Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhaba benim sorum dis fircalariyla alakali. simdi oral b professionel care 3000 almayi düşünüyorum fakat bu tarz dis fırçaları gercekten verilen paralari hakediyor mu ? tavsiye ediyor musunuz? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Yaklaşık 3 ay once kanal tedavisi oldum, ilk baslarda sogukta sizi oluyordu ancak gecti. Agri vs yok ama, disimin icine sert bir doku geldiginde ufak bi hassasiyet hissediyorum. Son iki gundur o yapilan disin ic kisimda kalan damagi sanki ice cekilmis gibi, dilimle oynadigimda damagimda hassasiyet hissediyorum.,

Sorun var midir acaba?

• HOCAM SİZE PROBLEMİMİ ANLATAN BİR MESAJ YOLLADIM CEVAPLARSANIZ ÇOK ÇOK SEVİNİRİM. TEŞEKKÜR EDİYORUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

Hocam merhaba benim sorum dis fircalariyla alakali. simdi oral b professionel care 3000 almayi düşünüyorum fakat bu tarz dis fırçaları gercekten verilen paralari hakediyor mu ? tavsiye ediyor musunuz? Teşekkürler

+1
    Bende bu tarz diş fırçasından almayı düşünüyorum. Acaba dişlere yada diş etlerine zararı var mıdır ?
    Bu tarz makinaların diş eti çekilmesine yol açabileceğini söyleyen arkadaşlar var. Bu konuda ki yorumlarınızı alabilir miyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: murattekno

hocam iyi günler, size bir sorum geçen, diş eğriliğinde dolayı doktora gitmiştim, doktorum röntgen çekti ve bana 20lik dişleri çektirmem gerektiğini söyledi, bende hastanede röntgenin bir kopyasını aldım, sizce bu dişler nasıl adam edilir, 20 lik dişler çıkmadı daha ama sizce çekilmesi gerekir mi?
     Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

20lik dişlerinizin dördünün de çekilmesi gerekiyor.

hocam kusura bakmayın, komple mesajı alıntılıyorum ama size danışmak istediğim bişey daha var, 20lik dişlerin çekilmesi ameliyat ile oluyor, bundan dolayı çok zorlu olacak gibi, sizce alttaki 2 tanesini çektirsem, üsteki 2 dişi çektirmesem bana nasıl bir zararı olur?

• Arkafasimlasag tarafima asiri baski yaptisonra gittim aynaya baktim ust ile alt dis hizasi bozuk cene sola kaymis gobi ne yapicam fakir biraileyiz dis telide takamam sorun asil gecer ?yarin is hekimine gidicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waleur5 -- 25 Şubat 2015; 0:19:14 >
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Merhaba Tuba Hanım,
    Ortodonti tedavisi görüyordum GATA da fakat şu an görmüyorum. O zamanlar üst ön iki dişim biraz geride ve onların yanindaki disler de biraz önde duruyordu. Karşıdan bakıldığında pek fark edilmiyor fakat yanlardan fark ediliyor
    Tedavi sırasında damaklik verilmisti bana ağız yapima uygun. Bir süre taktim hicbir faydasini goremedim ayrica vidalıydı. Sanırım biraz aceleci davrandım o yuzden etki göstermedi.
    Her hafta 1 kez çevir demişti doktorum. Uzun zaman oldu kullanmadım. Şu andan itibaren başlasam ve düzenli bir sekilde taksam faydasını görür müyüm?
    Ayrıca eğer cevabınız hayir ise 1-2 sene icinde özele muayene olup tel taktirmayi düşünüyorum.
    Dedigim gibi sadece ust onde hafif bozukluk var. Sadece üst dis teli bana tahmini ne kadar fiyata gelir.(lütfen tahmini bir rakam belirtin)

Damaklığın ön kısmı vidayı cevirdikçe one dogru ilerliyordu yani üst ön iki dişime baskı uyguluyordu dışa doğru.
    Eğer isterseniz fotoğraf da atabilirim daha iyi yorum yapabilmeniz açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F1CDACDF1 -- 26 Şubat 2015; 23:36:41 >

