Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: 7740

quote:

merhaba hocam öncelıkle şimdiden cevabınız için teşekkurler

ben yenı 1 dişime kanala tedavisi yaptırdım yanındakı dişte 10 yıl once kanal tedavisi olmuştu hiç bir sorun yoktu bu ıkı dişe kaplama yaptırmak ıcın kesıldı kaplama yapıldı gecıcı olarak takıldı

ancak 10 yıl once kanal yaptırdıgım dişte sorun başladı birşey yıyınce zonklama oluyor ve ustune bastırınca agrı oluyor ne yapmam gerekıyor bılgı verırsenız ona göre bir yol ızleyecem şimdiden cevabınız için teşekkur ederım

saygılar

hocam benım sorumu atlamışınız heralde bir yanıt alamadım

bugun hekıme gittim 2 ci defa kanal yapsakta 10 yıl öncekanal yapılmış sonuc almak zor cekelım dedı ben ısrar edınce [yazılarınızdan okudugum kadarıyla) 2 ci defa kanal yapılmasında ısrar edınce 1 hafta antıbıyotık ve majestık verdı ve tekrar kanal yaptıracam sızın önerınız nedır

saygılar

Sırayla yanıtlıyordum ona henüz fırsat gelmemişti biraz önce yanıtladım.
    Dişinizin durumunu en iyi muayene eden doktorunuz bilecektir. Umarım çektirmez zorunda kalmazsınız.Elinizde dişinize ait röntgen ve fotoğraf varsa gönderebilirseniz biraz daha rahat yorum yapabilirim .Yine de tabi ki muayene gibi olmayacaktır.
    Özel mesaj olarak atabilirsiniz ya da bilgi@dttubakoc.com adresine gönderebilirsiniz.

hocam cevabınız için teşekkurler malesef fılmler bende yok hocada

ama şöyle bir durum var yeni yaptırdıgım kanalda sorun yok onun yanında 10 yıl once yaptırdıgım dişte sorun oldu 10 yıl once yaptırmıştım bir sorunum yoktu yanındakı dişi kanal yaptırınca sorun cıktı sorunda şu şekılde anlatayım normal birşeyler yemeyınce hiçbir sorun olmuyor agrı veya sızı yok ama ustune basarak yemek yıyınce sadece baskıdan dolayı hafif nabız atması gibi atıyor zonklama gibi ama sızı veya kanallık diştekı gibi gece agrısı vs yok ben belkı yandakı diş kanal yapılırken eskı kanallık diş kaplama için kesıldıgı için oynamadan dolayı bır sorun olmuş olabılırmı veya bı ay gibi bir sürede düzelme ıhtımalı varmı veya 2ci kez o diş acılıp kanal yapılsa bakterı vs dolayı bi sorun olmuş olabılecegını düşündüm sizce 2ci kez kanalı yaptırıp bekleyıp sonramı diş cekımı yaptırmalıyım asıl bu konuda bılgı almak ıstedım

şimdiden verdıgıniz cevap ve bılgıler ıcın teşekkür ederım

• quote:

Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili merak ettiğiniz soruları bu konu başlığı altında sorabilirsiniz.

Ya da aşağıdaki linklerden bize ulaşabilirsiniz.

Diş Hekimi Tuba KOÇ
    facebook
    twitter

Ağzında çok sık plak oluşuyor senede 1 defa temizletmem gerekiyor düzenli fırçaladığım halde doktorum tükürüğümle alakalı olduğunu söylüyor.Ağız suyu ve diş ipi önerdi.ağız suyu kullanıyorum.Uzun vadede bir sorun çıkarırmı?İnternette agız kanseri yaptıgına dair iddaalar var.

