Şimdi Ara

DOĞA SİGORTA ÖDEME YAPMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
9.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 03.10.2016 tarihinde bir kaza yaptım. önümdeki aracın aniden durması sonucu arkadan çarptım. arkadan çarptığım için suçlu benim yinede kazanın olduğu günden beri doğa sigorta ile problem yaşıyoruz.
    Çarptığım kişi bir avukat. Kendisinin kaskosu yok.İki farklı yetkili servis doğa sigortayı kabul etmemiş.daha sonra benim kendi ustama götürdük aracı oda kabul etmedi doğa sigortadan dosya açılmasını.
    En sonunda 4.sanayide doğa sigortanın anlaşmalı servisine aracı birlikte götürdük.dosya 12 ekimde açıldı.

    doğa sigorta eksperini 24 ekimde gönderdi. eksper onay vermesine rağmen doğa sigorta yan sanayi parça takılacağını söylemiş.karşı taraf kabul etmesine rağmen yan sanayi parçaların ellerinde olmadığını ve aralık ayında temin edebileceklerini belirtmişler. üstelik karşı araç renault megane , her yerde parçaları mevcut ama sigorta şirketi parçaları çok geç gönderiyor. üstelik doğa sigortayı kabul eden servis işçilik ve otopark ücretinin bir kısmını ödemediğini söyledi , bu servisi de doğa sigortanın kendi call centerından öğrendik.bu işlerle uğraşırken çalıştığım şirketten tam üç kere izin almak zorunda kaldım. karşı taraf arabasında olan 1700 tl olan hasarı benim ödememi istedi yoksa dava açacağını söyledi.

    benim kardeşim avukat kendisi konuyu araştırmış ve dava açılırsa parayı ödemek zorunda kalacağımı söyledi. doğa sigorta ile defalarca telefonda görüştüm , poliçeyi kesen acenteye de gittim onlarlada tam iki saat boyunca görüştük ama sonuç alamadık. acente böyle sorunlarla karşılaşıyoruz ama yardımcı olacağız dedi.
    en son 40 dakika telefonda bekletildim yinede ödeme konusunda yardımcı olmadılar.

    en sonunda bu cumartesi gidip karşı tarafa 1100 lira para ödedim.şirket ödeme yaparsa geri vereceği konusunda bir kağıt imzaladık.internette araştırdığım kadarıyla doğa sigortayı hiç bir servis kabul etmiyormuş ve böyle sorunlar çok yaşanmış.Şikayetvar sitesinde de hep böyle olaylar anlatılmış.karşı tarafı ilgilendirmesine rağmen ben ödeme yapmak zorunda kaldım.

    sizce paramı alabilir miyim?

    iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ek_n -- 8 Kasım 2016; 10:53:19 >







  • Merhaba hocam,

    Öncelikle geçmiş olsun, süreç içerisinde hiç acentenizi devreye soktunuz mu? Doğa sigorta son 1 yıldır uygun trafik fiyatları sayesinde en çok trafik poliçesi kesen şirketlerden biri oldu. 12 Ekim'de açılan dosyaya 12 gün sonra 24 Ekim'de eksper gönderildiğini ilk defa duydum. Ayrıca yetkili servislerin kabul etmemesi normal hangi sigorta şirketiyle giderseniz gidin bu şekilde kabul etmezler, çünkü yetkili servis yan sanayi parça kullanmaz trafik poliçesi hangi şirket olursa olsun orjinal parça göndermez hocam. Trafik poliçesi ödemediği takdir de sizin ödeme yapacağınızı taahhüt edeceğiniz belgeyi imzalamanızla birlikte kabul ederler.

    5 yıldır sigorta sektöründeyim, 1 yıldır doğa sigortadan poliçe kesiyorum Doğa sigorta ile bu şekilde sorun yaşamadım.Acentenizin devreye girip ilgilenmesi ile çözülebilecek sorunlar.




