Şimdi Ara

Diyelim herkes üniversiteli oldu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim herkes herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümüne yerleşebildi.Kontenjanlar bilmem kaç bin arttı ve herkes üniversiteli oldu, seviniyor.Peki daha sonra ne olacak!Kimse sonrasını düşünmüyor!Yıl 2012 mezun oldun..Eee?Senle birlikte mezun olan binlerce meslektaşın var.Sonra n'olacak?Kariyer sitelerinde ilanlarda iş arayacaksınız.Önüne gelen üniversite mezunu ve işsiz.Bu sefer üniversiteli olmak da fayda etmeyecek.Arkadaşlar uyanın artık.Üniversitenin herhangi bir bölümüne yerleşmek geleceğinizi kurtarmayacak!Bi o kadar para harcayıp, dirsek çürütüp işsizler ordusunun neferi olarak yerinizi alacaksınız..

Sınavlar kolay olsun ; Tamam kolay oldu, puanlar fırladı, herkes yüksek puan aldı!İyi bişey mi bu sanıyorsun?Kendince yüksek puan aldın ama o da ne?!?Herkes yüksek almış.Yine yerleşme kaygısı,üniversiteli olma kaygısı!

Kontenjanlar xxx Bin artırıldı ; Senle birlikte mezun olan onbinlerce mühendis, öğretmen, rehberlikçi ...Kontenjanların artırılması İYİ BİRŞEY DEĞİLDİR.Hatta işsizliği artırıcı bir eylemdir.Onun yerine insanların mesleki eğitime yönlendirilmesi ve meslek liseleri ile meslek yüksek okullarına verilen önem artırılmalıdır ve toplumca önemsenmelidir.Çünkü toplum olarak 5 mühendis gerekiyorsa 25 işçi gerekir.Eğer sen 25 mühendis çıkarır işçi bulamazsan beyin göçü kaçınılmaz olur.Kalanlar ise işsizlikten yakınırlar.Halbuki meslek yüksek okulunu başarıyla bitiren bir öğrenci akademik anamda ileriye gitmeye ihtiyaç duymadan meslek sahibi olabilmektedir.

Anlatmak İstediğim :Arkadaşlar lütfen "üniversiteli" olmanın çözüm getirmeyeceğini anlayalım.Ve ,bazı kişiler için söylüyorum, kontenjanların artmasının, sınavların kolay olmasının "üniversiteye girmek" dışında hiçbir işe yaramayacağının farkına varalım..

• güzel konuştun
  • hocam bu kaygı neye =)) sen iyisen işinde mesleğinde niye panik yapasın ki zaten göze çarpar ve güzel bir iş bulursun... kendi söylediğin gibi senden kötü olan sadece üniversite mezunu olur zaten..he aksine herkes iyiyse bilgiliyse işinde,bir ülke daha ne ister =)) özellikle de ülkemizin şu andaki durumunu göz önünde bulundurursak... panik yapmaya gerek yok yani

Orjinalden alıntı: ilkerone

kazanamadın heralde

Adana'da özel bir fen lisesinde 2. sınıf öğrencisiyim

quote:

hocam bu kaygı neye =)) sen iyisen işinde mesleğinde niye panik yapasın ki zaten göze çarpar ve güzel bir iş bulursun... kendi söylediğin gibi senden kötü olan sadece üniversite mezunu olur zaten..he aksine herkes iyiyse bilgiliyse işinde,bir ülke daha ne ister =)) özellikle de ülkemizin şu andaki durumunu göz önünde bulundurursak... panik yapmaya gerek yok yani

Zaten sorun da bu..İşinde herkes iyi değil.Ve uyuyorlar.Yani kontenjan artışının sınavın kolay olmasının onlar için iyi olduğunu sanıyorlar.Dediğin gibi herkes iyi olsa zaten bu kadar dershane olmazdı.Benim paniğim başımızdaki yöneticilerin akıllı adam istememesi ve gerçekkten de cevher olan gençlerimizi toplum olarak gütmesi.Bizi koyun yerine koyuyorlar.Ve bunların böyle yaptığı halde yine gençlerimizin x üniversitenin x bölümüne yerleştiğine sevinerek kontenjanların artışının yararlı olduğunu düşünmesi.Uyuyanlar uyandırılmalıdır..Onlar bilmiyorlar ki mezun olduklarında hayatın üniversite bitirmekle kazanılamayacağını.Kaygım bu benim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 16 Ağustos 2008; 11:58:39 >

