Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba 1 hafta önce 2 adet dişim köprü için kesildi,geçici dişte takılmadı.bu süre içinde kesilen dişlerimde sartarma oldu ve dişetlerimde sızlama ağrı oluyor.bu sararma ve ağrılar normalmı? teşekkürler
  • Normal sartlarda gecici protez hazirliyoruz hastalarimiza 1 gun icerisinde. Agrilariniz ciddi boyutta degilse ve siziysa sadece endiselenecek bir sey degil. Ozellikle sogukta hassasiyet olmasi bu durumda cok normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

Selamlar Kolay Gelsin Tuba Hanım Sormak İstediğim Bazı Sorular Var.

1) Ön Dişlerimde lekeler var doktor 600 TL ye beyazlatabileceğini söyledi sizce bu işe yarar mı ? yararsa ne kadar süre beyaz kalırlar düzenli diş temizliğiyle ?
    2) Çayı çok fazla tüketiyorum tavsiye edebileceğiniz dişleri koruyan ve beyazlamasını sağlayan diş macunu var mıdır ?
    3) Ön dişlerimde 2 tane dolgu var bunların uzun süreli beyaz kalması için ne yapmalıyım renk değiştirmemeleri için ?

Merhabalar.
    Geciken cevap için lütfen kusura bakmayın.
    1. 600 tl diş beyazlatma için makul bir fiyat. İşe yarayıp yaramayacağını malesef dişleri görmeden bilemem.
    Kendi uygulamalarımda diş beyazlatmanın kalıcı olması için senede 1 defa tek gecelik idame dozu uygulaması öneriyorum. Bu şekilde 12 yılı geçen ve hala aynı beyazlığı koruyan vakalar biliyorum.
    2.Çayı çok fazla tüketiyorsanız beyazlatmanın ömrü ister istemez kısalacaktır. Beyazlatma sırasında dişe zara vermeyen "opalesence" markasının diş macunu, paradontax ve sensodyn beyazlatıcı macun dışında macun pek önermiyorum
    3.Ağız temizliğiniz ve bakımınıza dikkat etmek dışında yapabileceğiniz bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: gael

iyi günler bu sinüs lifting(kapalı biyometeryal hariç) olayı nedir her hastaya yapılırmı,tedavi listemde yazmışlar acaba yapılmama konusunda doktorumu ikna edebilirmiyim

İmplant yapılacak ise ve gerek görülmüş ise sinüs lifting yapılmaması şansınız malesef yok.

Elmacık kemiklerimizinaltında sinus adı verilen kemik boşlukları bulunur. Bunlar yapı gereği ; diş çekimi sonrası, yaşla vs genişleyebilir.
    Diş çekimi sonrası çenede o bölgedeki kemik seviyesi azalır .

Her iki durum da kemik kalınlığını azaltır.

İmplantın yerleştirilebilmesi için en az 1.5 cm lik bir kemik kalınlığına ihtiyaç vardır. 78 mm uzunluğunda implşant üreten firmalar da var ancak genel olarak 1.2 mm altında implant yerleştirilmesi pek tercih edilmez.)

Kemik seviyesinde gerek diş çekimi ile çenede incelme olması sebepli gerek sinuslerin sarkması sonucu bir azalma varsa, implant yerleştirilebilmesi için burada yeni kemik dokusu oluşturulması gerekmektedir. Bu işlem sinus lifting işlemidir. Yapılması gereken ek miktarı az ise kapalı olarak, yani implant için açılan boşluktan yapılabilir; daha fazla bir kemik eklenmesi gerekirse açık olarak, yani diş eti o bölgede kesilerek yapılır.

Her hastada mutlaka yapılacak diye bir şey yok. Diş çekimi üzerinden geçen zaman arttıkça kemikte erime artacağı için sinus lifting ihtiyacının olma olasılığı artacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: BLACKART61

İyi günler çenem arada sırada kitleniyo hatta en son ramazanda kitlendi ve acile gittim kas gevsetici aldım ve affedersiniz ama kaba etimden igne yaptılar 12 saat sonra gecer gibi oldu.Daha sonra diş doktoruna gittigimde 4 20 lik dişim çekilmesi lazımmıs ust ve alt çene olarak ilk alt çenedekileri dedi ama sonra 4 unu çektir dedı.Bu olaydan 15 20 gun sonra sag 20 likdişim apse yaptı ve doktora gittim bana sol çenemin yamuk oldugu sagda bi sorun olmadıgını dedı apse içinde kloroben klavunat bid tadolak fort ilaçlarını yazdı gittim aldım şuan apsem hafifledi ama daha gecmiş degıl ayrıca 20 lik dişimin yanındakı diş etide kopmus gibi bi goruntusu var isterseniz ss atabılırım doktor20 lık dısının çekilmesi lazım dedı.Ne yapmam gerek

