Şimdi Ara

Dışlanan Ülkelerin Fakir Ekonomisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dışlanan ülke derken neyden bahsediyorum dolar ve euro dışında olan yani Türkiye'nin şu an Avrupa Birliğine alınmaması gibi. Bunlar dünya ekonomisini yöneten paralar. ABD tek başına bir dev birinci dünya savaşı öncesi ve sonrası, Avrupa ise sürekli savaşlarla uğraşıyor. İkinci dünya savaşı sonrası ABD artık o kadar büyük bir güç ki ülkeleri tehdit edercesine, Avrupa siyasi birliğini kuruyor. Dünya ekonomisinde ikinci söz sahibi oluyor. Daha sonra artık altına göre para basma kalkıyor, peki neye göre para basıyoruz ? Ülkende ne kadar dolar varsa o kadar zenginsin ne kadar az varsa o kadar fakirsin.

Bugünkü ABD'yi ele alalım en önemli şey ekonomide enflasyondur. ABD, Avrupa bunu nasıl başarıyor, enflasyon yok denecek kadar az. Eğer ABD altına göre para basmıyorsa dünyada söz sahibi olan dolardan istediği kadar basabilir enflasyona uğramaz. Ama burada bir sorun var bu sefer diğer ülkeler zengin olur. Yine parayı kendine çekiyor şu an meydan okuyan bir kaç ülke hariç. Mesela Türkiye sen eğer ihracat yapamıyorsan benden borç alacaksın para basacaksın öyle zengin olacaksın yoksa başka şansın yok, sonradan katıyla onlara geri dönüyor. Bu dediklerim Euro içinde geçerli.

Türkiye'nin şu an da imfye borcu yok bu çok iyi, biz ihracatla bu işi yürütüyoruz. Ama Türkiye Amerika'nın esaretinden kurtulamıyor. Bizim ekonomimiz ortalama eğer istersek yükseliriz enflasyon düşük, dolara çok fazla ihtiyacımız yok. Ben Akp'nin ekonomi yönetmesine karşı değilim şuna karşıyım; Yerli üreticiyi desteklemiyor aksine köstek oluyor.

• Enflasyon düşük?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Ay

Enflasyon düşük?

Olacak o kadar
  • Enflasyonun sıfır olmasi o kadar da iyi bir sey degil. Biraz enflasyon olmasi gerekiyor saglikli ekonomide.
    Ayrica sen bir sey uretmez, bir katki sunmazsan "bizi disliyorlar" diye aglamayacaksin, "ben neden digerleri gibi degilim" diye kendine soracaksin.
    Turkiye, nufus 80 milyon, kisi basi gelir 10-20 bin dolar arasi seyrediyor. Ayrica paranin dagilimi da cok adaletsiz. Buyuk cogunlugu belirli bir grupta toplaniyor para. Yolsuzluk siralamasinda hangi seviyede oldugumuzu, egitim siralamasinda ne durumda oldugumuzu, halkin refahi , alim gucu, fikir ozgurlugu, uretim potansiyeli, cari acik, disa bagimlilik vs vs konularda ne kadar acinasi durumda oldugumuzu gormek gerek.

Soyle guclu ulkeyiz, boyle superiz diye sagda solda mental masturbasyon yapacagimiza Finlandiya Egitimde neyi dogru yapiyor, Ingiltere futbolda neyi bizden iyi yapiyor, Isvec nasil bu kadar sekuler vs gibi seyleri arastirip rasyonel kararlar almak gerekiyor.

Boyle devam ederse yillarca her olayda bicak kemige dayanir ve şiddetle kınarız anca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Bunlar hep cehape zihniyeti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Bunlar hep cehape zihniyeti

Orta-doğuda söz sahibi olduğumuz gerçeğini de unutmamak lazım. Öyle sınır ihlali falan yaparlarsa en fazla bir defa uçak düşürebilecek kadar güçlü bir ülkeyiz. İthal ettiğimiz silahlarla.

Cehape camileri ahıra dönüştürdükten sonra memleket bu hale geldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee bu işler böyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplum çok yozlaşmış
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Dışlanan ülke derken neyden bahsediyorum dolar ve euro dışında olan yani Türkiye'nin şu an Avrupa Birliğine alınmaması gibi. Bunlar dünya ekonomisini yöneten paralar. ABD tek başına bir dev birinci dünya savaşı öncesi ve sonrası, Avrupa ise sürekli savaşlarla uğraşıyor. İkinci dünya savaşı sonrası ABD artık o kadar büyük bir güç ki ülkeleri tehdit edercesine, Avrupa siyasi birliğini kuruyor. Dünya ekonomisinde ikinci söz sahibi oluyor. Daha sonra artık altına göre para basma kalkıyor, peki neye göre para basıyoruz ? Ülkende ne kadar dolar varsa o kadar zenginsin ne kadar az varsa o kadar fakirsin.

Bugünkü ABD'yi ele alalım en önemli şey ekonomide enflasyondur. ABD, Avrupa bunu nasıl başarıyor, enflasyon yok denecek kadar az. Eğer ABD altına göre para basmıyorsa dünyada söz sahibi olan dolardan istediği kadar basabilir enflasyona uğramaz. Ama burada bir sorun var bu sefer diğer ülkeler zengin olur. Yine parayı kendine çekiyor şu an meydan okuyan bir kaç ülke hariç. Mesela Türkiye sen eğer ihracat yapamıyorsan benden borç alacaksın para basacaksın öyle zengin olacaksın yoksa başka şansın yok, sonradan katıyla onlara geri dönüyor. Bu dediklerim Euro içinde geçerli.

Türkiye'nin şu an da imfye borcu yok bu çok iyi, biz ihracatla bu işi yürütüyoruz. Ama Türkiye Amerika'nın esaretinden kurtulamıyor. Bizim ekonomimiz ortalama eğer istersek yükseliriz enflasyon düşük, dolara çok fazla ihtiyacımız yok. Ben Akp'nin ekonomi yönetmesine karşı değilim şuna karşıyım; Yerli üreticiyi desteklemiyor aksine köstek oluyor.

Ekonomi kolay değildir ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.