Şimdi Ara

Doğal Gaza %9 Zam (1.10.2014) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi de bu konut'u etkilemeyecek. Sadece çevrim santrallerine o da elektriğe zam olarak yansıyacak.

Ne acı, 99 hükümetinde bu kararı alanları kutluyorum(!).
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

İyi de bu konut'u etkilemeyecek. Sadece çevrim santrallerine o da elektriğe zam olarak yansıyacak.

Anlamadım mesajını dostum. Konutlardada elektrik kullanıyoruz işte. Etkiliyor yani bizide.

Bu arada beyler ilk tepki geldi Elekrik Üreticileri Derneği (EÜD), “Elekrik fiyatlarına muhtemelen yüzde 8 oranında zam gelecek" diye bir açıklama yapmış. E adamlar haklı, devlet haklı bi bakıma, diğer yandan vatandaşta çok haklı.

Pamuk eller cebe diyerek kapatıcaz bu cari açığı napalım.

• hamdolsun...her kış çıkışı her kışa girişte bize de girip çıkıyor zamlar..

edit: bir de yılbaşı zamları var....aynen bir karikatür dergisinin kapak yaptığı gibi, "winter is coming"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 30 Kasım 2012; 15:57:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

quote:

Orijinalden alıntı: astegon

İyi de bu konut'u etkilemeyecek. Sadece çevrim santrallerine o da elektriğe zam olarak yansıyacak.

Anlamadım mesajını dostum. Konutlardada elektrik kullanıyoruz işte. Etkiliyor yani bizide.

Bu arada beyler ilk tepki geldi Elekrik Üreticileri Derneği (EÜD), “Elekrik fiyatlarına muhtemelen yüzde 8 oranında zam gelecek" diye bir açıklama yapmış. E adamlar haklı, devlet haklı bi bakıma, diğer yandan vatandaşta çok haklı.

Pamuk eller cebe diyerek kapatıcaz bu cari açığı napalım.

Doğalgaz zammı olarak konutları etkilemeyecek demek istedim. Düzeltiyorum.

Elektriği doğal olarak etkiler çünkü HES yerine çevrim santrallerine yatırım yaptırdı devlet. Bir de mavi akım gibi anlaşmalarla al ya da öde gibi bol miktarda doğalgaz alma mecburiyetimiz var. O sebeple alım garantili çevrim santrali işleri başladı.

Bu konuda çok doluyum. ama mevcut hükümetin düzeltebileceği bir şey değil. Kasalarını dolduranlar dolduruyor hala. ne diyeyim!

• İlk faturam geldi beyler. Vergiler vs dahil m³ başına .902 lira.
  • Rusyadan Gazprom dan açıklama geldi. Doğalgazda 2013 yılında %10 inidirm uygulayacağız dendi. 2013 ortalama fiyatı :1000 m3 için 370

Şimdi hemen sevinelim mi?
    Bence hayır Botaş sevinir, vatandaşa bi indirim gelmez diye düşünüyorum. Bakıp görücez.
  • 198TL geldi,ev en üst kat;yalıtım orta derecede dış cephe yaltımı yok.Üç tane toplam 6m petek yanıyor 36 derecede sabit.Bu faturadan sonra 32'ye düşürdük birkaç derece düştü evin ısısı ama idare eder.Yapacak bir şey yok,Allah'tan çoluk çocuğumuz yokta çok sıkıntı olmuyor.
  • Bizimde kasım ayı faturamız gelmişti onu söyliyeyim 15 gün ya yaktık yada hiç yakmadık doğru dürüst kullanmadan bize giren fatura 263 KAĞIT.. ne diyeyim ? Güleyim mi ağlayayım mı ?

Bu ayki fatura öpecek bizi kesin 400-450 TL yi göreceğiz herhalde

Gaza indirim söz konusu olmuş ama hiç zannetmiyorum vatandaşa faydası olacağını sadece çok az bir indirim uygulanır ondan sonra bir daha zam.. biliyorum böyle oluyor zaten hep..

Alıştık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 21 Aralık 2012; 18:40:21 >
  •  Doğal Gaza %9 Zam (1.10.2014)
  • Silverquasar@

Hocam işaretlerin anlamını soracaktım son anda farkettim ne olduğunu bakınız orada görüyoruz ki dünyada gazlar düşüse gidiyor bizimki uçtukça uçuyor böyle giderse gökyüzüne kadar yolu var başka ne diyeyim ki %37.00 a kadar yükselmiş hatta tam doğru isabet etmişler ama dünyadaki gaz fiyatlarında %50 ye yakın bir indirim söz konusu olmuş her geçen zaman için bizde gazda indirim söz konusu olabilir ama Asla şunu unutmayınız kaynağımızdan çıkarılamayan birşeyse o zaman düşüs gözlenmez aksine dahada kötü bir boyuta kadar ilerliyoruz gerçekten Bu zamanlar gene iyi zamanlarımız ilerleyen zamanlarda dahada kötüleşecek gazlarda geçen sene yüzde 30 oranında hava vardı bu sene ise 40a yakın bir hava söz konusudur petekler sınmıyor eskisi kadar artık ve evide ısıtamıyor çoğu kimse verimsiz yanmadan dolayı yemeği anında değil çok zor kaynatabiliyoruz çünkü alev tam hassas mavi renkte değil beyazlama söz konusudur.
    Hava çıkarken zaten çıkardığı seside duyuyorsunuz dur muakkak.

