne Olur?

Yağmur suyu kombinize girerse, ciddi sorunlara neden olabilir:

• Kısa Devre: Yağmur suyu, kombinin elektrikli bileşenlerine ulaşarak kısa devreye neden olabilir.
    • Gaz Sızıntısı: Yağmur suyu, kombi içindeki gaz borularına zarar vererek gaz sızıntısına neden olabilir.
    • Isıtma Performansında Düşüş: Yağmur suyu, kombinin ısı eşanjörünü ve diğer bileşenlerini tıkayarak ısıtma performansında düşüşe neden olabilir.

Yağmur suyu girmesiyle ilgili herhangi bir sorun fark ederseniz, bir profesyonelden yardım almanız önemlidir. Sorunu teşhis edip etkili bir çözüm sağlayabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tezgahtan kastınız nedir anlayamadım ama eğer bacanız yağmur suyu alıyorsa bir müddet sonra kombinizin baca güvenliği sensörlerinden birisi atıcaktır ve sisteminizi kitleyecektir.Bacanızın üstüne sundurma tabir ettiğimiz koruyucu bir şapka taktırmanız gerekmektedir. Google da sundurma diye arayın.

Orijinalden alıntı: carric

Tezgahtan kastınız nedir anlayamadım ama eğer bacanız yağmur suyu alıyorsa bir müddet sonra kombinizin baca güvenliği sensörlerinden birisi atıcaktır ve sisteminizi kitleyecektir.Bacanızın üstüne sundurma tabir ettiğimiz koruyucu bir şapka taktırmanız gerekmektedir. Google da sundurma diye arayın.
    yani kombinin içinden de mutfak tezgahına dokuluyor onu demek ıstedım..
    yardım ıcın cok tskler
  • quote:

Orijinalden alıntı: amdepox

yani kombinin içinden de mutfak tezgahına dokuluyor onu demek ıstedım..
    yardım ıcın cok tskler

Alıntıları Göster
    çok acil bir şekilde yaptırmanız gerekiyor.Hatta kesinlikle kullanmayın cihazı.Çok tehlikeli bir durum bu.Aslında çalışmaması gerekiyor cihazınız. Herhangibir arızaya geçmedimi su aldığı sırada....

çok acil bir şekilde yaptırmanız gerekiyor.Hatta kesinlikle kullanmayın cihazı.Çok tehlikeli bir durum bu.Aslında çalışmaması gerekiyor cihazınız. Herhangibir arızaya geçmedimi su aldığı sırada....

Alıntıları Göster
    kombi sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor..ama allah korusun ne olur ne olmaz kuşku duydugum için buraya bu konuyu taşıdım zaten
    bidldiğiniz bir site yada alabileceğim yer varsa bilgi verirseniz sevinirim.
    sayg,
  • quote:

kombi sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor..ama allah korusun ne olur ne olmaz kuşku duydugum için buraya bu konuyu taşıdım zaten
    bidldiğiniz bir site yada alabileceğim yer varsa bilgi verirseniz sevinirim.
    sayg,

Alıntıları Göster
    Kombi borusunun bittiği yere bir ( kombi dirseği ) dirsek takıp çok kısa bir kombi baca uzatma borusu ekle..Başı hafif eğimli dursun... L gibi tam tersi düşün...Hafif eğimli durursa yagmur suyu baş yukarı gidemez...Buda bir fikir...

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Kombi borusunun bittiği yere bir ( kombi dirseği ) dirsek takıp çok kısa bir kombi baca uzatma borusu ekle..Başı hafif eğimli dursun... L gibi tam tersi düşün...Hafif eğimli durursa yagmur suyu baş yukarı gidemez...Buda bir fikir...

Alıntıları Göster
    Başka bir düşünce....Gidip bir uydu anteni al..çanak olacak...25 Lira.. Kenarlardan gelen üç kalın telin birleştiği . Tam .ortasındaki LNB takılan yuvarlak yere kombi bacasının ucunu tak.. İşte şemsiye oldu...Ancak çok saglam yerine monte et rüzgarda uçmasın...Pirinç tarlasında çalışan çinlilerin şapkalarını düşün.... Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Kasım 2009; 17:10:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: amdepox Merhaba,
    evimde daha önce bacalı kombi vardı ve yeni hermetik kombi aldım..kombinin mevcut yeri gereği hermetik boru apartman arasına cıkıyor bu nedenlede bunu yukseltmemi istediler..kombiyi satan firma dikey baca taktı..Fakat dikey bacanın gazın cıktıgı kısımda yağmur suyunun bacanın içine değilde yanlarından dökülmesi için hiç pay bırakılmamış..bu nedenşe yogun yapmurlarda bacanın ust noktasından illaki yağmur suyu içeri giriyor ve kombiye ordan da tezgaha dokuluyor..korkum makina aksamına zarar vermesi..bu nedenle bacanın son noktasındakı siyah bölüme bir taç gibi birşey arıyorum ama hiçbir sekilde internette bulamadım..Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olmaını rica ederim. Çok tşkler.. sayg,