  • acente defalarca devreye girdi.üstelik antalyanın en büyük acentelerinden birisi kendisi.
    gidilen iki yetkili servis ödemeleri ve ilgisinin geç olduğunu belirtmiş.sizin söylediğinizin aksine 15 tane firma sayıp bunlar olsa kabul ederdik bakın anlaşmamız var demişler.yan sanayi olmasını karşı taraf kabul ediyordu zaten ama doğa sigorta çok geç ödeme yaptığı için ben ödeme yapmak zorunda kaldım.

    acentem belirttiğim gibi duruma defalarca müdahale etti.kendisi de bu tür sorunlarla çok karşılaştıklarını belirtip özür diledi hatta ödemeyi yapmayı bile teklif etti.benim gönlüm böyle bir şeye el vermedi sonuçta teklifi kabul eden bendim.

    biraz daha araştırma yaptım ve doğa sigortanın bulunduğum ilde sürekli böyle sorunlar yaşattığını gördüm. hatta yangın poliçesi yapmışlardı adıma kardeşim o poliçenin içerisinde ortaklık payı diye birşey olduğunu belirledi. acentemin kabul etmediği tek sorun bu oldu eğer ödeme yapmazlarsa dava açmayı düşünüyorum hatta facebookta bir sayfa bile buldum doğa sigorta nedeniyle mağdur olup dava açan kişiler var.birlikte hareket etmeyi düşünüyorum.




  • Bu durum malumun ilanı.

    Özellikle belirtiyorum doğa , koru, generali , eureko , nippon ve benzeri firmalardan poliçe kesmeyi tercih etmemekteyim.

    Bakın Ankara'da yargıtaya ulaşan sigorta davalarına bakan on bir bilir kişi mevcut.Bu bilir kişilerden iki tanesi Doğa sigorta acentesi olmasına rağmen Temmuz ve Ağustos aylarında fesih ettiler karşılıklı olarak.

    Yazılarınızdan Antalya'da olduğunuzu tahmin ediyorum.Ben Ankara'dayım ve Doğa sigorta burada özel servislerle bile iyi anlaşamıyor.

    Ne yazık ki kardeşiniz doğru söylemiş.Doğa sigorta hala sınırlı sorumluluğa sahip.Ortaklık payı zaruri olarak işlenmiyor lakin konut poliçelerinin çoğunun içerisine dahil ediliyor.

    Sizin bu durumda yapmanız gereken şey direkt olarak hukuki mücadeledir.Öncelikle bir ihtar çekmelisiniz , ödemeniz yapılmazsa idari mahkemelere başvurmanız gerekir.

    Benim müşterilerimden birisine Doğa sigortadan poliçesi olan birisi çarptığı zaman 1 hafta süre veriyorum.Eğer işlem yapılmazsa karşı tarafa önce telefonda bilgi veriyorum , ardından ihtar çektiriyorum.Genelde de sürekli sorunla karşılaşıyoruz.Bu devirde böyle firmalara denk gelebileceğiniz için ne yazık ki kasko şart.Size de poliçenizi yenilediğiniz zaman farklı firmaları öneriyorum.

    Hem bir sigorta acentesi hem de devletin bilir kişisi olarak istense bile yukarıda belirttiğim firmalardan poliçe kesmiyorum.Kesilmemesi gerektiğine de inanıyorum.

    Ayda yaklaşık dokuz dava ile ilgileniyorum.Bu davalardan altı ya da yedi tanesi belirttiğim firmalarla ilgili oluyor. Kendi trafik sigortamı yaparken Doğa sigorta sekizyüz lira gibi bir fiyat veriyordu.Ben bin ikiyüz liraya şekerbank sigortadan poliçe yaptım.Gerekirse bir taksit fazla öderim lakin bu tür sorunlarla uğraşmam.

    Belirttiğim gibi yargı yoluna başvurmanız gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 8 Kasım 2016; 13:17:35 >




  • Ek_n E kullanıcısına yanıt
    1 Yıldır Doğa sigorta ile çalışırım benim müşterilerimin hasarlarını çabuk çözdüler böyle sorunlar yaşanmadı,yaşayan da çok az gördüm. Sizin adınıza talihsizlik olmuş, ama bu işin içinde başka bir iş var gibi, acentenizin çok büyük olması aslında daha çok problem hem çok fazla müşteri olması yönünden iş hacmi ve yoğunluğunun da fazla olması problemini doğuruyor. Hem de portföyleri yüksek olduğundan açık hesap çalışabilme olanakları daha fazla bundan dolayı şirketlere fazla borçları olmakta. Sigorta şirketleri acentenin ne kadar çok müşteri olduğuna değil ne kadar karlı olduklarına bakar, müşteri portföyünün ne kadar dengeli olduğuna ve ne kadar kazandırdığına bakar.

