Şimdi Ara

dizel alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • atmosferik lpgli aracım var şehir içi km de 2.5 lira yakıyor, dizel alsam o da aynı yakacak en azından lpg ile uğraşmamış olurum 1.3 cdti astra düşünüyorum.

• dizel ile uğraşmayacağını mı sanıyorsun ?

ki 1.3 cdti astra 2.el alacaksın...

turbosu,egr'si,dpf'si,tutmayan enjektör revizyonu,hortumu,intercooler'ı...

motor rektefiyesi, yok şanzıman sorunu... bir anda 100-200bin 'lik olabilirsin...

Türkiye LPG ülkesi... ekonomi ortada

aracın yağına suyuna bakıp sessiz sedasız LPG ile devam etmek lazım...

• Lpgli arabadan dizele geçince çok değişim olmaz, benzinden dizele geçilir. dizel araç ne kadar basarsan bas belli bir kapasite üzerinde yakmaz. Astra şehir içi 6 litreyi pek geçmez
  • dizel ile uğraşmayacağını mı sanıyorsun ?

ki 1.3 cdti astra 2.el alacaksın...

turbosu,egr'si,dpf'si,tutmayan enjektör revizyonu,hortumu,intercooler'ı...

motor rektefiyesi, yok şanzıman sorunu... bir anda 100-200bin 'lik olabilirsin...

Türkiye LPG ülkesi... ekonomi ortada

aracın yağına suyuna bakıp sessiz sedasız LPG ile devam etmek lazım...

• 1.7 ton dizel SUV araç 1.0 Turbo B sınıfı benzinli araçtan az yakıyor. Litre fiyatı olarak da dizeli 3 TL kadar daha uyguna alma şansımız var.

• ben alirim. lpg yerine havada karada alirim.

• Şu an 1.3 dizel kullanıyorum. Kullanım alışkanlıklarımla LPG li kullandığım araçlarla aynı değerleri alıyorum. Dizeli sevmesemde illk sahibinden 90 bin km benzinli fiyatına denk gelince LPG ile uğraşmak istemediğimden aldım.
    Belli markaların araçları hariç LPG li araç arıza verdimi adamı yorar.
    Çok el değiştirmemiş bir dizel işinizi görür ucuz diye oynanmış bir dizelde sizi yorar
  • lpg yi 22 den alıyorsan araç normal yakıyor . biraz daha temkinli sürersen bir miktar düşer ama çok dramatik düşüş olmaz çünkü herşey pahalı. dizel lpg den daha ucuz olmaz dert sadece yakıt ekonomisi ise geçme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    5 ay önce açıldı
    Cruze alınır mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • infinite kullanıcısına yanıt

sıfır alınmıyorsa dizel saatli bomba . özellikle 100 bin km üzeri .

bu dediklerinin hiçbiriyle uğraşmıyorum tdi aracımla. bu arda rektefiye demişsin de tüplü bir araç dizel bir araçtan çok daha önce rektefiye ister. araya şanzımanı da sıkıştırmışsın ki tüplüde şanzıman yok mu dizelle tüple alakası nedir şanzımanın?  

hem ekonomik olsun, hem güvenli hem de başa bela olmasın diyorsan tek seçenek dizeldir. tüplü araç sadece ekonomiktir, diğer ikisini sağlamaz.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

senin uğraşman mümkün değil zaten...

ben ortalama bir kullanıcı için konuştum

sorun yok devam ediyoruz  

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

Opel ecotec motoru var arabada, LPG de kullanmasam 4.5 lira yakacak şehir içi benzini şu gibi içiyor.Lpg de kullansam bu sefer subapları yanacak masraf çıkaracak.Herkes dizel çok masraf açar bulaşma diyor ama sokağa çıkınca gördüğüm 10 araçtan 8 tanesi dizel.İnsanlar sabah akşam kullanıyor birsey olmuyor, bende atmosferik lpgli araba var ayda yılda bir kullanıyorum ama masrafı bitmiyor.Yok yağa şu karıştırma, yok eksantrik dişlileri bozma, yok bobin yakma, termostat arızası, hararet yapma, LPG geçerken stop etmeler falan.Habire masraf çıkarıyor.Çevremde dizel kullananlara bakıyorum adam bakim harici bir şey yapmıyor arabası da 270bin kilometrede falan.Belki de ben çok şanssızım bilmiyorum, ama insanlar dizel alma demiş forumda hep sanki alınca ertesi gün hemen araba dağılacak gibi konuşmuşlar.Bu da beni korkutuyor kararsız kalıyorum.

