< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 27 Mayıs 2025; 7:24:29 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Dizelde km sınırı ve motor sağlığı testi

-
-
Al-sat yapmaktan hoşlanan bir kullanıcı değilim, araçlarımı uzun süre kullanmak maksadıyla alır, bakımlarını da ona göre titizlikle, kaliteli malzeme ve işçilikle yaparım.
Dizel motorların ticari ve kamusal kullanım harici, kitlelerce şahsi kullanımının caydırılması maksadıyla ileride mazot fiyatlarının vergilendirme veya başka yöntemler ile dezavantajlı hale getirilmesi olasılığını nasıl değerlendiriyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 27 Mayıs 2025; 7:22:3 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
250bini.geçmiş dizel alınmaz. Benzin alınır...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim, sebeplerini de yazar mısınız? Ne gibi problemler açabilir?
Neden yüksek km’de benzinli motorlar dizele göre tercih edilmeli, dizelde yüksek km’de dayanmayan veya ciddi sorun açabilen komponentler nelerdir?
257.000 km 'de dizel araç aldım geçen ay. Çekişinde, çalışmasında bir sorun yok. Turbosu 200 bin km civarında değişmiş. enjektöreri söküp baktırdım temiz çıktı. Yakıt pompasını temizlettim. Triger, devir daim, antfiriz vs hepsini yeniledim. Birkaç ustaya gösterdim, henüz rektefiyelik bir durum olmadığını belirttiler. Motorda yağ yada su eksiltme yok. Yokuş çıkarken ivmelenmesi hala iyi. Bana göre geçmiş bakımları bilinen, zamanında ve eksiksiz bakım yapılmış bir aracı öldürmek zor. Hadi diyelim ki 300 bin km de piston, sibop, sekman vs yapılması durumu oluştu. Tertemiz yaptırıp yine 200-300 bin km kafa rahat binerim. PArçası ve ustası bulunduktan sonra büyük sorun değil bence. Ancak belli bir süre sonra, motorun içindeki kablo, ufak parça vs gibi aparatların paslanması, çürümesi sonucu arabayı yürütmek zor olacaktır. Tahminen bu süre 30 sene gibi bir zaman dilimine yakın olacak. O zaman da zaten arabanın fiyatı dibe inmiş olacak ve maddi kaybı vs kafaya takmaz olacaksın. Veyahut ucuza satıp yeni bir araç satın alacaksın. Yani çok kafaya takmaya gerek yok bence km 'yi. Ben kafam ağrımasın diye 45 bin km de araç almıştım, 2 sene sanayiden çıkamadım. Bakımsızdı çünkü, eski sahibi pinti ve cimriymiş, her şeyin ucuzuna kaçmıştı.190 bin km de aldığım araca 0 masrafsız bindim senelerce. Şimdi de 257 bindeki aracı gözümü kırpmadan aldım bakalım zaman ne gösterecek.
-
Hayırlı olsun. Eğer özel değilse aldığınız aracın marka model ve motor bilgisini paylaşır mısınız?
Kompresyon testi yaptırmış mıydınız? Almadan önce neleri, nasıl kontrol ettiniz? Enjektörleri aracı almadan önce mi söküp baktırdınız? Ekspertiz sonucu nasıldı?
Dizel motorların rektifiyesinin pek verimli sonuçlar vermediğini, daha sıkıntılı olduğunu okudum hep, ancak bizzat deneyimlemiş değilim. Yine de benzinli atmosferik motorların dahi rektifiyesi çok sıkıntı olabiliyor, çok uğraştırabiliyor.
Hiçbir sorun yaşamadan, rektifiyeye ihtiyaç duymadan kullanmanızı temenni ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 27 Mayıs 2025; 22:13:42 >
2007 Kangoo Multix aldım 65 beygirlik. Kompresyon ve kaçak testi yaptırdım. Ben çok anlamam zaten, kendim önce motoru dinledim, kapağı açıp püskürme vs var mı diye baktım, duman var mı kontrol ettim. Sonra bir motor ustasına gösterdim. Motor ustası da fena değil deyince ekspere 5000 TL ödeyip baktırdım. Eksper sonucu km ve yaşa göre bayağı iyi çıktı. Ancak eksperin atladığı bir ikaz ışığını satın aldıktan sonra kendi şehrimdeki sanayide iyi bir ustaya gösterdim. Basınçla ilgili arıza uyarısı verdiğini söyleyince enjektör ve yakıt pompasına baktırdım. Yakıt pompasını değiştirdim. sonra da trigeri değiştirdim. Farlar, koltuklar ,iç dış temizlik komple bir bakım yaptım. Toplamda 25 bin TL harcadım. İlk çalışmada titreşim oluyordu, gitti o durum. Ayrıca çekiş de bariz şekilde iyileşti. 1 sene , 10-15 bin km kullandıktan sonra kardeşime uygun fiyata vereceğim. Bir aksilik olmazsa 30-40 bin km de o kullanır . Sonra zaten aracın yaşı 22-23 olur, hurda statüsüne doğru yaklaşır. Gerisini araba düşünsün
Şaka bir yana ilk sahibi iyi bakmış, ben de ufak tefek eksikleri toparladım. 1 milyon km ye kadar gider bence motor. Ancak motor bitmeden araba çürür mü orasını bilemem
REktefiye olayına gelince ise; her önüne gelene rektefiye için vermemek gerek . İyi araştırıp bu işin hakkını veren , haliyle de biraz yüksek fatura kesen iyi bir ekibi olan bir ustaya gidip güzelce rektefiye yaptırıldıktan sonra arabada çürüme vs yoksa yine 5-10 yıl sorunsuzca gidebilir. Rektefiyenin yapılmak istenmediği durumlarda sandık motor da alınabilir. Rektefiye sonrası ayar tutmayan arabalara denk geldiğim oldu. Ancak bu araçlar genelde uzun süre bakımsız ve ilgisiz bırakılmış, eldel ele dolaşmış araçlar oluyor. Az el değişmiş ve bakımları titiz yapılmış araçların peşinden gidilirse hüsrana uğrama riski azalacaktır.
