Şimdi Ara

Diş Teli Takan Var Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
22.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KENCHAN

bnm 1.senem doluyor martta cikacak.benim doktorun dedigi de tedavi eger 1 1.5 seneyi gecerse ya hastada ya doktorda problem vardir.

4 sene hatta 5 sene tel takan insanlar var doktorun biraz kolpalamış

Tedavi süreci her hastalıkta olduğu gibi hastadan hastaya (ağızdan ağıza değişebilir)

Tamamen ağız yapısı ile ilgili bir olay.
  • walla bilmiyorumda bizm aileden 3 kişi ve tanidik 2 3 arkdasım da gitti kimseninki 1.5seneyi gecmedi.teyze kıznda cenesindede kayma vardi daha ileriydi 1.5sen sürdü.bence sizin doktorlarda bi problem var bende gittgimde aynisini söledim 4 5 sene takan arkdasim var diye şok oldu adam
  • ben 4 ay önce taktırdım 2010 sonuna biter dedi doktor.

olayı sana anlatayım ilk takıldığında hiçbir şey hissetmiyorsun. takıldıkta 2-3 saat sonra ağrılar başlıyor. kişiden kişiye değişebilir ama ağrıkesici almadığım zaman çok fena ağrıyordu. ilk 10 gün içinde yanaklarının iç tarafında yaralar oluşacak ama daha sonra geçecek. 10 gün sonra ağrı yara kalmaz. ilk ay dişlerinin bayağı sallandığını hissedeceksin. ama korkma birşey olmuyor. konrollerde lastikler değişince birkaçgün ağrı yapabiliyor. ilk haftalarda sabak kahvaltısında bisküvi süt/çay karışımı yiyebilirsin ama 1 hafta sonunda birdaha bisküvi görmek istemiyeceksindir
  • 21 aydır tel takıyorum ilk hafta sadece çorba içebilmiştim şimdi dürüm felan herşeyi yiyebiliyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Mentor -- 2 Şubat 2010; 0:28:54 >
  • niye o kadar pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendin sen mi?

niye o kadar pahalı

Dişlere takılan teller özel maddelerden yapılıyor, ayrıca diş teli takımında kullanılan malzemeler de pahalı malzemeler.
    Doktorun işçiliğinin de iyi olması gerek. Her diş doktoru yapamıyor bu teli malesef. Doktor "Ortodonti Uzmanı" olmalı.
    Niye pahalı olduğunu az çok çıkarabilmişsindir umarım.
  • yow o tel nekdar olabilir ben inanmıyoryum %80 90 kar onun.5milyar dio adam devlet hastanesi 500e yapio onlara tel ucuza gelse 1 ken 300 gelse dişardada 1. 1.5 milyar olsun geri kalan 3 4 milyar dr a ve cok güzel bi meslek bi takıo ondan sora her ay 10dk bakıo bitio
  • Ağrısız sızısız takıldığı sırada birşey anlamazsın ama takıldıktan sonra başlar ağrı yavaş yavaş ilk 1 hafta neredeyse ağzını kapatamayacakmışçasına ağırır.Yemek yemekte bayağı zorlanırsın çorba türü tavsiye edilir genelde 1 hafta sonra geçer.İlk zamanlar ağzında yaralar olabilir ama geçer daha sonra dişlerinde tel olduğunu unuttuğun zamanlar bile olur o denli farketmezsin aylık kontrollerde teller sıkıldığı zaman yine 1 hafta sıkıntı çekersin ama ilk takıldığı gibi değil.(Hiç unutmam teller takıldıktan 5 gün sonra kuzenle gidip balık ekmek yemiştik gözümden yaşlar gele gele yemiştim dişlerim çok feci acıyordu ama balıkta bir okadar lezizdi bırakamıyordum .)Bana doktorum istediğim herşeyi yiyebileceğimi söylemişti öyle de yapıyorum, tabi unutmaman gereken bir gerçek var dışarıda yemek yemek biraz sıkıntı oluyor ekmek arası falan bariyerlerde kalabiliyor yediklerinin yarısı.
    Şimdiden geçmiş olsun okadar büyültülecek birşey yok zqamanla alışırsın.

• Ben 2500 TL ye yaptırdım ödemeler bitti,tedavide az kaldı..
  • arkadasım bende takıyorum ilk takınca biraz agzını yara yapar ama merak etme hic acımıyo benden tavsiye bende korkuyodum dolgu gibi filandir die ama korkma 1-2 gun yabancılık cekersin sonucta agzına bisi takıyolar ama acımıyor korkma
  • tm 6 yıldır olmak üzere 5 senedir tel kullanıyorum. marmara üni diş hek. fakül. tedavi oluorum. ilk başlarda zorlanabilirsin ama zamanla alışırsın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marko Ramius

İlk günlerde çok ağrı hissetmedim ama ilk gün çorba dışında hiçbir şey yiyemedim çiğnerken ağrı yapıyordu.
    4. ay oldu ve çok rahatım, ağrı sızı yok. Fark edilir derecede düzelme var.
    Tam olarak 5750 TL (hem de peşiN ) yaptırdım, Bakırköy'de. Ramiz Razmik Nahcivan doktorum, kendisi bu işin uzmanıdır. Sana da öneririm.
    Fiyat biraz yüksek ama hizmet mükemmel. 2. şubesini de hemen üst katına açıyormuş.
    Capacity AVM'nin hemen karşısında binalardaki tabelalara bakarsan görebilirsin. Güvenilir biri.

