< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Devlette atama çok az ve kurayla bu doğru Bence hala okunabilecek bir bölüm zaten çoğu kişi mezun olunca uzmanlık düşünüyor. Devlette çalışırım diyip bu bölümü tercih etmeyin yani Uzman olmadan da klinik açan veya bi yerde çalışıp çok kazanan diş hekimleri var. |
|
Üniversite seçerken bence o üniversitenin geçmişini ve geleceğini (özellikle medipol için) göz önünde bulundurmak önemli. Ayrıca her üniversitenin sistemi farklı bu sistemleri iyi araştırıp tercih yapmalısın mesela marmara dişte alttan alma yok ancak çapa dişte var ve benim bildiğim bir tek çapada var. Tabi ki de akademik kadro da son derece önemli ve burda da ön planda olan çapa ve hacettepe haricinde ben göremedim. Tavsiyem çapayı seçmen olacaktır. Meslekte işsizlik vs çok bir fikrim yok ancak ben daha hiç işsiz bir diş hekimi görmedim ki bizim fakültemiz dönemde 200 öğrenci alan bi fakülte. Devlet de zaten gereksiz 5 dk da bir hasta bakarak insan üstü bir çabayla özeldeki meslektaşlarından çok daha az kazanıyorlar gördüğüm kadarıyla iyi ki ataması az. Ben çapadan da dişten de memnunum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
bakanlığın onayı ile son diş hek fakültesinde okuyan öğrencilere asgari maaş getirilmesi ileri ki yıllar da diş hek fak kontenjanlarının azaltılması yönelik çalışmaların olması.Aile diş hekimliği uygulaması için pilot hastenelerde diş hekimleri çalıştırılması bu baya bir istihadamı gerektirir Tıpa bağlı dişte de uzmanlık kontenjanların arttırılması yönelik çalışmalar istihdamı arttırması. Doktora ile akademisyenlik yanında üniversite hastenelerin de çalışma ve askeri hekimlik yaparak tecrübe kazanılması,kendi kliniğini açmak özel kliniklerde çalışmak gibi gibi olanakları mevcut meslek gelecekte kötü durmuyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|