• Merhabalar..Bundan 22 gün önce 20lik dişimi çektirdim... Çenemin sağ altında ve dudağımın kenarında küçük bi bölümde uyuşukluk hala geçmedi..Doktorum geçecek normal bu diyor ama günlük hayatımı ciddi anlamda etkilemeye ve sinirimi bozmaya başladı.. Kalıcı olabilir diye yazıları okudukça iyi stres yapar oldum..Eğer röntgene bakıp bilgi verebilirseniz cok memnun olurum.. Kalıcı olma ihtimali var mıdır yok mudur ? Herhangi bir risk gözüküyor mu ? Sorun yaşadığım diş işaretli olan.. Teşekkür ederim..

http://i60.tinypic.com/1h5w8o.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punto-gt -- 28 Şubat 2015; 20:34:23 >
  • Merhabalar ben diş telleriyle ilgili birkaç soru sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim yaşım 23 dişlerimde sıklıklar öne çıkmalar çokta kötü olmasada şekil bozuklukları var bu yaşta dil teli yapmanın zorluğu ve sıkıntısı olur mu ? süresi ne kadar sürer ? en iyi çözüm bu mudur? birde son olarak yaşadığım yerde çok ünlü kaliteli bir doktor kliniğinde muayene oldum ve fiyatın 7000bin tl olduğunu sölediler 14 ay her ay 500 tl gelecek şekilde oraya her ay gittiğimde ödemesi olacak dediler ve içinde arada muayeneler falan kontollerin arada yapılacak herhangi birşeye karşı operasyonlar içinde olacağını söylediler sizce bu şartlar nasıl sizin görüşünüze göre? şimdiden teşekkür ediyorum..
  • quote:

Hocam merhaba benim sorum dis fircalariyla alakali. simdi oral b professionel care 3000 almayi düşünüyorum fakat bu tarz dis fırçaları gercekten verilen paralari hakediyor mu ? tavsiye ediyor musunuz? Teşekkürler

Şarjlı diş fırçaları kişisel tercih.
    İçlerinde en iyisi oral b d32 triumph 5000 ama sizin sorduğunuz model de gayet iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazen13

Merhaba,

Yaklaşık 3 ay once kanal tedavisi oldum, ilk baslarda sogukta sizi oluyordu ancak gecti. Agri vs yok ama, disimin icine sert bir doku geldiginde ufak bi hassasiyet hissediyorum. Son iki gundur o yapilan disin ic kisimda kalan damagi sanki ice cekilmis gibi, dilimle oynadigimda damagimda hassasiyet hissediyorum.,

Sorun var midir acaba?

Kontrol ettirmenizde fayda var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bazen13

Merhaba,

Sorun var midir acaba?

Kontrol ettirmenizde fayda var.

Cevap icin tesekkurler. Bir sikinti yok denildi. Doktora gittikten sonra o hassasiyet kayboldu.

• Gargara öneriniz nedir acaba ? Listerine kullanıyorum fakat çok ağır , zararlı olduğunu düşünüyorum bu yüzden. Sensodyne kullandım partikül bırakıyor dişlerimde.

• merhaba hocam öncelıkle şimdiden cevabınız için teşekkurler

ben yenı 1 dişime kanala tedavisi yaptırdım yanındakı dişte 10 yıl once kanal tedavisi olmuştu hiç bir sorun yoktu bu ıkı dişe kaplama yaptırmak ıcın kesıldı kaplama yapıldı gecıcı olarak takıldı

ancak 10 yıl once kanal yaptırdıgım dişte sorun başladı birşey yıyınce zonklama oluyor ve ustune bastırınca agrı oluyor ne yapmam gerekıyor bılgı verırsenız ona göre bir yol ızleyecem şimdiden cevabınız için teşekkur ederım

saygılar
  • iyi günler dilerim öncelikle yaşım 29 , Filmde görüldüğü gibi 20 lik dişimin gömülü ve yana yatık durumdadır.dişim herhangi bi agrı yada baskı yapmamaktadır.ileride sorun cıkartır diye bu dişi ameliyatla aldırmam konusunda düşüncelerinizi merak ediyorum.yan tarafında bulunan dişlerimin dolgusu yaklaşık 15 seneliktir.onlar bu ameliyattan nasıl etkilenecek gibi sorunlar mevcut.bu arada bu diş ameliyatı için yaklaşık 440 - 640 arası fiyat biçilmektedir bu sizce normal midir.https://store.donanimhaber.com/fc/8e/69/fc8e69d46709cccb248dd20c874be55c.jpg Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

