Şimdi Ara

Diş konusu.Anlayanlar içeri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doktor dişinde enfeksiyon var dedi,o diş kurtarılamaz antibiyotik kullan sonra gel çekicez dedi.2 tane diş birden çekilecekmiş.İlaçlar 3 gün sonra bitiyor.Hemen gitmesem ilaçlar bittikten 10 gün sonra gitsem bir sıkıntı olur mu.Yani enfeksiyon tekrarlar mı o sürede?Doktor da süre açısından bir şey demedi çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 3 Ocak 2017; 19:36:17 >

• allah rahmet eylesin kardeşim
  • Fıstıklı olsun
  • Ne oluyoruz lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 3 Ocak 2017; 19:41:26 >
  • Antibiyotiğin etkisi hemen bitmez ama sen ne kadar çabuk gidersen o kadar iyi olur. 10 gün uzun bir süre riske atma derim.
    İltihap eğer vücuda yayılırsa çok daha riskli bir durum olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 3 Ocak 2017; 19:42:36 >
  • 10 gün fazla tekrarlayabilir
  • Kesinlikle ilaçlar bitince gidin derim doktora yoksa çok daha kötü olabilir dişleriniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Okmeydanına randevuyu 15 gün sonraya veriyor.Benim elimde olan bir şey değil.AKP nin sağlık sistemi böyle.Diş ağrısından gebersen bile 15 gün sonra ancak sıra geliyor.Welcome to new Türkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

Okmeydanına randevuyu 15 gün sonraya veriyor.Benim elimde olan bir şey değil.AKP nin sağlık sistemi böyle.Diş ağrısından gebersen bile 15 gün sonra ancak sıra geliyor.Welcome to new Türkiye

O zaman antibyotiğe 4 gün geç başla bitmesinin ertesi günü doktora git. Bu durum riske atılacak kadar önemsiz bir konu değil.
  • Hastane randevu sistemi böyle 15 gün sonraya veriyor.Benim yapacağım bir şey yok.
    Hocam öneriniz için saolun doğru diyorsunuz aslında.Özelde yaptırmıştım tetkikleri ama randevuyu okmeydanına almıştım diş çekimi parası yok diye.Sanırım bir yerlerden borç para bulup özele gitmek zorunda kalıcam.Hep bu Akp'nin yüzünden oluyor bunlar.Zamanında randevu alınmıyor hiçbir yere.Çürük diş oluyor kanal tedavisi , kanal tedavisi oluyor çekilecek diş.Bu ülkede yaşamak istemiyorum.Üniversite bitsin direk gidicem bu ülkeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 3 Ocak 2017; 19:52:55 >
  • AnI_ A kullanıcısına yanıt
    Dişim çekilecekmiş zaten.Doktor kurtarılamaz dedi.
  • quote:

Hastane randevu sistemi böyle 15 gün sonraya veriyor.Benim yapacağım bir şey yok.

Sabah erken gideceksiniz vezneden sıra alıp bekleyeceksiniz ya da doktorun muayene odasına gidip sıra yoktu derseniz araya sıkıştırırlar