Selamlar,

Bu işlemi kim yaptıysa çok yanlış ve tehlikeli iş yapmış, Kombinin içinden su geliyorsa bırakın kombiye zarar gelmeyi geçtim, Allah korusun, elektrik kaçağı bile olabilir. Öncelikle can güvenliği. Kombiyi bu şekild ekullanmanız çok sakıncalı. Baca üstüne şapka diye tabir edilen dikey baca sonlandırma parçasının takılması gerekliydi. Bunu kim yaptıysa , gidin ve aynen şunları söyleyin, kendinizi veya eşinizi elektrik çarptığını, neyseki sigortanın attğını, bu işi gelip düzeltmezlerse, kendilerini mahkemeye vereceğinizi belirtin. Büyük ihtimalle sorun çıkarmadan geleceklerdir.Kısaca biraz korkutunki işin ciddiyetini anlasınlar.
    Zaten bu işi bu şekilde yapan kişi mahkemeyede verilmeyi hak etmişdir ama malesef ülkemizde kolay olmuyor bu işler.

Örnek uygulama resimlerini veriyorum.Ayrıca geçmiş olsun .Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 6 Kasım 2009; 17:27:40 >
    Lenovo Legion i7 11800H RTX 3060 17",HP OMEN i7 11800H RTX 3070 17", SAMSUNG JU7000 TX65" 3D 4K LCD, PANASONIC TXP50G20 PLASMA TV, LG 50PH670S 3D PLASMA TV, 2021 TOYOTA COROLLA 1.8 HYBRID GASOLINE DREAM E-CVT, 2019 PEUGEOT 3008 GT LINE 1.5 DIESEL EAT8

• quote:

Orijinalden alıntı: maxfocus

quote:

Orijinalden alıntı: amdepox Merhaba,
    evimde daha önce bacalı kombi vardı ve yeni hermetik kombi aldım..kombinin mevcut yeri gereği hermetik boru apartman arasına cıkıyor bu nedenlede bunu yukseltmemi istediler..kombiyi satan firma dikey baca taktı..Fakat dikey bacanın gazın cıktıgı kısımda yağmur suyunun bacanın içine değilde yanlarından dökülmesi için hiç pay bırakılmamış..bu nedenşe yogun yapmurlarda bacanın ust noktasından illaki yağmur suyu içeri giriyor ve kombiye ordan da tezgaha dokuluyor..korkum makina aksamına zarar vermesi..bu nedenle bacanın son noktasındakı siyah bölüme bir taç gibi birşey arıyorum ama hiçbir sekilde internette bulamadım..Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olmaını rica ederim. Çok tşkler.. sayg,

Selamlar,

Bu işlemi kim yaptıysa çok yanlış ve tehlikeli iş yapmış, Kombinin içinden su geliyorsa bırakın kombiye zarar gelmeyi geçtim, Allah korusun, elektrik kaçağı bile olabilir. Öncelikle can güvenliği. Kombiyi bu şekild ekullanmanız çok sakıncalı. Baca üstüne şapka diye tabir edilen dikey baca sonlandırma parçasının takılması gerekliydi. Bunu kim yaptıysa , gidin ve aynen şunları söyleyin, kendinizi veya eşinizi elektrik çarptığını, neyseki sigortanın attğını, bu işi gelip düzeltmezlerse, kendilerini mahkemeye vereceğinizi belirtin. Büyük ihtimalle sorun çıkarmadan geleceklerdir.Kısaca biraz korkutunki işin ciddiyetini anlasınlar.
    Zaten bu işi bu şekilde yapan kişi mahkemeyede verilmeyi hak etmişdir ama malesef ülkemizde kolay olmuyor bu işler.

