Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türkiyede yok bahsettiğim ürün yurtdışında yaşıyorum.Büyük marketlerde bulması oldukça kolay bir ürün linkini buraya eklerim kontrol edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili merak ettiğiniz soruları bu konu başlığı altında sorabilirsiniz.

Ya da aşağıdaki linklerden bize ulaşabilirsiniz.

Diş Hekimi Tuba KOÇ
    facebook
    twitter

Iyi günler benim azı dişim Kırıldı ve kendiliğinden düştü şu an tüm yemeklerimi diğer tarafla yiyorum bu azı Dişe nasıl bir müdahale olur implant mı yapılır
    Ve siz implant öneriyormusunuz çevremden duyduğum kadarıyla çok acılı oluyormuş yaptırması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tuba Hanım merhabalar,

Öncelikle ağız sağlığım birazda ırsi nedenlerden dolayı pek iyi değil, şöyle ki 2 dişimden 1'inde dolgum var :) Sormak istediğim 2 komplike soru var size;

1. Geçtiğimiz ekim ayında, ağrı nedeniyle uyuyamadığım bir gecenin sabahında ilk işim yakınımda bulunan bir İzmir'de şubeleri olan özel bir hastanenin diş polikliniğine giderek, diş hekimine ağrı yapan dişimi tedavi ettirmek oldu. Tam emin değilim ama hekimin dolgu yaptığı dişime yıllar önce kanal tedavisi yaptırmıştım sanırım şuan röntgen filmimi hatırlayamıyorum elimde de kopyası yok malesef ama cumartesi günü bir kopyasını alacağım. Ağrı şikayeti ile gittim, dolguyu iyice oyup (tam olarak yarısına kadar) yerine yenisini yapacaktı ki diş etimin çok fazla kanadığını söyledi o şekilde bıraktı ve bir kaç gün sonra tekrar gelmemi istedi (sağ üst 4 numaralı diş). 2. seansta dolgum yapıldı mutlu mesut ayrıldım derken aynı gece yada ertesi gün diş eti iltihabı başladı. Bir kaç gün sonra da dolgu yapılan dişe yakın bir bölgede apse oluştu. Bu arada iltihap + apse efsane bir ağrı/acı ve psikolojik çökme yaratıyormuş onu öğrendim. Oraya buraya gide gele gargaralar, tuzlu, papatyalı sular vs derken apseden tamamen kurtuldum. Ancak iltihap tam olarak geçmemiş gibiydi diş etlerim hala hassastı ve geceleri kanıyordu. Diş taşı temizliği yaptırdım şuan bir sorunum yok genel olarak.

Benim kafamı kurcalayan şey muhtemelen hekim beyin dolgu yaptığı dişimde kanal tedavisi var ve diş ağrımın nedeni sanırım diş etimdi. Diş etinin ağrısı ile diş ağrısı tam olarak aynı değil biliyorum fakat o gece çok ağırdı, hem hatırlamıyorum hemde diş eti ile bir sorun yaşamamıştım daha önce benzettim büyük ihtimalle. Acaba diyorum doktor bey mi yanlış tedavi yaptı?

2. Bu sorunum da ilki ile bağlantılı;
    Geçen hafta öğlen yemeğimi yerken 4,5 ay önce yapılan dolgum düştü. Çok şaşırmadım ve telefonla hastaneyi aradım. Doktor beyin başka bir şubeye geçmiş olduğu bilgisi verildi, orasını arayıp randevu aldım. Dün (çarşamba) için randevu vermişlerdi, gittim ve dolgu yapılamayacağını ve kaplama yapılması gerektiğini söyledi aynı hekim bey. Fiyatını sordum, sosyal güvencem olduğu için 90 Lira dedi. Benim esas gitme amacım dolgu daha yeni yapıldığından tekrar ücretsiz yaptırmaktı. Tabi önce bir garipsedim sonra dedim ki o dişe siz dolgu yapmıştınız 4-5 ay kadar önce. Hazır cevap bir şekilde" o diş değil biz 13'ü yapmışız, ben sistemden kontrol ettim" dedi. İyide ben kaç gün diş etim kanıyor diye olmayan yarım dişim ve sürekli dilimle orayı kurcalayarak gezdim çok iyi hatırlıyorum, aynı yer, aynı diş. Sonra ben "sanmıyorum o diş olması gerek" dedim sakin bir şekilde. Neyse anlayış gösterdi röntgen çektirdi, sonra geldi beraber baktık. "Yok, biz o zaman 13'ü yapmışız azı dişini, 14'ü yapıcaz şimdi dedi. O an boşluğuma geldi ve aklıma da gelmedi, benim azı dişimde dolgu yok, 15 ve 16 numaralı dişlerimde de amalgam dolgu var, e ön kesici dişimde de bir şey yok?

