Şimdi Ara

Dizel mi Benzinli mi? Anket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Dizel mi Benzinli mi? Anket

(En Son Oy Tarihi: 5.3.2022)
Giriş
  • Şehir içinde kullanılacaksa, ev ve arada bir gezmek için ne alınmalıdır?

Dizel bakımı pahalı deniyor da?

• bence Dıesel ama sen konuyu motor bölümüne aç
  • dizel ucuz yakıt kısa motor ömrü
    benzin pahalı yakıt uzun sağlıklı performanslı motor ömrü
  • zevki için soruyorsan benzinli

yok masraf için soruyorsan dizel

tabi dizelin masrafı çok olur ama benim bildiğim dizel fiyatları tavan yapmadıysa çıkartırsın yakıttan
  • Şehir içinde ne kadar kullanabilirsin. Sadece günde. Sonuçta sabah akşama kadar 10km kullanamayacaksın. Belki 2km ya da daha az. Tabi bazı günler 3km olabilir. Dizel kullanıp motor eskittiğim zaman yakıttan ne tasarrufum olabilir ki? Hem ikinci el dizel patlak oluyor. Dolayısı ile satamayacağım demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 4 Mart 2008; 0:41:27 >
  • hem birim fiyatları göz önüne alındığında hem de az yakma bakımından karşılaştırıldıklarında tabiki dizel daha avantajlı olacaktır şehir içinde fakat benzinli motorun verdiği performansı hiçbir zaman dizel motorda alamazsınız.
  • Allah Allah mantıklı düşündüğünde dizel mantıklı değil ki. Tek avantajı km'de 170 kuruş, fakat ya sonrası? Bir arkadaşım 2001 dizel aldı araba servisten çıkmıyor. Dizel uzun ömürlü değil gibi görünüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dizel mi lpg mi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dizellerin hem torku yüksek olur hem mazot daha ucuz hemde daha az yakar. Bakımı masraflı ama dayanıklıdır. Kızartma yağıyla bile çalıştırabilirsin. Hatta avrupada mazota %3 biodizel(kızartmayağı) katılıyor bu 2010 da %10 a çıkıcak. Petrol azaldıkça biodizel ve hybrid otomobil kullanımı artıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccm* -- 4 Mart 2008; 0:47:51 >
  • arkadaşın Dıesel i benzinli araç gibi kullandıysa normal Dıesel e benzinlideki gibi hor kullanamazsın

yani genelde yapılırya yüksek devirli kullanıp bağırtma, yok pati çektirme vs

Arık taksicilerin çoğu Dıesel e geçti vardır bi hikmet

ama 3-5 km içinde Dıesel aldığına demez

ben kırıkkale ünv okuyorum arkadaşlarla gide gele reno kongo ( 11 kişi maksat kaynatmak olsun) 250 bin km yapmıştık günde gidiş geliş 180 km yol arada arkadaş kendi istanbula da gidiyodu
  • Dizel aracın özen gerektirdiği doğru, çalıştırınca ve stop etmeden 1-2 dk bekleyecksin üst ve alt devirleri fazla zorlamayacaksın. Yılda ise 10 bin km den fazla yapıosan dizel mantıklı, fakat ülkemizdeki mazot kalitesi göz önünde bulundurulunca her yerden de almamak gerekiyor. Örneğin ben günde 40km yol yapıorum, evden işe işten eve. Köprüyü de kullanıorum, eskiden benzinli aracım vardı çok yakıodum malum dur kalk, dizel çok az yakıyor. Performansı da benzinlileri aratmıyor: 1.5 dizel 110 bg. Eski aracım 307 1.6 benzinli 110 bg di ve çok hantaldı, gerçi ağırlık da var. Bence tamamen kullanım meselesi fazla kilometre yapmayana dizele ekstradan fiyat vermek gereksiz.
  • Benzinli al LPG taktır.

Dizel, benzinli motordan daha temizdir (bkz: euro diesel). Ama LPG daha temiz, motor dostu ve ucuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 4 Mart 2008; 13:18:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

Benzinli al LPG taktır.

Dizel, benzinli motordan daha temizdir (bkz: euro diesel). LPG temiz, motor dostu ve ucuzdur.

+1
  • dizel
  • Eğer yılda 20.000 km den fazla yol alıyorsan dizel daha mantıklı, ancak 20.000 kmden az yol alıyorsan dizel seçmek pek mantıklı değil.
  • Dizel arabayı kullanmak daha zevkil bayırlarda falan hızdan hiçbirşey kaybetmiyor bastıkça hızlanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

Dizel arabayı kullanmak daha zevkil bayırlarda falan hızdan hiçbirşey kaybetmiyor bastıkça hızlanıyor.

Artı ara hızlanmalar süper. Tabi otobanda yüksek hızlarda benzinli daha üstün.
  • dizel al en başta biraz fazla verirsin ama daha sonra arabana binerken korkmazsın inan ki..sürüş zevkide cabası..

araba alacagım zaman cok dusundum yılda en fazla 5bin-6bin km yapardım diyordum ama kısmet temiz uygun fiyatlı bi dizel cıktı karşıma aldım ve 2yıl geçti sadece ankara şehir içinde yaptıgım yol 35bin km araba sürmenin zevkini aldım..ama akaryakıta gelen bu zamlar zevkimizin içine ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.