    Hasar dosyası açıldıktan 12 gün sonra eksperin servise gitmesi ise apayrı bir durum şimdi beni ziyarete gelen 10 yıldır ekspertizlik yapan bir abimize sordum soruyu verdiği cevap aynen şu şekilde ''100 KM mesafede ki servise dosya açıldıktan 1,5 gün sonra gittiğim için ortalık ayağa kalktı 12 gün sonra gitsem saniye ekspertizlik yaptırmazlar''

    Velhasıl kelam çok büyük talihsizlik yaşamışsınız, sizin aracınızın ve eksperin bilgilerini özelden paylaşırsanız şayet probleminizi çözmek adına eksper ile bir de ben görüşmek isterim.




  • evet antalyadayım.kardeşime söyledim dava açıyoruz hatta bu işlerle ilgilenen bir avukat arkadaşı varmış kardeşimin.bugün yanına gittik avukat doğa sigortaysa çok normal böyle yapmaları dedi. bilgilendirmeniz için teşekkürler spacewolf. bir daha doğa sigortadan asla işlem yaptırmayı düşünmüyorum.

    açıkcası acentemden çok memnunum kendileri eksperle benim yanımda görüştü ve uğraştı damneed.burada sorun eksper değil sigorta şirketi.hatta eksper gitmediği için şirketi aradığımızda daha görevlendirme yapılmamış diye belirtmişlerdi.teklifiniz için teşekkürler ama belirttiğim gibi bugün görüştüğümüz avukat doğa sigorta konusunda yüzlerce dosyası olduğunu söyledi. sizin müşterilerinize belki denk gelmemiştir.müşteri sayınızı da bilemiyorum ama deniz hukuk bürosunu ararsanız sırf doğa sigortayla ilgili dosya bölümü bulunuyor. avukat deniz hanım sigorta avukatı olduğunu ve özellikle doğa sigorta ve generali sigortadan çok fazla davaya baktığını anlattı.

    bu devirde kesinlikle yüz lira daha ucuz diye yeni firmaları seçmemek lazım.yaşadıklarım ve cebimden kaybettiğim 1100 tl bana bunu öğretti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ek_n -- 8 Kasım 2016; 16:26:52 >




  • Ek_n E kullanıcısına yanıt
    Hocam size yardımcı olmak noktasında yazıyorum sadece, iyi niyetle acentede de sorun olabilir dediğim de sert tavırla cevap veriyorsunuz, Doğa sigorta benim babamın oğlu değil ben de şirket personeli değilim, ben işin içinde farklı bir durum olabilir dedikçe ne kadar müşteriniz var bilemem çocuk azarlar gibi cevap veriyorsunuz.

    Bir hasar dosyasına 12 gün boyunca eksper gelmiyorsa ve acentede bunu bilip görüşmeler yapıp hala eksper yollayamıyorsa bu işi bıraksın zaten isterse 100 tane sigorta şirketi olsun bir kere işin doğasına ters bu durum.

    Gelelim eksper konusuna şirketler hasar dosyası açtığında eksper görevlendirmesi müsaitlik durumuna göre sistem tarafından otomatik olarak yapılır ayrıca tüm işlemler SBM'ye veri transferi yapılır dosya açılıp 12 gün boyunca eksper atanmadığı takdir de SBM veri datasında sürekli raporlama yapar hangi şirket ne sıklıkla görevlendirme yapıyor aynı kişiye ne kadar iş vermiş bunlar hep denetlenir sektör bu şekilde başı boş değil.

    Bende kime sorduysam Doğa sigorta'dan çok memnunlar hiç sorun yaşamıyorlar.Burada 20 kişiye yeni üyelik açtırıp olumlu referans yazdırabilirim bölüm tamamen Doğa sigorta referansları ile dolar ama hiç bir zaman böyle şeyler yapmadım yapmam da. Şu da var 3 servis, kendileri memnun olmadığı halde sattıkları acente, bir de avukat hepsi çok olumsuz referans veriyorlar buna istinaden bu kadar olumsuz görüş varken bu şirket hala nasıl böyle çalışıp patır patır poliçe kesiyor.

    Pazartesi günü Doğa Sigorta Bölge Müdürlüğü'ne evrak bırakmaya gideceğim o zaman bu işin şirket tarafında ki durumunu öğrenip buraya yazarım.




  • Konuya farklı bir uyarı getirmek istiyorum.Burada forum kurallarını aşacak düzeyde karşılıklı atışmalara izin verilmemektedir.Yeni üye olarak aramıza hoş geldiniz derim ama kimse kimseyi azarlayamaz.Aynı şekilde biz deneyimli üyelerin de biraz sakin olması gerekir.

