Şimdi Ara

Dizel aracın duman atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim 2011 model albea multijet aracım var.

Yakıtı sürekli opetten alıyorum ( YGS ) olduğu için eğer yakıt güvence sistemi gibi bir hakkım olmasaydı Shell'den alırdım

Sizlere sorum şu olacak.....

Aracımın motoru sıcakken normal rolantide çalışırken 2500-3000 devir gaz verdiğim zaman duman atıyor...

Sizce neden olabilir ???

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• her araç duman atar
  • Km yazmamışsın... Duman atması normal sayılabilir ancak enjektör temizliği zamanının yavaş yavaş geldiğine de işaret edebilir...
  • motor sıcakken yapıyorsa kalitesiz yakıttan dolayı enjektörlerle alakalı bir durum.

bizde 30bin de araç var hiç siyah duman atma sıkıntııs yok...

yani 60-70bin km de falan sa aracınız aracı zorladıgınızda dip gaz siyah duman atabilir. Onun harici atmaması lazım.
  • soğuk dizel ya da devirsizken duman atar. benim aracım duman atmaz diyen yalan söyler
  • havalardanda olabilir.. buhar size duman gibi gelebilir.. bazen bu araç ne kadar duman atıyor diyorum kendi kendime ama çevreme bakıyorum her araç atıyor
  • arkadaşlar duman atıyorda öyle abartılacak kadar değil..... Sadece fazla gaz verip bıraktığın zaman az duman atıyor araç 10.000 kmde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper5353

arkadaşlar duman atıyorda öyle abartılacak kadar değil..... Sadece fazla gaz verip bıraktığın zaman az duman atıyor araç 10.000 kmde

yakıttan dır baska istasyon dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper5353

Merhaba arkadaşlar...

Benim 2011 model albea multijet aracım var.

Yakıtı sürekli opetten alıyorum ( YGS ) olduğu için eğer yakıt güvence sistemi gibi bir hakkım olmasaydı Shell'den alırdım

Sizlere sorum şu olacak.....

Aracımın motoru sıcakken normal rolantide çalışırken 2500-3000 devir gaz verdiğim zaman duman atıyor...

Sizce neden olabilir ???

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

gaza basıp bıraktığında her turbo dizel duman atar bu normal bir durum.yakıtla ilgisi olmaz.önemli olan ayağını gaza belli bir devire sabitleyecek şekilde basılı tuttuktan sonra atmayı kesmesidir.eğer kesmiyorsa o zaman enjektörlerde sıkıntı olabilir.Aracınızda birşey yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.