Şimdi Ara

Diyelim ki bir yaya önünüze atladı ve çarptık ?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
62.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kan parası nedir ya? Ha kızını para için satan adam, ha ölüsüne kan parası isteyen adam. He bunu da istem dışı, yani arkadaşın konunun başında yazdığı şekilde olan kasıtsız kazalar için yazıyorum. Aksi durumda zaten yine para mara lafı bile edilmemeli bence, zaten cezasını veriyor devlet.Tabi yeterli mi orası da ayrı bir konu. Neyse, öhm...
  • bu kaza burdurda oldu ve 2 tane gencin ölümüyle sonuçlandı aracı süren kadın için ve ölenlerin aileleri için çok zor bir durum,kendim neredeyse hergün aynı yoldan geçiyorum ve yayalar gerçekten çok dikkatsiz karşıdan karşıya geçerken adamın araba motor umrunda değil sallana sallana geçiyor zaten bu kazada sorumsuz bir yaya yüzünden oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 9 Mayıs 2012; 17:12:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powereng

Avrupada yaya gecidi degilse yayaya carptiginda suclu degilsin.. Turkiyede kimin ne zaman nasil hakli oldugunu benim mantigim kaldirmiyor.. Araclarin hareket alani olan yola pat diye atlayan kisi intihara tesebbus ediyor demektir. Bende asiri hiz, alkol v.s. yoksa yaya isterse hayatini kaybetsin bu benim sorumlulugumda degildir.. SAhsen bende yaya olarak bi yere gittigimde yaya gecidini kullanmadigimda sucluyum ve bir araba bana carparsa o adami suclayamam.

sofor her saniye sagdan soldan yola atlayacak insanlari kontrol ederek hareket edemez

Benim çocuğa çarpma olayında kusur çocuktaydı. Parketmiş olan iki arabanın arasından yola fırladı. Babası önce davacı oldu. Fakat sonra vazgeçti. Vazgeçme sebebi çok ilginç. O da sana dava açar. Çocuğuna sahip çıkmayıp yalnız başına sokağa saldığını söyler. Ayrıca adam kendi çocuğunuda trafik kazasında kaybetmiş. Onun acısını şimdi bir daha yaşar gibi oldu demişler.

Fakat ne olursa olsun. İster haklı olun. ister haksız. Çocuğa çarpmak çok kötü oluyor. Nihayetinde çocuk. İyileşmesi en büyük dileğimdi ve iyileşti sonunda.

• 3 yıl önce teyzem çok işlek olmayan bir yolda (yolun iki tarafında da her daim kamyon, tır, otobüs park halindedir) iki kamyonun arasından geçip yolun karşısına geçmek istemiş ve dalgınmış. iett otobüsü de (kırmızı ikarus) orta hızda gelip teyzemi ezip geçmiş. 15 gün yoğun bakımda kalan teyzem daha sonra vefat etti. İett şoförü şuanda dışarıda. Hatta hep dışarıdaydı. Tanıkların ifadesine bakıyor herşey. Tabi arkanda İETT olması mutlaka ki etkili..
  • Yine aklıma geldi.

Az önce balkondayım ders çalışıyorum bir ses geldi dışarıdan çıktım baktım bir tavuk yerde can çekişiyor bacağı falan kopmuş biraz ilerde servis hızlıca giderken gördüm.Çok acıdıydım l.n aklıma geldikçe içim kötü oluyor. 2 dk sonrada tavukların sahibi geldi can keşisen tavuğu bıçakla kesti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

sofor her saniye sagdan soldan yola atlayacak insanlari kontrol ederek hareket edemez

Etmek zorunda. Canlı bir varlığa büyük zarar verebilecek boyuttaki bir metal yığınını harekete geçiriyorsa, azami dikkat göstermeli. Şöförlük yalnızca gaz pedalını ayakla ittirmek değil.
  • Üst kat komşumla muhabbetini yaptık geçenlerde; bir arkadaşının başına geldi söylemeye bile dilim varmıyor ama bilinçli şekilde çocuğu adamın arabasının önüne atmışlar, çocuk hakkın rahmetine kavuşunca da dünya kadar para koparmışlar davacı olmama karşılığında. Düşünebiliyor musunuz bilerek ve isteyerek atıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

quote:

Etmek zorunda. Canlı bir varlığa büyük zarar verebilecek boyuttaki bir metal yığınını harekete geçiriyorsa, azami dikkat göstermeli. Şöförlük yalnızca gaz pedalını ayakla ittirmek değil.

Edilecek yer var. Edilmeyecek yer var. Sokakta, caddede, meskün mahal içinde giderken, evet. Otoyolda giderken neden sürekli kontrol ediyim. Azami kontrol etmem gerekmez. Dikkatimi sürekli sağdan soldan biri atlar mı diyerek bir noktaya verirsem arabayı rahat kullanamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Üst kat komşumla muhabbetini yaptık geçenlerde; bir arkadaşının başına geldi söylemeye bile dilim varmıyor ama bilinçli şekilde çocuğu adamın arabasının önüne atmışlar, çocuk hakkın rahmetine kavuşunca da dünya kadar para koparmışlar davacı olmama karşılığında. Düşünebiliyor musunuz bilerek ve isteyerek atıyor ?

