Şimdi Ara

Diyalektik Ve Bilimsel Felsefe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diyalektik Ve Bilimsel Felsefe



    Diyalektik, evrende her şeyin karşıtı ile varolduğunu ve karşıtlıkların birlikte devinimi ile sentezin yani evrendeki her şeyin meydana geldiğini ortaya koyan, bilimsel felsefenin temel yöntemidir.


    Felsefeye bilimselliğini veren şey diyalektiktir, eğer ki felsefe evrensel diyalektiğe göre icra edilmezse, ortaya çıkan düşünceler subjektif (kişisel/şahsi) düşünceler olacaktır, evrenselliği ve objektif bir bilimselliği (nesnelliği) olmayacaktır.


    Bu nedenle felsefe ve düşünce dünyası ile ilgilenen kişilerin evrensel diyalektiği iyi anlamaları, öğrenmeleri ve felsefe icra ederken kullanabilmeleri gerekmektedir.


    Detaylı bilgi ve kitap örneği için;



    Diyalektik Ve Bilimsel Felsefe
    Diyalektik Ve Bilimsel Felsefeilahi aşk / divine love / божественная любовь
    Diyalektik ve Bilimsel Felsefe
    https://www.ilahi.biz/2022/12/diyalektik-ve-bilimsel-felsefe.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snowmann -- 23 Aralık 2022; 12:34:12 >







  • "Bilimsel felsefe" olduğunu pek zannetmiyorum. Felsefe çünkü en saf haliyle olabildiğince genel bir düşünme sorgulama sanatı olarak tabiatın ampirik metodolojik incelemesi ve bulgular çerçevesinde teorik kalıpta anlaşılabilir formda kurgulanışı olan bilimden tamamen ayrı bir faaliyet. Ama bilimsel bir epistemoloji veya ontoloji söz konusu olabilir. Bu anlamda diyalektik bilimsel bir epistemoloji veya ontoloji değil. Sebebi ise bilimin epistemolojik anlamda diyalektikten ziyade hipotetik realizmle iş görmesi, ilaveten diyalektiğin bir kuram olarak açıklayıcı ve tahmin edici gücünün yetersiz oluşu. Diyalektik bilimsel çerçevede iyi çalışmıyor. Diyalektiğin "bilimsel" etiketi Marksist geleneğin kendi kendisine yapıştırdığı bir sıfat. "Bilimsel sosyalizm" örneğindeki gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.