• alt üst tel ne kadar tutar tedavi ne kadar sürer ve yaşın önemi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar
    Ben düzenli olarak günde 2 kere dişlerimi fırçalarım (kalktığımda ve yatarken).Haftada 2-3 kere de diş ipiyle temizlerim.
    Geçen yaz,dişlerimi diş ipiyle temizledikten sonra ipin kötü koktuğunu farkettim.
    Dişlerimi gece yatmadan fırçalarım, sabah kalktığımda ağzımda kötü bir tat ve tükürüğüm sarı renkte oluyor. (Sapsarı değil ama sarı,kesinlikle balgam değil)
    Ben iltihap olabileceğinden şüpheleniyorum çünkü bir koku oluyor. Bir dişimde dolgu var ve bu dişimin kenarından küçük 1 parçası koptu.
    Onun dışında 20'lik 4 dişim bugüne kadar da hiçbir rahatsızlık yaratmadılar ,bu yüzden çekilmediler. Ama tam da çıkmadılar,bu 20'lüklerin üstünde damak-deri parçası mevcut. Bununla diş arasına kaçan yemeklerden midir? Kopan dişimden midir? 2 tane de dolgu yapılacak dişimdeki çürüklerden midir? yoksa metabolizmadan mıdır bilemedim?Onun dışında bademciklerimden de olabilir bu koku hiç bilemiyorum
    Bu sebebten sanırım dişlerimi beyazlatamıyorum, tüm çabalarıma rağmen uzun süredir sarı.
    Bu çok uzun süredir bu şekilde devam ediyor.Bunun için fikriniz nedir? Kendim düzeltebileceğim ve diş doktorunda yapılacak prosedürler nelerdir?

Tüm bunların dışında beyazlatmam için
    Bu kimyasalların diş üstünde kullanılmasını önerir misiniz?
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/81iHyA1SCLL._SL1500_.jpg

Şu 2 ürünün yorumları çok olumlu kullanmamı önerir misiniz?
    www.amazon.com/gp/product/B00R2L69EG/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dişlerim sarı renkte genelde düzenli olarak fırçalıyorum ancak rengi hep sarı. Sigara içmiyorum. Ne yapılabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HerŞeydeUcuzaBakanAdam

Merhabalar, benim sorunum dişlerim cok sari ve sag alt ve sol alt dislerimin ici cok derin ne yersem oraya birikiyor ve diplerinde tanimlayamadigim gecmeyen siyah bolumler var . simdi doktora gitsem çekmez dimi ? (Ağri yok)

Dişler sarı ya da lekeli diye çekimi gerekmez, ancak dişlerinizde başka sıkıntılar varsa, örneğin o derinlikler derin çürüklerse,diş eti sorunları sebebi ile çekimi gerekirse bilemiyorum. Bunu ancak muayene olarak öğrenebilirsiniz.

Ben disciden korkuyorum. 20 lik disleri ceken arkadaslarim disci lafini duyunca odayi terk ediyor. O sol alt en arka ve sag alt en arkanin ici cok genis ve icinde siyahlik var kurdan falan yalan oluyor iyice sokarsam kurdani acayip bi aci veriyor artik diş etinemi batiriyorum neyse. Tek gordugum o dibindeki siyahlik. Önemli bir sey degildir dimi ? O bolgeye dolgu falan yapiliyormus diye duydum diş kaybetmeyelim sonra ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Spirit of Fox

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Spirit of Fox

Gargara öneriniz nedir acaba ? Listerine kullanıyorum fakat çok ağır , zararlı olduğunu düşünüyorum bu yüzden. Sensodyne kullandım partikül bırakıyor dişlerimde.

Listerine (zero hariç) %45 ile en yüksek alkol oranına sahip gargara. Alkol de ağız kanseri riskini artırıyor,ağız mukozasında yaralara tahrişler sebep oluyor. O yüzden listerine zero hariç (zero da alkol yok) diğer türlerini sulandırarak kullanımı ya da kullanmamayı öneriyoruz.

Bu ara en sevdiğim gargara colget in mor renli olanı.
    colgate total profesyonel diş eti sağlığı ağız çalkama suyu

Teşekkür ederim Bir de son olarak gargara yaptıktan sonra dişleri suyla çalkalamalı mıyız ?

Gargara sonrası en azından 5dk süre ile su ile ağzı çalkalamamak ve bir şey yiyip içmemek maksimum fayda sağlar.

• @yakoc

Ben aşağıdaki fırçadan kullanıyorum. Neden klasik diş fırçası öneriyorsunuz?

