Şimdi Ara

Divinity II:Developer's Cut Türkçe Yama çalışması devam ediyor,sorunlar çözüldü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
6
Favori
2.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Divinity 2: Developer's Cut oyunu için Türkçe Yama yapıyorduk ve bazı sorunlarımız vardı. O sorunlar cümlelerdeki karakter sayılarını geçememek ve türkçe karakterlerin oyunda algılanamamasıydı. Özel bir tool ile bu sorunların ikisi de halloldu. Bazı ekran görüntüleri:


    Divinity II:Developer's Cut Türkçe Yama çalışması devam ediyor,sorunlar çözüldü


    Divinity II:Developer's Cut Türkçe Yama çalışması devam ediyor,sorunlar çözüldü


    Divinity II:Developer's Cut Türkçe Yama çalışması devam ediyor,sorunlar çözüldü







  • Kardeşim bu efsanevi oyunu çevirdiğin için çok mutlu oldum.

    Bittiğinde kesinlikle oynayacağım. Zamanın efsanevi oyunudur.

    Türkiye çok az kişi biliyor bu oyunu.

  • Of süper haber ya elinize emeğinize sağlık.

  • ArslanGöktürk A kullanıcısına yanıt

    Evet katılıyorum. Sadece Türkiyede değil dünya çapında bile çok az bilinen bir oyun. Çok çok underrated bir oyundur bana göre. Divinity Original Sin 2ye de Divinity 2 diyorlar ve bu gerçek Divinity 2nin bilinmemesine yol açan sebeplerden biri. Bir ara D:Os2 ve Divinity 2 karmaşası konusunu düzeltmek istedim ama.... neyse.. Beklemede kalın.. yamayı en kısa zamanda bitirmeye çalışacağız..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle güzel bir oyunun çevirisine giriştiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu çeviriyi bitirdikten sonra beyond , divine divinity ve dragon commander oyunlarına da bakmayı düşünüyor musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ToLHaN_07 T kullanıcısına yanıt

    Rica ederiz. Şimdi şöyle söyleyeyim. Ekipte az kişiyiz ve şimdilik hedefimiz Divinity 2:Dragon Knight Saga'nın ilk bölümü olan Ego Draconis'i tam olarak çevirip yayınlamak inşAllah hayırlısıyla. Ego Draconis bölümünün devamı olan ve en az Ego Draconis kadar önemli olan Flames of Vengeance bölümünü de tabii ki yapmak istiyoruz ama orada o kadar derin ve uzun dialoglar var ki...en kötüsü geç yayınlarız ama yayınlamak istiyoruz. Diğer oyunlara gelince...malesef söz veremem. Yapmak isterim ama bilmiyorum o oyunun dosyaları Divinity 2 ile ne kadar benzer,bizdeki tool'lar o oyunlar için çalışacak mı, o oyunlar için özel tool'lar var mı yok mu bilmiyorum. Olduğunu sanmıyorum. Divinity 2 için bile zar zor buldum. Bir arkadaş sayesinde. Ben şahsen şimdiye kadar hiç Türkçe yama yapmadım. Ben Divinity 2:Dragon Knight Saga'nın çok büyük hayranıyım ve elime yakın zamanlarda oyunun dosyalarına erişmemi sağlayacak bir tool geçti, kurcalarken oyunun dil dosyalarını buldum, böylece Türkçe yama yapma fikri aklıma geldi. İşe koyulduk böylece. Bu oyunu bitirelim hayırlısıyla Divine Divinity %90 aklımda var yapmak çünkü Divinity 2:Dragon Knight Saga'nın hikayesi ile bağlantılı bir oyun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon KNight -- 28 Mart 2023; 1:30:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kolay gelsin umarım sıkıntısız bitirirsiniz.

  • Dragon KNight kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. İki ayrı oyun olduğunu bilmiyordum açıkcası biraz araştırınca farkettim. Steamdeki developers cut sürümü sanırım iki bölümü de kapsıyor.