    Referans kısmına kimse sahte üyelik açamaz.Bu forum kurallarının ihlal edilmesidir zaten yapmayacağınızı biliyorum.Bununla birlikte memnuniyet ise benim bu zamana kadar karşılaştığım siz hariç hiç kimse Doğa sigortadan memnun değil hocam.Poliçe kesmek değil önemli olan doğru bir şekilde kar edebilmektir.
    http://www.dogasigorta.com/haber-detay/doga-sigorta-krlilikta-yukselise-gecti--sigorta-medya

    Doğa sigortanın kendi sayfasında %0.24 büyüdükleri yani daraldıkları görülüyor.Kimsenin kafasını karıştırmamak lazım %0.24 bir büyüme değil daralmadır.Belirtilen miktar faize koysa daha fazla kazandırır


    İlk cümlenizde çok güzel söylemişsiniz , siz poliçe kesiyorsunuz. Her an her firmayla ilişkiniz değişebilir ama bu gibi durumlar için kalbinizi kırmayın.

    Ek_n hocam sizde bilgilerinizi iletin , ayrıca dava ile ilgili gelişmeleri de buradan paylaşın ki bizde takipçi olalım konuya. Bu konuda forum kurallarını hiçe sayan karşılıklı atışmalara izin verilmeyeceğini yeni bir üye olduğunuz için size belirtirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 8 Kasım 2016; 17:21:33 >




  • Arkadaşlar, sorun olmadan müşteri memnuniyeti yapan hiç bir trafik sigortası/sigorta firması yok mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BAM TELİ

    Arkadaşlar, sorun olmadan müşteri memnuniyeti yapan hiç bir trafik sigortası/sigorta firması yok mu ?

    Her firmanın iyi ve kötü yanları vardır bence hocam.

    Sorun her firmada çıkacaktır.Riski minimize etmek için güvenilir firmalar ve acenteler tercih edilmelidir diye düşünüyorum.

    Bununla birlikte benim şahsi fikrime göre ; Anadolu , Axa , Sompo Japan , Allianz, Ray ,Mapfre ,Groupama ,Halk , Sbn , Neova ve bir kaç tane daha firma trafik sigortalarında tercih edilebilir.
    Ben poliçe yaparken ödeme olmadığı durumda ödeme yapacağımın garantisini istenirse noter tasdiki ile birlikte veriyorum.Lakin sektörün ilk 7 firması (Anadolu ,Axa ,Sompo Japan vb..) bu garantiye gerek kalmadan işlem yapıyor.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    36 yaşıma gelmişken kimseye sert cevap vermem siz öyle anlıyorsunuz.

    çok memnunlar diyorsunuz ben adres veriyorum size.muratpaşada deniz hukuk bürosuna gidin en az 100 farklı dosya görürsünüz.bizde ticaret yapıyoruz ama kötü mala kötü diyoruz.

    foruma cevap aramaya geliyorum olumlu referans konusunu açıyorsunuz. amacınız bence yardım değil kendi şirketinizi korumak.

    doğa sigortanın yaptığı şey ortada. açılan dava evraklarını buraya koyacağım o zaman nasıl bir şirket olduğu iyice anlaşılır.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    ben kimseyi azarlamadım.yanlış anlaşılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf


    quote:

    Orijinalden alıntı: BAM TELİ

    Arkadaşlar, sorun olmadan müşteri memnuniyeti yapan hiç bir trafik sigortası/sigorta firması yok mu ?

    Her firmanın iyi ve kötü yanları vardır bence hocam.

    Sorun her firmada çıkacaktır.Riski minimize etmek için güvenilir firmalar ve acenteler tercih edilmelidir diye düşünüyorum.

    Bununla birlikte benim şahsi fikrime göre ; Anadolu , Axa , Sompo Japan , Allianz, Ray ,Mapfre ,Groupama ,Halk , Sbn , Neova ve bir kaç tane daha firma trafik sigortalarında tercih edilebilir.
    Ben poliçe yaparken ödeme olmadığı durumda ödeme yapacağımın garantisini istenirse noter tasdiki ile birlikte veriyorum.Lakin sektörün ilk 7 firması (Anadolu ,Axa ,Sompo Japan vb..) bu garantiye gerek kalmadan işlem yapıyor.


    Üstat Anadolu sigorta, sitesinden yüksek 1600-1800 TL arası fiyat veriyor, siz acente olarak daha uyguna yapabiliyor musunuz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BAM TELİ


    quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf


    quote:

    Orijinalden alıntı: BAM TELİ

    Arkadaşlar, sorun olmadan müşteri memnuniyeti yapan hiç bir trafik sigortası/sigorta firması yok mu ?