• işşsizlik konusunda haklısın ama herkes üniversite okusa iyi olurdu, ülkenin eğitim seviyesi yükselirdi. Herkes okumuş olurdu cahil insan kalmazdı.

kazanamadın heralde

sanmam

bende uni mezunuyum ark.in soledıklerıne katılıyorum.hayallerınız sonuyo mualakata gırdıkten sonra unının bi anlamı cokda yokmus herseyın kendınızde bıtııgını anlayacaksınız...
  • Bunların ötesinde işsizliğin önüne geçilirse bu sorunlar ortadan kalkar. Şu anda kazanması zor olan öss sisteminden mezun olanlar bile iş bulamıyorlar.

Orjinalden alıntı: kız ismet

quote:

kazanamadın heralde

sanmam

bende uni mezunuyum ark.in soledıklerıne katılıyorum.hayallerınız sonuyo mualakata gırdıkten sonra unının bi anlamı cokda yokmus herseyın kendınızde bıtııgını anlayacaksınız...

bende üniversitedeyim.ama çıkınca hop iş bulacağım diye girmedim.bunları göze alarak girdim.birazda ailem istediği için diploma alacağım.üniversite mezunu desinler die.
    arkadaşın söylediklerine bende katılıyorum.zaten şuanda tek sorun nüfus sorunu türkiyenin nüfus çok fazla.

• quote:

kazanamadın heralde

Tipik Bi Kıskançlık Belirtisi
  • Türkiye'de örneğin bir aşçı kazandığı parayla arabasını alabilir, tatilini de yurtdışında geçirebilir duruma gelirse kimse üniversite diye yırtınmaz. Ne yazık ki ülkemizde nispeten rahat bir hayat sürebilecek işlere girmek için üniversite mezunu olmanız şart (kendini çok iyi yetiştirmiş bir programcı veya futbolcu değilseniz; yani eğer çok büyük bir özelliğiniz yoksa). Yurtdışında (özellikle A.B.D'de) üniversiteye gitmeyi isteme oranı bizden çok düşüktür çünkü yaptığınız işle rahat geçinirsiniz.

Tatil yörelerindeki turistlere sorun bakalım mesleklerini
  • iyi Güzel Söylemişsinde Arkadaş Daha Dur Bakalım sene 2012 olsun O Zamana Kadar Ne Yenilikler Gelir Allah Bilir . Her Geçen Gün Teknoloji Gelişiyor İş Alanları Artıyor. Çalışırsan Kazanırsın Unv Yan Gelip Yatarsan Bir 10 Yılda Boş Gezersin. Çalışanın Rıskını Allah verir.
  • Özellikle bilgisayar mühendisliğine ilgi çok.Mezunlara baktığımızda çoğu hiçbirşeyi bilmiyor.İnsan kendini geliştirmedikten sonra üniversiteye boş gidip boş geldiyse yüksekokul okusaydı daha iyi olurdu.Aileler bilinçsiz.Oğlum bilgisayar mühendisi diye pofpofluyorlar.Oğlun ne biliyor?
  • meslek okullarının desteklenmesine katılıyorum geçen belgeselde izlemiştim amerika da bir inşaatta çalışan vinç operatörü bizdeki mühendisten yüksek maaş alıyordu. ara eleman en az mühendis kadar hayati bir ülke için.
  • herkes soruyor sen ne mezunusun ilkokul mezunuyum diyor okumazsan işte böyle bu sıcakta sırtında küfe taşırsın gibisinden diyor e madem ki ben sen o okusaydı ilkokul mezunu değilde okuyup üniversite mezunu olsaydı kime taşıttıracaklardı küfeyi kimi inşaat işçisi diye alacaklardı robot üretimine başlanıp robotlarımı çalıştıracaklar şimdi size soruyorum kim isterdi amele gibi çalışmayı?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.