Şimdi Ara

Displayport Kablo Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc’im 2 aylık. Monitörümde 1 dp 1 hdmı girişi var. Bir de ps3’üm var. Ps3’ü hdmı ile bağladığım için pc için de illa ki 1 dp’ye ihtiyacım vardı. Bu yüzden 1 tane Dark marka kablo aldım ama bilgisayar sapıttı. Msi logosu gelince sıkıntısızdı ama win10 başlayınca birbirinden farklı problemler veriyordu. Sorun bilgisayarda sanmış, korkmuştum, ama neyse ki kablodaymış.(Hdmi ile sıkıntı yaşamıyorum.) Bu yüzden geri iade ettim. Kalitesiz kablo düşüncesiyle bu kez de yorumları çok iyi olan asmann marka bir dp aldım. Ama yine aynı şey oldu. Msı logosu geldiğinde bi sıkıntı yok ama win10 başladığı esnada mavi ekran soluk şekilde dondu kaldı. Sağ altta wifi ve güç tuşları görünüyordu ama fare imleci bile görünmüyor ve hareket etmiyordu.

Hiçbir şey anlamadım. Pc bozuk diyecem ama pc niye bozuk olsun ki?

Sistemim şöyle:
    Viewsonic 23.8” 144hz 1ms bla bla
    Dark n10 kasa
    Ryzen 2600 işlemci
    Gtx 1070 asus dual ekran kartı
    Msı b450m gaming plus
    2x 3000mhz corsair 8gb ram
    Sharkoon 750w psu

Problem neyde? Pc’de mi kablo da mı? Psu’da olabilir mi? Hiçbişey anlamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QLBatiatus -- 4 Mart 2019; 13:20:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu nasıl bir fantezidir yahu? Şimdi şöyle:

Dp ve hdmi takılı değilken pc’yi başlatıp pc açılınca dp’yi takınca sorunsuz çalışıyor. Ama dp takılı halde başlatınca çıkarıp takmak veya hdmi takmak da fayda etmiyor ve görüntü gelmiyor. Zorunlu olarak reset atıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam buna çözüm bulabilmişsinizdir muhtemelen. Naptınız DP kabloda falan mı arıza ? Bende de aynı sorun mevcut kafa yeme noktasındayım.
  • dj_shark D kullanıcısına yanıt
    Kablo değiştirdim aynı problem devam ediyordu driver güncelledim sorun çözüldü.
  • Uzun uğraşlar sonunda belki 10 gündür uğraşıyorum kafayı yiyecektim sonunda çözdüm. Ekran kartı test programı basemarker kurdum. Teste başladığımın 10. saniyesi hata verdi. Aha dedim bunda bir iş var.

Kasayı açtım, ekran kartını çıkarttım altını üfledim (eskiden ateri kasedine üflerdik ya aynı şekil) sonra geri taktım tüm sorunlar çözüldü. Ben monitörü kasayı çok oraya buraya çeviren adamım. Muhtemelen kabloyu kastırdım, ekran kartı belki milim oynadı. Temassızlıktan yani. Allah donanımsal bela vermesin yazılım bir şekilde formatla geçiyor :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Slim HDMI kablo problemi
    5 yıl önce açıldı
    Displayport-HDMI Ses Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.