Şimdi Ara

dizel motorda turboyu zorlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel megane 80 hp kullanıyorum. Geçen hafta sonu tuzladan pamukovaya gittim. Arabayı gayet sakin kullandım. Dönüşte İzmitten sonra Şekerpınar gişelerine kadar arabayı 4000 devir 170 hızla kullandım tabi yol bu bazen hız kestim ama genelde önümde benimle aynı hızda giden jettanın peşinden gittim. Yani o yolu açtı ben de onun peşini bırakmadan 4000 devir 170 hızla gittim. Acaba turboyu çok mu zorladım ? Arabaya zararı olur mu? Turbo bozulur mu?

• Birşey olmaz,hatta bir miktar yararı olacaktır eğer araba ısınmadan o hızlara çıkmadıysan ve arabayı zorlamadıysan.
  • Bu turbolu arabalar o kadar emanet yapılmıyor.Bir sürü zorlu testten geçiyolar.

Bence bir zararı olmaz.
  • Yağın falan kaliteliyse zararı olmaz diye düşünüyorum
  • sen onu zorla dıye oraya takıyolar ztn :D 190 ı goster o turboyada acılsın bıraz bellı pek kullanmıyosunuz 5.vıtesı :)
  • Arabanın motoru ısınmıştı, yani tuzladan pamukovaya gittim, dönüşte yolun son kısmında 4000 devir 170 hız yaptım. Arabanın bakımı 10 000 binde bir yapılıyor şu an bakım zamanının ortası yani 45 000 de , yani yağ henüz temiz ancak renault servislerinde ne yağ kullanılıyor onu araştırmadım. Bilen varsa bana da söylesin. Beşinci vitesi kullanırım hep ama 2000 ile 2500 bazen 3000 devir de yani çok zorlamam ve ekonomi olsun isterim. Bir arkadaş çok zorlamadıysa bir şey olmaz demiş, izmit şekerpınar arasını bilirsiniz çok zor bir yol değil ama kullanıcı olarak ben nasıl davrandım derseniz , ani gaz verip gazdan çekmedim, genelde 4000 sabit devir de kullandım.
  • hiçbişi olmaz, turbonun kurumları dökülmüştür hatta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atmosferik dizel motor.
    8 yıl önce açıldı
    Benzinli Motor İdeal Devir
    4 yıl önce açıldı
    Atmosferik motora turbo montajı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiçbirşey olmaz merak etmeyin. motordaki kurumları temizlemiştir

sadece 1. viteste yüksek devirlerde kullanmaktan kaçının
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizsahin1971

Arabanın motoru ısınmıştı, yani tuzladan pamukovaya gittim, dönüşte yolun son kısmında 4000 devir 170 hız yaptım. Arabanın bakımı 10 000 binde bir yapılıyor şu an bakım zamanının ortası yani 45 000 de , yani yağ henüz temiz ancak renault servislerinde ne yağ kullanılıyor onu araştırmadım. Bilen varsa bana da söylesin. Beşinci vitesi kullanırım hep ama 2000 ile 2500 bazen 3000 devir de yani çok zorlamam ve ekonomi olsun isterim. Bir arkadaş çok zorlamadıysa bir şey olmaz demiş, izmit şekerpınar arasını bilirsiniz çok zor bir yol değil ama kullanıcı olarak ben nasıl davrandım derseniz , ani gaz verip gazdan çekmedim, genelde 4000 sabit devir de kullandım.

Elf sxr evolution 5-40 yağ kullaniyor servis. Çok kaliteli bir yağdır, Renault da tüm servsilerde standart bu yagi kullandirir zaten.
    Arabanı kullandigin devir ve suratte de hicbisey olmaz. İzmire gittim ben de ne aliyorsa basarak; ortalama 158 km sürat tutturdum.
    Ben de çok sakin kullanmakla beraber zaman zaman kurum atmasi için ve motor hararetini bulmuşken devir çevirtirim.

• Hiçbir şey olmaz merak etme.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sakin kullanırım zaten çok fazla 4000 devirde kullanmam, 2000 ile 3000 arası kullanırım.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sakin kullanırım zaten çok fazla 4000 devirde kullanmam, 2000 ile 3000 arası kullanırım.
  • Uzun yolda kurum atsın diye araç sürekli yüksek devirde kullanılmaz. Ara ara yüksek devirlere çıkılır.
  • bas bas bişey olmaz

• neden siliniyor mesajım ne var ki ?

uzun süre yüksek hızda giderseniz turbo hasar görür

kendim dahil en az 4 kişinin turbosu bu nedenle dağıldı

birşey olmazmışmış mış da kalır el insaf
  • gereksiz bir hareket,

redline'i 4-5 bin devirlerde olan dizel motorlar takdir edersiniz ki performans icin uretilmemis.

aractan cok o hizda size zarar gelmedigine sukredin.
  • Kurum atmak için ara ara yüksek devirlere çıkılır denilmiş peki somut olarak cevap verirseniz sevinirim. Hangi hız? Hangi devir ? ve Ne kadar süre?
  • bisey olmaz, otobanda cogu kisi bu sekilde seyrediyor zaten.
  • Motor soğukken yüksek devirlerde kullanınca ciddi zarar verebiliyor. Acemilikle bir 1.5 dCi turbosu patlatmışlığım var. :) (Sabah sabah direk otobana çıkıp, 170 km/h ile yaklaşık bir 10 dak. gittim, sonra olanlar oldu.)

Ama motor sıcakken çok problem olmaz herhalde. Yine de çok zorlamamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizsahin1971

Kurum atmak için ara ara yüksek devirlere çıkılır denilmiş peki somut olarak cevap verirseniz sevinirim. Hangi hız? Hangi devir ? ve Ne kadar süre?

http://forum.donanimhaber.com/m_22026445/mpage_1/key_/tm.htm
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.