Şimdi Ara

Dizel Megane 2'ye HKS Blow-Off Taktık :)) Sonuç '' Harika '' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
4
Favori
33.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

elektrikli blow-off gibi çıkıyor ses

Elektrikli blow off mu :) Sen onu blow off'tan sayıyorsan 3. boğaz köprüsünden intihar et ;)

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyundai Motor Company -- 5 Haziran 2013; 22:52:39 >
  • Çok kara duman atıyor.. :/
  • 2. videoda araç fena siyah duman atıyor onu bir göster aşırı bir yağ yakımı var gibi duruyor ciddi sıkıntılara yol açabilir.

Ve blow off muhabbetine gelirsek.

Blow off turbo beslemeli BENZİNLİ motorlarda turbonun yarattığı aşırı hava basıncını ani gaz kesimlerinde veya ani durmalarda tahliye etmek için takılır. Kısacası turbo salyangozunun ve turbo borularını aşırı hava basıncı sıkışmasından kaynaklanan arıza ve sorunlara karşı korumayı amaçlar. Zaten o duyulan seste basınçlı havanın dışarıya çıkmasıyla oluşur tabii bunu çeşitli araçlarla süsleyebiliyorlarda. Benzinli araçlardaki turbolar 1.0, 1.2 1.8 bar ortalama ve daha yüksektir. Şimdi bu araçlarda blow off sesi tok ve kulağa çok hoş geliyor. Ama senin araçta ıslık gibi çok tiz ve kesmiyor itici olmuş kardeş açıkçası fake elektronik blow off kitleri sesinden farksız.
    Birde işin şu boyutu var blow off un varsa ve çuf luyorsan bilki kapışmaya açıksındır ve benzinli turbo beslemeli araçlarla hele hele altında megane varsa kapışmak imkansız. Milletin tozunu yutarsın ve kalkışa girmezsen ezik olarak görülürsün bunu kişisel algılama sana yönelik demiyorum genel olarak bu böyle algılanır.

Ama işin diğer boyutuda zevktir eğer sana senin aracından çıkan ve blow off çufuna benzemeyen o ses zevk veriyorsa ve bu hoşuna gidiyorsa en güzelini yapmışsın. Araç senin ve nasıl zevk alıyorsan kimsenin ne dediğine kulak asmadan onu yapmalısın.

Ama dediğim gibi videoda aşırı siyah duman atıyor demekki çok yağ yakıyor. Bu araç ya hararet yapmış fark etmemişsin yada sızıntılar var. İlk işin buna baktırtmak olmalı çünkü seni ciddi bir sorun ve masraf bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zblacKkenedz -- 1 Temmuz 2013; 18:01:36 >

• Öncelikle yanlış yere yazıyorsam kusura bakma abicim bende 1.4T astra var blow off taktırmayı düşünüyorum önere bilceginiz bii usta varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç yağ yakmıyor demişsiniz ama 2. videoda köfte arabası geçiyor sandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TreedyLine

komik bir durum söz konusu dahi degil.. videoda görgüsüzlük diyelim daha once blowlu araba kullanmadıgım için bairaz fazla cuflatıp uzattırmısım hepsi bu canlı dinlemenizi tavsiye ederim. sonucta elektronik blow degil bilmem ne degil subarularda evolarda olan hks blow off.

+ sunuda söliyim araba babamın degil dogum gunu hediyesi olarak alındı bu araba bana. dolayısıyla aile arabası degil sahsi bir araba babamın kendisinin doblosu var zaten ben zonguldakta üniversite okuyorum aracımda kapalı garajda duruyor babam elini dahi sürmüyor sadece hergün calıstırır bi 5 dk o kadar

cahil cahil yorumlar atmayın yok baba arabası yok bilmem ne arabası diye yasımız 21 diye hemen baba arabası oluyor benim bildigim baba arabası aile arabası olur bi ailede bi araba vardır ve o araba baba ana arabası olur ama bu araba ne baba ne ana arabası benim kendi arabam

aslında komik bir durum söz konusu... 130 hp 0-100 ü 10 saniye olan tartar bir dizelin evo subaru gibi ses çıkarması olayı... O sesin fındık kadar turbodan çıkmasıda cabası... Turbo sesi var ama araç gitmiyor sorun burda zaten.Zaten performans a yönelik düşünülmüş bir araç değil en basta... Düşün o kadar çuflatıyor sun çuflatıyorsun ama 1.6 honda civic yanından uzayıp gidiyor... Kötü bir durum olurdu..