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kill me maybe

dişleri beyazlatmak için ne yapmalıyız ? ben karbonat kullaniyorum ise yarar mi sizce?

Dişleri beyazlatmak için kullanılan beyazlatma tozları,tuz,karbonat,limon,muz vs gibi yöntemler o an için dişi beyazlatır ancak uzun vadede daha sarı ve daha çürük dişlere sebep olur. Dişlerin yüzeyindeki mine tabakasının aşınması ile daha çürüğe karşı daha savunmasız,daha hassas dişler ortaya çıkar. Ayrıca dişe beyaz rengi veren tabaka mine tabakasıdır,bu tabaka aşınınca içerideki sarı tabaka daha çok yansız ve diler eskisinden de sarı olur.

Dişlerin daha beyaz gözükmesi için günde 3 sefer dişler fırçalanmalı günde en az 1 kez diş ipi kullanılmalı ve en az 6 ayda bir diş hekimi kontrolleri yaptırılmalı varsa taşlar temizlenmelidir. Bütün bunlara rağmen dişlerin rengi daha beyaz isteniyorsa dişe en az zararlı beyazlatma macunları sensodyn paradontax ve opalescence marka macunlar. Yine de memnun kalınmazsa bir diş hekimi kontrolünde diş beyazlatma yapılabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba hocam öncelıkle şimdiden cevabınız için teşekkurler

ben yenı 1 dişime kanala tedavisi yaptırdım yanındakı dişte 10 yıl once kanal tedavisi olmuştu hiç bir sorun yoktu bu ıkı dişe kaplama yaptırmak ıcın kesıldı kaplama yapıldı gecıcı olarak takıldı

ancak 10 yıl once kanal yaptırdıgım dişte sorun başladı birşey yıyınce zonklama oluyor ve ustune bastırınca agrı oluyor ne yapmam gerekıyor bılgı verırsenız ona göre bir yol ızleyecem şimdiden cevabınız için teşekkur ederım

saygılar

hocam benım sorumu atlamışınız heralde bir yanıt alamadım

bugun hekıme gittim 2 ci defa kanal yapsakta 10 yıl öncekanal yapılmış sonuc almak zor cekelım dedı ben ısrar edınce [yazılarınızdan okudugum kadarıyla) 2 ci defa kanal yapılmasında ısrar edınce 1 hafta antıbıyotık ve majestık verdı ve tekrar kanal yaptıracam sızın önerınız nedır

saygılar

Sırayla yanıtlıyordum ona henüz fırsat gelmemişti biraz önce yanıtladım.
    Dişinizin durumunu en iyi muayene eden doktorunuz bilecektir. Umarım çektirmez zorunda kalmazsınız.Elinizde dişinize ait röntgen ve fotoğraf varsa gönderebilirseniz biraz daha rahat yorum yapabilirim .Yine de tabi ki muayene gibi olmayacaktır.
    Özel mesaj olarak atabilirsiniz ya da bilgi@dttubakoc.com adresine gönderebilirsiniz.

hocam cevabınız için teşekkurler malesef fılmler bende yok hocada

ama şöyle bir durum var yeni yaptırdıgım kanalda sorun yok onun yanında 10 yıl once yaptırdıgım dişte sorun oldu 10 yıl once yaptırmıştım bir sorunum yoktu yanındakı dişi kanal yaptırınca sorun cıktı sorunda şu şekılde anlatayım normal birşeyler yemeyınce hiçbir sorun olmuyor agrı veya sızı yok ama ustune basarak yemek yıyınce sadece baskıdan dolayı hafif nabız atması gibi atıyor zonklama gibi ama sızı veya kanallık diştekı gibi gece agrısı vs yok ben belkı yandakı diş kanal yapılırken eskı kanallık diş kaplama için kesıldıgı için oynamadan dolayı bır sorun olmuş olabılırmı veya bı ay gibi bir sürede düzelme ıhtımalı varmı veya 2ci kez o diş acılıp kanal yapılsa bakterı vs dolayı bi sorun olmuş olabılecegını düşündüm sizce 2ci kez kanalı yaptırıp bekleyıp sonramı diş cekımı yaptırmalıyım asıl bu konuda bılgı almak ıstedım

