Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • invisalign- ecligner- airaligner gibi şeffaf diş telleri arasındaki fark nedir? aralarında sadece fiyat farkı mı var? hangi markayı neden tercih etmeliyiz?
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Merhaba Tuba Hanım,

Antibiyotiğe (Augmentin) alerjisi olan birisi diş çektirebilir mi?

Diş çekiminden önce yapılan anestezik uygulamalar, ilaçlar antibiyotiğin sebep olduğu alerjiyi yapar mı? Kızarıklık, yüzde,dudaklarda ve ellerde şişlik, kaşıntı gibi ?

Teşekkürler.
  • Merhaba.

Uzun süredir dişim ağrıyordu ama ihmal ettim.Bir süredir hiç ağrı olmuyor ancak geçenlerde dişimin bir parçası koptu.Hemen hemen yarıya yakın kısmı.Oyuk gibi birşey kaldı dişimde.Bunun tehlikesi varmı?
  • Hocam kardeşimin dişleri yamuk ortodonti için muayeneye geleceğiz telefonla aradım açan olmamıştı randevu alıyor muyuz yoksa direk gelelim mi kaynarca da oturuyorum.
  • İyi akşamlar hocam ;

2 gün önce sol azı dişim hafif bir şekilde ağrımaya başladı,gün içinde ağrıyı kesmesi için bir Apranax alıp içtim,ağrıyı kesti 2 gün boyunca da ağrı olmadı,bu herhangi bir ters durumun olduğunu gösterir mi ?

Dipnot : Eğer herhangi bir tedavi gerekiyorsa belirteyim,ölümüne bir diş hekimi korkum var,o yüzden evde uygulayabileceğim bir geçici yöntem var mıdır ? En azından bir psikolog eşliğinde dişçi korkumu yenene kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

0,37kr luk dismacunu ile 37 tl lik dis macunu arasinda ne fark var?

İçeriklerine bakmak lazım. Hangi markalardan bahsediyorsunuz bilmiyorum. O kadar ucuz bir macunla karşılaşmadım açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vercutel

Bende diş hekimi olmak istiyorum
    Size sorum ise
    Dişlerim aralıklı bunun çözümü sadece tel mi ?

Dişlerin durumuna göre dolgu ve ya kaplama da yapılabilir.
    Tel yerine de artık şeffaf plak kullanımı yaygınlaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vercutel

quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

hic tavsiye etmem, milletin agiz kokusunu cekersin senelerce, oyle kotu bir kokudurki!

Olsun hem rahat hem zevkli hem çok iyi kazanıyorlar

Amaç iyi kazanmaksa artık hiç de öyle değil; bilginiz olsun :) Özel kliniklerde asgari ücretle çalıştıranlar bile var( bu şekilde çalışmayı kabul eden etmek durumunda kalanlar.... Muayenehane açacak olursanız en az 5 seneyi gözden çıkarmanız gerek; hem ilk açılışta yapılacak masraflar hem de bu süre içinde cepten yemeyi kaldırabilecek bir destek geliriniz olmalı ( eş aile vs) Devlet düşünürseniz de atanmak için iyi bir torpil bulmalısınız; kura yolu ile oluyor atamalar...

Diş hekimi olmak istiyorsanız sadece sevdiğiniz ya da yapmak istediğiniz için tercih edin; zengin olmak seçerseniz bu devirden sonra hayal kırıklığı yaşarsınız; çünkü durum gittikçe daha da kötüye gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro_16

iyi günler hocam.. benim dişlerimin uç kısımlarında bunun gibi saydamlık var acaba bu neden oluyor ve tedavi yöntemi nedir..

resim bana ait değildir..

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Asit erozyonunu anlamak için yapılan bir testin görüntüsü gösterdiiniz fotoğraf.
    Bu tarz bazı şefafflıklar tamamen dişin yapısından kaynaklı olabilir.
    Diş yapısından kaynaklı değil sonradan oluşan bir durumsa asit erozyonudur. Asitli yiyecek içecekler, sık aralıklarla uzun süreli kusma ( ör blumia anoraksia gibi hastalıklar) sebep olabilir.
    Henüz başlangıç aşamasındaki bir erozyon için koruyucu ve onarıcı bir diş macunu kullanmak, dişleri asitten korumak yeterli olacaktır. İlerleyen aşamalarda dolgu kaplama hatta çekim gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Naples

güncel olarak önerdiğiniz beyazlatıcı etkisi yüksek olan bir diş macunu var mı ?

