Şimdi Ara

Aranızda BELLBOY'luk yapmış olan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
37.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aranızda yazın herhangibi bir bölgede bellboyluk yapmış olan varmı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bellboyluk: Bilmen Gereken Her Şey

Bellboy Olmak İçin Gerekenler

Bellboy olmak için herhangi bir özel eğitim veya sertifika gerekliliği yoktur. Ancak, misafirlere yardımcı olmaktan hoşlanan ve fiziksel olarak iyi durumda olan kişiler bu role uygun olabilir.

Bellboy Çalışan Yorumları

Bellboy çalışan yorumları genelde karışıktır. Bazıları bu işin eğlenceli ve ödüllendirici olduğunu söylerken, diğerleri bunun yorucu ve düşük ücretli bir iş olduğunu belirtir.

Bellboyluk Zor mu?

Bellboyluk fiziksel olarak yorucu bir iş olabilir. Ağır valizleri taşıman, uzun süre ayakta durman ve misafirlere yardımcı olmak için koşup durman gerekebilir.

Bellboy Bahşiş Taktikleri

Bellboy'lara bahşiş vermek bir gelenektir. Bahşiş miktarı, aldığın hizmete ve otelin konumuna göre değişebilir. Genellikle, bagaj başına 1-2 dolar bahşiş vermek yeterlidir.

Bellboy Ne Kadar Bahşiş Alır?

Bellboy'lar genellikle saatlik bir ücret alırlar, ancak bahşişler gelirlerinin önemli bir parçasıdır. İyi bir bellboy, yoğun sezonda günde 100-200 dolar bahşiş alabilir.

Bellboy Bahşiş

Bellboy'lara bahşiş vermeyi düşünüyorsan, şunları göz önünde bulundurmalısın:

• Hizmetin kalitesi
    • Valizlerinin ağırlığı
    • Misafir sayısı

Bellboy'lara bahşiş vermek, onların sıkı çalışmalarını takdir etmenin ve iyi hizmet almayı teşvik etmenin bir yoludur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Maaşından çok bahşişi var o işin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend.

Maaşından çok bahşişi var o işin.
    Bu yaz düşünüyorum yapmayı
    Bakalım cv yi gönderdik otellere cevap bekliyorum
  • bellboy ne demek ? gerçekten bilmiyorum..hem ne bu bellboy,officeboy..Türkçe karşılıkları keşke olsaydı..çok itici geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

bellboy ne demek ? gerçekten bilmiyorum..hem ne bu bellboy,officeboy..Türkçe karşılıkları keşke olsaydı..çok itici geliyor..

otel müşterilerinin bavullarını odaya götüren kişi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

bellboy ne demek ? gerçekten bilmiyorum..hem ne bu bellboy,officeboy..Türkçe karşılıkları keşke olsaydı..çok itici geliyor..

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim dostum.Bildiğimiz "bel" gücü ile iş yapan erkek anlamında.
  • quote:

Teşekkür ederim dostum.Bildiğimiz "bel" gücü ile iş yapan erkek anlamında.

Alıntıları Göster
    Odayı tanıtacam ayağına 20 milyonu indire gandi yapacan değil mi Çahaaaalll !

• quote:

Orijinalden alıntı: raymanallstar

Kızma ama çok iğrençsin midem alt üst oldu kahvaltı da yapamam artık...

Sorun sende değil, o hayvan da...
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

quote:

Hocam şu turizm sektöründe ne kadar böyle terim var bilemezsin gerçekten kötü bir durum..

Doorman > Kapıda konukları karşılayan kişi.
    Page Boy > Anonsçu
    Pool Boy > Plaj temizliğinden düzeninden sorumlu kişi
    Barmen > Bardaki görevli
    Barboy > Bardaki yardımcı görevli
    F&B > Yiyecek İçecek Departmanı
    Concierge > Danışma
    Maid > Temizlik Elemanı
    Housekeeping > Kat Temizliği vs vs..

Aranızda bellboy olan varmı zamanında işin zorlukları güzellikleri neler ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LostLight

quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

quote:

Hocam şu turizm sektöründe ne kadar böyle terim var bilemezsin gerçekten kötü bir durum..

Doorman > Kapıda konukları karşılayan kişi.
    Page Boy > Anonsçu
    Pool Boy > Plaj temizliğinden düzeninden sorumlu kişi
    Barmen > Bardaki görevli
    Barboy > Bardaki yardımcı görevli
    F&B > Yiyecek İçecek Departmanı
    Concierge > Danışma
    Maid > Temizlik Elemanı
    Housekeeping > Kat Temizliği vs vs..

Aranızda bellboy olan varmı zamanında işin zorlukları güzellikleri neler ?

Alıntıları Göster
    Ben antalyadayım böyle otellerde iş bulmak için ne yapmak lazım?

