Şimdi Ara

Dizimi Açarken Ağrıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
21.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yürürken falan ağrı yok ama mesela otururken eğer bacağımı kırarsam tekrar düzlerken çıt diye ses geliyo ve diz kapağının orda gelen ses ağrı falan. 2 gün önce uyanırken başladı. Başına böyle birşey gelen var mı daha önce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizini Açarken Ağrıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Dizini açarken ağrı hissetmek, yaygın bir sorundur. Bu ağrı, günlük aktiviteleri olumsuz etkileyebilir ve yaşam kaliteni düşürebilir.

Dizini açarken ağrının nedenleri çeşitli olabilir:

• Menisküs Yırtığı: Menisküs, dizini oluşturan kıkırdaklardır ve dizinin bükülmesini ve açılmasını destekler. Menisküs yırtığı, dizini açarken ağrıya neden olabilir.
    • Bağ Yaralanmaları: Dizini bağlayan bağlar, aşırı kullanım veya yaralanma sonucu zedelenebilir. Bu bağ yaralanmaları, dizini açarken ağrıya yol açabilir.
    • Kıkırdak Aşınması (Osteoartrit): Osteoartrit, diz eklemindeki kıkırdağın aşınmasıdır. Bu aşınma, dizini büküp açarken ağrıya neden olabilir.
    • Burkulma veya Çıkık: Dizini burkmak veya çıkarmak, dizini açarken ağrıya neden olabilir.
    • Patellar Tendinit: Patellar tendon, diz kapağını alt bacağınıza bağlayan tendondur. Patellar tendinit, aşırı kullanım veya yaralanma sonucu iltihaplanabilir ve dizini açarken ağrıya neden olabilir.

Dizini açarken ağrıyı gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Dinlenme: Ağrılı aktiviteleri sınırla.
    • Buz: Dizini günde birkaç kez 15-20 dakika süreyle buzla.
    • Kompresyon: Dizini esnek bir bandajla sar.
    • Yükseltme: Otururken veya uzanırken dizini kalbin hizasında kaldır.
    • İlaçlar: Ağrı kesici veya iltihap önleyici ilaçlar ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
    • Fizik Tedavi: Fizik tedavi, dizini güçlendirmek ve hareket açıklığını artırmak için egzersizler sağlar.
    • Cerrahi: Ağrının diğer tedavilere yanıt vermemesi durumunda cerrahi gerekebilir.

Dizini açarken ağrı çekiyorsan, bir sağlık uzmanına görünmen önemlidir. Altta yatan nedene bağlı olarak uygun tedavi planını belirlemene yardımcı olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hadi la ciddi bişi midir Allah korusun

• mx player kullan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açma o zaman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de var çok yürüyünce veya halısahadan sonra çok ağrıyor
  • Hareketsizliktendir diye düşünüyorum.

• Menüsküs gibi bişey ben de hep var p ağrı. Uzun süre ayağını kapalı tutma uzatmaya çalış. Ben doktora 3 4 kez gittim menüsküs değil dedi mr da bişey çıkmıyor çıtlama diz kapaklarımda bacağımı açarken oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • usta ben de dizimi açmaya çalştım youtupi engellenmiş galiba içim acıyo benim de
  • Aynı sorun vardı 2 yıl önce. Menisküs yırtığı çıktı mr'da. Ameliyat olucam sözde ama ne zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Babanın Tüfee

Hareketsizliktendir diye düşünüyorum.

Yok hocam hareketsiz değilim. Normalde haftada en az 2-3 kere 6-7kmlik tempolu yürüyüşler yapıyorum gün içinde esnek hareketler falan yapmaya çalışıyorum.

Nedense bi sabah uyandım sağ dizimde oldu bu olay. Diz kapağının bölgesinde bacağı düzlerken çat diye ses geliyo bi de ağrı. Bacağı kırıp üstünde oturunca da ağrı oluyo. Menisküs falan demeyin korkuorm bi de menisküsü olan uykudan uyanıyo diolar ağrı yüzünden.

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Menüsküs gibi bişey ben de hep var p ağrı. Uzun süre ayağını kapalı tutma uzatmaya çalış. Ben doktora 3 4 kez gittim menüsküs değil dedi mr da bişey çıkmıyor çıtlama diz kapaklarımda bacağımı açarken oluyor.

Üstüne gidersem düzelecek gibi geliyo bana ama korkuyorum daha kötü olur diye merdiven, yürüme vs. problem yok sadece açıp kapatırken oluyo aynen tam diz kapağı bölgesinde.

• Hocam doktora gidin bizim yapabileceğimiz birsey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xabi Alonso

Aynı sorun vardı 2 yıl önce. Menisküs yırtığı çıktı mr'da. Ameliyat olucam sözde ama ne zaman

Hocam bende yürürken, merdiven çıkarken falan problem olmuyo sadece açarken çat bi de tam kitlediğimde bi ağrı oluyo. Sizdeki problemler nedir? Geçmiş olsun bu arada umarım büyük bi yırtık değildir.

• tıpıyım. senin derdin menisküs yırtılması. menisküs denilen şey dizdeki iki kemiğin arasına girmiş fibrokartilojen bir yastık. sürtünmeyi engellemesi için orda. yırtılınca ingilizcede popping denilen sesler çıkar. doktora git.
  • Ağaçtan yüksek duvardan atlatamıyorum artık dizim ağrıyor yüksekten atmayınca

• Aynısı bizim arkadaşada oldu, 2 gün sonra bacağı parçalandı, kemikler etrafa dağıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karıncayiyen Yiyen Adam

Aynısı bizim arkadaşada oldu, 2 gün sonra bacağı parçalandı, kemikler etrafa dağıldı.

yere düşen arkadaşları ne yapıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkanİpek

Bende de var çok yürüyünce veya halısahadan sonra çok ağrıyor

Bende de oluyor. hic doktora gittiniz mi

• Fargo ac,iyi gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.