Canlı canlı mı atmışlar. Nasıl yani. Yuhhhhhhh. Allah belalarını versin inşallah ya.

Anadolu'da köylülerin yolda giden arabanın önüne ölmüş inek, eşek veya çoban köpeği atıp araba sahibinden para istediklerini çok duymuştum. Ama bir insan. em de çocuk.Aklım almıyor yaa.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 9 Mayıs 2012; 17:58:27 >

• Bu sorun bence suçsuz kurallara uyan bir kişi aracı ile giderken atlaması sonuçu oluşan böyle kazalar var, eğer mobese varsa delil olduğu sürece size birsey yapmazlar eğer sahitlere kalmışsanız (allah yalancı sahitlerden uzak eylesin) doğru söyleme oranları cok az oluyor malesef.
  • Boş konuşmaya gerek yok..
    Karar veren kişilerin değişmesi lazım

Savcı, hakim vs. herkesin düzene girmesi lazım (ki girmeyeceğini herkes biliyor o yüzden çekeceğiz)

Bi arkadaş tam emin değilmiş ama 200-300 bin kan davası falan filan demiş.

Tamam o zaman bu hayattan beklentisi olmayanlar ya da ailesini düşünen insanlar otobana çıkar ya da yolun ortasına atlar eşi çoluğu çocuğu kurtulur nede olsa beleş para geliyor.
    Kısadan para kazanmak olsa amacımız gider bi evlatlık çocuk alırım çaktırmadan yola atarım ver kan davası paramı falan.

Yazılacak çok şey var boşverrr.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

Bizim adalet sistemimizde

Her suç ayrı ayrı yargılanıyor mesela bizim kazamız

Biz 15 yasında ehlıyetsız motorsıkletlı cocuga carpıp uzul kaybı yasattıgımız için ceza yedik

O cocukta ehlıyetsız plakasız kasksız trafıge cıkmaktan yedı

Ama o cocugun aslında trafıkte olmaması bızım hukuk sıstemımızde gecerlılıgı yok aman dıkkatlı kullanalım

Oncelikle uzul kaybi degil, uzuv kaybi.. Her ne kadar para icin sizi somuru araci gormuslerse de bir taraftan da karsi tarafi da anlamak lazim.. Gencecik bir cocugun dalagi gitmis bu kaza sonucunda.. Kin kusar gibi yazmak yerine biraz empati kurun isterseniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenan21

quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

Bizim adalet sistemimizde

Her suç ayrı ayrı yargılanıyor mesela bizim kazamız

Biz 15 yasında ehlıyetsız motorsıkletlı cocuga carpıp uzul kaybı yasattıgımız için ceza yedik

O cocukta ehlıyetsız plakasız kasksız trafıge cıkmaktan yedı

Ama o cocugun aslında trafıkte olmaması bızım hukuk sıstemımızde gecerlılıgı yok aman dıkkatlı kullanalım

Oncelikle uzul kaybi degil, uzuv kaybi.. Her ne kadar para icin sizi somuru araci gormuslerse de bir taraftan da karsi tarafi da anlamak lazim.. Gencecik bir cocugun dalagi gitmis bu kaza sonucunda.. Kin kusar gibi yazmak yerine biraz empati kurun isterseniz..

Dalak bir vucutta gidebilecek en iyi organdir. Hicbirseycik olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Üst kat komşumla muhabbetini yaptık geçenlerde; bir arkadaşının başına geldi söylemeye bile dilim varmıyor ama bilinçli şekilde çocuğu adamın arabasının önüne atmışlar, çocuk hakkın rahmetine kavuşunca da dünya kadar para koparmışlar davacı olmama karşılığında. Düşünebiliyor musunuz bilerek ve isteyerek atıyor ?

Canlı canlı mı atmışlar. Nasıl yani. Yuhhhhhhh. Allah belalarını versin inşallah ya.

Anadolu'da köylülerin yolda giden arabanın önüne ölmüş inek, eşek veya çoban köpeği atıp araba sahibinden para istediklerini çok duymuştum. Ama bir insan. em de çocuk.Aklım almıyor yaa.....

Boyle bir durum var. Doguda doktora memura yapiyorlar genelde. Yabanciya yani.