• ben yaptım dostum soracagın bişey varsa anlatırım nasıl yapıldıgını
    quote:

he öyle 20 yi veriyo herkez ruslar 1 dolar bahşiş veriyor alman veya türkse 5 10 ytl alıyosun bikere çok zengin bi doktor geldi 50 lira verdi en cok okadar aldım zaten 1 kişiden ama okadarda fazla bahşiş birikmiyo günde 20 30 birikiyo yinede barda çalısanlardan iyi tabi otellerde maaşları hep 2 ay sonra verdikleri için cebinde para oluyo ama hep dedikodunu yapıyolar çok kıl bi meslek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manif3sto

Alıntıları Göster
    Millet orda tatil yaparken sen onlara bakıcan öyle ağzının suyu aka aka, bavul taşıcan terleye terleye iyi bi iş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenderX5

Hocam ben Manisa Turizm Lisesinde okuyorum geçenlerde Efes Sürmeli Hotel'den geldiler işte yaklaşık 30 kişiyle görüştüler 2 bellboy ve 6 maid alacaklardı . O 2 kişiden biri ben oldum Bize şöyle yaklaştılar fiziki durum tip gerçekten önemli .. Yabancı dil bilmesen bile diksiyonun ve canayakınlılığın . Öyle utangaç sus pus oldunmu direk dışarı çıkarıyorlar onlar değil sen konu açıcaksın mesela . Gerçi biz stajer olduğumuz için 450 lira artı konaklamaya geliyoruz bu da çok hesaplı oluyor onun için bizi daha çok tercih ediyorlar..

Şöyle hesaplıyorum ki günde minimum 10 kişiyi yerleştirsem..

5 kişisi bahşiş verse en azından 5 lira verdiklerini düşünürsek günde 25 lira yapıyor oda aylık 750 lira yapıyor.

450 + 750 = 1.200 konaklama ücretim yok yeme içme ücretim yok gayet iyi para olarak düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

ben yaptım dostum soracagın bişey varsa anlatırım nasıl yapıldıgını
    quote:

he öyle 20 yi veriyo herkez ruslar 1 dolar bahşiş veriyor alman veya türkse 5 10 ytl alıyosun bikere çok zengin bi doktor geldi 50 lira verdi en cok okadar aldım zaten 1 kişiden ama okadarda fazla bahşiş birikmiyo günde 20 30 birikiyo yinede barda çalısanlardan iyi tabi otellerde maaşları hep 2 ay sonra verdikleri için cebinde para oluyo ama hep dedikodunu yapıyolar çok kıl bi meslek

Alıntıları Göster
    işin zorlukları demişsin bizim otel 6 katlıydı çalıstıgım asansor yoktu kendimden büyük bavulu 6 kata çıkartmaya calısıyorsun ve 1 dolar veriyo russa :D daha bir rusdan aldıgım en yuksek bahşiş 5 dolar oda bozugu yokmus beyfendinin neyse konumuz o degil kardeş asansor yoksa otelinizde :D 5. müşteride kesilirsin türkler gelince zaten tamam iyi bahşiş veriyoda mübarek evi toplayıp geliyolar 5 6 kere çıkıyosun sırf 1 türk ailenin bavulu için ama yani genelde bellboyu insanlar akrabasını felan koyuyo yanı okadarda kolay degil bellboy olmak otelde

• quote:

Özellikle bellboyluk yapabilirim.Yardım edecek var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manif3sto

quote:

Özellikle bellboyluk yapabilirim.Yardım edecek var mı

Alıntıları Göster
    up
  • quote:

up

Alıntıları Göster
    Merak Ettim Neden Dedikodu Yapıyorlar Acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyanuze®

up
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noyanuze®

up

Alıntıları Göster
    Herşey maddiyat değil bence evet bahşişi güzeldir ama hamallık bence bar veya önbüro daaha makul en azındn olaya daha çok müdahil olup daha eğlenceli zaman geçiriyorsun muhabbeti ilerletip farklı aktivitlere katılabiliyorsun kısaca hatıranda güzel anılarla dönüyorsun ama yok illa ben para kazancam diyosan karar senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Herşey maddiyat değil bence evet bahşişi güzeldir ama hamallık bence bar veya önbüro daaha makul en azındn olaya daha çok müdahil olup daha eğlenceli zaman geçiriyorsun muhabbeti ilerletip farklı aktivitlere katılabiliyorsun kısaca hatıranda güzel anılarla dönüyorsun ama yok illa ben para kazancam diyosan karar senin.

Alıntıları Göster
    kesinlikle birşeyler öğrenmek istiyorsan önbüro,muhasebe, yada f&b departmanında çalışmanı öneririm ayrıca, servis elemanı da gayet güzel bahşiş kaldırabilir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.