Şimdi Ara

Diş Teli Takan Var Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
22.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bugün ilk randevuma gittim dişlerime baktı falan sonra film istedi filmide çektirdim yarın tekrar gidecem.Birde arkalarda 1 2 tane çürük varmış onları yaptıracaz.

@ballrry
    Benim gözlemlediğim kadarıyla hiç konuşma problemi çekmiyorlar sanki ama takanlar daha iyi bilir tabi.
  • Ailem maddi durumu daha iyi olsa bende taktırırdım ancak onca borç-harç yüzünden benim diş telime hiç sıra gelmedi .
  • Takılıp çıkarılabilen mesela yatarken falan diş teli varmı? dişleri çok az yamuk biri için işe yararmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Takılıp çıkarılabilen mesela yatarken falan diş teli varmı? dişleri çok az yamuk biri için işe yararmı?

Öyle bişey yok dostum bildiğim kadarıyla ama tedavi bittikten sonra bir süre takılması gereken şeffaf bişey var onuda dişi yamuk olana vermezler zaten.Bide şeffaf renkli diş teli var ama maliyeti çok daha fazla.Bence durumun müsaitse taktır tel yaşının geçmeside önemli değil bende 18'im daha yeni başladık tedaviye.
  • diş telini niçin sordun biraz bilgim var
  • Bana 2007 Aralıkta takılacak demisti bu zamana kadar taktırmadık.Suan biraz ağrı var.12 şubata gün aldık doktor kontrol edip takılıp takılmıcagını solicek.Çok pahalı ya bi tele 3000 bin - 4000 bin tl para verilirmi
  • ilk önce batar gibi hissedersin alışamazsın 2 aydan sonra rahatlarsın.
  • Arkadaşlar konuyu biraz hortlatacağım kusura bakmayın bende bu hafta taktıracağım inşallah Ankara Üniversitesinde sadece malzeme alacağım 1000TL fiyat çektiler az mı çok mu kazıklanmayalım durduk yere???
  • Arkadaşlar bana da daha dün takıldıki vay halime ulan o nasıl bir acıdır öyle. Doktorda en az 2 sene demedimi (o gene 4 seneyi bulur) ahada ayvayı yedim.
  • Bende bugün taktırdım yaklaşık 5 6 saat geçti aradan ama hiç ağrım yok çok şükür :) Takılmadan önce baya korkmuştum çok feci ağrı oluyo felan diyolardı şimdilik iyiyim bakalım.. tek sorun her yemek sonrası 4 ayrı fırçayla fırçalayarak 1 buçuk sene geçer mi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: klcihsn

Bende bugün taktırdım yaklaşık 5 6 saat geçti aradan ama hiç ağrım yok çok şükür :) Takılmadan önce baya korkmuştum çok feci ağrı oluyo felan diyolardı şimdilik iyiyim bakalım.. tek sorun her yemek sonrası 4 ayrı fırçayla fırçalayarak 1 buçuk sene geçer mi..