Peki dedim oturdum, kaplama için kesildi biçildi dişim ama iğne falan yapılmadı, sadece fısfıs gibi bir şeyle 3-4 defa bir sıvı püskürttü diş etime, oda uyuşturmadı bile, sadece uyuşma hissi verdi. Kanal tedavisi falan olmayan canlı bir dişe kaplama yapılacağı zaman bu fısfısdan uygulanıp işlem yapılsa acı eşiği daha yüksek olmaz mı? Tamam acıdı ama sadece diş etlerim acıdı dişimden her hangi bir şey hissetmedim. Otobüste eve gelirken fazla takmadım ama eve geldim akşamdan beri bunları kurguluyorum. 2. kısımda da tekrar muayene ücreti almak için yada ücretsiz muayene yapmamak için böyle bir şey yaptı sanırım. Yada hastane içerisinde farklı bir prosedür mü var bilemiyorum.

Bu arada unutmadan eklemek istiyorum bu 4,5 aylık süreç içerisinde hazır dişlerim ile yine çok haşır neşirken dedim eski dolgularımı ve 20'lik çekilmesi gerek 1 adet dişimide hallettireyim dedim. 5 adet dolgu yenilettim, 20'liğimide aldırdım.

Şimdi ben bunları bir kaç saattir kurguluyorum, çok fena keyfim kaçtı açıkçası. Kendimi afedersiniz enayi gibi hissediyorum. 1. kısımda olmasa da 2. kısımda kesinlikle etik dışı bir davranış söz konusu gibi geliyor bana ama yinede kesin yargı yapmak istemiyorum.

Cumartesi öğleden önceye randevum var hasta bilgilerimin tümünü alıp inceleyeceğim, eğer yanlış yapılan bir işlem varsa muhakkak gerekenleri de yapacağım.

Uzun uzuna bir yazı oldu kusura bakmayın, bir de siz yorumlarsanız çok sevinirim

İyi çalışmalar dilerim...

• Bugün zirkonyum için 400 cam için 600 tl fiyat aldım. Toplamda 20 tane dişimi kaplatıcam. Eğer cam olursa sadece üst çeneyi kaplatıp alt tarafıda zirkonyum kaplatmak zorunda kalıcam maddi yetersizlikten dolayı. Sorum şu ki ; zirkonyum ile cam arasında bariz bir fark varmı ? Kendi dişlerimden farkı olmasın istiyorum, yaşım daha 23. Cam kaplama için aradaki farkı ödemeye değermi sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tayyarağa

quote:

Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili merak ettiğiniz soruları bu konu başlığı altında sorabilirsiniz.

Ya da aşağıdaki linklerden bize ulaşabilirsiniz.

Diş Hekimi Tuba KOÇ
    facebook
    twitter

Iyi günler benim azı dişim Kırıldı ve kendiliğinden düştü şu an tüm yemeklerimi diğer tarafla yiyorum bu azı Dişe nasıl bir müdahale olur implant mı yapılır
    Ve siz implant öneriyormusunuz çevremden duyduğum kadarıyla çok acılı oluyormuş yaptırması

Dişinizi görmeden ne yapılması gerektiğini bilemem. Dişinizin çekimi de gerekebilir bir ihtimal kanal tedavisi de yapılabilir.
    Diş çekilecek olursa en iyi tercih implant yapılmasıdır. Biraz daha masraflı olsa da ömürlük bir tedavi.
    İmplantın yerleştirilmesi diş çekiminden daha zor bir işlem değil,hatta pek çok zorlu çekimden daha kolay bir işlem.