  • ToLHaN_07 T kullanıcısına yanıt

    İki ayrı oyun değil hatta Enis Kirazoğlu'yu tanırsınız belki bu oyun serisinden bahsettiği bir videoda iki ayrı oyun gibi gösteriyor Ego Draconis ve Flames of Vengeance'i (oynamadığını düşünüyorum ne yazık ki). 2009da Ego Draconis piyasaya sürüldü oyun kötü bir giriş yaptı malesef. 2011de hikayenin devamı olan Flames of Vengeance DLC'si ile birlikte Dragon Knight Saga sürümü piyasaya sürüldü oyuna birkaç şey ilave olundu,hatalar düzeltildi sonra 2012de oyuna Developer Mode diye trainer varimsi birşey ekleyip Developer's Cut sürümünü çıkardılar ki ben bu ismi beğenmiyorum. Hatta çoğu oyuncu oyunun 2012de çıktığını sanıyor. İnşAllah yamayı bitirdiğimiz zaman ben menüdeki ve oyundaki videoların birindeki o ismin olduğu logoyu değiştirip kendi isminin Türkçesini yazmayı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon KNight -- 29 Mart 2023; 0:29:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet biliyorum Enis Kirazoğlunu sanırım o videosunu unutmuşum hatırlayamadım. Şimdi daha iyi anladım teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToLHaN_07 -- 29 Mart 2023; 0:41:27 >
  • ToLHaN_07 T kullanıcısına yanıt

    Bu video. Aslında bu video Baldur's Gate 3 hakkında ama Larian Studios'un geçmişinden bahsediyor. Türk gamerlar arasında Divinity 2den bahseden 1-2 tane gamer vardıysa biri bu adamdı..

    Divinity II:Developer's Cut Türkçe Yama çalışması devam ediyor,sorunlar çözüldüEnis Kirazogluyoutube
    Dakikalar: 00:00 Gömüldüğüm oyun 00:20 Bir çıkış hikayesi 04:13 Baldur's Gate 3 INSTAGRAM takipleşmeyi severim: ► https://www.instagram.com/eniskirazoglu/ Bugünkü oyunumuz bayadır kendisini içerisinde kaybettiğim Baldur's Gate 3. Larian tarafından geliştirilen bu oyun, henüz erken erişimde olmasına rağmen bu yılın en iddialı oyunlarından biri. Muhteşem bir Rol Yapma oyunu. RPG oyunlarıyla aranız olsun ya da olmasın, bu türe girişmek istiyorsanız Baldur's Gate 3 sizin için en uygun oyun olacaktır. Valla o kadar özlemişim ki içerisinde kaybolmalık bir RPG oyununu... O yüzden de ekstra severek oynuyorum galiba. Özlem duygum giderildi. Teşekkür ediyorum sana Baldur's Gate 3. Ah bir de Türkçe gelsen de çok daha rahat önerebilsem seni herkeslere... #oyun #eniskirazoglu Facebook sayfam: https://www.facebook.com/eniskirazoglucanli/ Twitch kanalım: https://www.twitch.tv/eniskirazogluresmikanal BU DA Tivitır ofişıl hesabım: https://twitter.com/EnisKirazoglu Konsol oyunlarınız için takas-satış: ► http://konsoloyun.com/ STEAM GRUBU: http://steamcommunity.com/groups/EnisKirazoglu
    https://www.youtube.com/watch?v=r3uk8Bi3RdE&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hatırladım şimdi izlemiştim bu videoyu. Bence bu tür oyunların bizim ülkemizde bir avuç insan tarafından bilinmesinin sebebi dil engeli. Ancak sizin gibi gönüllü ekipler tarafından böyle eski başyapıtları çevirince biraz topluluk oluşuyor. Bilmeyen birisi sırf yaması var diye girebiliyor seriye. Ben divine divinity keşfettiğimde oyunu çok sevmiştim fakat biraz fazla dil istediğinden daha sonralara bırakmıştım. Çevrilmesi gereken gerçekten çok güzel eski nesil rpg oyunları var ama talep olmadığından sizin gibi nadir çevirenler çıkıyor. Geçenlerde Gothic 1 in türkçe yaması çıktı baya sevinmiştim. Bu tarz çevirilerin artması dileğiyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline Emeğinize Sağlık konu da belirtilmiş ama yine de söylemek isterim dil sorunu gerçekten bir oyunu "oynamamak için bir sebeb" mesela şahsen Türkçe yama yapılmayacak olsaydı bu oyunu es geçmek durumunda kalacaktım fakat şimdi oynayacağım tekrar teşekkürler çalışmanız için bekliyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük bir video daha paylaştım. Bundan sonra video,herhangi bir gelişme falan olduğunda buraya yazacağım. Bu konuyu takip etmeniz yeterli. Başka bir konu açacağımı sanmıyorum. İyi seyirler

