Şimdi Ara

dlna da görüntü kesilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar LG LM660S cihazım var. Notebook um ile televizyonumu DLNA yöntemiyle kablosuz ağdan birbirine bağladım. Bunu bağlarken forumdan edindiğim bilgilerden hareketle 3-4 tane program kullanıyorum. Nero Media Home, Wild Media Server, All Pc Share,Windows media player gibi programları denedim.Fakat hepsinde görüntü kesilmesi yaşıyorum.Yani donuyor sonra bir müddet bekliyor yükleniyor devam ediyor falan. Film izlerken böyle bir şey olması da çok kötü doğal olarak. 3d filmler var hd filmler var. Hepsi bilgisayarda bilgisayarı taşımak istemiyorum her zaman televizyonun yanına. Yok mudur bu DLNA yı görüntü donması yaşamadan kullanabilecek bir yöntem? Bazı programlarda altyazı da çıkmıyor, altyazı ve filmin adının aynı olduğu halde.

İlla HDMI mi kullanacağım?

• cihazlar arasi ethernet kablo ile modem baglantisi dene,takilmadan izlersen,kablosuz agdan kaynaklidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir odadan diğer odaya eternet kablosu takmak zor olur benim için, evin ortasından kablo gitmesi gerekir bu da iyi olmaz. modem ayrı bir uçta tv ayrı bir odada bilgisayar başka bir odada :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azil48

bir odadan diğer odaya eternet kablosu takmak zor olur benim için, evin ortasından kablo gitmesi gerekir bu da iyi olmaz. modem ayrı bir uçta tv ayrı bir odada bilgisayar başka bir odada :(

plex diye bi program var istersen onu bi dene dostum, senin tv de programı olması lazım yoksa lg apps dan indirirsin pc yede server'ini kurarsın gayet güzel bi program netten direk filmle ilgili yazıları falan buluyor kapak resmi buluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

quote:

bir odadan diğer odaya eternet kablosu takmak zor olur benim için, evin ortasından kablo gitmesi gerekir bu da iyi olmaz. modem ayrı bir uçta tv ayrı bir odada bilgisayar başka bir odada :(

plex diye bi program var istersen onu bi dene dostum, senin tv de programı olması lazım yoksa lg apps dan indirirsin pc yede server'ini kurarsın gayet güzel bi program netten direk filmle ilgili yazıları falan buluyor kapak resmi buluyor.

deneyeceğim kardeşim, sonucu yazarım...
  • aynı şekilde benimde problemli o iş 3D film izleyemiyorum sonucu yazarsan bende deneyeceğim
  • sonuç aynı. yine görüntü kesiliyor sık sık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok mu kablosuz bir şekilde verilerimi (filmlerimi falan,yüksek çözünürlüklüler dahil olmak üzere) tv ye aktarabileceğim bir yöntem ? yoksa HDMI yoluyla bilgisayarımı mı taşımalıyım hep tv nin yanına. ?
  • çözümü yok mu bu olayın?
  • Arkadaş en basit ve sağlam çözüm bir DLNA programı+Ethernet kablo ile bağlantı

DLNA olarak ben de LGE nin BD670 Bluray var,içinde ücretsiz NEROHome çıkıyor ama ben beğenmedim! yerine "MEZZMO" kurdum bu çok daha iyi

Kesinti bir kaç sebebten olur/olabilir;aktarım hızı,resmin işlenmesinde gecikme,veya transcoding işlemi yapılıyorsa,bit-rate in çok yüksek olması
    ve bunun gecikme yapması artı wireless olduğu için sistemin daha da ağırlaşarak kesinti yapması v.s gibi sebebler olabiliyor!

sana ilk tavsiyem öncelikle PC yi ilgili program ile ethernet kablo ile takıp dene;örneğin belki bundan da bir kesiklik yapacak veya hiç yapmayacak
    ama emin olmuş olursun! ayrıca Notebook ile panel bağlantısını yap HDMI kablo ile(şayet varsa)öyle de dene

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Arkadaş en basit ve sağlam çözüm bir DLNA programı+Ethernet kablo ile bağlantı

DLNA olarak ben de LGE nin BD670 Bluray var,içinde ücretsiz NEROHome çıkıyor ama ben beğenmedim! yerine "MEZZMO" kurdum bu çok daha iyi