• quote:

Orijinalden alıntı: M3RTi

Tuba Hanım merhabalar,

Öncelikle ağız sağlığım birazda ırsi nedenlerden dolayı pek iyi değil, şöyle ki 2 dişimden 1'inde dolgum var :) Sormak istediğim 2 komplike soru var size;

1. Geçtiğimiz ekim ayında, ağrı nedeniyle uyuyamadığım bir gecenin sabahında ilk işim yakınımda bulunan bir İzmir'de şubeleri olan özel bir hastanenin diş polikliniğine giderek, diş hekimine ağrı yapan dişimi tedavi ettirmek oldu. Tam emin değilim ama hekimin dolgu yaptığı dişime yıllar önce kanal tedavisi yaptırmıştım sanırım şuan röntgen filmimi hatırlayamıyorum elimde de kopyası yok malesef ama cumartesi günü bir kopyasını alacağım. Ağrı şikayeti ile gittim, dolguyu iyice oyup (tam olarak yarısına kadar) yerine yenisini yapacaktı ki diş etimin çok fazla kanadığını söyledi o şekilde bıraktı ve bir kaç gün sonra tekrar gelmemi istedi (sağ üst 4 numaralı diş). 2. seansta dolgum yapıldı mutlu mesut ayrıldım derken aynı gece yada ertesi gün diş eti iltihabı başladı. Bir kaç gün sonra da dolgu yapılan dişe yakın bir bölgede apse oluştu. Bu arada iltihap + apse efsane bir ağrı/acı ve psikolojik çökme yaratıyormuş onu öğrendim. Oraya buraya gide gele gargaralar, tuzlu, papatyalı sular vs derken apseden tamamen kurtuldum. Ancak iltihap tam olarak geçmemiş gibiydi diş etlerim hala hassastı ve geceleri kanıyordu. Diş taşı temizliği yaptırdım şuan bir sorunum yok genel olarak.

Benim kafamı kurcalayan şey muhtemelen hekim beyin dolgu yaptığı dişimde kanal tedavisi var ve diş ağrımın nedeni sanırım diş etimdi. Diş etinin ağrısı ile diş ağrısı tam olarak aynı değil biliyorum fakat o gece çok ağırdı, hem hatırlamıyorum hemde diş eti ile bir sorun yaşamamıştım daha önce benzettim büyük ihtimalle. Acaba diyorum doktor bey mi yanlış tedavi yaptı?

2. Bu sorunum da ilki ile bağlantılı;
    Geçen hafta öğlen yemeğimi yerken 4,5 ay önce yapılan dolgum düştü. Çok şaşırmadım ve telefonla hastaneyi aradım. Doktor beyin başka bir şubeye geçmiş olduğu bilgisi verildi, orasını arayıp randevu aldım. Dün (çarşamba) için randevu vermişlerdi, gittim ve dolgu yapılamayacağını ve kaplama yapılması gerektiğini söyledi aynı hekim bey. Fiyatını sordum, sosyal güvencem olduğu için 90 Lira dedi. Benim esas gitme amacım dolgu daha yeni yapıldığından tekrar ücretsiz yaptırmaktı. Tabi önce bir garipsedim sonra dedim ki o dişe siz dolgu yapmıştınız 4-5 ay kadar önce. Hazır cevap bir şekilde" o diş değil biz 13'ü yapmışız, ben sistemden kontrol ettim" dedi. İyide ben kaç gün diş etim kanıyor diye olmayan yarım dişim ve sürekli dilimle orayı kurcalayarak gezdim çok iyi hatırlıyorum, aynı yer, aynı diş. Sonra ben "sanmıyorum o diş olması gerek" dedim sakin bir şekilde. Neyse anlayış gösterdi röntgen çektirdi, sonra geldi beraber baktık. "Yok, biz o zaman 13'ü yapmışız azı dişini, 14'ü yapıcaz şimdi dedi. O an boşluğuma geldi ve aklıma da gelmedi, benim azı dişimde dolgu yok, 15 ve 16 numaralı dişlerimde de amalgam dolgu var, e ön kesici dişimde de bir şey yok?