• Merhabalar, benim sorunum dişlerim cok sari ve sag alt ve sol alt dislerimin ici cok derin ne yersem oraya birikiyor ve diplerinde tanimlayamadigim gecmeyen siyah bolumler var . simdi doktora gitsem çekmez dimi ? (Ağri yok)

• Hocam merhaba.. Ön sağ dişimin üstünde (yani direk dişin üstünde) çok küçük toplu iğne başı kadar bir çukur var. Bu çukur eskiden de var mıydı -ilginç gelecek ama- çok hatırlamıyorum, büyük ihtimalle vardı ama pek kafaya takmıyordum. Son birkaç yıldır bu çukurun içi kahverngi bi renk almaya başladı. Şu anda dişin üstünde kahverengi bir nokta apaçık görünüyor. Eskiden fazla değildi görüntü ama son zamanlarda büyüyerek beni çok rahatsız etmeye başladı.

Çürük mü değil mi bilmiyorum. Çürükler bildiğim kadarıyla siyah oluyor. Benimki bildiğiniz kahverengi.. Sanırım leke.. Eskiden beri düzenli fırçalayamıyorum. Ama aylarda o kadar fırçalamama rağmen bir türlü geçmedi, azalmadı bile.. Gülerken utanıyorum, konuşurken bile ağzımı çok açmamaya gayret ediyorum. Ön dişimin üstünde kahverengi bir nokta öylece duruyor :(

Bunun bir çözümü var mıdır? Ne yapmam gerekir? Diş hekimine gitmek istiyorum ama işten güçten fırsat bulamıyorum. Nisan'da izin alıcam, o zaman gitmeyi düşünüyorum.. Acaba bu neyden kaynaklanır? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kolay gelsin.. :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat_5320

quote:

+1
    Bende bu tarz diş fırçasından almayı düşünüyorum. Acaba dişlere yada diş etlerine zararı var mıdır ?
    Bu tarz makinaların diş eti çekilmesine yol açabileceğini söyleyen arkadaşlar var. Bu konuda ki yorumlarınızı alabilir miyiz ?

Düzgün kullanılırsa dişlere de diş etlerine de herhangi bir zarar vermezler.
  • quote:

quote:

quote:

hocam iyi günler, size bir sorum geçen, diş eğriliğinde dolayı doktora gitmiştim, doktorum röntgen çekti ve bana 20lik dişleri çektirmem gerektiğini söyledi, bende hastanede röntgenin bir kopyasını aldım, sizce bu dişler nasıl adam edilir, 20 lik dişler çıkmadı daha ama sizce çekilmesi gerekir mi?

20lik dişlerinizin dördünün de çekilmesi gerekiyor.

hocam kusura bakmayın, komple mesajı alıntılıyorum ama size danışmak istediğim bişey daha var, 20lik dişlerin çekilmesi ameliyat ile oluyor, bundan dolayı çok zorlu olacak gibi, sizce alttaki 2 tanesini çektirsem, üsteki 2 dişi çektirmesem bana nasıl bir zararı olur?

Sol üstteki dişiniz de komşu olduğu dişin köküne baskı yapıyor. Bu baskı zamanla orada çürük,erime,dişte sallanma ve ağrı yapabilir.
    Sağ üsttekini çürük açısından düzenli takip ederseniz kalabilir. Ancak dikkatli temizleyin ve her 6 ayda kontrol ettirin. Diş çürüdüğü zaman çekimi sizin için daha sıkıntılı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

Arkafasimlasag tarafima asiri baski yaptisonra gittim aynaya baktim ust ile alt dis hizasi bozuk cene sola kaymis gobi ne yapicam fakir biraileyiz dis telide takamam sorun asil gecer ?yarin is hekimine gidicem

Derdinizi tam anlayamadım ancak çene ile ilgili bir sıkıntı varsa bir ağız diş çene cerrahının muayene etmesi gereklidir.
    Ağız diş çene cerrahlarını diş hekimliği fakültelerinde, devlete bağlı bazı ağız diş sağlığı merkezlerinde(hepsinde yok) ve bazı özel hastane ve kliniklerde bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.