Aynen ya.Yemin ederim günde 1-2 kere fırçalardım o'da şak şuk lak luk pat-küt 1 dakkada taş çatlasa 2 dakkada bitirirdim.Şimdi ise 2 ayrı fırçayla günde en az 2 defa ayrıntılı bir şekilde fırçala diyor birde Ağız çalkalama verdi
    Liseterine Zero ALkolsüz hafif nane aldırdı onlada ağzını çalkala dedi.Birde baba 2 fırça söyledi biri ortondontik fırça diğeride ortondontik diş arası fırçası.2 fırça yani ama sen 4 fırça verdi diyorsun diğer 2 fırçanın adını versene bende alayim.
    Daha yeni taktırıp 9 günlük olan biri olarak yazıyorum
    Sert şeyler yeme falan dedim ama Döner yiyorum.Lise 3' gidiyorum haftanın 3 günü tam gündüm öyle arasında simit kesmiyor döner yiyorum.Ha burger kinge gideyim diyorum 10.5 tl lazım(En düşük emnü 8.95 ama o'da minimanncık,Whooper menü en uygunu ve normali) ve 10.5 tl'yi herzaman veremem haftada 1-2 kez anca.
    Adanada özel diş hastanesinde(Çukurova Elektrik Anadolu Teknik ve Edüstri Meslek Lisesi karşısında) Ortondondist Uzmanı.Müge hanıma yaptırdım.4000 TL Tuttu.Çok ağır bir vaka değilsin düzelme şansı çok yüksek falanda fistan diyerek ikna etti babamı ve beni.Bende taktırdım.
    Acı çekiyorum hala 29 ekimde taktırdım 1 hafta çok acı vardı.Biraz acılar geçti gibi ama bu sefer braketler ve lastik falan yumşamış gibi hissediyorum.Her fırçalamamda ve birşey yiyişimde çok korkuyorum bişe olcak diye.Arada bir tellerden hafif bir ses tonuyla çit çit diye kıtırdama geliyor ama bakıyorum aynaya hala sapa sağlam.Şu taktığım 9 gün içerisinde 1 tane kolay 1 tane redbull 1 tane royce ve İce Tea içtim içerken diş tellerinde sızlama oluyor ardına aha diş teli gitti ahanda diş teli çıktı gitti 4 bin tl diyoruma ama bakıyorum gene sorun yok.
    Alışman zaman alcak ama illaki alışacan dişlerinin düzelmesini istiyorsun.Bende 4 tane çürük var allta ve üstte ikişer tane olmak üzere ama ileri derecede çürük değil.Üstteki telleri taktı alttakinleri 22 kasımda takarım ve o zamana çürük halledicez diyor.İlk başta farkdeilmedi çünkü çene darlığından dolayı yan yana olan sıkışık olan dişlerimden dolayı belli değildi küçük azı çekildi sonradan belli oldu çürükler.
    Birkere üstteki sağ yanak tarafındaki çekilen diş boşluğunda olan diş teli üçgen gibi olup yumşamış gibi oldu daha 6 gün oldu böyle olduuysa gitti 4 bin tl dedim 1-2 saat geçti bende dışarda arkadaşlarlaydım.Öylesine güreşiyorduk falan Şakalşıyorduk birde trambolüne falan zıplıyorduk hareket halindeydim yani(amaan zaten diş teli gitti keyfime bakim dedim.)1-2 saat sonra kendiliğinden düzeldi.Doktorumu aradım yarın gel dedi.Gittim anlattım olayı eğer düzelmişse sorun yok dedi.
    Ve yorum yapanların dediği gibi ortodontist doktoru sadece diş teli ondan sonraki olan kırıkları,çıkmaları,bozulmaları ve düzeltmeleri falan asistanları yani yardımcıları yapıyor.

• Evet bende dün taktırdım önde 2 diş yüzünden şimdi bir ton ağrı çekiyoruz beni tel rahatsız etmiyor dilimi koyacak yer bulamıyorum güncel olarakta fiyat ekleyim 6000 tl ye yapıldı 1-1.5 sene sürermiş ama ben 9 aya dayanırım doktorun kapısına bu tellerle yaz geçmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de dün kontrol için gitmiştim, fiyatı sordum 3500 lira dedi şaşırdım tabii :D bi yemek yiyip geliyim hemen takabilir miyiz dedim ve taktırdım
    ağrı sızı falan yok ama dişleri sıkılaştırdığı için çok kasıyor :D bir de sağ arka taraftaki kısım konuşurken ete takılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 yaşına yeni girdim ön 2 dişimin arası biraz açık olduğu için bende taktırdım dün tahminen 1.5 yıl kadar sürer dedi sadece üstlere 3.000 tl verdim ....
    tedavinin en kötü ve en acılı kısmı agzını açık tutmak için yerleştirdikleri aparatlar ve sürekli hava sıkılması.
    telleri takma işlemi gayet rahat yalnız takıldıktan sonra dişlerde sızlama olabiliyor benim şuan hala var yemeklerden sonra fırçalamaya özen göstermeye çalısıyorum ilk günü atlatırsam sorun çözülecek gibi...
    devlet sıra vermiyor özeldede fiyatların biraz pahalı olduğu doğrudur (-+1000) tl farkedebilir bulunduğunuz bölgeye göre...
    tedavide yaş sınırı yok yeterki dişlerin sağlıklı olsun
  • bu mereti 3 yil agzimda tasimis birisi olarak sunlari söylemek istiyorum: dokturun tavsiyelerine kulak ver,kontrolü aksatma,bakimlari unutma(dis fircalama vs),renkli tel taktirma(mide bulandirici görüntüsü var),teller ciktiktan sonra damaklarini sakin ama sakin aksatma yoksa disler eski haline dönüyor.onun disinda agrilarla yasamayi ogrenecek,geviş getirmede master yapacaksin...

büdüt:otomatik yuvarlak basli dis fircasi öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Efendisi -- 30 Nisan 2015; 14:03:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.