Örnek uygulama resimlerini veriyorum.Ayrıca geçmiş olsun .Kolay gelsin.

taşkafa çok orjinal bir sistem önermissin :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: B_Beyrek

taşkafa çok orjinal bir sistem önermissin :)))

Alıntıları Göster
    Demokrasilerde çare tükenmez arkadaşlar..Hermetik kombi için baca şapkası 45 Lira...nerede derseniz yazıyorum.www.Gedik gross market- ısı sistemleri-dogalgaz tesisat malzemeleri-baca aksesuarları- şapka.. BU OKLARI İZLEYİP GİDİN.... Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Kasım 2009; 8:19:45 >

• quote:

Demokrasilerde çare tükenmez arkadaşlar..Hermetik kombi için baca şapkası 45 Lira...nerede derseniz yazıyorum.www.Gedik gross market- ısı sistemleri-dogalgaz tesisat malzemeleri-baca aksesuarları- şapka.. BU OKLARI İZLEYİP GİDİN.... Saygılarımla..

Alıntıları Göster
    Yaptırdıktan sonrada cihazınıza bakım yaptırmanızı tavsiye ederim.Yoksa ilerleyen zamanlarda cihaz içersinde ıslanan aksamlarda parslanmalar olabilir...Yinede tercih sizin tabii..Çağıracağınız kişilerede durumu izah edin.Aslında servis açmaması gerekiyordu.Nasıl çalıştırılmasına izin verdi anlamadım.Sanırım baca çıkışını göremediler...

• quote:

Yaptırdıktan sonrada cihazınıza bakım yaptırmanızı tavsiye ederim.Yoksa ilerleyen zamanlarda cihaz içersinde ıslanan aksamlarda parslanmalar olabilir...Yinede tercih sizin tabii..Çağıracağınız kişilerede durumu izah edin.Aslında servis açmaması gerekiyordu.Nasıl çalıştırılmasına izin verdi anlamadım.Sanırım baca çıkışını göremediler...

Alıntıları Göster
    maxfocus gostermıs oldugun cizergelerde bacalar duz duruyor bende ise biraz yukarı dogru eğim var..bu nedenle buharlasan hava su olup geri geliyor olabilr mi acaba? cunku yamursuz havada da su geldi sanırım 2 gundur yamur yok ama ine biraz su geldı kombiden

• quote:

maxfocus gostermıs oldugun cizergelerde bacalar duz duruyor bende ise biraz yukarı dogru eğim var..bu nedenle buharlasan hava su olup geri geliyor olabilr mi acaba? cunku yamursuz havada da su geldi sanırım 2 gundur yamur yok ama ine biraz su geldı kombiden

Alıntıları Göster
    amdepox eğer kombin yoğuşmalı değilse baca eğimi aşağı doğru olmak zorunda.Yoksa yağmur suyu bacana girerek kombini arızaya geçittirir... Bence kış gelmeden bacanın altını kırarak eğimi aşağıya verdir...

• quote:

amdepox eğer kombin yoğuşmalı değilse baca eğimi aşağı doğru olmak zorunda.Yoksa yağmur suyu bacana girerek kombini arızaya geçittirir... Bence kış gelmeden bacanın altını kırarak eğimi aşağıya verdir...

Alıntıları Göster
    cevap veren tum dostlar
    keske su sorunu tam anlasamda anlatsam sızlere
    3 gundur yağmur yapmıyor ama sanki su akıntısı devam ediyor..kombi yogusmalı ve hermetıc baca yukarı dogru hafıf eğimli..once duz gidiyor ve sonra 90derece acı ıle 1 mt kadar yukarı
    duz gittiği bölüm hafif yukarı eğimli..bunun sorun olmayacağını solediler ama artık hiçbirserye inanmıyorum bu konuda yapanların..bugu igdaşa şikayet actım..hermetik baca apartman bosluguna çıkıyor ve bosluk bulunan yer en az 2 m2 bi alan ve en ust kattayım..acmaya gelen hatunun keyfıne ıstınadan bacayı yukarı dıkmek zorunda kaldık..eve gelen bun tesısatcı camcı bacacı abı gereksız ıs bu dediler..yana gaz hemen ucar gıder sana bosuna masraf cıkarmılar gerek yoktu yukarı dediler..yanı catı ıle aramız 1.5 mt en fazla apartman boslugu kocaman ama işte milletin azından cıkana bakınca bole olduk..ılk yapıldıgında herkesınkı gıbı sadece yatay haşlde camdan cıkıyordu her bınada oldugu gibi..şimdi bunları yasıyorum..evde cocukta var 1 yasında yanı en sonunda evı degıstıtıcem o kadar bunladımç..sizlere de yardımlarınızdan dolayı cok tsk ederım..yinede yardımlarınızı dusuncelerını beklıyorum..sayg,

