Şimdi Ara

Doğal Gaza %9 Zam (1.10.2014)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

* Geçen kışa göre doğal gaz %30 zamlandı. Yani 100 lira fatura gelene 130, 200 gelene 260, 300 gelene 390... gibi Artık kendiniz bu çıkarımları yapın. Geçen kış ne kadar yaktığınızı ve havayı birazda kestirmeye çalışarak bu kışki faturalarınızı önceden tahmin edip ona göre yakabilirsiniz.

* Kesinlikle kombi bakımlarınızı yaptırın. Hem verimi düşüp size faturada kabarıklık olarak yansıyabilir hemde tehlikeli durumlar oluşabilir.

* Yalıtım olayına girin. En basitinden pencerelere film çekin iyi değilse. Yalıtım çok büyük paya sahip faturalarda

* Termostatlı kalorifer sistemleri alın-taktırın. Paradan tasarruf ettirr.

* Radyatör bakımlarının yapılması lazım. Hava yapma olayını sizde yapabilirsiniz -anahtarı kaybetmediyseniz- evinizde. Dikkat edin sıçramasın ama oraya buraya, yengeden fırça yemeyin sonra sorumluluk kabul etmem. Olmadı yetkili servis yapar.

* Su basınıcının istenilen düzeyde olmasına dikkat edin.

* Radyatörlerin önüne filan eşya koymayın.

* Evinize elektronik bir termometre alıp kontrol edebilirsiniz sıcaklık durumlarını. 21 derece iyidir. oh mis. 21 altında üşüyorum ben Uzman görüşü bu konuda oturma odalarında 21, yatak odalarında 19'dur.

* Evden çıkarken filan kombiyi kapatmayın akşam geliceksiniz bi daha açacaksınız filan sürüyle iş. Çıkarken en kısık düzeye getirin, paradan tasarruf ettirir.

* Eve geldiğinizde ilk önce yüksek derecelerde çalıştırıp sonra normal derecelere(50 derece mesela) düşebilirsiniz.

* Evinizi havalandırmak istiyorsanız dışarıyı kolaçan edip en sıcak zamanda yapmak lazım.

* Kabaca bi fiyat hesaplaması yöntemi yazıcam daha sonra. Hatta şimdi yazayım sonra detaylandırırız biraz. Sayaça bakın ay başı kaç metre küp yaktığınızı oradan kontrol edebilirsiniz, galiba metreküp başına 1 liranın biraz üzerinde bir fiyatı olacak.

* Kombi sıcak su ayarınızı öyle bir ayarlayın ki, duşta soğuk su tarafını kullanma ihtiyacınız hiç olmasın. Yani mesela adam 60 derecede tutuyor sıcak suyu, duşa giriyor açıyor sıcağı, çok sıcak tabi yanıyor adamı. Soğuk tarafı açıp ılıştırıyor suyu. Çok mantıksız. Boşuna gaz yanıyor suyu ısıtıyor, hazır ısınmış suyu tekrar soğutmaya uğraşıyorsunuz. Soğuk suyu hiç açmama derecesine getiremezseniz bile en azda tutun.

Evet konu dışına açtığım saçma konulardan birinin daha sonuna geldik.

Uyarması benden.

Doğalgazındünyadaki ve Türkiyedeki fiyatının karşılaştırmasını buldum. Onu da eklemek istiyorum;

*1 Nisan 2012'de zam gelmişti, ondan sonra bir daha yüksek bir zaman geldi. Toplamda 2si %30'a tekabül ediyor.

Hadi iyi bakın kendinize.

Konu akışı:
    - Doğal gaza geçen kışa göre %30 zam geldi.
    - Doğal gaz Çevrim Santrallerine %37 ZAM (30.11.12)
    - Gazprom Doğal gazda %10 İndirim yaptı (19.12.12)
    - Doğal gazda indirim yok, peki faturalarda son durum nedir? (07.01.13)
    - Doğal gaz Çevrim Santrallerine Yapılan Zamn Geri Alındı (%37) (10.01.13)
    - Doğal gazdan elektrik üreten santrallere bildiri geldi: Gazı %50 daha az kullanacaksınız. (10.01.13)
    - Bakan Taner Yıldız açıklama yaptı; "Doğal gaza şubat'ta zam yok." (04.02.14 -konu güncelleme tarihi)
    - Doğal gaz ve elektriğe %9 zam geldi. (1.10.2014)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 14 Ekim 2014; 17:13:14 >

• Tavsiyeler dogru tabi ki ama nedendir bilmiyorum, disariyi kolacan etme olayins guldum baya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dediklerini yaptığımızda doğalgaza ödediğimiz fiyatın yaklaşık 10 katı para cebimizden çıkmış oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaulGilbertX

Tavsiyeler dogru tabi ki ama nedendir bilmiyorum, disariyi kolacan etme olayins guldum baya.

Ya şimdi akademik kariyeri olan 50 yaşındaki kişiler takılmıyor buralara pek. Bende her yazdığımı ona göre yazmaya uğraşıyorum. Üslubum bu zaten. Nükleerde anlattım ben konu dışında yine aynıydı yani. İnsanları sıkmamak lazım.

@ichbinburak işte sonraki 9 yılda da katıyla geri kazanıyorsun. Ama bakım vs gibi şeyleri de aksatmamak lazım tehlikeli olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

quote:

Tavsiyeler dogru tabi ki ama nedendir bilmiyorum, disariyi kolacan etme olayins guldum baya.

