Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xurkan

Merhaba Tuba Hanım,
    Ortodonti tedavisi görüyordum GATA da fakat şu an görmüyorum. O zamanlar üst ön iki dişim biraz geride ve onların yanindaki disler de biraz önde duruyordu. Karşıdan bakıldığında pek fark edilmiyor fakat yanlardan fark ediliyor
    Tedavi sırasında damaklik verilmisti bana ağız yapima uygun. Bir süre taktim hicbir faydasini goremedim ayrica vidalıydı. Sanırım biraz aceleci davrandım o yuzden etki göstermedi.
    Her hafta 1 kez çevir demişti doktorum. Uzun zaman oldu kullanmadım. Şu andan itibaren başlasam ve düzenli bir sekilde taksam faydasını görür müyüm?
    Ayrıca eğer cevabınız hayir ise 1-2 sene icinde özele muayene olup tel taktirmayi düşünüyorum.
    Dedigim gibi sadece ust onde hafif bozukluk var. Sadece üst dis teli bana tahmini ne kadar fiyata gelir.(lütfen tahmini bir rakam belirtin)

Damaklığın ön kısmı vidayı cevirdikçe one dogru ilerliyordu yani üst ön iki dişime baskı uyguluyordu dışa doğru.
    Eğer isterseniz fotoğraf da atabilirim daha iyi yorum yapabilmeniz açısından.

Damaklığın hala işe yaramayacağını malesef bilemem üzerinden uzun zaman geçmiş. Kemiğinizin ve dişlerinizin yapısı direnci vs değişmiştir. Tedavinizi yürüten hekimle yada herhangi bir ortodontist ile muayene olarak görüşmenizde fayda var. Sadece fotoğraf ve röntgenle malesef karar verilemez.
    1-2 sene içinde tedavi masrafınız inanılmaz ölçüde değişecektir çünkü dolar ve euro sabit değil. şu anda klasik bir tel tedavisi için 2000-3000 tl gibi bir para ayırmanız gerekir en az.
    şeffaf plak ile tadvi çok daha konforludur.araştırıp imkan olduğunda onu yaptırmanızı öneririm ancak orada fiyatlar 2-3 kat artabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: punto-gt

Merhabalar..Bundan 22 gün önce 20lik dişimi çektirdim... Çenemin sağ altında ve dudağımın kenarında küçük bi bölümde uyuşukluk hala geçmedi..Doktorum geçecek normal bu diyor ama günlük hayatımı ciddi anlamda etkilemeye ve sinirimi bozmaya başladı.. Kalıcı olabilir diye yazıları okudukça iyi stres yapar oldum..Eğer röntgene bakıp bilgi verebilirseniz cok memnun olurum.. Kalıcı olma ihtimali var mıdır yok mudur ? Herhangi bir risk gözüküyor mu ? Sorun yaşadığım diş işaretli olan.. Teşekkür ederim..

http://i60.tinypic.com/1h5w8o.jpg

Dişiniz sinire çok yakın durmuyor. Kısa içinde geçecektir. Kendinize sıkıntı yapmayın.
    Zedelenmeyen bir sinir dokusu kendisini onarabilir. Kopan bir sinir kendisini yenileyemez. Sizin dişiniz alınırken sinirin kopmuş olma ihtimali çok düşük. Sadece etrafında işlem yapıldığı için baskı oluşmuş olabilir onun da ameliyattan sonra 1 2 ay içinde düzelmesini bekleriz. Kişinin savunma sistemine ve ameliyat sahasının sinire yakınlığına göre 6 aydan 1 yıla kadar da sürebilir ancak o kadar süreceğini sanmıyorum sizin dişiniz için.
    Geçmiş olsun.

• bu konuya bakar misiniz bir de?
    mobil.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102353489&p=1#

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7740

merhaba hocam öncelıkle şimdiden cevabınız için teşekkurler

ben yenı 1 dişime kanala tedavisi yaptırdım yanındakı dişte 10 yıl once kanal tedavisi olmuştu hiç bir sorun yoktu bu ıkı dişe kaplama yaptırmak ıcın kesıldı kaplama yapıldı gecıcı olarak takıldı

ancak 10 yıl once kanal yaptırdıgım dişte sorun başladı birşey yıyınce zonklama oluyor ve ustune bastırınca agrı oluyor ne yapmam gerekıyor bılgı verırsenız ona göre bir yol ızleyecem şimdiden cevabınız için teşekkur ederım

saygılar

hocam benım sorumu atlamışınız heralde bir yanıt alamadım

bugun hekıme gittim 2 ci defa kanal yapsakta 10 yıl öncekanal yapılmış sonuc almak zor cekelım dedı ben ısrar edınce [yazılarınızdan okudugum kadarıyla) 2 ci defa kanal yapılmasında ısrar edınce 1 hafta antıbıyotık ve majestık verdı ve tekrar kanal yaptıracam sızın önerınız nedır