Çene kilitlenmeleri olduğu zaman aklıma ilk gelen sebep çoğunlukla 20 yaş dişleri olmakta. Apse de yaptı ise bu dişlerin çekilmesi gerekmektedir.
    Ayrıca diş sıkma gıcırdatma alışkanlığı
    Kalem pipo ısırma alışkanlığı
    Uyumu bozulmuş dolgu yada protezleriniz varsa,
    bunlarda çeneye fazla yük bindirecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuysikletadam

Tuba ne hoş bir isim :) Nasılsınız Tuba hanım, iş, güç, hayat nasıl gidiyor?

Bakmayın öyle "Sorularınızı Yanıtlıyor" yazıyor bu da bir soru. ehe :)

:) teşekkür ederim.

yeni doğum yaptım sayılır 4 aylık bir bebeğim var ve eskisi kadar boş vaktim yok; o yüzden cevaplar gecikiyor kusur bakmayın..
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

Forumda bir diş hekimi gördüğüme o kadar mutlu oldum ki :)

Üst çene ikinci köpek dişimdeki bir çürükten dolayı ikamet ettiğim ilçede bir diş hekimine gittim.İlk önce küçük bi çürük,çabucak hallederiz dedi,tedaviye anestezi uyguladıktan sonra başladı.Çürüğü temizlerken adamın kısık sesle "of of of" dediğini duydum,anladım ki hiç hayra alamet değil :) Çürüğün ağzı küçük ama çok çok derine inmiş,kanal tedavi şart bu dişine dedi.Ben de kabul ettim tedaviye başladı.İlk seansta dişi hayli oydu,sonra oraya küçük mavi bir top şeklinde bir şey koydu üzerini geçici dolgu ile kapatıp bir hafta sonrasına tekrar randevu verdi.Buraya kadar sıfır ağrı ile ilerledik.Bugün ikinci seans için gittiğimde hayatımın en zor yarım saatini geçirdiğimi söyleyebilirim.Anestezi yapılmadı.Geçici dolguyu hemen çıkardıktan sonra elektronik bir cihaz ile tedaviye devam etti.Dişimin kanallarının çok dar olduğunu söyledi.O cihaz her on saniyede bir beynimin içine işledi resmen.Şu yaşımda gözlerimden yaş geldi.Doktor da bu halimi görünce dişimi tekrar ilaçlayıp geçici dolgu ile kapatıp bir hafta sonrasına randevu verdi.

Şuan dişimde hiç ağrı yok rahatım diyebilirim.Fakat ağzımı hafif hızlı kapattığımda alt dişim tedavi yapılan dişime değdiği zaman anlık olarak şiddetli sızlıyor.Sürekli olan bir ağrı değil.

Sizce bir sonraki seansta ağrı çeker miyim yine ? Diş kanalların çok dar cümlesini duyduktan sonra korktum açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sizden mutlaka bir kaç tane daha vardır. eminim bu konu sayesinde buraya yazacaklardır. teşekkür ederim tüm donanım haber adına :) Bu arada öncelikle Allah analı babalı büyütsün. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi II_MeHMeT -- 3 Ekim 2014; 22:56:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

:) teşekkür ederim.

yeni doğum yaptım sayılır 4 aylık bir bebeğim var ve eskisi kadar boş vaktim yok; o yüzden cevaplar gecikiyor kusur bakmayın..