    Divinity II:Developer's Cut Türkçe Yama çalışması devam ediyor,sorunlar çözüldüMFTN Musicyoutube
    Divinity 2: Developer's Cut-Dragon Knight Saga Türkçe yama çalışmamızdan küçük bir video daha. Çalışmamız devam ediyor. #divinity #divinity2 #divinity2egodraconis #divinity2dragonknightsaga #divinity2developerscut #oyun #rpg #turkceyama #türkçeyama
    https://www.youtube.com/watch?v=NMI5gTJszPc&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Divinity II:Developer's Cut Türkçe Yama çalışması devam ediyor,sorunlar çözüldü Merhabalar. Broken Valley bölgesindeki dialoglar bitmiş durumda ama birkaç gün oyunda dolanıp nerede eksik ve düzenlenmesi gereken şeyler olduğunu tespit edip, düzenlemeler gerekiyorsa yapmamız lazım. Bittikten sonra denemek ve bize düşencelerinizi iletmek için isteyenler maillerinizi yazın ve ya mftnmusic6386@gmail.com adresine "Divinity 2 dosyasını denemek istiyorum" yazıp mail atın size de göndereyim hazır olduğunda.

    Sunu belirtmem gerekiyor ki sadece Dialoglar çevrildi ve sadece Broken Valley bölgesini denemek için insanlara göndereceğiz. Diğer bölgeleri deneme için göndermeyi şimdilik düşünmüyorum. Size bir soru daha. Biliyorsunuz her RPGde olduğu gibi bu oyunda da görev listesi ve orada görevle ilgili detaylı blgi verilmekte. Onu da çevirip öyle yollayalım mı yoksa sadece çevirilmış dialoglar yeterli olur mu sizin için?

    Her kese iyi günler dilerim!





  • Dragon KNight kullanıcısına yanıt

    Elinize emeğinize sağlık. Oyunun kaç satır olduğu ne kadar çeviri yaptığınızı paylaşırsanız takip edenler açısından daha iyi olur.

  • OR-Bİ kullanıcısına yanıt

    Her bölge için dialog çevirisi bittiğinde buraya yazacağım zaten. Broken Valley yani Harap Vadi bitti mesela.. sıradaki dialoglar Maxos Tapınağında geçiyor ve sıradaki çevireceğimiz dialoglar da onlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon KNight -- 6 Nisan 2023; 18:22:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese tekrar merhaba. Aslında herkesten mail istemiştim dosyayı göndermek için ama google drive ile link paylaşabildiğimizi unutmuşum. Bu linkini gördüğünüz dosya dialogları içeren dosyadır ve deneme için indirip, deneyimleyip düşüncelerinizi söylemenizi isteriz ve ya öylesine deneyebilirsiniz farketmez. Düşünce ve önerileriniz olursa yazın buraya. Tüm dialoglar çevrilmedi. Sadece Broken Valley bölgesindeki dialoglar ve sahneler çevrildi orada bazı çevrilmemiş altyazılar var(bizimle konuşan "içsesimizin" dedikleri) onlar şimdilik pek önemli değil bu dosyayl sadece denemeniz için paylaşıyorum. Görev listesi dosyası üzerinde biraz daha çalışmam gerekiyor yakın zamanda onu da sizlerle paylaşacağım. Şimdi bu DialogData.dv2 dosyasını hangi klasöre atmanız gerektiğini yazacağım:

    Oyunun bulunduğu klasörü bulun. Orada Data>Win32>Packed>Episode_1_Extended (her ihitmale karşı isterseniz ilk öncesinde orada bulunan orijinal DialogData.dv2 dosyasını bir kenara koyabilirsiniz) klasörüne yapıştırın ve oyunu başlatın. İyi oyunlar! Umarım beğenirsiniz!

    Bu arada biraz garip olacak ama oyunun Türkçe olan kısımları ilk başladığımız köyden yani Farglow'dan sonra başlıyor(Gemi kalkıp Broken Valleye uçtuğu sahneden hemen sonra ). Zaten orası kısa süre içinde bitiyor.



    https://drive.google.com/file/d/17oc0la4qF_wWDCkCmLXI_6NbTcMYSkQp/view?usp=sharing




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon KNight -- 10 Nisan 2023; 16:17:9 >




  • Usta dil dosyasını nasıl açtın makine çeviri yapmayı düşünür müsün daha hızlı biter


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.