Kesinti bir kaç sebebten olur/olabilir;aktarım hızı,resmin işlenmesinde gecikme,veya transcoding işlemi yapılıyorsa,bit-rate in çok yüksek olması
    ve bunun gecikme yapması artı wireless olduğu için sistemin daha da ağırlaşarak kesinti yapması v.s gibi sebebler olabiliyor!

sana ilk tavsiyem öncelikle PC yi ilgili program ile ethernet kablo ile takıp dene;örneğin belki bundan da bir kesiklik yapacak veya hiç yapmayacak
    ama emin olmuş olursun! ayrıca Notebook ile panel bağlantısını yap HDMI kablo ile(şayet varsa)öyle de dene

ustam mezzmoyu kurdum dediğiniz gibi tv-modem bağlantısını eternetle yapmayı denedim, tv kablolu bağlantı kurmadı bir türlü.kablosuzu sorunsuz olarak kuruyor. bende modem-bilgisayar bağlantısını eternet şeklinde yaptım, az da olsa düzelme oldu görüntüde ama ne yazıkki rahatsız edecek derecede yine görüntü kesilmesi oluyor.

hdmi kablosundan başka çıkar yolum yok sanırım. birde notebook 1 de hdmi ile tv ye bağlandığımda(düşük özellikli olan bilgisayarım) herhangi bir film açtığımda sesi sorunsuz olarak alıyorum. notebook 2 de ise(özellikleri iyi olan bilgisayarım) hdmi ile bağladığımda bir türlü tv ye ses aktarılamıyor. w7 ses özelliklerinden çıkışı HDMI yapmama rağmen ve ses imgesine tıkladığımda HDMI çıkışının aktif olduğunu gördüğüm halde ve sesin çıktğını belirlir ekolajzer çalıştığı halde bir türlü tvye ses gitmiyor. ses kartını güncelleyip denedim ama sonuç aynı. sırf bunun için de ses sistemi almak istemiyorum.

ne yapmalıyım bilmiyorum

• 1-Panelinin bazı teknik özelliklerini bilmiyorum;örneğin neden "Ethernet" kablolu bağlantıyı tanımadı! Wireless sorunsuz iken,asıl sorunsuz olması gereken Wired ise sorun çıkarıyor
    Veya sen bir şekilde bu bağlantıyı kurup aktif edemedin!

2-Ancak bu tür bağlantıda öncelikle PC deki Server programı kurulu olacak(örneğin Mezzmo) ve Server senin panelini tanıyacak,ancak tanıması içinde,programı doğru configüre edeceksin,
    anladığım kadarıyla Server Wireless olarak OK ama Wired olarak tanınmıyor??

3-Resmin akıcılık ve kesintisiz v.s olması ise panelin işlemcisi ile alakalıdır!!!
    örneğin "kesilme" derken her içeriktemi bunu yapıyor yoksa bazı formatlardamı bunu yapıyor?? bu da önemli! şayet Server transcoding yapıyorsa,bu gecikme demektir!ancak bunu da panel
    ön-hafızaya alması gerekiyor!!normalde böyle çalışır ve ön-hafıza daha hızlı giderek(önce giderek)içeriği oynatılabilir ortama getirip kesintisiz oynatması gerekiyor!böylece ön hafıza
    içeriği daha hızlı yüklediği için(trancode veya direct-stream de)sorunsuz olarak içeriğin ilerlemesi gerekiyor ancak yüksek bit-rate(10/20/30Mb gibi)duruma göre bir gecikmeye
    sebeb olabilir!

3-İşin Audio kısmını W7 kullanmadığım için bilemiyorum,çünkü bazı durumlarda örneğin XP de sorunsuz iken Vista/W7 de bazı ses sorunları olabiliyor!

4-Denemeye devam et,bazen şansa bulunabiliyor sonuç veya aynı paneli kullanan birisi bazı öneriler getirebilir!