Rica ederim :) Allah sağlıklı ömürler versin sizede bebeğinizede, hoş gelmiş :)
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    anladim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Benim dişimle ilgili bitmek bilmeyen bir sorunum var kısaca açıklıyım. Sol ve sağ üst dişlerimden bir kaçı kanal oldu fakat sağ üstte bir dişim baya uğraştırdı dişten anlamayan bir dişci sinirleri temizlicem diye dişi berbat bir hale getirdi. Neyse ki başka bir diş doktoruna gittim bu ve diğer dişlerimi sorunsuz hallettik. Sağ üst yani bu önceki doktorun mahfettiği dişimde sinir kalmadı fakat haftanın 2-3 günü su içerken ve ağzımı açıp hava çektiğimde sızlıyordu diğer günler sağlamdı doktoruma gittim röntgen çektirdim sinir olmadığından tekrar emin olduk ve 1 seneyi böyle geçirdim hatta bir ara bu dişimde hiç sorun yoktu. Son 1 aydır ağrılar başladı bu dişimde ve yine dişcime gittim şansıma ne zaman dişciye gitsem o günde dişte hiç bir tepki olmuyor havaya suya falan tepki vermiyor bu sefer 20 lik dişlerin yaptığı düşündük fakat benim bu dişimde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Son 1 aydır ağrımaya başladı ben kanalı yaptıralı 1 sene olmuştu yani arada bir sızlama şuan bana şiddetli ağrı olarak döndü ek olarak aynı dişin üzerindeki ve etrafındaki diş etide acıyor. Çıkan 20 lik dişlerimde yamukluk vardı ama çok fazla değildi bu dişin üzerinde bu kadar sorun çıkarmaz gibi geliyor gene sağ alt dişlerimin birinde çok az bir çürük var ama o çürüğün bu dişe yansımaz dedi doktorum çok az bi çürük dedi. Bu diş sorunu beni çok bunalttı biraz karışık olmuş olabilir durum gerçekten karışık çünkü ne önerirsiniz acaba ?

• Merhaba hocam şuan alt üst iki dişimde kanal tedavisi uygulatıyorum yaklasık 10 seans oldu doktorum kanallarımı kontrol ettiğinde (iğneyle soktugunda) acı hıssetmedım ılaclarla tedavi oldu sanırım ıkı dısımınde kanallarını doldurdu ve bayramdan sonra normal dolgusun yapacagını soyledı fakat üst dişim ağrı yapmaya basladı agrı dıbte dişimin uzerıne bastırdıgımda agrıyor bastırmadan agrı yok bazen 20 dakkalık vuruyor sonra kesılıyor sizce sıkıntı nedır diş hekimimi nasıl yönlendirmeliyim yoksa bu agrılar normalmi saygılar.
  • Tuba hanım merhaba

Öncelikle iyi bayramlar.Ağız bakımı olarak dişlerimi fırçaladıktan sonra diş ipiyle temizliyorum ve bir de ağız gargarası yapıyorum.Ağız gargarası yaptığım ürünün adı listerine stay white.Uzun süre kullanınca dilimin ortasında renk değişikliği oluyor.Sanki sararmış gibi.Ne zaman bıraksam birkaç gün içinde dilim eski haline dönüyor.Alkollü olduğu için olabilir mi ? Listerine Stay White yerine alternatif hangi marka ağız gargarası tavsiye edersiniz ?

Teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

invisalign- ecligner- airaligner gibi şeffaf diş telleri arasındaki fark nedir? aralarında sadece fiyat farkı mı var? hangi markayı neden tercih etmeliyiz?

airaligner hiç duymadığım bir marka.

invisalign ülkemize daha erken giriş yaptığı için daha pahalı ancak alsında ecligner ondan çok çok daha etliki. yurt dışında kazandığı pek çok ödül var.
    ecligner pek çok yönden daha avantajlı bir sistem;
    diğer sistemde plaklar sert plaklar ve uyum sağlamak zor olabiliyor, sert plaklar daha çok ağrıya sebep oluyor eCligner sisteminde yumuşak orta ve sert plak şeklinde bir geçiş oluyor ve bu da hasta uyumunu dolayısı ile tedavideki başarı şansını artırıyor.
    - Diğer sistemde sisteminde plaklar tam diş ve diş eti sınırında bitiyor, eCligner ise 3 mm kadar diş etini de içine alıyor bunun iki faydası var;
    Birincisi plak diş eti sınırında bittiği zaman diş etinde kanama, acı iltihap oluşturabiliyor, eCligner bunu ortadan kaldırmış oluyor.
    İkincisi ise plağın dişler üzerinde tutunabilmesi için lastik, bonding gibi bu tutucu malzeme ihtiyacı ortadan kalkmış oluyor.
    - eClignerin bir diğer avantajı, tedavinin her aşamasının modelleri doktorun elinde oluyor. Hem siz o modellerle dişinizin gelişimini takip edebiliyorsunuz hem de olur da plağı kaybederseniz yeniden yapılması için yeniden model oluşturulması gerekmediği için çok çok daha düşük bir ücret ödeyerek diğer sistemdeki gibi 7 gün beklemek yerine 2 gün içinde alıyorsunuz.

eCligner ile ilgili bilgi için tıklayınız.

eCligner sisteminin işleyişi hakkında ilgi için tıklayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

Merhaba Tuba Hanım,

Antibiyotiğe (Augmentin) alerjisi olan birisi diş çektirebilir mi?