Peki dedim oturdum, kaplama için kesildi biçildi dişim ama iğne falan yapılmadı, sadece fısfıs gibi bir şeyle 3-4 defa bir sıvı püskürttü diş etime, oda uyuşturmadı bile, sadece uyuşma hissi verdi. Kanal tedavisi falan olmayan canlı bir dişe kaplama yapılacağı zaman bu fısfısdan uygulanıp işlem yapılsa acı eşiği daha yüksek olmaz mı? Tamam acıdı ama sadece diş etlerim acıdı dişimden her hangi bir şey hissetmedim. Otobüste eve gelirken fazla takmadım ama eve geldim akşamdan beri bunları kurguluyorum. 2. kısımda da tekrar muayene ücreti almak için yada ücretsiz muayene yapmamak için böyle bir şey yaptı sanırım. Yada hastane içerisinde farklı bir prosedür mü var bilemiyorum.

Bu arada unutmadan eklemek istiyorum bu 4,5 aylık süreç içerisinde hazır dişlerim ile yine çok haşır neşirken dedim eski dolgularımı ve 20'lik çekilmesi gerek 1 adet dişimide hallettireyim dedim. 5 adet dolgu yenilettim, 20'liğimide aldırdım.

Şimdi ben bunları bir kaç saattir kurguluyorum, çok fena keyfim kaçtı açıkçası. Kendimi afedersiniz enayi gibi hissediyorum. 1. kısımda olmasa da 2. kısımda kesinlikle etik dışı bir davranış söz konusu gibi geliyor bana ama yinede kesin yargı yapmak istemiyorum.

Cumartesi öğleden önceye randevum var hasta bilgilerimin tümünü alıp inceleyeceğim, eğer yanlış yapılan bir işlem varsa muhakkak gerekenleri de yapacağım.

Uzun uzuna bir yazı oldu kusura bakmayın, bir de siz yorumlarsanız çok sevinirim

İyi çalışmalar dilerim...

-Gece ağrısı dişten kaynaklı bir ağrıdır,diş etleri gece ağrısı yapmaz. Gece ağrısı yapan bir dişe de müdahale edilmesi gerekir. Kanal tedavisi yapılması,yapılmış bir kanal tedavisi varsa yenilebilir durumda ise yenilenmesi veya dişin çekimi..
    Ağrının ara ara gelip gitmesi bir süre hiç ağrı olmayıp bazen 1 sene 2 sene sonra ağrı olması,ya da hiç geçmeyen bir ağrı olması sorunlu köklerde görebildiğimiz durumlar.
    -Siz 4 numaralı dişinize dolgu yapıldı diye düşünsenizde ona hemen komşu olan 3 numaralı dişinize müdahale edilmiş olabilir. Belki o bölgede de derin bir çürük vardı ve zaten dolgusu olan bir dişi açmadan önce o dişi temizlemek istemiş olabilirler (tabi bu sadece aklıma gelen bir ihtimal) Daha sonra da sizin asıl probleminiz 4 numaralı dişte olduğu için sıkıntılarınız geçmemiştir..Olamaz mı..
    ancak 13 numaralı dişinizde dediğiniz gibi dolgu yoksa,ilk seansta belki doktorun dalgınlığı ile sisteme yanlış diş ilenmiş olabilir. Bu durumda doktor da sizi hatırlamadıysa siztemde yazanı dikkate alacaktır. Yine de haklısınız hoş ve etik bir durum değil tabiki.ne diyebilirim ki..

• quote:

Orijinalden alıntı: kelaynak33

Bugün zirkonyum için 400 cam için 600 tl fiyat aldım. Toplamda 20 tane dişimi kaplatıcam. Eğer cam olursa sadece üst çeneyi kaplatıp alt tarafıda zirkonyum kaplatmak zorunda kalıcam maddi yetersizlikten dolayı. Sorum şu ki ; zirkonyum ile cam arasında bariz bir fark varmı ? Kendi dişlerimden farkı olmasın istiyorum, yaşım daha 23. Cam kaplama için aradaki farkı ödemeye değermi sizce ?