Kaynağımız olsa o zaman bunları söylemem gerekmeyecekti kendi kaynağından olan birşeyse o zaman sıkıntı çıkmaz hatta çok ucuz bir miktardan alırdık gazımızı ama dış kaynaklardan alındığı için zarar üstüne zarar ederiz buda 2023 yılına kadar dek sürecektir ve anlaşma yapılmazsa bir daha o zaman 3 sene daha bunun kaynaklarının çıkması,işlemesi falan diyeyim yani toplamda 2026 yılına kadar sürebilir.

Uyarması ve bilgi vermesi bu şekilde biliyorum ki açıklayabiliyorum daha iyi bilenler varsa konuya beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 22 Aralık 2012; 14:04:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: not happy

Yıllardır sobayla devam Bu gece bir ara termometreye baktığımda 34 dereceydi içerisi. Soba akarrr

Ne yaptın hocam ya.. öleceksiniz sıcaktan.. Dünyada ilk tarihe sende bende karışacağız galiba sıcağı bu kadar çok sevdiğimize göre.. Tıp tarihinde Siz ve ben geçeceğim gibime geliyor.

Sobanın zamanında içerisi +40 dereceye yakın oluyordu ve durulmuyordu içerde resmen yaşayanlar iyi bilir.
  • Bu işe +18 sınırlaması gelsin artık devlet işin suyunu iyice çıkarttı. Haram olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

zamdan neden tırsıyorsunuzki
    milletimiz zammı seviyorki akp ye veriyor

Yani..
  • daha asıl soğuklar gelmeden 176lira fatura geldi. önceki ayda 125 ti sanırsam. hamdolsun eyiye gidiyoz
  • @Se_co hava olacığını zannetmiyorum. Yalnız fatura epey kabarık gelmiş size. Allah kolaylık versin.

Birde faturadaki tutatı m³'e bölüp yazabilir misiniz beyler. Nedir metre küp fiyatı öğreniriz.
  • quote:

@Se_co hava olacığını zannetmiyorum. Yalnız fatura epey kabarık gelmiş size. Allah kolaylık versin.

Birde faturadaki tutatı m³'e bölüp yazabilir misiniz beyler. Nedir metre küp fiyatı öğreniriz.

Kombinin önünndeki camdan ve aygazdanda dikkat edersiniz yalazın rengi açık maviye dönüşüyor normalde bildiğin mavi renktedir dikkat edin bu alevlere..

Dikkat etmenizde gerekmez ben bir kere bana böyle konulardan bahsettiler vs gazda hava basıyorlar vs diye o zamanda benim dikkatimi çekti bakacağım diye o zaman anladım bende yoksa bilmiyordum önceden yoktu zaten böyle bir sıkıntı.
    Fatura dediğin gibi kabarık gelmişti doğru ve hiç unutmuyorum bir tane fatura gelmişti bize Akıllara zarar *527* TL .. iyi girmişti bize..

Sizede gelmiş hocam 902 TL ne bu hocam rekoru kırdınız sanayi gibi gaz mı yakıyorsunuz vallahi anlayamadım gitti gelince bi açıklama yaparsanız çok sevinirim..

Bizim ev ısınmıyor hocam ya.. yalıtımda olsa dahi evi ısıtamıyoruz hocam yanıyor yanıyor ama.. 50 de yanmasına rağmen ev buzdolabından farkı yok.

Böyle giderse.. sonu klasik ısınma şekline döneceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

quote:

@Se_co hava olacığını zannetmiyorum. Yalnız fatura epey kabarık gelmiş size. Allah kolaylık versin.

Kombinin önünndeki camdan ve aygazdanda dikkat edersiniz yalazın rengi açık maviye dönüşüyor normalde bildiğin mavi renktedir dikkat edin bu alevlere..

Dikkat etmenizde gerekmez ben bir kere bana böyle konulardan bahsettiler vs gazda hava basıyorlar vs diye o zamanda benim dikkatimi çekti bakacağım diye o zaman anladım bende yoksa bilmiyordum önceden yoktu zaten böyle bir sıkıntı.
    Fatura dediğin gibi kabarık gelmişti doğru ve hiç unutmuyorum bir tane fatura gelmişti bize Akıllara zarar *527* TL .. iyi girmişti bize..

Sizede gelmiş hocam 902 TL ne bu hocam rekoru kırdınız sanayi gibi gaz mı yakıyorsunuz vallahi anlayamadım gitti gelince bi açıklama yaparsanız çok sevinirim..

Bizim ev ısınmıyor hocam ya.. yalıtımda olsa dahi evi ısıtamıyoruz hocam yanıyor yanıyor ama.. 50 de yanmasına rağmen ev buzdolabından farkı yok.

Böyle giderse.. sonu klasik ısınma şekline döneceğiz.

Zannetmiyorum öyle bir şey olacağını. Şu resim biraz açıklama getirebilir belki. Hani o beyaz kısımların içeriği hakkında.
     Doğal Gaza %9 Zam (1.10.2014)

Bana fatura 902 lira gelmedi bu arada .902 yazmışım.m³'ü 0.902 liraya geldi. Yani 90 kuruş civarı.

Oturudğunuz yerde, komşularınızın evi boşsa sizin evinizde zor ısınır. Yalıtımda çok önemli tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

zamdan neden tırsıyorsunuzki
    milletimiz zammı seviyorki akp ye veriyor

sanki diğerleri gelse ZAM yapmayacaklar!!!!Hatta ülke ecevit zamanına dönerdi dostum sen merak etme.
  • Gazprom açıkmasından sonra bizimkiler görüştüler, bi indirim vs yok beklendiği gibi.
  • indirim denen şey bu ülkede teğet gecer
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.