++
    Ben işi sağlama almak için,öncelikle kafadan PC yi(Desktop bendeki ve düşük config.bir sistem ama herşey sorunsuz bende!)HDMI kablo ile direk panele bağlıyorum
    bu zaten en güvenilir en sağlam ve en sorunsuz bağlantıdır

İkincil olaraksa Ethernet kablolu+Server ile (şuanda bende MEZZMO kurulu)DLNA bağlantısı kuruyorum,çünkü bazı içerikleri zaten benim panel açmıyor,o zaman direk
    PC den izliyorum,Server ise yine bazı içerikleri direk açmadığı durumlarda içeriği trancode ediyor ve açıyor ama bunuda kendi programı içinde saklıyor ve MB şişiyor!!!
    duruma göre 1/5/200Gb bile şişebiliyor!!!

Son olarak senin panelin bu konudaki performansı iyi değil veya kötü veya sorunlu,yani bu da bir ihtimal!

• quote:

1-Panelinin bazı teknik özelliklerini bilmiyorum;örneğin neden "Ethernet" kablolu bağlantıyı tanımadı! Wireless sorunsuz iken,asıl sorunsuz olması gereken Wired ise sorun çıkarıyor
    Veya sen bir şekilde bu bağlantıyı kurup aktif edemedin!

2-Ancak bu tür bağlantıda öncelikle PC deki Server programı kurulu olacak(örneğin Mezzmo) ve Server senin panelini tanıyacak,ancak tanıması içinde,programı doğru configüre edeceksin,
    anladığım kadarıyla Server Wireless olarak OK ama Wired olarak tanınmıyor??

3-Resmin akıcılık ve kesintisiz v.s olması ise panelin işlemcisi ile alakalıdır!!!
    örneğin "kesilme" derken her içeriktemi bunu yapıyor yoksa bazı formatlardamı bunu yapıyor?? bu da önemli! şayet Server transcoding yapıyorsa,bu gecikme demektir!ancak bunu da panel
    ön-hafızaya alması gerekiyor!!normalde böyle çalışır ve ön-hafıza daha hızlı giderek(önce giderek)içeriği oynatılabilir ortama getirip kesintisiz oynatması gerekiyor!böylece ön hafıza
    içeriği daha hızlı yüklediği için(trancode veya direct-stream de)sorunsuz olarak içeriğin ilerlemesi gerekiyor ancak yüksek bit-rate(10/20/30Mb gibi)duruma göre bir gecikmeye
    sebeb olabilir!

3-İşin Audio kısmını W7 kullanmadığım için bilemiyorum,çünkü bazı durumlarda örneğin XP de sorunsuz iken Vista/W7 de bazı ses sorunları olabiliyor!

4-Denemeye devam et,bazen şansa bulunabiliyor sonuç veya aynı paneli kullanan birisi bazı öneriler getirebilir!

++
    Ben işi sağlama almak için,öncelikle kafadan PC yi(Desktop bendeki ve düşük config.bir sistem ama herşey sorunsuz bende!)HDMI kablo ile direk panele bağlıyorum
    bu zaten en güvenilir en sağlam ve en sorunsuz bağlantıdır

İkincil olaraksa Ethernet kablolu+Server ile (şuanda bende MEZZMO kurulu)DLNA bağlantısı kuruyorum,çünkü bazı içerikleri zaten benim panel açmıyor,o zaman direk
    PC den izliyorum,Server ise yine bazı içerikleri direk açmadığı durumlarda içeriği trancode ediyor ve açıyor ama bunuda kendi programı içinde saklıyor ve MB şişiyor!!!
    duruma göre 1/5/200Gb bile şişebiliyor!!!

Son olarak senin panelin bu konudaki performansı iyi değil veya kötü veya sorunlu,yani bu da bir ihtimal!

1-ethernet kablosunu direk modeme taktım, internet yoktu.çünkü telefon kablosu diğer odada. kablo takıldığını görüyor cihaz bağlantı kur dediğimde bir türlü ağ bağlantısını kurmadı. ama wireless ile sorunsuz bir şekilde ağa bağlanıyor.

2-dediğin gibi öncelikle pcdeki programı ayarladım. server benim paneli tanıdı ve tvde server gözüktü.dediğiniz gibi eternet kablosu+tv yaptığımda bir türlü bağlantı kurulamadı, dns ve manuel ip girdimse de bir türlü bunu sağlayamadım.

filmleri açarken bilgisayarda ilgili filmin transcode yapıldığını görüyorum ve bu çok yavaş ilerliyor doğal olarakta bu tv de görüntü donmalarına sebep oluyor anladığım kadarıyla. transcode işlemi oldukça uzun sürüyor bilgisayarda.düşük boyutlu filmlerde( misal 350 mb-700mb) denediğimde yine kesilmeler oluyor, transcode işlemi ağır ilerliyor.