şimdiden verdıgıniz cevap ve bılgıler ıcın teşekkür ederım

Komşu dişe kanal tedavisi yapılması o dişi etkilemez.
    Dişte gece ağrısı olmasa bile üstüne basınca ağrı olması o dişte bir sıkıntı olduğunu gösterir. Sorun olan bir diş sadece beklemek ve ilaç ile düzelecekse 1 haftalık ilaç kullanımı ile düzelir zaten. Ancak ilaçlara rağmen bir düzelme yoksa ya kanalın yenilenmesi yada dişin çekimi gereklidir. Buna da dişinizi ve dişinizin röntgenini gören hekimin karar vermesi gerekir,ben burdan ne desem sizi yanlış yönlendirmiş olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: argimax

quote:

Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili merak ettiğiniz soruları bu konu başlığı altında sorabilirsiniz.

Ya da aşağıdaki linklerden bize ulaşabilirsiniz.

Diş Hekimi Tuba KOÇ
    facebook
    twitter

Ağzında çok sık plak oluşuyor senede 1 defa temizletmem gerekiyor düzenli fırçaladığım halde doktorum tükürüğümle alakalı olduğunu söylüyor.Ağız suyu ve diş ipi önerdi.ağız suyu kullanıyorum.Uzun vadede bir sorun çıkarırmı?İnternette agız kanseri yaptıgına dair iddaalar var.

Alkol içermeyen bir ağız suyu kullanırsanız herhangi bir risk yok. Ancak alkol içeren bir sıvı ile ağzı sürekli muhatap etmek ağız mukozasına ciddi hasar verir ve ağız kanseri riskini artırır.
    Senede 1 defa diş taşı temizliği ihtiyacı da öyle abartı bir süre değil. Biz rutinde 6 ayda bir kontrol öneriyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Masquerade89

alt üst tel ne kadar tutar tedavi ne kadar sürer ve yaşın önemi nedir?

Klasik tel tedavisi ücretleri hakkında bilgim yok ancak ortalama 2000 300 civarı diyordum;geçenlerde buradan bir arkadaş kendisine 7000 tl fiyat verildiğini söyledi.
    Şeffaf plaklarla daha konforlu bir tedavi düşünürseniz onlarda da fiyatlar 2500 dolardan 10bin dolarlara kadar çıkabiliyor.
    Ortodontik tedavi artık her yaşta yapılabilir. Yaş ilerledikçe tedai süresi uzar ve bazı vakalarda beklentiyi düşürmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

Merhabalar
    Ben düzenli olarak günde 2 kere dişlerimi fırçalarım (kalktığımda ve yatarken).Haftada 2-3 kere de diş ipiyle temizlerim.
    Geçen yaz,dişlerimi diş ipiyle temizledikten sonra ipin kötü koktuğunu farkettim.
    Dişlerimi gece yatmadan fırçalarım, sabah kalktığımda ağzımda kötü bir tat ve tükürüğüm sarı renkte oluyor. (Sapsarı değil ama sarı,kesinlikle balgam değil)
    Ben iltihap olabileceğinden şüpheleniyorum çünkü bir koku oluyor. Bir dişimde dolgu var ve bu dişimin kenarından küçük 1 parçası koptu.
    Onun dışında 20'lik 4 dişim bugüne kadar da hiçbir rahatsızlık yaratmadılar ,bu yüzden çekilmediler. Ama tam da çıkmadılar,bu 20'lüklerin üstünde damak-deri parçası mevcut. Bununla diş arasına kaçan yemeklerden midir? Kopan dişimden midir? 2 tane de dolgu yapılacak dişimdeki çürüklerden midir? yoksa metabolizmadan mıdır bilemedim?Onun dışında bademciklerimden de olabilir bu koku hiç bilemiyorum
    Bu sebebten sanırım dişlerimi beyazlatamıyorum, tüm çabalarıma rağmen uzun süredir sarı.
    Bu çok uzun süredir bu şekilde devam ediyor.Bunun için fikriniz nedir? Kendim düzeltebileceğim ve diş doktorunda yapılacak prosedürler nelerdir?