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7740 -- 3 Mart 2015; 17:21:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: merokartal

Merhabalar ben diş telleriyle ilgili birkaç soru sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim yaşım 23 dişlerimde sıklıklar öne çıkmalar çokta kötü olmasada şekil bozuklukları var bu yaşta dil teli yapmanın zorluğu ve sıkıntısı olur mu ? süresi ne kadar sürer ? en iyi çözüm bu mudur? birde son olarak yaşadığım yerde çok ünlü kaliteli bir doktor kliniğinde muayene oldum ve fiyatın 7000bin tl olduğunu sölediler 14 ay her ay 500 tl gelecek şekilde oraya her ay gittiğimde ödemesi olacak dediler ve içinde arada muayeneler falan kontollerin arada yapılacak herhangi birşeye karşı operasyonlar içinde olacağını söylediler sizce bu şartlar nasıl sizin görüşünüze göre? şimdiden teşekkür ediyorum..

Yapılacak olan tedavi şeffaf plak ile ortodonti ise gayet uygun ancak klasik telli tedavi ise biraz fahiş olmuş.
    Yaşınız kaç bilmiyorum ancak artık ortodontik tedavi için yaş sınırlaması yok. Her yaşta yapılabiliyor. Sadece erken yaşta tedavi yapıldığı zaman çeneye de ameliyatsız müdahale mümkün iken ilerleyen yaşlarda çenede oynama gerektiğinde ameliyat yapılıyor ya da sadece dişlerin konumlarında oynamalar yapılabiliyor. Yani yaş ilerledikçe bazı vakalarda beklentiyi azaltmak gerekebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spirit of Fox

Gargara öneriniz nedir acaba ? Listerine kullanıyorum fakat çok ağır , zararlı olduğunu düşünüyorum bu yüzden. Sensodyne kullandım partikül bırakıyor dişlerimde.

Listerine (zero hariç) %45 ile en yüksek alkol oranına sahip gargara. Alkol de ağız kanseri riskini artırıyor,ağız mukozasında yaralara tahrişler sebep oluyor. O yüzden listerine zero hariç (zero da alkol yok) diğer türlerini sulandırarak kullanımı ya da kullanmamayı öneriyoruz.

Bu ara en sevdiğim gargara colget in mor renli olanı.
    colgate total profesyonel diş eti sağlığı ağız çalkama suyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 3 Mart 2015; 18:07:04 >
  • quote:

ben yenı 1 dişime kanala tedavisi yaptırdım yanındakı dişte 10 yıl once kanal tedavisi olmuştu hiç bir sorun yoktu bu ıkı dişe kaplama yaptırmak ıcın kesıldı kaplama yapıldı gecıcı olarak takıldı

ancak 10 yıl once kanal yaptırdıgım dişte sorun başladı birşey yıyınce zonklama oluyor ve ustune bastırınca agrı oluyor ne yapmam gerekıyor bılgı verırsenız ona göre bir yol ızleyecem şimdiden cevabınız için teşekkur ederım

saygılar

10 yıldır sıkıntısı olmayan bir diş kesildikten sonra ağrı yaptıysa kanal tedavisinin tekrarlanması denenebilir ancak ne kadar faydalı olur bir şey diyemem. Röntgeninin ve dişin ağız içindeki durumunun değerlendirilip karar verilmesinde fayda var. Genel olarak çekim en son tercihimiz olsa da o da bir tedavi seçeneği. Doktorunuzla görüşün, dişin durumuna göre karar verilecektir.
    Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: saltdeniz