    Her firmanın iyi ve kötü yanları vardır bence hocam.

    Sorun her firmada çıkacaktır.Riski minimize etmek için güvenilir firmalar ve acenteler tercih edilmelidir diye düşünüyorum.

    Bununla birlikte benim şahsi fikrime göre ; Anadolu , Axa , Sompo Japan , Allianz, Ray ,Mapfre ,Groupama ,Halk , Sbn , Neova ve bir kaç tane daha firma trafik sigortalarında tercih edilebilir.
    Ben poliçe yaparken ödeme olmadığı durumda ödeme yapacağımın garantisini istenirse noter tasdiki ile birlikte veriyorum.Lakin sektörün ilk 7 firması (Anadolu ,Axa ,Sompo Japan vb..) bu garantiye gerek kalmadan işlem yapıyor.


    Üstat Anadolu sigorta, sitesinden yüksek 1600-1800 TL arası fiyat veriyor, siz acente olarak daha uyguna yapabiliyor musunuz?

    Özel mesaj ile iletişime geçiyorum hocam , bakmadan ne desem yalan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doğa sigorta tavsiye edilen bir şirket değil. Yazışmaları okudum. Güvenilir bir şirket değil geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatayı baştan yapmışsınız hocam doğa sigortanın ne olduğunu biçok kişi bilir size o poliçeyi kesen esnafta bunu biliyor ama müşteri de nasıl olsa karşı tarafı ödüyor en kötüsü de olsa olur mantığıyla hareket ediyor tabi sigortacının da işine geldiği için kesiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğa Sigortada yeniden yapılanma olduğu ve ekibin sıfırdan oluşturulduğu bilgisini aldım. Bu aralar trafik sigortamın günü yaklaştığından SBMden aldığım teklifler içerisinde Liberity, Neovadan sonra en iyi teklifi firma oldu. Ancak sonrasında birkaç acenteyi arayarak bilgi aldığımda trafik sigortalarının yanında bu tarz kötü sonuçlar ve ilgisizlikten ötürü yeni yapılanma ve hareketlilik içinde olduklarından piyasadaki kötü algıyı yıkmak için mini onarım paketi, medline sağlık paketi ve konut yangın sigortası verdiklerini belirtince bana daha bir ılımlı ve yapıcı geldi doğrusu. Ama şimdi daha önce doğa ile hiç çalışmamış biri olarak ve yaklaşık 2 yıldır generaliyle çalışmış biri olarak hiç sorun yaşamama rağmen olur da sorun yaşadığımız esnada yarıyolda bırakılma hissayetı kapladı içimi bu konuyu görünce. Bilemedim ki ne yapsam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğa sigorta benide mağdur etti ne yazıkki. 19 eylülde aracım kaza yapmıştı hem kaskom hem sigortamı doğa dan yaptırmama ragmen ödeme yapmadılar. kaza fotolarına inanmadılar ve aylarca beklettiler en sonunda arabamı kendi imkanlarımla yaptırdım neyseki çok büyük masrafım yoktu 5 bin kadardı hepsi cebimden çıktı. şimdi mahkemeliğim bakalım neler olacak. hakkımı kesinlikle helal etmiyorum. ve ölsem asla doğa sigorta ve doğa grubunun herhangi bişeyinin içinde olmam. azıcık fazla verin daha güvenilir firmalara aracınızı sigortalatın. ben yandım siz yanmayın...
  • Doğa sigorta yeniden bir yapılanmaya girmiş durumda. Mevcut işerin eski kadrodan yenisine gecmesi, aksaklıklara neden oluyor. Bir cok avukatın yapmış olduğu icra takipleri de ödenmiyor, bu nedenle kesinleşen takipler için 89/1 haciz ihbarnamesi göndermeye baslandı. Yeni ekip, işleri toparlamak için zaman istiyor. Yeni avukatları da bizle görüşüp, anlayıs talep ettiler. Bu karısıklık bir süre daha böyle devam edecek...
  • https://forum.donanimhaber.com/doga-sigorta--102062052-3#124526042

    Benzer bir olay.


    @Dertsiz.bas hocamızın sorunu da çözebilir belki deneyimleyenler.

    Bu şirketi önermeme sebebim ne yazık ki bu tür eylemleridir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.