Ayrıca şunu diyeyim devlette en basite kaçarak dişi çekelim derler bu konu da sakın devlete güvenme, özele git kanal yaparlar falan olmadı en son çare dişi çekerler, 2 diş az değil ve sonradan geri gelmeyecek bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 3 Ocak 2017; 19:56:57 >
  • O nasıl bir şey yaw.İlk defa senden duydum.Barkodsuz numarasız hasta alınmıyor ki içeri.Zaten her hastanın bilgisayardan kaydı oluşturuluyor kimliği ile.Öyle bir şey olması çok zor.Şu an Akp ye olan gıcıklığım daha da arttı.Hayatımda okmeydanına bir kere bile gidemedim doğru düzgün.Dişimde ufacık bir sorun çıksa randevuyu minumum 15 gün maksimum 1 yıla kadar veriyor. En iyi ihtimal 15 güne bile verse o ufacık sızı,ağrı 15 güne kadar diğer dişlerede yayılıyor.1 diş çürük diyelim , 3-5 diş birden çürümeye başlıyor ve hepsi de kanal tedavilik aşamaya geliyor.Belki daha da kötü aşamalara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 3 Ocak 2017; 19:59:43 >
  • O zaman antibotik bittiği zaman herhangi bir dişçiye gidebilirsn. Diş çekimi ucuzdur heralde. 20 30 tl bişeydir.
  • Hocam zaten özele gittim.Bence dediğinin tam tersi.Özel hastane para odaklı düşünür,sağlık odaklı değil.Diş dedin mi her gün minumum 20 tane hastaneye en az 5 yıl bakmış devlet hastanesindeki doktor tecrübesi gerekir.Hastanın çok olduğu okmeydanı devlet hastanesi gibi yerler her zaman daha iyidir.Oradaki doktorlar ayrıca çok iyi üniversitelerden mezun oluyorlar.Ve hepsi de 5 -10 yıldan fazla tecrübesi olan doktorlar.Ben ilk kanal tedavisini özelde yaptırdım.Ve kanal tedavisi hiç de başarılı olmadı.Ayrıca tonla da paramı aldılar. Şimdi aynı diş ve hatta bir yanındaki enfeksiyon kaptı.Dişimi yapmış olan doktor özel üniversiteden mezun yeditepe üniversitesinden , bir kadın dişçiydi.Hiç güzel yapamadı dişimi.Sinirleri bile tam alamadı muhtemelen. Benim kuzenim de okmeydanı diş hastanesinde kanal tedavisi yaptırdı.Hiçbir sıkıntısı çıkmadı.Ben bir dişimi dolgu yaptırdım okmeydanından hiçbir sıkıntı çıkmadı o dişte. Ama özel hastanede yaptırdığım dolgu ve kanal tedavisi beni mahvetti.Kadın dolguyu bile çok yüksek yaptı.Dişlerimi kapatınca dolgu olan yer üst dişime değiyor ve acıtıyor.Okulda hiçbir şey bile öğretememişler.Dolgunun yüksek yapılmaması gerektiğini diş hekimliği okumayan biri bile bilir.Ben her zaman kamudan yanayım.Ama Akp nin sağlık sistemi ile çalışan bir kamudan değil tabiki de.Çünkü şu an sağlık sistemi gerçekten de berbat rezalet durumda.Eskiden hastanelerde sıra beklerdik.Şimdi evde acıdan gebermeyi bekliyoruz.Ülkedeki hastane sayısı zaten hiç yeterli değil.Devlet hastaneye yatırım bile yapmıyor doğru düzgün.Olan hastaneler de hiç hijyenik değil.
    Şu an muhtemelen borç para bulup başka bir özel hastaneye gitmek zorunda kalıcam.

80tl fiyat çektiler tek diş için.2 diş için 160 oluyor fiyat. 2 diş birden gidecek.Neden gidiyor.Akp nin sağlık sisteminin rezalet olmasından dolayı , ülkede hastane sayısının aşırı derecede yetersiz olmasından dolayı.Diğer dişlerimde çürük bile yok.Ama o ufacık bir çürük ne kadar ilerledi ülkedeki iğrenç sağlık sisteminden dolayı.Ve şimdi 2 dişim birden çekilecek.Gerçekten trajik bir olay yaw. Üniversiteyi güzel bir şekilde bitirmek ilk , ülkeden gitmek ise ikinci amacım.Bu ülkede bir insanın sağlıklı ve mutlu olması imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 3 Ocak 2017; 20:18:26 >
  • quote:

Hocam zaten özele gittim.Bence dediğinin tam tersi.Özel hastane para odaklı düşünür,sağlık odaklı değil.Diş dedin mi her gün minumum 20 tane hastaneye en az 5 yıl bakmış devlet hastanesindeki doktor tecrübesi gerekir.Hastanın çok olduğu okmeydanı devlet hastanesi gibi yerler her zaman daha iyidir.Oradaki doktorlar ayrıca çok iyi üniversitelerden mezun oluyorlar.Ve hepsi de 5 -10 yıldan fazla tecrübesi olan doktorlar.Ben ilk kanal tedavisini özelde yaptırdım.Ve kanal tedavisi hiç de başarılı olmadı.Ayrıca tonla da paramı aldılar. Şimdi aynı diş ve hatta bir yanındaki enfeksiyon kaptı.Dişimi yapmış olan doktor özel üniversiteden mezun yeditepe üniversitesinden , bir kadın dişçiydi.Hiç güzel yapamadı dişimi.Sinirleri bile tam alamadı muhtemelen. Benim kuzenim de okmeydanı diş hastanesinde kanal tedavisi yaptırdı.Hiçbir sıkıntısı çıkmadı.Ben bir dişimi dolgu yaptırdım okmeydanından hiçbir sıkıntı çıkmadı o dişte. Ama özel hastanede yaptırdığım dolgu ve kanal tedavisi beni mahvetti.Kadın dolguyu bile çok yüksek yaptı.Dişlerimi kapatınca dolgu olan yer üst dişime değiyor ve acıtıyor.Okulda hiçbir şey bile öğretememişler.Dolgunun yüksek yapılmaması gerektiğini diş hekimliği okumayan biri bile bilir.Ben her zaman kamudan yanayım.Ama Akp nin sağlık sistemi ile çalışan bir kamudan değil tabiki de.Çünkü şu an sağlık sistemi gerçekten de berbat rezalet durumda.Eskiden hastanelerde sıra beklerdik.Şimdi evde acıdan gebermeyi bekliyoruz.Ülkedeki hastane sayısı zaten hiç yeterli değil.Devlet hastaneye yatırım bile yapmıyor doğru düzgün.Olan hastaneler de hiç hijyenik değil.
    Şu an muhtemelen borç para bulup başka bir özel hastaneye gitmek zorunda kalıcam.