• quote:

cevap veren tum dostlar
    3 gundur yağmur yapmıyor ama sanki su akıntısı devam ediyor..kombi yogusmalı ve hermetıc baca yukarı dogru hafıf eğimli..once duz gidiyor ve sonra 90derece acı ıle 1 mt kadar yukarı
    duz gittiği bölüm hafif yukarı eğimli..bunun sorun olmayacağını solediler ama artık hiçbirserye inanmıyorum bu konuda yapanların..bugu igdaşa şikayet actım..hermetik baca apartman bosluguna çıkıyor ve bosluk bulunan yer en az 2 m2 bi alan ve en ust kattayım..acmaya gelen hatunun keyfıne ıstınadan bacayı yukarı dıkmek zorunda kaldık..eve gelen bun tesısatcı camcı bacacı abı gereksız ıs bu dediler..yana gaz hemen ucar gıder sana bosuna masraf cıkarmılar gerek yoktu yukarı dediler..yanı catı ıle aramız 1.5 mt en fazla apartman boslugu kocaman ama işte milletin azından cıkana bakınca bole olduk..ılk yapıldıgında herkesınkı gıbı sadece yatay haşlde camdan cıkıyordu her bınada oldugu gibi..şimdi bunları yasıyorum..evde cocukta var 1 yasında yanı en sonunda evı degıstıtıcem o kadar bunladımç..sizlere de yardımlarınızdan dolayı cok tsk ederım..yinede yardımlarınızı dusuncelerını beklıyorum..sayg,

Keşke en başında hermetik kombi yerine yoğuşmalı kombi kullanıyorum deseydiniz.Yoğuşmalı kombilerde su akıntısı normaldir.Yoğuşma yapan su tıpkı klimada olduğu gibi tahliye hortumundan damla damla akıtır.Sanırım sizin o yoğunlaşan suyu tahliye eden hortum tıkanık.Kombiyi takan bayiniz yoğunlaşan suyun damlatacağını söylemedilermi? Normalde kombi çevresinde bir hortum vardır.Siz oradaki sudan mı bahsediyorsunuz...

• quote:

quote:

cevap veren tum dostlar

Keşke en başında hermetik kombi yerine yoğuşmalı kombi kullanıyorum deseydiniz.Yoğuşmalı kombilerde su akıntısı normaldir.Yoğuşma yapan su tıpkı klimada olduğu gibi tahliye hortumundan damla damla akıtır.Sanırım sizin o yoğunlaşan suyu tahliye eden hortum tıkanık.Kombiyi takan bayiniz yoğunlaşan suyun damlatacağını söylemedilermi? Normalde kombi çevresinde bir hortum vardır.Siz oradaki sudan mı bahsediyorsunuz...

Alıntıları Göster
    yogusma su gideri var ama yağmur yağmadığı halde kombi ile bacanın birleştiği yerde su birikiyor..ayrıca baca eğimli , yapan firma sorun olmaz diyor servis cihaza su giriyor yağmurda diyor ama yağmur yağmayınca da su oluyor bir turlu sorunu cözemedim...acıp bakmaktanda korkuyorum..birde yogusma su giderini bir bardağa yada şişeye takayım bakalım şişe dolucak mı dolmassa dediğinşz gibi orası tıkanık die düşünücem...

peki şu olabilir mi? baca yamuk takılı oldugu için bacadan geri gelen su ara bulup kombiye dökülüyor olabilir mi?

• quote:

yogusma su gideri var ama yağmur yağmadığı halde kombi ile bacanın birleştiği yerde su birikiyor..ayrıca baca eğimli , yapan firma sorun olmaz diyor servis cihaza su giriyor yağmurda diyor ama yağmur yağmayınca da su oluyor bir turlu sorunu cözemedim...acıp bakmaktanda korkuyorum..birde yogusma su giderini bir bardağa yada şişeye takayım bakalım şişe dolucak mı dolmassa dediğinşz gibi orası tıkanık die düşünücem...

peki şu olabilir mi? baca yamuk takılı oldugu için bacadan geri gelen su ara bulup kombiye dökülüyor olabilir mi?

eğer yağmur yağmayıncada su birikiyorsa ya bacanız oturtulmamış yada baca ile cihazınız arasına conta konulmamış...Büyük ihtimal conta.Conta konulmadığı içinde yoğuşan su aradan sızarak cihazınızın üzerinde birikme yapıyor...

• quote:

quote:

eğer yağmur yağmayıncada su birikiyorsa ya bacanız oturtulmamış yada baca ile cihazınız arasına conta konulmamış...Büyük ihtimal conta.Conta konulmadığı içinde yoğuşan su aradan sızarak cihazınızın üzerinde birikme yapıyor...