3-ses için denemediğim yöntem kalmadı.bilgisayardan hdmi çıkışı seçildğinde dediğim gibi ses çıkıyor gösteriyor, eko oynuyor.

4-düşük config. sistemde 1080p filmleri oynatamıyorum kesiliyor, 20 gb lık ya da 10 üzeri gb olan 3d filmleri vs akıcı bir şekilde oynatamıyorum. bundan dolayı iyi olan bilgisayarımda oynatmak istiyorum bunda da dediğim gibi ses çıkışı sorunu yaşıyorum:(

ustam ;bu arada bu tv nin kanal geçişleri oldukça yavaş ve özellikle sd performansını sevmiyorum pek. araştırmalarımdan hareketle Vu+ Duo Twin PVR Linux HD aldım. Umarım memnun kalırım, ürün elime henüz gelmedi.2 gün sonra gelecek.o kadar para verdikten sonra beni memnun eder inşallah ...

KATHREIN UFS 913 niyetim vardı sizin yazılarınızdan hareketle ama Türkiye'de yok bu ürün. vu duo 2 yıl Türkiye garantili ve internette baya yardım konusu mevcut.dediğim gibi inşallah pişman olmam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 18 Temmuz 2012; 1:02:37 >

• -bu işlemler herkesete şak diye anında olamıyor! örneğin sende Wired işi sakat ama Wireles OK,o zaman böyle kullanacaksın artık

-"Transcoding" işlemi;ben bunu iki yolla aştım,çünkü arada bende de benzer geciklemeler v.s oluyor ama senin bahsettiğin durum gibi değil kesinlikle!

1-İçeriği şayet transcode ederek işliyorsa;bende bunun formatını değiştiriyorum;yani direk işlesin diye,böylece gecikme v.s olmuyor!
    2-direk PC yi HDMI ile panele bağlayıp izlemek(en sorunsuz izleme budur)

örneğin bendeki Film veya özellikle music-clip ler hem SD hemde HD ve çok değişik formatlarda!

-işin ses kısmını bilmiyorum,ama bende sorunsuz bunlar!

-LGE panellerin her zaman SD resim kalitesi iyi değildir!!

Ancak iyi bir Receiver ile daha iyi SD&HD resim alırsın!
    VU+ benim beğendiğim bir cihaz değildir,zamanında test etmiştim ve tutmamıştım,ama cihaz HW olarak kaliteli(Kore malı ve Kati ile
    aynı yerde üretiliyor,"Marusys" üretiyor bunları) ama Kati ile arasında oldukça fark var!

Sanırım Hepsidijital(Karaköy) artık 913 getirip satmaya başladı ve alan bir çok kişi oldu! bana daha önce sorsaydın kesinlikle 913 al derdim!
    neyse hayırlı olsun artık diyelim++

• quote:

-LGE panellerin her zaman SD resim kalitesi iyi değildir!!

yazdığnız tüm yazıları okuyamadım ama burası dikkatimi çekti... gerçi bir açık kapı bırakmışsınız "her zaman iyi değildir" derken ama şöyle söyliyim. bu konuda illaki tecrübeniz vardır ama yeni Lg aldım ve sd görüntü kalitesi gerçekten çok çok iyi... tabi bu kanalına göre değişiyor.. siz gidipte TVyi 352x288 çöznürlükte yayın yapan kanala göre değerlendirirseniz hata yaparsınız. 576i performansı yada görüntü kalitesi diyim o kadar iyiki sizi rahat HD diye kandırabilirim. kanalların yayın yaptıkları bitrate'i ve çözünürlüklerini bilmeden rastgele önünüze gelen kanala göre yorum yaparsanız karanlıkta şövalyecilik oynarsınız anca.... LG babamın şirketi değil ama böyle genelleme yaparak yazılmış ve insanları yanıltabilecek bir yazıyada kayıtsız kalamadım kusura bakmayın. benim gördüğüm sd yayın kalitesi mükemmel derecesinde.. sizin beğenmediğiniz modelde hangi kanal kalitesini beğenmediğinizide bilhassa yazarsanız kurunun yanında yaşıda yakmazsınız!!!