Cam kaplamadan kasıt epmress sanırım,öyle bir tabir ilk kez duydum açıkcası.Ancak aldığınız fiyatlar oldukça iyi,zirkonyum kaplamalar da gayet doğal durmaktadır.
  • tuba hanım merhabalar..
    forumdaki yazılarınızın birçoğunu okudum faydalı bilgilerinizden dolayı teşekkürler..
    benim sorum ise şöyle 4 gün evvel devlet hastanesinde kanal tedavisi yaptırdım.. ancak doktorum yanyana bulunan 2 dişime birden kanal tedavisi yaptı ve tek seansta işini bitirdi bende şaşırdım kaldım.. "birdaha gelmeyecekmiyim" dedim "yok işimiz bitti" dedi.. tedaviden sonra çekilmiş filmleride gösterdi bana "ikisinede kanal tedavisi yaptık" dedi.. yaklaşık 40dk sürdü.. şu anda ise tedaviden önceki ağrılarım aynen devam ediyor.. sanki bana diş eti ağrısıymış gibi geliyor ama umarım geçecektir.. demem o ki tek seansta iki dişe birden kanal tedavisi uygulaması normalmidir.. teşekkürler..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: merokartal

Merhabalar ben diş telleriyle ilgili birkaç soru sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim yaşım 23 dişlerimde sıklıklar öne çıkmalar çokta kötü olmasada şekil bozuklukları var bu yaşta dil teli yapmanın zorluğu ve sıkıntısı olur mu ? süresi ne kadar sürer ? en iyi çözüm bu mudur? birde son olarak yaşadığım yerde çok ünlü kaliteli bir doktor kliniğinde muayene oldum ve fiyatın 7000bin tl olduğunu sölediler 14 ay her ay 500 tl gelecek şekilde oraya her ay gittiğimde ödemesi olacak dediler ve içinde arada muayeneler falan kontollerin arada yapılacak herhangi birşeye karşı operasyonlar içinde olacağını söylediler sizce bu şartlar nasıl sizin görüşünüze göre? şimdiden teşekkür ediyorum..

Yapılacak olan tedavi şeffaf plak ile ortodonti ise gayet uygun ancak klasik telli tedavi ise biraz fahiş olmuş.
    Yaşınız kaç bilmiyorum ancak artık ortodontik tedavi için yaş sınırlaması yok. Her yaşta yapılabiliyor. Sadece erken yaşta tedavi yapıldığı zaman çeneye de ameliyatsız müdahale mümkün iken ilerleyen yaşlarda çenede oynama gerektiğinde ameliyat yapılıyor ya da sadece dişlerin konumlarında oynamalar yapılabiliyor. Yani yaş ilerledikçe bazı vakalarda beklentiyi azaltmak gerekebiliyor.

Hocam..Yapılacak olan tedavi metal diş teli dediler ve fiyat içinde arkaya birşey takabilirlermiş dişlerime heralde erişkin olduğum için yaşım 23 bu arada fiyat fahiş mi bu durumlar da ? ve sizce ne tür fiyatlar bu tedavi için olması gerekiyor acaba ona göre dahada araştırma yapmalıyım o zaman ?

• Tuba hanım merhaba, benim ön dişime kanal tedavisi uygulandı ve doğal olarak rengi soldu, diğer dişlerimin yanında sırıtıyor aradaki bu farkı nasıl kapatabiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: punto-gt

Merhabalar..Bundan 22 gün önce 20lik dişimi çektirdim... Çenemin sağ altında ve dudağımın kenarında küçük bi bölümde uyuşukluk hala geçmedi..Doktorum geçecek normal bu diyor ama günlük hayatımı ciddi anlamda etkilemeye ve sinirimi bozmaya başladı.. Kalıcı olabilir diye yazıları okudukça iyi stres yapar oldum..Eğer röntgene bakıp bilgi verebilirseniz cok memnun olurum.. Kalıcı olma ihtimali var mıdır yok mudur ? Herhangi bir risk gözüküyor mu ? Sorun yaşadığım diş işaretli olan.. Teşekkür ederim..

http://i60.tinypic.com/1h5w8o.jpg

Dişiniz sinire çok yakın durmuyor. Kısa içinde geçecektir. Kendinize sıkıntı yapmayın.
    Zedelenmeyen bir sinir dokusu kendisini onarabilir. Kopan bir sinir kendisini yenileyemez. Sizin dişiniz alınırken sinirin kopmuş olma ihtimali çok düşük. Sadece etrafında işlem yapıldığı için baskı oluşmuş olabilir onun da ameliyattan sonra 1 2 ay içinde düzelmesini bekleriz. Kişinin savunma sistemine ve ameliyat sahasının sinire yakınlığına göre 6 aydan 1 yıla kadar da sürebilir ancak o kadar süreceğini sanmıyorum sizin dişiniz için.
    Geçmiş olsun.