Tüm bunların dışında beyazlatmam için
    Bu kimyasalların diş üstünde kullanılmasını önerir misiniz?
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/81iHyA1SCLL._SL1500_.jpg

Şu 2 ürünün yorumları çok olumlu kullanmamı önerir misiniz?
    www.amazon.com/gp/product/B00R2L69EG/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

Ağızda yapılması gereken dolgular yani çürük dişler varsa,kırık bir dolgu varsa bunlar ağzı kokusu ve diş eti iltihabı yaparlar.
    20 lik dişlerin üstünde kapşon dediğimiz o diş eti kısmı ve içine biriken ağız ortamı bakterileri yemek artıkları diş eti oluğu sıvısı vs ağız kokusu ve diş eti iltihabı yapar.
    Bademciklerinizde sıkıntı varsa,başka vücut geneli le ilgili bir hastalığınız varsa ağız kokusu oluşabilir.
    Ağız kokusu aynı zamanda ağızda kötü bir tat da yapar. Ayrıca bu hissettiğiniz tat asetonu hatırlatıyorsa diabet hastası da olabilirsiniz.
    Ağızdan nefes almak ve horlamak da bahsettiğiniz sıkıntılara yol açabilir. Barsaklarda parazit olması da gece uykusunda ağızda salya akışına sebep olabilir.

Dişlerinizin rengi ile bir sıkıntınız varsa tartarlarınız da olabilir, ağızda yapılmamış çürükler da dişlerin renginin sararmasına sebep olabilir.

Sizin yapabileceğiniz şey en kısa zamanda bir diş hekimine gitmek.

Diş taşı temizliği gerekli dolguların yapımı gerekli ise 20liklerin çekimi va belki farkında olmadığınız diğer diş tedavileriniz yapıldıktan sonra şikayetlkeriniz hala geçmemiş olursa KBB ve dahiliye ile görüşmelisiniz.

Beyazlatma konusunda da evde hekim kontrolü dışında kullanılan hiç bir ürünü önermiyoruz çünkü bunlar dişe zarar verebiliyor.
    Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 4 Mart 2015; 13:16:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Dişlerim sarı renkte genelde düzenli olarak fırçalıyorum ancak rengi hep sarı. Sigara içmiyorum. Ne yapılabilir.

Diş taşlarınız temizlenip dişler parlatıldıktan sonra dişlerinizin renginden hala rahatsız olursanız diş beyazlatma yapılabilir.
  • quote:

quote:

quote:

Merhabalar, benim sorunum dişlerim cok sari ve sag alt ve sol alt dislerimin ici cok derin ne yersem oraya birikiyor ve diplerinde tanimlayamadigim gecmeyen siyah bolumler var . simdi doktora gitsem çekmez dimi ? (Ağri yok)

Dişler sarı ya da lekeli diye çekimi gerekmez, ancak dişlerinizde başka sıkıntılar varsa, örneğin o derinlikler derin çürüklerse,diş eti sorunları sebebi ile çekimi gerekirse bilemiyorum. Bunu ancak muayene olarak öğrenebilirsiniz.

Ben disciden korkuyorum. 20 lik disleri ceken arkadaslarim disci lafini duyunca odayi terk ediyor. O sol alt en arka ve sag alt en arkanin ici cok genis ve icinde siyahlik var kurdan falan yalan oluyor iyice sokarsam kurdani acayip bi aci veriyor artik diş etinemi batiriyorum neyse. Tek gordugum o dibindeki siyahlik. Önemli bir sey degildir dimi ? O bolgeye dolgu falan yapiliyormus diye duydum diş kaybetmeyelim sonra ?

Kürdanla oyabildiğiniz kadarderin bir çürük varsa siz de o kadar oynuyorsanız en iyi ihtimalle kanal tedavisi yapılır ancak dişlerin çekimi de gerekebilir.
    Dişle ilgili konularda korku ile diş hekimine gitmeyi ertelediğinizde dişinize yapılacak işlemler daha komplike hale gelir ve işiniz daha da zorlaşır. O yüzden bir an önce doktora gidin korktuğunuzu söylerseniz ona göre davranılacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

@yakoc

Ben aşağıdaki fırçadan kullanıyorum. Neden klasik diş fırçası öneriyorsunuz?