Genel olarak beyazlatıcı diş macunlarını önermiyorum.
    Ancak illa kullanılacaksa sensodyn yada opalasence olabilir. Diğerleri diş yapısına zarar verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: begumay

merhaba tuba hanım, muayne olmak için gittiğim özel diş doktoru kanal tedavisini uyuşturmadan yaptıgını söyledi . Bunun nedeniyle sinirlerin gözden kacmaması olarak belirtti . Kanal tedavisi uyuşturmadan yapılır mı ?

Tercih meselesi. Ben uyuşturmadan dolgu bile yapmıyorum, hatta bazı aşırı taş olduğunda diş taşı temizliğinde bile uyuşturuyorum. Ama çok salladığı için uyuşturmadan diş çektiğini gördüğüm meslektaşım da oldu...
  • Doğru diş fırçalama tekniği nedir, yemekten en erken ve en geç ne kadar sonra fırçalanmalıdır ?
  • Merhabalar Hocam ;

Bir kaç dişimdeki problemli devam eden kanal tedavisi süreci hakkında bilgi edinmek amacıyla nette dolaşırken yazılarınızı gördüm. Sosyal sorumluluk adına vakit ayırıp bilgilendirmeler yaptığınızdan dolayı sizi tebrik etmek istedim. Teşekkürler...
  • Iyi gunler

Benim bir sorum olacakti

Sag ust disim azi disimin yani ilk once ortadan bir yarisi daha sonra diger yarisi kirilarakk cikti

kok icerde ust cene kemigimde birazi disarda cektirmez isem ilerde ne gibi sorun olur doktor film cekti kist var dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gael

iyi günler bu sinüs lifting(kapalı biyometeryal hariç) olayı nedir her hastaya yapılırmı,tedavi listemde yazmışlar acaba yapılmama konusunda doktorumu ikna edebilirmiyim

bir diğer sorumda
    dişlerimi hergün fırçalamam rağmen sararma var dışardaki insanları gözlemliyorum dişleri nasıl beyaz olabiliyor kaplamamı yapıyorlar veya özel beyazlatma işlemindenmi geçiyor dişleri, benim neden dişerim istediğim beyazlıkta değil ne yapmam gerekiyor
  • quote:

quote:

iyi günler bu sinüs lifting(kapalı biyometeryal hariç) olayı nedir her hastaya yapılırmı,tedavi listemde yazmışlar acaba yapılmama konusunda doktorumu ikna edebilirmiyim

bir diğer sorumda
    dişlerimi hergün fırçalamam rağmen sararma var dışardaki insanları gözlemliyorum dişleri nasıl beyaz olabiliyor kaplamamı yapıyorlar veya özel beyazlatma işlemindenmi geçiyor dişleri, benim neden dişerim istediğim beyazlıkta değil ne yapmam gerekiyor

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler Tuba hanım,
    benim üstteki çürük azı dişimin ortası oyuk ve de iltihaplı.normal hayatımda insanlarla konuşurken sıkıntı yapmaya başladığı için bu dişi çektirip kurtulmak istiyorum.fakat hayatım hiç diş çektirmedim ve bende dişçi korkusu var.asıl merak ettiğim ise bu diş çekilirken çok acır mı? sonrası önemli değil çekilme esnasındaki acıyı çok merak ediyorum.bu arada yaş 20.cevabınızı bekliyorum iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi docs -- 23 Eylül 2014; 20:03:40 >
  • Tuba ne hoş bir isim :) Nasılsınız Tuba hanım, iş, güç, hayat nasıl gidiyor?

Bakmayın öyle "Sorularınızı Yanıtlıyor" yazıyor bu da bir soru. ehe :)
  • Merhabalar. Yaklaşık 2-3 sene önce dolgu yaptırdığım dişim ağrı yapıyor. Durup dururken değil ancak birşey yemek istediğim anda o dişimi kullandığım anda öyle bir ağrı ki adeta beynime yansıyor o derece beter bişey. Çenem kilitleniyor bi anlığına. Bir dişim daha çürük ve baya bi ilerlemiş durumda, kırılmış durumda, büyük ihtimale iki dişimede kanal tedavisi yapılacak. Kanal tedavisi ne kadar sürer ? Kaç seansta biter tahmini olarak ? Birde acısı,ağrısı ne durumda olur acaba bilgilendirirseniz sevinirim
  • Tuba Hanım merhaba.Devlet hastanelerindeki diş dolgu fiyatları ne civarlarda acaba biliyor musunuz? Ayrıca kanal tedavisi de yapıyorlar mı?
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.