Diş çekiminden önce yapılan anestezik uygulamalar, ilaçlar antibiyotiğin sebep olduğu alerjiyi yapar mı? Kızarıklık, yüzde,dudaklarda ve ellerde şişlik, kaşıntı gibi ?

Teşekkürler.

Antibiotik alerjisi ile anestezik solusyon alerjisi farklıdır. İçerdikleri maddeler farklı. Ancak antibiotiğe alerjisi olan bir bünye diğer her türlü maddeye alerjik olmaya yatkındır. Bu yüzden öncelikle kullanılacak anesteziye alerjinin olup olmadığının testinin yapılmasında fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedeni

Merhaba.

Uzun süredir dişim ağrıyordu ama ihmal ettim.Bir süredir hiç ağrı olmuyor ancak geçenlerde dişimin bir parçası koptu.Hemen hemen yarıya yakın kısmı.Oyuk gibi birşey kaldı dişimde.Bunun tehlikesi varmı?

Dişinizde artık ağrı olmaması; bakterilerin dişin bütün sinirini öldürdüğünün bir göstergesidir. O dişiniz artık pimi çekilmiş bir bomba. Her an şişebilir. Vücut o dişe karşı savunma geliştirecek ve apse oluşturacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: starkan

Hocam kardeşimin dişleri yamuk ortodonti için muayeneye geleceğiz telefonla aradım açan olmamıştı randevu alıyor muyuz yoksa direk gelelim mi kaynarca da oturuyorum.

Kusura bakmayın aradığınızda hasta başında olabilirim bilemiyorum.
    Randevu alırsanız daha iyi ama şart değil; gelmeden önce aramanız yeterli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncooo

İyi akşamlar hocam ;

2 gün önce sol azı dişim hafif bir şekilde ağrımaya başladı,gün içinde ağrıyı kesmesi için bir Apranax alıp içtim,ağrıyı kesti 2 gün boyunca da ağrı olmadı,bu herhangi bir ters durumun olduğunu gösterir mi ?

Dipnot : Eğer herhangi bir tedavi gerekiyorsa belirteyim,ölümüne bir diş hekimi korkum var,o yüzden evde uygulayabileceğim bir geçici yöntem var mıdır ? En azından bir psikolog eşliğinde dişçi korkumu yenene kadar.

Nerede ise 1 ay olmuş o diş şimdi ne durumda bilemiyorum ancak dişte gece sizi uyutmayan ya da uykudan uyandıran bir ağrı olduğu zaman bu dişin en iyi ihtimalli kanal tedavisidir.
    Bir dişte herhangi bir durumda bir ağrı olması ve ağrı kesici ihtiyacı duyulması çoğunlukla az ya da çok dişte bir sıkıntı olduğunu gösterir ve sizin evde yapabileceğiniz bir şey malesef yok.
    Zeytin karanfil gres yağı kaplumbağa kabuğu yanığı vs pek çok şey söylense de hiç birisi etkili olmamakta;en kısa zamanda diş hekimine gitmeniz gerekli malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Doğru diş fırçalama tekniği nedir, yemekten en erken ve en geç ne kadar sonra fırçalanmalıdır ?