Çok tesekkür ederim.. Cevabınız içimi nasıl rahatlattı anlatamam.. Allah bin kere razı olsun

• Merhabalr ben 21 yaşındayım, 7 yaşında kalp rahatsızlığımdan dolayı ameliyat oldum dişim için doktora gittiğimde bana morfinmi uyuştucuylamı alakalı bir dozaj oranı raporu olmadan mudahale edemiyeceklerinden bahsettiler (3 kere gittiğim farklı doktorlar) bununla alakalı yardimci olabilirmisiniz yada sadece elimde olan epikrizde yazan bilgiler doktorların işine yararmı, yardımcı olursanız çok makbuke geçer

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: naturel18

tuba hanım merhabalar..
    forumdaki yazılarınızın birçoğunu okudum faydalı bilgilerinizden dolayı teşekkürler..
    benim sorum ise şöyle 4 gün evvel devlet hastanesinde kanal tedavisi yaptırdım.. ancak doktorum yanyana bulunan 2 dişime birden kanal tedavisi yaptı ve tek seansta işini bitirdi bende şaşırdım kaldım.. "birdaha gelmeyecekmiyim" dedim "yok işimiz bitti" dedi.. tedaviden sonra çekilmiş filmleride gösterdi bana "ikisinede kanal tedavisi yaptık" dedi.. yaklaşık 40dk sürdü.. şu anda ise tedaviden önceki ağrılarım aynen devam ediyor.. sanki bana diş eti ağrısıymış gibi geliyor ama umarım geçecektir.. demem o ki tek seansta iki dişe birden kanal tedavisi uygulaması normalmidir.. teşekkürler..

Dişler tek köklü dişler idi ise,yani en arkadaki 3 dişiniz dışındaki dişlerden ise,40 dk da 2 dişin kanal tedavisi tamamlanabilir..
    Kanal tedavisi sonrası özellikle tek seansta tamamlanırsa 1 hafta kadar ağrılar devam edebilir,1 hafta sonrasında geçmezse aynı doktora tekrar randevu alın bir görüşün.

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar ben diş telleriyle ilgili birkaç soru sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim yaşım 23 dişlerimde sıklıklar öne çıkmalar çokta kötü olmasada şekil bozuklukları var bu yaşta dil teli yapmanın zorluğu ve sıkıntısı olur mu ? süresi ne kadar sürer ? en iyi çözüm bu mudur? birde son olarak yaşadığım yerde çok ünlü kaliteli bir doktor kliniğinde muayene oldum ve fiyatın 7000bin tl olduğunu sölediler 14 ay her ay 500 tl gelecek şekilde oraya her ay gittiğimde ödemesi olacak dediler ve içinde arada muayeneler falan kontollerin arada yapılacak herhangi birşeye karşı operasyonlar içinde olacağını söylediler sizce bu şartlar nasıl sizin görüşünüze göre? şimdiden teşekkür ediyorum..

Yapılacak olan tedavi şeffaf plak ile ortodonti ise gayet uygun ancak klasik telli tedavi ise biraz fahiş olmuş.
    Yaşınız kaç bilmiyorum ancak artık ortodontik tedavi için yaş sınırlaması yok. Her yaşta yapılabiliyor. Sadece erken yaşta tedavi yapıldığı zaman çeneye de ameliyatsız müdahale mümkün iken ilerleyen yaşlarda çenede oynama gerektiğinde ameliyat yapılıyor ya da sadece dişlerin konumlarında oynamalar yapılabiliyor. Yani yaş ilerledikçe bazı vakalarda beklentiyi azaltmak gerekebiliyor.

Hocam..Yapılacak olan tedavi metal diş teli dediler ve fiyat içinde arkaya birşey takabilirlermiş dişlerime heralde erişkin olduğum için yaşım 23 bu arada fiyat fahiş mi bu durumlar da ? ve sizce ne tür fiyatlar bu tedavi için olması gerekiyor acaba ona göre dahada araştırma yapmalıyım o zaman ?