-
Aletiniz ilginiz bilginiz var. Biraz da dizelde takılabilirsiniz bence.
Kompresyon testini ekspertiz yapmadı değil mi?
Aracın boya değişen durumu nasıl? Klima aktif mi?
Aracı biliyorum, arkası çok kullanışlı.
Rektifiye olayı öyle ki, en iyi olarak bilinen yerlere piyasanın üstünde ödemelerle de yaptırsanız bir sıkıntı ile karşılaşınca rektifiyeci, usta, parçacı sorumluluğu diğerine atıp sıyrılmaya çalışabiliyor, siz uğraşıyorsunuz. Bir de ben sanayide tanıdıkları olan bir insanım. Benim ve başka pek çok insanın rektifiye ile ilgili bu yönde deneyimleri olduğunu biliyorum. @otomobilci_x ’in en son bu konuda, yani sanayide motor yaptırmanın sıkıntıları hakkında iyi bir yazısı vardı, bulabilirsem paylaşırım. Bir de piyasada çok ciddi bir sahte parça sorunu var. Motorda en basitinden bir küçük parçanın dahi sahtesine denk gelseniz sıkıntı yaşanıyor. Parçacı da bilemeyebiliyor sattığı motor parçasının sahte olduğunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 27 Mayıs 2025; 23:12:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Enjektör, varsa dpf egr ama o kmlerde muhtemelen iptal edilmiştir. Bir de turbo tabi.
Bir de yakıt pompası var sanırım benzinliye göre daha pahalı veya sık bozulan. Dört enjektör, yakıt pompası ve turbonun revizyonu kalem kalem ne kadar tutar?
Dizel araçta enjektör pompa ve turbo üçlüsü varken
Benzinde enjeksiyon gaz kelebeği buji üçlüsü var.
Dizelde bunların tamir maliyetleri bile diğerlerinin 3-4 katı. Ayrıca pompa içinde contalar var belli bir süre sonra kaçırma yapıyor. Buda yakıt alakalı.
Dizel araçta yağ yakma başladığında egzantrik milinden tut pistona kadar parça değişimi yaparken benzinde segman ile iş hallolur.
Taksiciler bile dizel kullanmıyor. Buradan bile anlamanız lazım.
Ben 200binde falan dizel araç almam alan varsa bende 2 tane 250 binde araç var vereyim turşusunu kursunlar...
Yanlışın var tam tersi olacak.
Kronik sorunlu motorlar hariç her aracı bakımlı kullanırsan milyon kilometreleri görüsün benzin dizel farketmez.
Benzinli Hyundai Elantra ve Accent ile 1 milyon km yapan taksiciler var ayrıyetten 1.6 dizel Jetta ile 1.5 milyon km yapan var Youtube'da videoları mevcut.
10 yaşında 400 bini geçmiş, dükkanda eşek niyetine bindiğimiz 1.5 dcinin sorundan falan haberi yok.
2 yaşında 80bine gelmiş1.3 tce geçen ay hararet yaptı.
yani belli olmuyor
-
Neden?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Dizel motorlar benzinliye göre daha sağlam üretilir. Silindir içi basıncı sıkıştırna oranı vs daha yüksektir. Ticari kullanım ömrüne uygun üretilirler. Ayrıca bugün multijetlerden bahsedildiğinde 1milyon km gidiyor o motorlar lafını çoğu kişiden duyarsınız. |
Benzer içerikler
- ford kuga yorumlar
- skoda navigasyon aktif etme
- android teyp saat ayarı bozuluyor
- egea 1.3 multijet yağ eksiltme
- ağır bakım ne kadar tutar
- togg şarj süresi
- en hızlı araba
- tesla yeni model
- q4 e tron fiyat
- jeep grand cherokee
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X