Bende orda yaptirdim.. Kesinlikle oneririm.. Her hafta veya 2 haftada bir kirilanlari takiyor agzini acmadi doktor:D
    Tek sinirimi bozan sey ilk gittigimde hep Ramiz bey ilgilencek zannettim :D Kend yetistirigi disciler var onlar yapiyor :)
    Su 3 Kere kopanlara hayret ediyorum.. Benim Her 1-2 Haftada En az 2 -3 kere kiriliyor :D

Ilk olarak agzinin heryeri yara olacak..Mum yapismiyorda:D
    Bende Hic Agri OLMADI. Sadece 1 kere oldu oda takildiktan baya sonra...

• ortodontik tedavi çok bela bişi her gün yeni bir süpriz çıkabilir. benim doğuştan dudak damak yarığıda var idi. küçükken 2 tane operasyon geçirmişin. 1 yıl öncede yine bi operasyon geçirdim tedavi geereği. şimdide çene ameliyatı olmamı istiyorlar. çenemi kırıp vida ile biraz ileri almak istiyorlar ama ben sıkıldım artık ve olmayı kabul etmedim. artık olduğu kadar yapacaklar. 6 senedir bitmedi lanet tedavi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

quote:

Orijinalden alıntı: Marko Ramius

İlk günlerde çok ağrı hissetmedim ama ilk gün çorba dışında hiçbir şey yiyemedim çiğnerken ağrı yapıyordu.
    4. ay oldu ve çok rahatım, ağrı sızı yok. Fark edilir derecede düzelme var.
    Tam olarak 5750 TL (hem de peşiN ) yaptırdım, Bakırköy'de. Ramiz Razmik Nahcivan doktorum, kendisi bu işin uzmanıdır. Sana da öneririm.
    Fiyat biraz yüksek ama hizmet mükemmel. 2. şubesini de hemen üst katına açıyormuş.
    Capacity AVM'nin hemen karşısında binalardaki tabelalara bakarsan görebilirsin. Güvenilir biri.

Bende orda yaptirdim.. Kesinlikle oneririm.. Her hafta veya 2 haftada bir kirilanlari takiyor agzini acmadi doktor:D
    Tek sinirimi bozan sey ilk gittigimde hep Ramiz bey ilgilencek zannettim :D Kend yetistirigi disciler var onlar yapiyor :)
    Su 3 Kere kopanlara hayret ediyorum.. Benim Her 1-2 Haftada En az 2 -3 kere kiriliyor :D

Ilk olarak agzinin heryeri yara olacak..Mum yapismiyorda:D
    Bende Hic Agri OLMADI. Sadece 1 kere oldu oda takildiktan baya sonra...

Kendisi ilgilenmese de doktorları çok iyi. Benim doktorum Zuhal hanım

• bugün aradım doktoru azar kaydı perşembe gitcem.
  • Bende taktım hatta 1.5 ay önce çıkardım ilk başta tel takarken ilk 3 gün biraz rahatsızlık hissedersin ama sonradan alışırsın. Yeditepe 5000 dolar fazla. Ben Marmara üni. Prof. gidiyordum 3000 dolar çok iyidir istersen özelden adresini verebilirim.
  • Ben 1.5yıldır kullanyorum faydası sadece estetikle kalmamaktadır solunum,besinlerin iyice çiğnenmesi ve buna karşın bagırsak problemlerini önlenmesinde fonasyonda(konuşmada) önemi vardır ortodontinin;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: secondpress

quote:

Orijinalden alıntı: sendin sen mi?

niye o kadar pahalı

Dişlere takılan teller özel maddelerden yapılıyor, ayrıca diş teli takımında kullanılan malzemeler de pahalı malzemeler.
    Doktorun işçiliğinin de iyi olması gerek. Her diş doktoru yapamıyor bu teli malesef. Doktor "Ortodonti Uzmanı" olmalı.
    Niye pahalı olduğunu az çok çıkarabilmişsindir umarım.

Pahalı olmasına lafım yok fakat gereğinden fazla pahalı. Sadece belli bi kesim taktırabiliyor böyle olunca da..

• Sana bi tavsiye veriyim ben tel takmaya 6. sınıfın sonunda başladım şuan lise 3 teli çıkardılar fakat plaklar şimdi ilk gittiğimde doktar 12 ay sürecek demişti nerdeyse 45-50 ay felan oluyor tek tavsiyem dişçin sana lastik vericek o lastikleri takmayı kesinlikle ihmal etme ve vereceği plaklarıda söylediği gibi tak hiç aksatma yoksa benim gibi 1 en fazla 1-5 senende bitecek işi 5-6 senede bitirebilrsin
  • Umarım soruma cevap verilebilir:

Benim de 1-2 hafta içinde tellerim takılacak,sizce yıl sonundaki(haziran) okul tiyatrosunda oynama şansım var mıdır?Provalar cuma günü başlıyor,gerçi benim sadece 1 rolüm var ve çok kısa ancak birkaç ay geçtikten sonra bile hâlâ konuşma zorluğu yaşanır mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.