iyi günler dilerim öncelikle yaşım 29 , Filmde görüldüğü gibi 20 lik dişimin gömülü ve yana yatık durumdadır.dişim herhangi bi agrı yada baskı yapmamaktadır.ileride sorun cıkartır diye bu dişi ameliyatla aldırmam konusunda düşüncelerinizi merak ediyorum.yan tarafında bulunan dişlerimin dolgusu yaklaşık 15 seneliktir.onlar bu ameliyattan nasıl etkilenecek gibi sorunlar mevcut.bu arada bu diş ameliyatı için yaklaşık 440 - 640 arası fiyat biçilmektedir bu sizce normal midir.https://store.donanimhaber.com/fc/8e/69/fc8e69d46709cccb248dd20c874be55c.jpg Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor
     Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Size henüz ağrı şeklinde yansımış olmasa da dişiniz komşu olduğu dişlerin köklerine baskı yapıyor. Alınmasında fayda var.
    Dolgularınız çok büyük gibi durmuyor çekim esnasında ehil bir elde sıkıntı yaşamazsınız.
    Verilen fiyatlar makul fiyatlar. Bu dişin çekimi hekimi oldukça uğraştırır.
    Dişinizin kökü sinire biraz yakın, o yüzden bir cerrah tarafından alınması ya da bu tarz çekimleri sık yapan alışkın bir el tarafından alınması sizin açınızdan daha faydalı ve daha az riskli olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: HerŞeydeUcuzaBakanAdam

Merhabalar, benim sorunum dişlerim cok sari ve sag alt ve sol alt dislerimin ici cok derin ne yersem oraya birikiyor ve diplerinde tanimlayamadigim gecmeyen siyah bolumler var . simdi doktora gitsem çekmez dimi ? (Ağri yok)

Dişler sarı ya da lekeli diye çekimi gerekmez, ancak dişlerinizde başka sıkıntılar varsa, örneğin o derinlikler derin çürüklerse,diş eti sorunları sebebi ile çekimi gerekirse bilemiyorum. Bunu ancak muayene olarak öğrenebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hey Dude!

Hocam merhaba.. Ön sağ dişimin üstünde (yani direk dişin üstünde) çok küçük toplu iğne başı kadar bir çukur var. Bu çukur eskiden de var mıydı -ilginç gelecek ama- çok hatırlamıyorum, büyük ihtimalle vardı ama pek kafaya takmıyordum. Son birkaç yıldır bu çukurun içi kahverngi bi renk almaya başladı. Şu anda dişin üstünde kahverengi bir nokta apaçık görünüyor. Eskiden fazla değildi görüntü ama son zamanlarda büyüyerek beni çok rahatsız etmeye başladı.

Çürük mü değil mi bilmiyorum. Çürükler bildiğim kadarıyla siyah oluyor. Benimki bildiğiniz kahverengi.. Sanırım leke.. Eskiden beri düzenli fırçalayamıyorum. Ama aylarda o kadar fırçalamama rağmen bir türlü geçmedi, azalmadı bile.. Gülerken utanıyorum, konuşurken bile ağzımı çok açmamaya gayret ediyorum. Ön dişimin üstünde kahverengi bir nokta öylece duruyor :(

Bunun bir çözümü var mıdır? Ne yapmam gerekir? Diş hekimine gitmek istiyorum ama işten güçten fırsat bulamıyorum. Nisan'da izin alıcam, o zaman gitmeyi düşünüyorum.. Acaba bu neyden kaynaklanır? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kolay gelsin.. :(

Çürükler beyaz,sarı,kahverengi veya siyah renkte olabilirler. Geçirdikleri aşamalara göre renkleri değişir.
    Sizin dişinizdeki tartar yada leke de olabilir,çürük de. İsterseniz bir fotoğraf koyun ,özel mesajla yada e posta ile de gönderebilirsiniz,daha rahat yorum yapabilirim.

bilgi@dttubakoc.com e posta adresim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kill me maybe

bu konuya bakar misiniz bir de?

verdiğiniz link hata verdi açamadım.. http 404 dedi..bilginize..
  • quote:

quote:

saygılar

hocam benım sorumu atlamışınız heralde bir yanıt alamadım

bugun hekıme gittim 2 ci defa kanal yapsakta 10 yıl öncekanal yapılmış sonuc almak zor cekelım dedı ben ısrar edınce [yazılarınızdan okudugum kadarıyla) 2 ci defa kanal yapılmasında ısrar edınce 1 hafta antıbıyotık ve majestık verdı ve tekrar kanal yaptıracam sızın önerınız nedır

saygılar

Sırayla yanıtlıyordum ona henüz fırsat gelmemişti biraz önce yanıtladım.
    Dişinizin durumunu en iyi muayene eden doktorunuz bilecektir. Umarım çektirmez zorunda kalmazsınız.Elinizde dişinize ait röntgen ve fotoğraf varsa gönderebilirseniz biraz daha rahat yorum yapabilirim .Yine de tabi ki muayene gibi olmayacaktır.
    Özel mesaj olarak atabilirsiniz ya da bilgi@dttubakoc.com adresine gönderebilirsiniz.

