Şimdi Ara

Dizel araç 1ay yatarsa sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar dizel araç 1ay yatarsa sorun olur mu?5 günde bir çalıştırsak 15-20dk yeterli midir?lastikler için sıkıntı olur mu? şimdiden teşekkür ederim bilgilendirecek arkadaşlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• haftada bir 20 dk civarı çalıştırıp biraz hareket ettirirseniz lastikler hep aynı yere basmaz ve içindeki tellerin ömrü kısalmaz

• 3 aya kadar herhangi bir aksiyon almadan araç yatırabilirsiniz.

• Teşekkür ederim

• 3 ay bıraz fazla degılmi arac için acaba tabıı en onemlı unsur aracın hareket etmesıdır herdaım ...
  • bir ayda bir sorun olmaz bence, çalıştırıp aküyü sağlıklı tutmanız yeterli.

• Net 45-50 gün hem benzinli hem dizel araclarımdan yatırdım. Akünüz saglamsa hicbirsey olmaz. Böyle durumlarda en zayıf halka aküdür. İlk o gider.

Lastik için ise; önerilen basınç atıyorum 32psi ise 36psi-38psi basın lastik kolay kolay ezilmeyecektir.

Baska da aracın 1 ay icerisinde zarar görecek parcası yoktur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 ayda en fazla akü biter başka ne olacak. eniştem vefat ettikten sonra 7 yıl aracı garajda yattı geçen gün satıldı adam yanında akü getirip marş bastı gitti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Açıklayabilir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

1 ayda en fazla akü biter başka ne olacak. eniştem vefat ettikten sonra 7 yıl aracı garajda yattı geçen gün satıldı adam yanında akü getirip marş bastı gitti.
    Aynen bizimde yediemin otoparkında 2 yıl aracımız yattı. aküyü değiştirip çalıştırmıştık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ustam kimileride araç boşta iken bile egzoz sıcaklığı istenilen seviyeye gelir diyor

• 2006 model focus dizel yılın 6 ayı kapalı garajda yatıyor sadece akü kutup başlarını söküyoruz hiç bir şey olmuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lag3

3 ay bıraz fazla degılmi arac için acaba tabıı en onemlı unsur aracın hareket etmesıdır herdaım ...
    3 ayın neresi fazla ? 6 sene önce yurtdışına çıktığımda 7 ay boyunca megane 3 1.5 dci hiç çalışmadan yattı sadece aküsü söküldü bitirmesin diye 7 ayın bitiminde aküyü bağlayıp ilk marşı bastım ilk denemede aldı sonrasında rutin kullanım devam etti hiçbir sorun yaşanmadı
  • Bildiğim kadarı ile dizel araçlarda, uzun süre yatmış ise alttan yağ kartel deposu ısıtılır. Fön veya ısıtıcı ped ile. Sebebi yağ uzun süre beklediğinden diplerde doğru jelleşebilir buda motora ciddi zarar verebilir.

• Ben bir şey olacağını sanmıyorum. 30 yıl hiç çalışmamış araçlar çalışıyor tek marşta. Tamam onların motordaki hortumları falan işlevini kaybetmiştir ama hali hazırda kullanılan bir arabayı 3 ay yatırırsan bir şey olmaz. Ama dönem dönem çalıştırılması lazım hortumlar çatlamasın.
  • Benim dizel araba 14 ay yattı ninemin evin bahçesinde.Akü başlarını söktük üstünü çadırla örttük yağmur ,güneş, kar ,soğuk herşeyi gördü.Zamanı gelince aküyü bağladık tek marşta devam yağını filtrelerini değiştik bir sıkıntı yok.Sende de bişey olmaz.

• alarmı devreye sokmadan kapıyı kilitleyebilirseniz bu da akünün dayanma süresini uzatacaktır ancak araca hırsız musallat olursa ona karışmam..

pandemi döneminde ben bu şekilde yatırmıştım aracımı 3 ay.. tabi 2 haftada bir çalıştırdım ufak turlar attım.. akü hala pırıl pırıl

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yakıt deposunu fullemeyi unutma hocam. benim aracın kitapçığında böyle yazıyordu, aracı yatıracaksan depoyu fulle diye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.