• @Azil48

wireless "g" mi yoksa "n" standartı ile mi bağlanıyorsunuz? birisiyle 300Mbit hızında bağlanabilirsiniz (n) diğeriyle 1/3 hızıyla (g)... modeminizi yada router'ınızı "n" destekli bir cihaz ile değiştirebilirsiniz. 660s "n" standartı bir wireless içermekte.. 300Mbit ile bağlanabilirsiniz ki bu yüksek kalite bir full HD film için bile çok çok yeterli olur.. şifrelemeyi kaldırıp modemden sadece mac filtresi uygularsınız böylece kablosuz performansınızı biraz daha artırırsınız. biliyorsunuz şifreli yayınlarda performans düştüğü gibi data içerisindeki başlık bilgileride artıyor. datanın neredeyse yarısı şifreleme ve gerekli bilgilere gidiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

@Azil48

wireless "g" mi yoksa "n" standartı ile mi bağlanıyorsunuz? birisiyle 300Mbit hızında bağlanabilirsiniz (n) diğeriyle 1/3 hızıyla (g)... modeminizi yada router'ınızı "n" destekli bir cihaz ile değiştirebilirsiniz. 660s "n" standartı bir wireless içermekte.. 300Mbit ile bağlanabilirsiniz ki bu yüksek kalite bir full HD film için bile çok çok yeterli olur.. şifrelemeyi kaldırıp modemden sadece mac filtresi uygularsınız böylece kablosuz performansınızı biraz daha artırırsınız. biliyorsunuz şifreli yayınlarda performans düştüğü gibi data içerisindeki başlık bilgileride artıyor. datanın neredeyse yarısı şifreleme ve gerekli bilgilere gidiyor...

modemimin modeli air ties rt 211 . n mi g mi olduğunu nasıl anlarım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

@Azil48

modemimin modeli air ties rt 211 . n mi g mi olduğunu nasıl anlarım?

modeminiz "g" standartını destekliyor. özel olarak g++ diye bir teknoloji var ki ben hiç verimli bulmuyorum. destekli bir alıcı ile (ki destekleyen alıcı sayısı çok az..) 125Mbit hızına kadar çıkabilir. ama pratikte hiçbir getiris yok... Şahsen kullandığım için biliyorum. sizin TV ile modem arasında 54Mbit hızında bağlantı kurulacaktır.. eğer "n" destekli kaliteli bir modem alırsanız (airties olmayan :) hızınızda farkedilebilir bir artış elde edebilme şansınız olabilir.

• Merhaba arkadaşlar. LG 47LM660S aldım ve açıkçası tv den çok memnun kaldım fakat DLNA baglantısı sırasında film oynatırken (NEro ve Plex ile denedim) 10-15 dakika sonra bağlantı kopuyor ve TV artık bilgisayarımı görmüyor. Server ı kapatıp açıyorum tekrar görüyor fakat film izlerken 15 dakikada bir kesilme yaşıyorum ve bu keyfimi çok kaçırdı. Çözüm önerisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trileptal

Merhaba arkadaşlar. LG 47LM660S aldım ve açıkçası tv den çok memnun kaldım fakat DLNA baglantısı sırasında film oynatırken (NEro ve Plex ile denedim) 10-15 dakika sonra bağlantı kopuyor ve TV artık bilgisayarımı görmüyor. Server ı kapatıp açıyorum tekrar görüyor fakat film izlerken 15 dakikada bir kesilme yaşıyorum ve bu keyfimi çok kaçırdı. Çözüm önerisi olan var mı?

Kablosuz bağlanıyorsanız, kaliteli bir Cat6 kablo alıp onunla deneyin. Sorun devam ederse, TV' nizin yazılımını güncelleyin. Bunda da sıkıntı olursa PC' nizde bir problem olabilir, onu araştırın. Genelde yavaş diskler veya fragmante olmuş diskler bu soruna yol açabilir. Ayrıca firewall ayarlarınızı kapatarak ta denemeler yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.