• Merhaba,
    Diş etlerim çok kanıyordu diş taşı temizlettim çok farketti ama hala devam ediyor. Genetik bi durum mudur ailemde de var. Ne yapmalıyım ?

Bir de çok çay içiyorum. Dişlerim sarı kalıyor. Beyazlık için tavsiyeleriniz neler ? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yibo90

Merhaba,
    Diş etlerim çok kanıyordu diş taşı temizlettim çok farketti ama hala devam ediyor. Genetik bi durum mudur ailemde de var. Ne yapmalıyım ?

Bir de çok çay içiyorum. Dişlerim sarı kalıyor. Beyazlık için tavsiyeleriniz neler ? Teşekkürler

Paradontax diş macunu kullanabilirsiniz. Dişetlerine oldukça iyi gelir.
    Fırçanız sert uçlu ise değiştirin,yumuşak uçlu bir fırça alın.
    Dişleriniz fırçalarken diş etlerinize hırçın davranmayın,dişlerinizi diş etinden dişe doğru fırçalayın,diş etine baskı uygulamayın.

Diş ipi kullanırsanız dişleriniz daha beyaz gözükecektir.
    Her çay faslından sonra ağzınızı çalkalamaya çalışın en azından su için.
    Paradontax ın beyazlatıcı olanını alabilirsiniz.
    Dişlerinizin ihtiyacına göre 3-6 ayda bir temizlik yaptırabilirsiniz.

Karbonat,muz,limon vs gibi diğer seçenekler dişlerinize zarar verir,o an daha beyaz gibi gösterse de aslında dişleri aşındırdığı için uzun vadede daha sarı dişlere sebep olur.

• Teşekkür ederim. Diş fırçalama sırasında biraz hırçınım sanırım. Paradontax uzun süre kullandım ama benim farkettiğim bir azalma olmadı.

Bir de fırça , ağız bakım suyu , diş ipi hangi markaları öneririsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yibo90

Teşekkür ederim. Diş fırçalama sırasında biraz hırçınım sanırım. Paradontax uzun süre kullandım ama benim farkettiğim bir azalma olmadı.

Bir de fırça , ağız bakım suyu , diş ipi hangi markaları öneririsiniz.

Paradontax dan fayda görmediyseniz colgate serisini deneyin. ama öncelikle diş etlerinize iyi davranın; hırpalamaya devam ederseniz hiç bir macun ve diş taşı temizliği kanamayı tamamen kesmeyecektir.
    Diş fırçası diş ipi diş macunu ağız çalkama suyu şeklinde diş eti bakım serileri var.

Diş fırçası olarak micro hassas diş fırçası

Diş macunu olarak colgate total profesyonel diş eti sağlığı

Gargara olarak yine aynı seri

Diş ipi bu serinin diş ipini kendim hiç kullanmadım o yüzden bir yorum yapamayacağım. Herhangi bir diş ipini de alabilirsiniz.
    ama isterseniz bu serininki şu

• Çok çok teşekkür ederim umarım faydasını görürüm kolay gelsin iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: Spirit of Fox

Gargara öneriniz nedir acaba ? Listerine kullanıyorum fakat çok ağır , zararlı olduğunu düşünüyorum bu yüzden. Sensodyne kullandım partikül bırakıyor dişlerimde.

Listerine (zero hariç) %45 ile en yüksek alkol oranına sahip gargara. Alkol de ağız kanseri riskini artırıyor,ağız mukozasında yaralara tahrişler sebep oluyor. O yüzden listerine zero hariç (zero da alkol yok) diğer türlerini sulandırarak kullanımı ya da kullanmamayı öneriyoruz.

Bu ara en sevdiğim gargara colget in mor renli olanı.
    colgate total profesyonel diş eti sağlığı ağız çalkama suyu

Teşekkür ederim Bir de son olarak gargara yaptıktan sonra dişleri suyla çalkalamalı mıyız ?

• dişleri beyazlatmak için ne yapmalıyız ? ben karbonat kullaniyorum ise yarar mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: kill me maybe

bu konuya bakar misiniz bir de?

verdiğiniz link hata verdi açamadım.. http 404 dedi..bilginize..

mini.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102353489&p=1#102378110

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.