• quote:

Orijinalden alıntı: zblacKkenedz

2. videoda araç fena siyah duman atıyor onu bir göster aşırı bir yağ yakımı var gibi duruyor ciddi sıkıntılara yol açabilir.

Ve blow off muhabbetine gelirsek.

Blow off turbo beslemeli BENZİNLİ motorlarda turbonun yarattığı aşırı hava basıncını ani gaz kesimlerinde veya ani durmalarda tahliye etmek için takılır. Kısacası turbo salyangozunun ve turbo borularını aşırı hava basıncı sıkışmasından kaynaklanan arıza ve sorunlara karşı korumayı amaçlar. Zaten o duyulan seste basınçlı havanın dışarıya çıkmasıyla oluşur tabii bunu çeşitli araçlarla süsleyebiliyorlarda. Benzinli araçlardaki turbolar 1.0, 1.2 1.8 bar ortalama ve daha yüksektir. Şimdi bu araçlarda blow off sesi tok ve kulağa çok hoş geliyor. Ama senin araçta ıslık gibi çok tiz ve kesmiyor itici olmuş kardeş açıkçası fake elektronik blow off kitleri sesinden farksız.
    Birde işin şu boyutu var blow off un varsa ve çuf luyorsan bilki kapışmaya açıksındır ve benzinli turbo beslemeli araçlarla hele hele altında megane varsa kapışmak imkansız. Milletin tozunu yutarsın ve kalkışa girmezsen ezik olarak görülürsün bunu kişisel algılama sana yönelik demiyorum genel olarak bu böyle algılanır.

Ama işin diğer boyutuda zevktir eğer sana senin aracından çıkan ve blow off çufuna benzemeyen o ses zevk veriyorsa ve bu hoşuna gidiyorsa en güzelini yapmışsın. Araç senin ve nasıl zevk alıyorsan kimsenin ne dediğine kulak asmadan onu yapmalısın.

Ama dediğim gibi videoda aşırı siyah duman atıyor demekki çok yağ yakıyor. Bu araç ya hararet yapmış fark etmemişsin yada sızıntılar var. İlk işin buna baktırtmak olmalı çünkü seni ciddi bir sorun ve masraf bekliyor.

dizel motorlar biraz siyah duman atar çok normaldir.Hele arkadaşınki gibi yazılım yapılan dizeller daha da fazla duman atar.Arkadaşın attıgı az bile daha fazla atanlarıda gördüm.Özellikle kick down yapıldıgında zengin karışımın hepsini yakamıyor ve fazlasını atıyor.Normal gaza basarken yani yüklenmeyince duman cıkıyorsa sorun vardır.Bu araçda sorun yok.

http://www.youtube.com/watch?v=1-fdzMHDvkk

http://www.youtube.com/watch?v=ZwuvZ0oq3I4

http://www.youtube.com/watch?v=D5UORvDLqP0

http://www.youtube.com/watch?v=3svlanZsdzM

ha şuda var yazılım çok iyi yapılırsa biraz daha önüne geçilebilir siyah dumanın.

• KÖR OLDUM.
  • Hava filtresi eksik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide orjinal blow off dediğimiz şey istenildiği zaman nasıl açılıp kapanabilir ki ? Ve benim bildiğim kadarıyla blow off turbolu araçlara uygulanabilir. Elektrik sistemiyle çalışan blow off la karıştırıyor olmayasasınız ??
  • O 400 lirayı keşke pompa/enjektör tamiri için ayırsaydın.
  • Sonuc harika degil bildigin amele isi olmus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse dememiş ki 1.5 dCi den en fazla 110 HP 260 Nm veriyor, 130 HP 320Nm ye motor dayanacak mı, dişli kutusu o torku kaldıracak mı, aktarma organları ne durumda?

Motorun ömrü ne oldu... ?
  • kusura bakmayın 3 yıllık bi konu belki ama söylemeden edemeyeceğim.

bindiğiniz araba megane 2 :)

herşeyi geçtim Renault yani ne bekliyosunuz ki çok komik olmuş bence yanınızdan geçecek olan bir subaru ne bileyim yazılımlı bir opel corsa bile sizi komik duruma düşürmeye yeterli diye düşünüyorum .

yinede zevk meselesi
  • ToyotaGibiADAM T kullanıcısına yanıt
    Sebebi neydi ki?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.