Şimdi Ara

DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
448
Cevap
8
Favori
242.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • genelde po ve opet'ten almaktayım iki firmadanda memnun kaldım.
  • Ben de shell ve total kullanıyorum. Aslında hep total alıcam ama adam da bir tane pos var o da türkiye finans bankası, hiç bir kampanyaya katılmaz etmez. Direk nakit alacaksam total alıyorum yoksa hep shell. İkisi de gayet güzel hiç sıkıntı yok. Tek sıkıntıyı PO'dan alınca çektim kışın bonusun kampanyası vardı, aldım ertesi sabah araba çalışmadı 5-6 kez marş yapınca çalıştı
  • Kardeş son zamanlarda bu forumdaki saçma sapan banal konuların üzerine bu konu ilaç gibi geldi. Eline, emeğine sağlık, gerçek paylaşım budur.

    Bana korna çaldılar, önüme kırdılar konularını görmekten kına gelmişti artık ...
  • valla sen 3.54 den alırken ben 3.04e alpet alıyorum gayet ıyı yakıtı var biraz sehir dısına dogru ucuz istasyonları aramak lazım illa markı takıntısı yapmayın derim
  • Valla menzili nasıl hesaplıyorsunuz hayret ediyorum.Her gün farklı tarzda kullandığım için ben hesaplayamam.Sürekli Shell'den alıyorum, bir ara lukoil den aldıydım, performansı düştüydü aracımın. Bir daha da almadım.
  • Burda çekişte anlik turbo basıncını hesaba katan var mi acaba ? Benim 1.8de ne koysam ayni geliyor zaten yakmasin diye gidim gidim basiyorum küçük motorda belki fark edilir ama anlamadim gitti bu meseleyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shell den alıyorum son 1 kaç gündür diğer yerlere göre menzilim uzadı.
    Bp güzeldir tavsiye ederim yanlız nasıl oluyo anlamıyorum günlük 20 tl lik yakıtı bitiriyodum normalde 10 liralık harcarım.
    po tavsiye etmem uzun bir süre po dan aldım şamandra problemi çıktı başıma. aslında bu sorun totalde başladı po da en üst seviyeye ulaştı 2-3 günde bir şamadra probleminden dolayı trafikte araç sürekli stop ediyodu. Bp den almaya başlayınca ayda 1 kere yapar oldu yakıtın önemini ciddi anlamda anladım.
  • ben genelde shellden alıyorum ama opetten de memnun kaldım
  • Şu total çıkmasaydı iyiydi ama Demirören'le birlikte bitti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşımızın başına gelen ufak bir olaydan bahsetmek istiyorum. Araç 2011 dizel 1.6 tdi golf commfortline otomatik DSG. Araç 40000 kmde 2 el olarak alında şuan 55.000 km hep shell yakıt kullandık 15.000 km ayrıca würth katkıda koyduk ancak araçta ENJEKTÖR değişimi sorunu ile karşılaşıldı. Yani servis tabiri ile durum böyle. Servis araç düşük km olduğundan ve sürekli servis bakımlı olduğundan piyasada da sorudğumuz enjektör takımına müşteri memnuniyeti indirimi ile beraber 1.800 tl fiyat verdi. Piyasada 4000 serviste 6000 tl fiyatı var.

    Burada garip olan araç ilk sahibi nasıl bindi bilemiyorum ancak shell ile ilgili güzel düşüncelerim bazen ? işaretlerine dönüşüyor. Acaba bu yakıtlar bazen kaliteli bazen dandik mi diye. Türkiye deki dizel yaktıların hala avrupanın çok gerisinde olduğunu düşünüyorum. Bir bilen varsa bizide bilgilendirsin. Ancak yakıtlar arasında farklılıklara ben inanan biriyim. Keza LPG de de bariz farklar vardır Mesela Milangaz lpg bana göre arabaya ha hava basmışsın ha milangaz farkı yoktu....200.000 km neredeyese tüm lpg uzun uzun denedim kesinlikle farklar var. Fiyatlar aynı olmasına rağmen.

    Aynı hammadde değil bu arada bunuda belirtmek isterim. Brent petrolü , Texas Petrolü ve Arap petrolü arasında dağlar kadar fark var bunu araştırabilirsiniz. Mesela yaptığım araştırmalarda en iyi petrolün texas petrolü olduğunu daha sonra brent ve arap petrolü geldiğini biliyorum. Brent petrolü damıtılınca daha çok benzin ürünü çıkarılıbilirken arap petrölünde ise daha çok mazot ürünü çıkarılabilmekte. Bu açıdan bakıldığında her petrol aynı hammadeye sahip değildir. Ki araçlara yakıt alınan firmaların çoğu rafineriden ürün almakla beraber hepsine belli oranda katkı koymaktalar ve yapı değişmektedir. Aksi durumda Türkiye'de mazot kullanmak imkansız olabilir.......