• Opel ve LPG bana uzak iki eylem astra ile yeterince deneyimim oldu. LPG uyumlu araç alacaksam net Japon yada Kore aracı alırım veya benzinle binerim. 1.3 Aveo kullanıyorum geçen sene 20 bin km yol yaptım. Aldığım fiyata tutulan markaların benzin LPG yüksek kilometre yıkık araçlarını veriyorlardı. Ben memnunun ama size şunu söyleyeyim piyasada oynanmış araç çok temiz dizel bulursanız alın yoksa gerek yok
  • benzin-dizel-elektrik-hybrid

benzin normalde son sıradadır ama şuan dizel ile benzini birbirinden keskince ayırmanın anlamı yok gibi

ne alaka. ben de ortalama bir kullanıcıyım. eskiden mazot kötüydü, o yüzden bir dönem dizel motorlar perişan oldu. artık öyle mazot kalmadı. bilecikteki ucuz istasyonlardan mazot aldım, onlarla bile sorun yaşamadım ben 6 senedir.

• özellikle istanbul gibi bir yerde yaşıyorsan öyle bir anlamlı ki. dizel-benzin fiyatının eşit olması bir şeyi değiştirmez. dizel araç daha az yakıyor, ordan da tasarruflu. almanya'da mazot hep benzinden daha pahalıydı ama yine de insanlar dizel alıyordu bu dizel motorlara ek vergiler gelmeden önce. dizelle yoğun trafiğe de girsen deli gibi bassan da belli bir litreyi geçmezsin. germez adamı dizel motor.

dediğin gibi hocam sürekli dizeli engelleme yaklaşımı hakim şuan, yani zaten alacak olan alıyor ama tr genel nufusa bakalım, şuan otomatik benzinli mi alırsınız yoksa manuel dizel mi, fiyat bazında, muhtemelen eskiden bi düşünülürdü şuan kimse düz-dizel demez, işte o baraj yıkıldı(araba fiyatlarını bakmayalı uzun zaman oldu ama eskiden benzinli bi tık ucuzdu şuan durum ne bilmem hatta aradaki fark ile birkaç yıllık yakıt masrafım çıkıyor denirdi, ben orada kaldım ve onun üstüne günümüzü ekleyip yorum yaparım

• Kısa mesafe için dizel alınmaz,

• genelde evet benzinli daha ucuz oluyor. ben alırken highline benzinli comfort dizele eşitti ben tasarrufu seçtim + konfor yerine. bir de dizel satarken de fiyat olarak farklı gidiyor. o yüzden alırken dizele verdiğin fark problem olmuyor. bizim bir takım dh zevatı avrupalılar dizeli bıraktı hurra bırakak diyor -da her ülkenin gerçekleri farklı. onlar dizele ek vergi geldi diye bırakıyor, yoksa dizel daha çok satıyordu almanya'da şundan birkaç sene önce. bizde dizele ek vergi gelmedi, bu acele niye? asla da gelmez bizde ek vergi.

katılıyorum tr için dizelin bitmesi kolay koaly mümkün değil, avrupa 2030 da dizeli sıfırlasa tr de bu 20 yıl alır en az, tofaşk gerçeği ortada

• LPG dizelden az yakıyor. Artık bu herkes tarafından kabul görmüş hala neyini inkar ediyorsunuz. Tek amacın az yakıt ise LPG alacaksın bu kadar basit.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.