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Genel olarak klasik diş fırçası kullanımı daha yaygın,şarjlı diş fırçaları hem daha pahalı hem çok tercih edilmiyor.Klasik diş fırçalarının temin edilmesi,6 ayda bir değiştirilmesi vs daha kolay ve daha masrafsız vs.. Genel olarak ülkemizde kimse dişlerine çok para yatırmak istemiyor.Ben soranlara şarjlı diş fırçası önersem,onlara pahalı vere gereksiz gelse "amaan bunu alacağıma fırçalamam" derse daha mı iyi düşüncesi ile ben klasik fırçaları öneriyorum.
    Kendim de kullanmıyorum. Klasik diş fırçaları ile aralarında ahım şahım bir etkinlik farkı olduğunu da düşünmüyorum. Tamamen tercih meselesi . Tabi ki isteyen istediği fırçayı kullanabilir.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Bir sorum daha olacak oral b nin diş taşı temizleme makinaları var ev kullanımı için onlardan alıp kullanmam uygun olur mu sizce.?
  • mini.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102353489&p=1#103380980

dün size bu konuyu sormuştum hatirlarsaniz. o sislik ineli iki hafta filan oldu ama bir senedir olan iltihap hala duruyordu. dis hekimimde surekli insin oyle gel diyordu. bugun tekrar gittim. hala inmemis bu sekilde cekemem dedi. antibiyotik kullandigim halde o iltihap gecmiyor kroniklesmis sanirim. doktora nasil cekicez bu disi iltihap hic gecmiyor dedigimde bu sekilde cekemem gecmesi lazim diyor. ben napicam simdi nasil inicek bu iltihap bana bi yardimci olurmusunuz? iki tane dis var boyle sag ve sol tarafimda ikisi de hep sis. ama bahsettigim dis sol ustteki azi disim. bana bir yardimci olun lutfen daha kotu olmasindan korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: argimax

Bir sorum daha olacak oral b nin diş taşı temizleme makinaları var ev kullanımı için onlardan alıp kullanmam uygun olur mu sizce.?

Öyle bir makine duymadım bilgim yok o yüzden yorum yapamam kusur bakmayın.
    ancak oral b nin kendi sitesine baktığımda da bulamadım makinayı ve diş taşı ile ilgili bölümde tavsiye edilen ürün kısmını boş bırakmışlar ve 6 ayda bir yada daha sık olarak profesyonel bir hizmet almayı önermişler....

http://www.agizbakimuzmani.com/tr-TR/makaleler/dis-tasi-ve-dis-pagi-kontrolu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 4 Mart 2015; 19:28:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kill me maybe

mini.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102353489&p=1#103380980

dün size bu konuyu sormuştum hatirlarsaniz. o sislik ineli iki hafta filan oldu ama bir senedir olan iltihap hala duruyordu. dis hekimimde surekli insin oyle gel diyordu. bugun tekrar gittim. hala inmemis bu sekilde cekemem dedi. antibiyotik kullandigim halde o iltihap gecmiyor kroniklesmis sanirim. doktora nasil cekicez bu disi iltihap hic gecmiyor dedigimde bu sekilde cekemem gecmesi lazim diyor. ben napicam simdi nasil inicek bu iltihap bana bi yardimci olurmusunuz? iki tane dis var boyle sag ve sol tarafimda ikisi de hep sis. ama bahsettigim dis sol ustteki azi disim. bana bir yardimci olun lutfen daha kotu olmasindan korkuyorum.

Bu tarz kronik apse vakalarında ben penisilin iğnesi kullanıyorum. 5 gün günde 2 kere iğne kullanıyorum ve dişleri 3 veya 4. günde alıyorum. Ancak tabi ki hekimlere göre değişen bir yaklaşım. Etrafınızda varsa bir ağız diş çene cerrahı ile görüşebilirsiniz,

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.