    Orhan bey Tşkler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgr1903 -- 7 Mart 2016; 9:57:07 >
  • Eski aracım mk3 kasa dizel leondu. Shell kullanırken traktör gibi çalışan motor total'a geçince benzinli gibi çalışmaya başladı. Depoyu fuller fullemez hem de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgr1903

    Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim 15 yıllık ehliyetim var. İşim ve evim arası 80 km ev iş git gel günde 160 km yol yapan biriyim.
    İşim ile evim arasındaki yol Türkiye'nin en zorlu yollarından biri.
    [simage][/simage]

    K.maraş Göksun arasında seyahat ediyorum tek şerit virajlı ve Rakım 568 m metre rakımda başlayıp 1450 m metre rakıma tünellere dar yollarla gidilen MAyıs ayında KARlı havaya bile rastlayabileceğiniz bir yol.

    Maraş merkezde oturup işe göksune gidince hava değişimi 10 dereceyi bulmakta bu şartlarda 150000 km yaptığım MEGANE2 otomobilimi (LPGli) satıp Dizel Fluence aldım. Araç 37000 km deydi şuan 45000 km de.

    Dizel araçları lpg araçlar kadar uzun kullanmadım. O yüzden yazacağım yorumlar sürekli dizel yakıt ve araba kullananlara göre daha yeni taze deneyimlerim olduğu için daha objektif olacağını düşünüyorum.

    Araç ile 8000 km BP TOTAL SHELL OPET LUKOİL PO EORUDİZEL yakıt aldım.

    1 er depo her firmanın kini kullandım. Gerçi son zamanlarda hangi kartın nerede kampanyası varsa yakıtı alıp puan kazanmaya bakıyorum :).

    Ancak benim aracımla performans ses v.b denemeleri yaptığım bu yakıtlarda benim yol şartları olsun motor zorlaması olsun sıralama aşağıdaki gibi oldu.
    1 total
    2 shell
    3 bp- opet
    4 po - lukoil

    en memnun kaldığım yakıt kesinlikle total oldu. Shell total olmadığında kullanmak istediğim yakıttır. Bp ile opet arasında pek bir fark hissetmedim bence benzer ses ve performansa sahip.

    Po ve lukoil ise sesli çalışıyor performans açısından diğerlerinin biraz gerisinde. Özellikle tek şerit sollamalarda bariz hissettim bu farkı o yüzden bu yorumu yaptım arkadaşlar.

    Gelelim sonuca ben çok uzun testler yapmış biri değilim ama yeni deneyimlerden çıkardığım sonuçlar budur.

    Tavsiyeleriniz ve açıklamalarınız olursa sizlerin deneyimlerinden de yararlanmak isterim saygılarımla.

    Tam benim görüşümdesin hocam.. Total en iyisi , yoksa Shell.. Opet uzun süre kullandım, motoru bağırtıyor, artık hiç kullanmıyorum.. Arasıra Türkpetrol..
  • Clio 3 dizel aracıma 3.5 senedir opetten mazot alıyorum, shell v power nitro + aldım ve direkt olarak motorun daha sessiz çalıştığını hissettim, bundan sonra çok yolumun üstü olmamasına rağmen shellden alıcam mazotu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: divapan

    avrupada mazottaki kükürt oranı 15bpm türkiye de 35000 bpm aradaki farka bakarmısınız pompadan resmen kömür akıyor türkiyede o yüzden en kral yerden de alsanız en rezalet mazotu kullandığınızı bilin beyler e motorlar avrupaya göre tasarlanıp test ediliyor sonra olan bu

    Yapmayın etmeyin !!!

    Bu ülkede 01.03.2011 yılından bütün dizel yakıtlarda 10 ppm ( sizin deyiminizle bpm!!!) kükürt oranlı yakıt zorunlu hale geldi.

    Yanlış bilgilendirmeyelim lütfen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hassey kullanıcısına yanıt
    Silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 11 Şubat 2017; 17:53:45 >
  • herkes bişey sallamiş konuda.
  • Total gercekten iyi ama yasadigim yerde taaa nikahinda bulundugu icin alamiyorum.
    Hepsi yanyana olsa girecegim istasyon her yakit tipinde total olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 19 Mart 2016; 21:53:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinciler arasında kayda değer bir menzil gitme farkı olduğuna emin olan varsa bende orayı deneyeceğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha tecrübeli olarak alpet torojet oneririm. Ankarada 3.14 ten alıyoruz su an tadından yenmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert

    Ben daha tecrübeli olarak alpet torojet oneririm. Ankarada 3.14 ten alıyoruz su an tadından yenmiyor

    torojeti bende denedim gayet iyi,sıkıntı yok, fiyat da uygun, torojete devam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.