resimli anlatım için lütfen tıklayınız.
    Dişler her zaman diş etinden dişe doğru fırçalanmalıdır. Yani üst dişler yukarıdan aşağı,alt dişler aşağıdan yukarı doğru süpürür gibi. Dişlerin yanak tarafına bakan yüzeyleri, dile bakan yüzeyleri, çiğnemeyi sağlayan yüzeyleri hepsi özenle temizlenmelidir. Dişleri fırçalamaya diş eti ile kesiştiği yerden değil diş eti yüzeyinden başlamak daha faydalıdır.
    Dişler fırçalanırken diş eti ile dişin birleştiği yerin az üzerine diş fırçası 45 derecelik bir eğimle yerleştirilmelidir. Diş etinden dişe, kırmızıdan beyaza doğru fırçalama yapılmalıdır. Üst dişlerde yukarıdan aşağı, alt dişlerde aşağıdan yukarı doğru diş etinden başlayarak yapılan bir fırçalama hem diş eti çekilmelerini önlemek hem diş taşı oluşumunu önlemek için en etkili yoldur. Burada dikkat edilmesi gereken, üst dişler yukarıdan aşağı fırçalanırken alt dişler de yukarıdan aşağı fırçalanmamalı ya da alt dişler aşağıdan yukarı fırçalanırken fırça üst dişlere devam edip aşağıdan yukarı fırçalama yapılmamalıdır. Yani sadece üst dişlerde fırça yukarıdan aşağı doğru hareket ederken, sadece alt dişlerde aşağıdan yukarı hareket etmelidir. Dişler fırçalanırken ağız hafif açık olursa, yukarı aşağı fırçalarken diş etine baskı yapılmamış olur. Yani üst dişler yukarıdan aşağı fırçalanırken fırça alt dişlerde diş etini aşağı itmemiş olur. Diş etinden dişe doğru yapılan süpürme şeklindeki fırçalamada amaç diş etinde dişe doğru bir masaj yapılarak dişle arasına giren yemek artıklarını çıkarırken diş eti çekilmesinin de önüne geçmektir.
    Her dişin bütün yüzeyinin temizlendiğinden emin olmak için bir dişte yaklaşık 10 sn kadar bir fırçalama yapılmalıdır. Ön dişlerin dile bakan yüzeylerinin temizliğinde fırçayı dik tutmak işinizi kolaylaştırır.
    Diş fırçalamaktan sıkılıyorsanız, fırçalamaya başlarken sevdiğiniz bir şarkıyı da içinizden söylemeye başlayın ve şarkı bitinceye kadar fırçalamaya devam edin.
    Bastırarak fırçalamak , dişleri temizlemek yerine, ‘fırça çürüğü’ dediğimiz aşınmalara neden olur. Dişlerin mine tabakası aşındığı için, alttaki sarı tabaka ortaya çıkar ve dişler daha sarı gözükür. Ayrıca sert fırçalamak, dişlerde hassasiyete ve diş eti çekilmesine neden olur.İyi fırçalamak; fırçanın sertliğiyle değil, fırçalama tekniğiyle ilgilidir. Genellikle orta sertlikte diş fırçaları kullanılması uygundur. Çok sert fırçalar, dişleri aşındırabilir.
    Diş macunu dişlerimizi hem daha kolay fırçalamamızı sağlamak için hem de korumak için üretilmiştir. Fazla kullandığımızda daha çok köpürür ve daha çabuk tükürme ihtiyacı hissederiz. Bu da macunun koruyucu etkisinden yeterince faydalanmamızı önler. Bu yüzden çok az bir miktarda kullanılması daha faydalıdır. Fındık kadar,leblebi kadar,mercimek kadar gibi tabirler gerekli miktarı anlatmak için kullanılabilir.
    Diş fırçalamaya başlamadan önce fırçayı ıslatmak hem diş fırçası üzerinde kılların sanki yarısı kadar fırça kılı varmış gibi yetersiz bir temizlik yapmasına, hem macunu daha çabuk köpürterek daha çabuk tükürme ihtiyacı ile daha kısa ve yine yetersiz bir temizlik yapmamıza sebep olur.
    Diş fırçalamaya başlamadan önce diş fırçası kuru olmalı fırçayı ıslatmak yerine ağzı suyla çalkalamak tercih edilmeli,az bir miktar diş macunu kullanılmalıdır.

Yemekten 5-10 dk kadar sonra dişler fırçalanabilir.Diş fırçalama ne kadar gecikirse diş üstünde bakteri ve taş birikimi artacağı için en gen diye bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: SKRlllEX

Iyi gunler

Benim bir sorum olacakti

Sag ust disim azi disimin yani ilk once ortadan bir yarisi daha sonra diger yarisi kirilarakk cikti

kok icerde ust cene kemigimde birazi disarda cektirmez isem ilerde ne gibi sorun olur doktor film cekti kist var dedi

Apse ve Kist oluşturabilir diyecektim kist zaten oluşmuş. Kist gittikçe büyüyerek kemikte aşınmaya, sinüzite hala ilgilenmemiş olursanız menenjite kadar ilerleyebilir.
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.