Şimdi Ara

Dmax Hurda Avcıları Irkçılık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bölümü çok aradım ama bulamadım. Bu programı izleyenler bilir, adamın beğenmediği hiçbir şey yok neredeyse. En saçma şeylere bile yüzlerce dolar döküp restore edip satar. Severek izliyordum ancak çok tuhaf bir şeye denk geldim geçen izlediğim bölümde.

- Milliyetçi değilim, tamamen objektif yorumluyorum -

Drew yine antika bulmak için bir eve gidiyor. Evli, yabancı uyruklu bir çiftin evi (bölümü belki bulursunuz) Her zamanki yarısı olmayan, kalan yarısı da çürük eşyalar bir ton para veriyor. Antikalara değer biçiyor. Ve üst katta el yapımı 18. ya da 19. yüzyıldan kalma tamamen el emeği nakışlı osmanlı koltuğu buluyor. Divan dediğimiz tarzda düz bir koltuk ve en ufak yaması, kusuru yok. Borudan yapılmış çöp adamlardan, çürük ahşap aşırı düz sandıklara kadar alan, bir kere bile beğenmediği antikayı göremediğim adam (ki her bölüm izlerim) bir gömmeye başlıyor ki inanamazsınız. Biri iğrenç diyor, biri korkunç diyor, çöp diyorlar. İyi bir şey diyen duymadım. Bakın bunun milliyetçi olup alınmakla alakası yok. Çürük, yarısı uçmuş 3. sınıf işçilikli antikalara bile bayılan adamın beğenmediği tek eser osmanlılardan gelme kusursuz bir koltuk mu yani. Biraz fazla tesadüf gibi gelmiyor mu. Adam koyuyor aracına getiriyor satma yerine arabadan fırlatıyor, bildiğiniz yere atıyorlar beraber, abartmıyorum. Karısı korkunç bir şey diyor, çöpe atalım falan diyor, küçümseyici gülüşler falan. Dürüst olun, normal mi bu muamele şimdi ? Osmanlı artık ne yaptıysa bunlara.. gerçekten.. aklıma diyecek başka bir şey gelmiyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hurda Avcıları ve Irkçılık: Bilinmeyen Bir Gerçek

Hurda Avcıları'nın tarihi, ırkçılık konusuyla çeşitli tartışmalara yol açmıştır. Antika ve hurda avcıları, sıklıkla farklı kültürlere ve geçmişlere sahip insanlarla etkileşime girerler. Bu nedenle, ırkçı davranış iddialarına maruz kalabilirler.

Drew Pritchard'ın "Antika Avcıları" programı, ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştır. Bazıları, programın genellikle beyaz antika avcılarına odaklandığını ve diğer ırklardan gelen avcıları dışladığını iddia etmiştir.

Benzer şekilde, Türkiye'de Serkan Yumakçı'nın "Hurda Avcıları" programı da ırkçılık iddialarıyla gündeme gelmiştir. Bazı izleyiciler, programın çoğunlukla beyaz ve zengin insanları avcı olarak gösterdiğini ve farklı etnik kökene sahip avcıları temsil etmediğini öne sürmüştür.

Ancak Hurda Avcıları'nın kurgu mu olduğu sorusu da tartışmalıdır. Programların senaryolu olduğu ve gerçekçi bir temsil sunmadığı yönünde iddialar vardır. Bu iddialar doğruysa, ırkçılık iddiaları da geçersiz olabilir.

Sonuç olarak, Hurda Avcıları ve ırkçılık arasındaki bağlantı karmaşıktır. İddialardan bazıları ciddi kanıtlarla desteklenirken, diğerleri spekülasyon veya yanıltıcı bilgilere dayanabilir. Bu konuda net bir fikir birliği yoktur ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de izlerim o programı ama sonuçta hepsi kurgu ayrıca montaj ve çeviriden sonra bize ulaşıyor... Çok ciddiye almamak lazım... Salla gitsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam daha turkiyedeki ince işçilikli eşyaları antikacıları görmemiş. .metal ayaklı döner sandalyeye şu devirden kalma diyor. 130 pound teklif ediyor
    Birde amerikada falan işcilikler çok pahalı...bir banyoyu tadilat ettireceksin.türkiyede bir ev parası para istiyorlarmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 11 Temmuz 2019; 1:6:47 >
  • O programın müdavimi sayılırım ama o bölüme sanırım hiç denk gelmedim. Belki de Dmax göstermedi. Drew zaten yancı şöförü ile kamera önünde iyi bir figüran sayılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen kendi müşteri portföyünde para etmeyecek ürünlerdir, bir şeyi bizim beğeniyor olmamız o adamın beğenmesi yada rahatlıkla elden çıkarabilecek olması her zaman aynı olmaz sonuçta.
    Bir örnek vereyim bazı ressamlar var bir portre yapıyorlar fotograf mı yağlı boya mı ayırt edemezsin o derece canlı ama o resimleri 1-2 bin TL ye müşteri bulamazken contemporary art fuarlarında ya bunu bende yaparım diyeceğin şeylere uçuk rakamlar isteyebiliyorlar ve satıyorlar da
  • abzurd bir şey yapalım da dikkat çekip reyting kapalım diye yapmış olabilirler mi?

yani mesele: "şu şu devletin eserini kötüleyelim"den ziyade, "çok iyi bir antikayı aşağılayalım da millet şaşırsın, böylece insanlar bizden bahseder" deyip bilerek saçmalamış olabilirler belki. bu arada ben bu programı hiç seyretmedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende izliyorum ıskçılıkla alakası olduğunu sanmıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gereksiz tepki vermissiniz, adam antikaci, neden bu sekilde davransin? Bolumu ben de izledim, yanlis ceviri var.

Bahsi gecen bolumde "ottoman" denen mobilya, yanlis olarak "osmanli mobilyasi" olarak cevrilmis, halbuki ottoman, genel olarak su an ayaklarimizi koydugumuz halk arasinda puf olarak adlandirilan arkaliksiz alcak koltugumsu seylere ve arkaliksiz divanlara verilen genel ad.

Yani bahsi gecen mobilya osmanli yapimi falan degil, sekli itbariyla "ottoman" olarak adlandiriliyor, ABD'de mobilyaciya gidip yeni bir "ottoman" satin alabilirsiniz arkadaslariniz da bu mobilyanin rengiyle falan dalga gecerse vay efendim bize hakaret ediyorlar falan sanmayin, ismi o...

Buluttan nem kapmayin elin antikacisinin ve karisinin isi yok da ekranda osmanlilarla dalga gececekler
  • Hayır bir de Amerikalı bir adamın Osmanlı Devleti'yle ne alıp veremediği olabilir. Emin ol o adamın Osmanlı bilgisi, senin veya benim "Ming Hanedanı" bilgimiz kadardır. Yani neredeyse hiç bilgisi yoktur. Avrupa ve Asya tarihine çok uzaklar genel olarak ABD vatandaşları.
  • evet yeni izledim resmen ırkçılık yapılmış kasıtlı olarak. 55. bölüm diyordu youtube da var farkedilmiş
    Video Dedektifiyoutube
    HURDA AVCILARINDA OSMANLI DÜŞMANLIĞI (İNANILMAZ KİN-Sonuna kadar izleyin)
    https://www.youtube.com/watch?v=IVG4bM44ZtY

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.