• Benim de bi akrabamin basina geldi.adam yanyolda onune atlamis,kiyafetleri siyahti ve yayalara ait olmayan yoldan gecmeye calistigi icin butun suc yayaya verildi.adama 45km ile carpmis ama rahmetli oldu basini carptigi icin.aile davaci olmadi.kan parasi davaya gore olan birsey.1gun bile hapis yatmadi dayim.kesin bir sey yok yani
  • Geçen sene babbam usta bir şöfor olmasına rağmen bir yayaya çarptı. kaza geri geri giderken yaşlı amca ya çarptı. aslında kim kime çarptı belli değil? neyse babam 5000 lira ve diğer masraflar. adam kendine gelemedi kaç ay. çok zor çok.
  • Kusur yoksa haksız fiil ve de suc yoktur. Kusur kavramını arastirabilirsiniz. Kast, ihmal, özen yükümlülüğü vs.

Yani alkolsuz, hız sınırına uyarak, çarpmamak icin tüm ihtimamı göstererek çarptığınızda sorun olmaz. Çarptıktan sonraki yukukmlerinizi de yerine getirmelisiniz.
  • bir doktor arkadaşım 65 km/h ile giderken bir çocuğa çarptı çocuk öldü maalesef. arkadaşım doktor olması hasebiyle hemen olay yernde müdahale etmiş ve ambulansı çağırmış. bu durum onun suçunda azalmaya neden olacaktı. sonuçta kendisi 2/8 (ki 2 suçu kazaya karışan herkese veriyorlar.) çocuk 6/8 suçluydu. fakat taksirli adam öldürme suçundan yargılandı ama dediğim gibi çocuğun suçunun fazla olmasından dolayı ceza almayacaktı ki ailesi kan parası istemeye karar verdi. 150 milyar felan dediler fakat baktılar ki yargı yoluyla birşey çıkmayacak sulh ettiler. arkadaşım yaklaşık bir buçuk ay hapis yattıktan sonra çıktı...
  • arkadaşlar sgk da memurum. trafik kazalarında geçici iş göremezlik ödemesi yaparken komisyon kuruluyor. orada polis veya jandarma zaptına göre karar alıyoruz. zabıtlarda hadise şöyle şöyle olmuştur ve x kanunun y maddesine göre şu asli, bu tali kusurludur denir.

konumuz olan arabanın yayaya çarpmasında ise sihirli kelime "dikkatsizlik"tir. bir polis raporunda mealen şöyle diyordu: ..... hakimiyetindeki ... plakalı hususi otomobil .... caddesinde takriben 20 km hızla ... tarafından .... istikametine doğru giderken yolun ortasında yürüyen .....(hanım) ' a çarpmıştır. ..... hanım .... kanunun .... maddesine göre asli, ...... plakalı taşıtın kullanıcısı ...... "dikkatsizlik" sebebiyle tali kabahatlidir.

kadına yolun ortasında ne işin vardı diyen yok ama 20 km hızla giden sürücüye dikkatsizlikten ceza veriyor. her şartta yayaya çarptın mı suçlusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powereng

quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

quote:

yaya gecidi niye var ? trafik isiklari ve trafik kurallari niye var ? her kez istedigi yerden atlasin yola ne de olsa sofor her durumda haksiz. Ben arabami nasil kaldirima cikartamiyorsam, yaya da benim yoluma caninin istedigi gibi giremez. Hatta avrupada bazi yerlerde yaya gecidi disinda yola atlarsaniz sofor frene bile basmaz. siz atladiginiz gibi oradan siyrilmak zorundasiniz, cunku hatalisiniz, olmamaniz gereken yerdesiniz.. Avrupada mantik sudur ben kanunlari karsi birsey yapmadiysam gerisi karsidakinin sorunu..

Soforluk ondeki aracla olan fren mesafesini korumaktir, istanbul trafiginde kaciniz ondeki aracla fren mesafesini koruyabiliyorsunuz ? soforluk asiri hiz yapmamak, beygir gucuyle erkekligi karistirmamak, alkollu arac kullanmamak, hatali sollama yapmamak, yaya gecidinde yaya olmasa bile hizi azaltmak, trafikte yayanin bisikletlinin hakkini yememektir.

Soforluk kurallara uymadan her yaya gecidinde yayayi gormezden gelip , sollama esnasinda iki tekerlileri yok sayip, sonrada yola atlayabilme ihtimalini hesaplamak degildir.

Kaldi ki heran birinin yola atlama ihtimalini dusunursek sehir icinde hic araba kullanmayalim.

Yanlış, Avrupada özellikle şehir merkezinde yayaya kırmızı yanarken bile yola adımınızı atsanız araçlar duruyorlar. En fazla korna yersiniz. Orada daima yayalar haklı, bir yayaya çarptığınız zaman işiniz gerçekten çok zor. En ufak bir kusurunuz varsa bile yandınız.
    Burada da benzer şekilde. Neden şehir merkezinde hız limiti var sanıyorsunuz. Araç kullanırken daima yola bir yayanın fırlaayabileceğini düşünmek zorundasınız.

Zira oyun değil bu, insanların sadece 1 canı var bu hayatta... Olay haklı haksız mevsuzu değil.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.