Eğer 7bin tl yi gözden çıkarabiliyorsanız,klasik tel tedavisi yerine şeffaf plaklarla ortodontik tedavisi öneririm. ağız içinde herhangi bir yara olmadan,ağrı yaşamadan,dişlerinizde ekstra bir çürük riski ve sararma olmadan üstelik dışardan nerede ise hiç belli olmadan ortodontik tedavi görmüş olursunuz.
    Normalde ben hastalara şeffaf plak için fiyat verdiğimde klasik tel için bu fiyatın nerede ise yarısı dediklerini söylüyorlar.

• M3RTi kullanıcısına yanıt
    @M3RTi 90 liraya hastaya kaplama yapan bir yerden ne bekliyorsun ki? Ben teknisyenim bana malzeme maliyeti 50 lira tutuyor ve hiç bir doktoruma 100'den aşağı kaplama yapmıyorum, onlar da genelde 400 falan alıyor... Gerçi bu dediğimgenelde özel muayenehaneler..

Hastane benzeri yerlere evet haklısınız :) 20 liraya da yaptığımız oluyor ama zannetmeyin ki 30 lira zarar edip yapıyoruz, o işten de kar ediyoruz ama malzeme ona göre oluyor... Eee 10 lira harcadığımız malzemeyle 50 lira harcadığımız malzeme doğal olarak bir olmayabiliyor...

quote:

Bugün zirkonyum için 400 cam için 600 tl fiyat aldım. Toplamda 20 tane dişimi kaplatıcam. Eğer cam olursa sadece üst çeneyi kaplatıp alt tarafıda zirkonyum kaplatmak zorunda kalıcam maddi yetersizlikten dolayı. Sorum şu ki ; zirkonyum ile cam arasında bariz bir fark varmı ? Kendi dişlerimden farkı olmasın istiyorum, yaşım daha 23. Cam kaplama için aradaki farkı ödemeye değermi sizce ?

Zirkonyum için 400 lira güzel fiyat almışsınız; bildiğim kadarıyla 700 liraya yapıyorlar..

Cam kesinlikle çok daha iyi olacaktır, bildiğim kadarıyla fiyat farkı olmuyor, camli de camsiz de fiyatı 700 lira genelde...

Çekiç darbesiyle bile kırılmayanları yapanlar doktorlar biliyorum, onda 100 lira kadar fiyat farkı var, yani 800 liraya yapıyorlar genelde...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kill me maybe

mini.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102353489&p=1#103380980

dün size bu konuyu sormuştum hatirlarsaniz. o sislik ineli iki hafta filan oldu ama bir senedir olan iltihap hala duruyordu. dis hekimimde surekli insin oyle gel diyordu. bugun tekrar gittim. hala inmemis bu sekilde cekemem dedi. antibiyotik kullandigim halde o iltihap gecmiyor kroniklesmis sanirim. doktora nasil cekicez bu disi iltihap hic gecmiyor dedigimde bu sekilde cekemem gecmesi lazim diyor. ben napicam simdi nasil inicek bu iltihap bana bi yardimci olurmusunuz? iki tane dis var boyle sag ve sol tarafimda ikisi de hep sis. ama bahsettigim dis sol ustteki azi disim. bana bir yardimci olun lutfen daha kotu olmasindan korkuyorum.

Bu tarz kronik apse vakalarında ben penisilin iğnesi kullanıyorum. 5 gün günde 2 kere iğne kullanıyorum ve dişleri 3 veya 4. günde alıyorum. Ancak tabi ki hekimlere göre değişen bir yaklaşım. Etrafınızda varsa bir ağız diş çene cerrahı ile görüşebilirsiniz,

o kronik apsenin uzerinde sivilce gibi birsey cikti disetimde. bu ne olabilir sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer 7bin tl yi gözden çıkarabiliyorsanız,klasik tel tedavisi yerine şeffaf plaklarla ortodontik tedavisi öneririm. ağız içinde herhangi bir yara olmadan,ağrı yaşamadan,dişlerinizde ekstra bir çürük riski ve sararma olmadan üstelik dışardan nerede ise hiç belli olmadan ortodontik tedavi görmüş olursunuz.
    Normalde ben hastalara şeffaf plak için fiyat verdiğimde klasik tel için bu fiyatın nerede ise yarısı dediklerini söylüyorlar.