Hocam işin kolayı diş çekmektir zor olanı ise dolgu/kanal vb. işlemler yapmaktır.
    Devlet hastanelerinde eskiden direk çektikleri gibi muhabbetleri ben de duymuştum (çünkü çok yoğunluk var ve adam için bir farkı yok, çekiyor geçiyor malesef) şu an durum ne bilmiyorum.
    Özel para amaçlı düşünür diyorsunuz ki zaten dolgu/kanal yapmak çekimden daha pahalıdır (ve daha sağlıklısıdır)
    Fırsatınız varsa özele gidin.

Hiç durumunuz yoksa da antibiyotiklere başlayın, ve aile hekimine randevu alamadığınızı anlatıp randevu zamanına kadar yetecek aynı antibiyotikten yazdırın. Doz atlamadan kullanın ve dişçiye gidin, geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 3 Ocak 2017; 20:36:29 >

• xxxkingdom kullanıcısına yanıt
    randevu almayı öğrenen randevu alıyor. hasta olsa da olmasa da

bende diş için randevu alamıyorum.

10 tane hastane de yapsa bizim şehre yetmez. (Gebze)

burada suç insanımızda.
  • quote:

Hocam zaten özele gittim.Bence dediğinin tam tersi.Özel hastane para odaklı düşünür,sağlık odaklı değil.Diş dedin mi her gün minumum 20 tane hastaneye en az 5 yıl bakmış devlet hastanesindeki doktor tecrübesi gerekir.Hastanın çok olduğu okmeydanı devlet hastanesi gibi yerler her zaman daha iyidir.Oradaki doktorlar ayrıca çok iyi üniversitelerden mezun oluyorlar.Ve hepsi de 5 -10 yıldan fazla tecrübesi olan doktorlar.Ben ilk kanal tedavisini özelde yaptırdım.Ve kanal tedavisi hiç de başarılı olmadı.Ayrıca tonla da paramı aldılar. Şimdi aynı diş ve hatta bir yanındaki enfeksiyon kaptı.Dişimi yapmış olan doktor özel üniversiteden mezun yeditepe üniversitesinden , bir kadın dişçiydi.Hiç güzel yapamadı dişimi.Sinirleri bile tam alamadı muhtemelen. Benim kuzenim de okmeydanı diş hastanesinde kanal tedavisi yaptırdı.Hiçbir sıkıntısı çıkmadı.Ben bir dişimi dolgu yaptırdım okmeydanından hiçbir sıkıntı çıkmadı o dişte. Ama özel hastanede yaptırdığım dolgu ve kanal tedavisi beni mahvetti.Kadın dolguyu bile çok yüksek yaptı.Dişlerimi kapatınca dolgu olan yer üst dişime değiyor ve acıtıyor.Okulda hiçbir şey bile öğretememişler.Dolgunun yüksek yapılmaması gerektiğini diş hekimliği okumayan biri bile bilir.Ben her zaman kamudan yanayım.Ama Akp nin sağlık sistemi ile çalışan bir kamudan değil tabiki de.Çünkü şu an sağlık sistemi gerçekten de berbat rezalet durumda.Eskiden hastanelerde sıra beklerdik.Şimdi evde acıdan gebermeyi bekliyoruz.Ülkedeki hastane sayısı zaten hiç yeterli değil.Devlet hastaneye yatırım bile yapmıyor doğru düzgün.Olan hastaneler de hiç hijyenik değil.

O zaman adam gibi doktora denk gelememişsin, devlet hastanesinin hayır çıkmaz dediği dişi özelde akrabamın tavsiyesiyle gittiğim doktor yarım saatte yaptı ve 4 senedir ağrısız duruyor, yine aynı şekilde devlette yaptırdığım kanal tedavisi hemen çürümeye ve ağrımaya başladı özel doktoruma gittim adam 2 defa kanal yaptı baya uğraştı ve 3 yıldır kullanıyorum, adamla baya dost olduk ilgileniyor ve ücreti ilk zamanları gibi pahalı almıyor en son 2012 de gittim diş hastanesine bir daha gitmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 3 Ocak 2017; 20:43:34 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.