Alıntıları Göster
    Carric altta iki ayrı boru olacak....Soldaki kalın olan yoguşan suyun çıktıgı bir hortuma takılacak...Genelde Çamaşır makinalarının gri hortumları en kolay şekilde takılıyor. Bina dışına balkon borusunun gidişine verilir...yagmur oluguna verilir... Lavabo gidişine verilir.....Birde sag altta inca bir bakır boru gelir..Küçük mavi musluğun hemen yanında.....Oda tahliye borusu....Kombinin içindeki basınç çok fazla olursa normale düşene kadar su akıtıyor.... Basınç 1,7 olacak ...Kombi ve tesisattaki su basıncı....ona bak...3-4 -5 olursa kombiye ve kalorifer tesisatına su girişindeki küçük mavi musluk açuk olursa basınçlı su devamlı girer...Kombide devamlı basıncı düşürmek için tahliye yapar....Aklıma bunlar geldi...En son düşünce... Boru uzun oldugu için buhar uzun borudan çıkarken soguk boru çeperine çarpıp su oluyor... Neden ? ...Yoguşmalı baca gazı çok düşük sıcaklıkta ve buhar şeklinde belli belirsiz çıkıyor. Işıklıktan yukaru uzatılmış Uzun kombi bacasından geriye su inse bile ,.Kombiye gelse bile yoguşma suyu kanalından akıp gidecek.... BUda şahsi düşüncem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Kasım 2009; 11:05:46 >

• quote:

Carric altta iki ayrı boru olacak....Soldaki kalın olan yoguşan suyun çıktıgı bir hortuma takılacak...Genelde Çamaşır makinalarının gri hortumları en kolay şekilde takılıyor. Bina dışına balkon borusunun gidişine verilir...yagmur oluguna verilir... Lavabo gidişine verilir.....Birde sag altta inca bir bakır boru gelir..Küçük mavi musluğun hemen yanında.....Oda tahliye borusu....Kombinin içindeki basınç çok fazla olursa normale düşene kadar su akıtıyor.... Basınç 1,7 olacak ...Kombi ve tesisattaki su basıncı....ona bak...3-4 -5 olursa kombiye ve kalorifer tesisatına su girişindeki küçük mavi musluk açuk olursa basınçlı su devamlı girer...Kombide devamlı basıncı düşürmek için tahliye yapar....Aklıma bunlar geldi...En son düşünce... Boru uzun oldugu için buhar uzun borudan çıkarken soguk boru çeperine çarpıp su oluyor... Neden ? ...Yoguşmalı baca gazı çok düşük sıcaklıkta ve buhar şeklinde belli belirsiz çıkıyor. Işıklıktan yukaru uzatılmış Uzun kombi bacasından geriye su inse bile ,.Kombiye gelse bile yoguşma suyu kanalından akıp gidecek.... BUda şahsi düşüncem...

Alıntıları Göster
    evet kontrolu yaptım..yogusma gıderınden su gidiyor...olay kesin bacada bitiyor..yagmus yağmadıgı halde kombinin en üstunde bacanın bağlandıgı yerde su birikiyor sonra sanırım kombinin içine gidiyor..baca hem tam oturmadıgı hemde eğimli oldugu için bir sekilde bacaların içinde su olusuyor ve kombiye gidiyor..

bacanın içinde su olusması mumkun bir dsurum değil mi?

• quote:

evet kontrolu yaptım..yogusma gıderınden su gidiyor...olay kesin bacada bitiyor..yagmus yağmadıgı halde kombinin en üstunde bacanın bağlandıgı yerde su birikiyor sonra sanırım kombinin içine gidiyor..baca hem tam oturmadıgı hemde eğimli oldugu için bir sekilde bacaların içinde su olusuyor ve kombiye gidiyor..

bacanın içinde su olusması mumkun bir dsurum değil mi?

Yoğuşmalı kombilerin baca eğimi yukarıya doğrudur.Zaten yoğuşmanın amacıda bacanızdaki atık gaz buharının ısısını kullanmaktır.Bu yüzden eğim hermetik kombilerin aksine yukarıya doğru olur.En başta ben cihazınızın hermetik olduğunu (Normal) düşünerek eğiminin aşağıya doğru olmasını söylemiştim.Yoğuşmalı kombi kullandığınıza göre eğim yukarıya doğru olacaktır...

Bacanın içersindede su oluşması normaldir.Ama oluşan su tahliye hortumundan çıkmalı.Bacanız ile kombi arasındaki saç plakadan değil...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.