Ya şimdi akademik kariyeri olan 50 yaşındaki kişiler takılmıyor buralara pek. Bende her yazdığımı ona göre yazmaya uğraşıyorum. Üslubum bu zaten. Nükleerde anlattım ben konu dışında yine aynıydı yani. İnsanları sıkmamak lazım.

@ichbinburak işte sonraki 9 yılda da katıyla geri kazanıyorsun. Ama bakım vs gibi şeyleri de aksatmamak lazım tehlikeli olabilir.

Herhangi bir şekilde eleştiri değildi sözlerim, yanlış anlaşıldım sanırım. Sadece o söz öbeğini, o cümlede o şekilde kullanmanız çok hoşuma gitti, baya güldüm istemsizce. Bunu belirtmek istemiştim.

• quote:

quote:

quote:

Herhangi bir şekilde eleştiri değildi sözlerim, yanlış anlaşıldım sanırım. Sadece o söz öbeğini, o cümlede o şekilde kullanmanız çok hoşuma gitti, baya güldüm istemsizce. Bunu belirtmek istemiştim.

Bu sanallıkta birbirimizi göremediğimiz, duyamadığımız için oluyor bunlar hep Ben seni anladım da kendimi ifade edemedim heralde yeterince sen beni yanlış anladın.

Sanallıktan kurtulmak için smiley kullanıyoruz sürekli ama nafile

Eleştiri gelse de olur canınız sağolsun dh.

• Başlığı değiştireyimde millet bi tırssın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONA 1.6 Dizel ile 3 Gün TEST
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zamdan neden tırsıyorsunuzki
    milletimiz zammı seviyorki akp ye veriyor
  • Evin ara katta ve yalıtımlı olması lazım. Böyle değilse hem ısınamazsın hem de fazla ödersin.
  • nalet gelsin bunlara ya
  • Yakmadık yakmayı da düşünmüyoruz . Sıfır ev izolasyonu iyi yapılmış , çatıda kullanılan malzemeye kadar baktım bize bir şey olmaz , yakarsakta 1-2 ay anca yakarız . Allah doğal gaz kullanacaklara sabır ve bol kazanç nasip etsin , yoksa işiniz zor .

@SilverQuasar
    Metreküpü 1 liranın üstünde demişsiniz , her şehirde aynı mı bilmiyorum fakat bizim hesabımıza göre metreküpü 0.86 tl idi yanlış hatırlamıyorsam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Superior -- 10 Kasım 2012; 3:11:18 >
  • bu değil bu zamlar sıradan bunları herkes yapıyor beni anlamıyorsunuz insanlara girsin istiyorum yaşayamayacakları bir ülke istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

bu değil bu zamlar sıradan bunları herkes yapıyor beni anlamıyorsunuz insanlara girsin istiyorum yaşayamayacakları bir ülke istiyorum

Şu saatte iyi güldüm ya.

@baris195 yok siyasete girmeyelim.

@Turuncu Sakal yani evi alırken bunu göz önünde bulundurmak lazım.

@cgh0gy- güneyli detected Evet şehirden şehire farkediyor. Detaylı hesaplamaya çalışıp paylaşıcam burada. Marmara tarafında 1 liranın biraz üzeri diye tahmin ediyorum. Fatura gelsin öğreniriz.

Birde beyler zam geldi geçen kışa göre %30 tamamda bunun üzerine birde o kadar vergi daha fazla alınacak onuda hesaplarımıza katalım. Mesela geçen kış 100 lira ödeyen şimdi 130 değilde 135-140 gibi. Artık kaç liraya takabül eder o vergideki artış bilemedim sallıyorum.

• Ee seneye ne olacak peki ? bir yüzde 30 daha geldiğinde nasıl tasarruf edeceğiz ? Nereye kadar gidicek bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

Ee seneye ne olacak peki ? bir yüzde 30 daha geldiğinde nasıl tasarruf edeceğiz ? Nereye kadar gidicek bu ?

Cezayir, nijerya ve Azerbaycandan daha çok gaz ithal etmeyi umucaz napalım.

Yada Düzceden daha çok gaz çıkmasını dileyeceğiz.

Enerji bakanı olsam bişeyler söylicem şunu yaparız diye ama yok. Şimdilik Türkiye olarak sadece boru hatlarının ülkemiz üzerinden geçmesi ile yetiniyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 10 Kasım 2012; 3:31:48 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

Ee seneye ne olacak peki ? bir yüzde 30 daha geldiğinde nasıl tasarruf edeceğiz ? Nereye kadar gidicek bu ?

Cezayir, nijerya ve Azerbaycandan daha çok gaz ithal etmeyi umucaz napalım.

Yada Düzceden daha çok gaz çıkmasını dileyeceğiz.

Enerji bakanı olsam bişeyler söylicem şunu yaparız diye ama yok. Şimdilik Türkiye olarak sadece boru hatlarının ülkemiz üzerinden geçmesi ile yetiniyoruz.

O boru hatları bizim ülkemiz üzerinden geçmiyor direk bizim üzerimizden geçiyor.

• Bir iki sunu koyalımda konuya az renk gelsin.

Görüldüğü üzere kaynak bakanlıktır.

Yine görüldüğü üzere gazın çoğunu elektriğe dönüştürüyoruz. Bu huyumuzdan vazgeçmemiz lazım yoksa belimiz düzelmez.(bence yani)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 10 Kasım 2012; 3:45:16 >

• (devlet ve halk)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lorran -- 10 Kasım 2012; 13:13:35 >
  • bebitom güzel konu olmuş tebrik ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

bebitom güzel konu olmuş tebrik ediyorum.

sağol ama bi söz var biliyo musun ben inanırım o söze. Fazla samimiyet küslük getirir diye.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.