Şimdi Ara

DİŞ TELİ TAKMAK İSTEYENLER İÇİN :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar :) Diş teli takmayı düşündüğümde internette daha önce diş teli tedavisi görmüş olanların çektiği videoları izledim ve yazdıkları yazıları okudum ve bende diş teli takarsam çıkınca bir bilgilendirmede ben yapayım diye düşünmüştüm veee o gün geldi diş teli tedavim bitti tellerim çıktı ve buradayım :) İnşallah faydalı bir bilgilendirme yapabilirim :) Öncelikle dişlerinizin sizi rahatsız eden bir görüntüsü varsa napıp edip tel taktırmalısınız kanaatimce :) Benim öndeki iki dişim arkada duruyordu.Beni rahatsız eden bir görüntü olmasına rağmen çevrem dişlerimin tel tedavisine ihtiyacı olmadığını söylüyordu bundan dolayı lisede tel tedavisine başlayamadım fakat 19 yaşında çok şükür sonunda kesin karar verip taktırdım ve 16 ay tel tedavim sürdü şu anda çıktılar ve inanılmaz güzel bir durum oluşuyo çıktıklarında :) Giriş kısmı uzun oldu kusura bakmayın. Tel takılırken ve tedavi sürecim boyunca çok acıdı diyebileceğim bir kısım olmadı teller ilk takıldığında ağzınızda bir fazlalık var gibi hissetmiyor değilsiniz fakat bir hafta sonra bu hissiyat geçiyor zaten insanoğlu neye alışmıyor ki... Teller ilk takıldığında ve her ay tellerinizi sıkıştırdıklarında 3-5 gün yemek sıkıntısı çekebilirsiniz çorba püre tarzı yiyecekler yerseniz sorun olmaz. Her ay bir defa doktora görünüyorsunuz tedavinizin gidişatına uygun işlemler yapılıyor.Bunun dışında lastik veriyor doktorunuz yani benim tedavimde verdi.Bu lastikler alt ve üst çenenin kapanışını ayarlıyor.Lastiklerede yine bir hafta içinde alışırsınız :) Bunun dışında telleri takılacağımda görüntüsü açısından bir endişem olmuştu belki sizinde böyle bir endişeniz vardır fakat söyleyeceğim o ki hiiiiç endişelenmeyin hatta tellerin tatlı bir görüntüsü oluyor ve bu görüntüye hem çevreniz hemde siz kısa sürede alışırsınız hatta dişleriniz düzeldikçe mutluluk duyarak o tellerle gülümseyeceksiniz diyebilirim :) Bunların dışında çıkarılışından bahsedecek olursam yine acı yok fakat takma ve çıkarma işlemi biraz uzun sürüyor ama çıktıktan sonra gerçekten o ilk an çok hoş oluyor :) Dişinizde herhangi bir leke kalmaz tellerden dolayı çünkü temizliyorlar endişelenmeyin :) Bunun dışında teller çıkınca dişinizin arkasına ince bir tel takıyorlar ve hiç gözükmüyor rahatsız etmiyor sadece dişinizin temizliğine hem tedavi süresince hem tedaviden sonra dikkat etmeniz gerekiyor. Ve şeffaf bir aparat veriyorlar bir yıllık kullanım için. Aparat ilk iki gün mide bulantısı yaptı fakat alıştım ben çok şükür :) Bu arkaya tel takma ve aparat işlemi dişlerinizin bozulup tekrar eski hallerine dönmemeleri için. Birde ücret konusuna değinip yazımı bitireyim izin verirseniz :) Özel doktorlar beş bin liraya yapıyorlar ortalama olarak fakat üniversite hastanalerinde 17 yaşından küçükseniz 750 lira yalnızca malzeme ücreti ödeyerek taktırabilirsiniz 17 yaşında büyükseniz ise 3 bin lira civarında bir ücretle tel tedavinizi yaptırabilirsiniz :) Uzun bir yazı oldu sıktıysam affınıza sığınıyorum :) Kanaatimce DİŞ TELİ TAKTIRMAK İSTEYENLER TAKTIRSIN ENDİŞE DUYMASIN :) Mutlu günler güzel gülüşler diliyorum... :)

• selam bulut hanım
    ...
  • Noktalama işaretleri, paragraf başları isyan etti hiyeroglif ile yazsaydın oldu olacak dostum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tel taktırmak istedim. 17 yaşındaydım. Üniversite hastanesi olayını duymadım iki özele gittim. İkisi de 5000 lira istedi. Babam yaptırırız vs diyordu ama bütçemizden çok taviz vermek gerekiyordu. Ailem sıkışmasın diye erteledim. Alt 20liklerim gömük. Alttan rahatsız değilim düzgünler. Bana sadece üstü yapsalar yeterdi. Tek yapmıyorlar herhalde. Bir de küçük azımın birini çekmeleri gerekiyordu tel için. Dişlerim yamulacak cinsten değildir. Ama sol taraftaki dişlerim aşırı büyük. Küçük bir yamukluk için 3 diş çektirmeye cerrahi işleme değecek mi bilmiyorum kararsızım. Güvenmiyorum da gömük diş ameliyatı meşakkatli.

Çekmeden yapabilecek birini bulurum umarım.

Hala aynı fikirde olursam 25 yaşında ilk maaşım buna :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım bir şey var. Bende tel tedavisi görüyorum. Fakat bende hiç sıkıştırma tarzı işlem hiç olmadı. Bloklama işlemi oldu sadece. Birde şimdi Extra Heavy dedikleri lastik kullanımına geçtim. 1 ay önce Heavy olanı kullanıyordum. Dişlerimin şekli biraz bozuldu gibi geldi bana. Nedendir acaba? Bilginiz var mı hocam? Kısmetse 1 ay sonra çıkacak tellerim. He birde şöyle bir şey var. Toplam tel takma sürem alt çene için 10 üst çene için 8 ay olmuş olacak.
    Hocam tel taktıktan sonra erken çıkarılırsa dişlerin eski haline dönme ihtimali yüksek ve bu yüzden minimum 1 sene takılması gerektiğini söylüyor çoğu diş hekimi. İsterseniz acele etmeyin ve biraz daha takın diş hekiminizle görüşüp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kendisi öyle uygun görüyor hocam. Bunu ileteceğim. Eğer eski haline dönerse şikayetçi olurum. Fakat kendisi iyi bir doktor. Bir çok hastası var. Yaşım 25 bu arada. Kendisi'de 1,5-2 yıl kalması gerektiğini söylemişti. Lakin bende ki ilerlemeyi görünce kendisi de şaşırdı. Telden sonra sabitleyici aparey takabilir belki.

Unutmadan, teller takılmadan önce de 3-3,5 ay üst çene genişletme apareyi takmıştım.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.