Ya tabiki banada çok pahalı geldi ama sizce fiyat uygun mu diye sordum onu ama sizde çok pahalı olduğunu söylediniz şeffaf plaklarla ortodondik tedavi söylemedibana doktor ama onun ücreti dahamı fazla tel tedavisinde bu dedikleriniz oluyormu yani sararma ağrı çürükler falan daha sonra düzelttirilmiyor mu sararmalar falan o zaman pekte mantıklı değil gibi bu tedavi :S

• quote:

Orijinalden alıntı: hakeen

Tuba hanım merhaba, benim ön dişime kanal tedavisi uygulandı ve doğal olarak rengi soldu, diğer dişlerimin yanında sırıtıyor aradaki bu farkı nasıl kapatabiliriz.

Kanal tedavili dişlerin kanal tedavilerinde ve dolgularında sıkıntı yoksa,içlerine bir ilaç koyularak beyazlatma yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: more34

Merhabalr ben 21 yaşındayım, 7 yaşında kalp rahatsızlığımdan dolayı ameliyat oldum dişim için doktora gittiğimde bana morfinmi uyuştucuylamı alakalı bir dozaj oranı raporu olmadan mudahale edemiyeceklerinden bahsettiler (3 kere gittiğim farklı doktorlar) bununla alakalı yardimci olabilirmisiniz yada sadece elimde olan epikrizde yazan bilgiler doktorların işine yararmı, yardımcı olursanız çok makbuke geçer

İyi forumlar.

Geçmiş olsun.
    Kontrolu altında olduğunuz bir kalp doktoruuz varsa ondan,yoksa herhangi bir hastanenin kardiyoloji bölümünden yazılı iizn belgesi almanız lazım. Ancak bunun için önce diş hekiminizin size yazılı bir kağıt vermesi gerekli idi,yapacağı işlemi ve ne kadar hangi anesteziyi kullanacağını yazması ve buna göre doktordan izin istemesi gerekir.
    Örneğin diş hekimi "1-ile 3 adet arasında kullanılacak 40mg/ml articainHCl 0,012 mg/ml epinefrin HCL içerikli lokal anzestezik ile hastaya diş çekimi şlemi uygulanacaktır. Hastanın durumunun tarafınızdan değerlendirilmesi arz ve rica olunur tarzında bir yazı yazar, kardiolog hekim de ya anı kağıdın arkasına veya altında yer varsa altına onay verdiğini ya da vermediğini yazar. bu kağıt da diş hekimindeki size ait dosyada saklanır. Bu işleme konsultasyon denir ve her türlü kalp rahatsızlığında istenen rutin bir işlemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SosyalNet

@M3RTi 90 liraya hastaya kaplama yapan bir yerden ne bekliyorsun ki? Ben teknisyenim bana malzeme maliyeti 50 lira tutuyor ve hiç bir doktoruma 100'den aşağı kaplama yapmıyorum, onlar da genelde 400 falan alıyor... Gerçi bu dediğimgenelde özel muayenehaneler..

Hastane benzeri yerlere evet haklısınız :) 20 liraya da yaptığımız oluyor ama zannetmeyin ki 30 lira zarar edip yapıyoruz, o işten de kar ediyoruz ama malzeme ona göre oluyor... Eee 10 lira harcadığımız malzemeyle 50 lira harcadığımız malzeme doğal olarak bir olmayabiliyor...

quote:

Zirkonyum için 400 lira güzel fiyat almışsınız; bildiğim kadarıyla 700 liraya yapıyorlar..

Cam kesinlikle çok daha iyi olacaktır, bildiğim kadarıyla fiyat farkı olmuyor, camli de camsiz de fiyatı 700 lira genelde...

Çekiç darbesiyle bile kırılmayanları yapanlar doktorlar biliyorum, onda 100 lira kadar fiyat farkı var, yani 800 liraya yapıyorlar genelde...

Çekiç darbesi ile bile kırılmayanlarda renk sıkıntısı vardı skala zayıftı,o konuda gelişme var mı bilginiz var mı?

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.